Ma i prije nego si odgovorio znao sam da si provokator, da pojma ni o čemu nemašpretresnov wrote:Nemoj me molim te prijaviti evo sam se ukakio.poznanik wrote:Perfidan si, @pretresnov, vrlo perfidan, jako kvaran igračpretresnov wrote:ARGUMENTI
Lik ode na robiju radi rušenja BiH, pa ga puste na peticiju Šešelja i SANU, pa mu Srpska rec štampa knjigu o tome kako je on "naj naj musliman", pa dode nazad gdje izgubi izbore ko Grcka, pa pobjednika svrgne, pa odugovlaci 3 mjeseca s proglašenjem ratnog stanja a što ucini tek nakon što više nema kud (kad je poklano i Ravne i Bijeljina), pa u ratu ko od šale pogazi platformu Predsjedništva, pa u Srebrenicu NE pošalje svoju brojniju Armiju, pa u Dejtonu pokloni Miloševicu 49% tj. ukine Republiku i izmisli je gdje je nikad nije bilo, pa nakon rata uvede kadrovsku "umjesto poslušnih i sposobnih ja biram poslušne", pa..![]()
1.- "Lik ode na robiju radi rušenja BiH, pa ga puste na peticiju Šešelja i SANU" - navedi dokaz!
2.- "pa mu Srpska rec štampa knjigu o tome kako je on "naj naj musliman"" - navedi dokaz!
3.- "pa pobjednika svrgne" - navedi dokaz, a ja sam ti objasnio da je već prije rezultata predsjedničkih izbora u RBiH postojao politički dogovor ko će obnašati poziciju predsjednika Predsjedništva RBiH, a i da je to bio još i unutarstranački dogovor u SDA, pošto su oba kandidata bila delegirana iz SDA;
4.- "pa odugovlaci 3 mjeseca s proglašenjem ratnog stanja a što ucini tek nakon što više nema kud (kad je poklano i Ravne i Bijeljina)" - navedi dokaz, iako sam ti objasnio princip rada Predsjedništva kao kolektivnog organa u postupku zapovjedanja oružanim snagama;
5.- "pa u ratu ko od šale pogazi platformu Predsjedništva" - koju Platformu? I kako će pojedinac porušiti odluku zajedničkog organa vlasti?![]()
6.- "pa u Srebrenicu NE pošalje svoju brojniju Armiju" - objasnio sam ti u svom prethodnom postu da nije imao nikakvo pravo slati oružanu silu u demilitariziranu UN zonu, jer je bio legitimni i legalni predstavnik legitimne državne organizacije, za razliku od paradržavne RS i paravojne VRS, koje nisu poštovale nikakve propise i pravila, i zbog čega danas krivično odgovaraju pred Međunarodnim sudom;
7.- "pa u Dejtonu pokloni Miloševicu 49% tj. ukine Republiku i izmisli je gdje je nikad nije bilo" - Objasnio sam ti da je Republika Srpska priznata već 1994. godine osnivanjem Federacije BiH, za šta odgovornost snosi Haris Silajdžić i Krešimir Zubak, jer su učinili protivustavni čin priznanja privremeno vojno i politički okupiranog dijeta BiH teritorije;
8.- "pa nakon rata uvede kadrovsku "umjesto poslušnih i sposobnih ja biram poslušne"" - i za ovu tvrdnju tražim dokaze,
Dokaži svoje tvrdnje, ili priznaj insinuacije, jer ću prijaviti moderatorima tvoje pisanje na ovoj temi kao trolanje!
Idemo dakle po redu:
1. Optužnica je bila podignuta na osnovu članova 114. i 133. Krivičnog zakona SFRJ. Prvi se odnosio na „udruživanje radi rušenja ustavnog poretka“, (http://www.muzejalijaizetbegovic.ba/bs/ ... .php?id=34)
2. "Šešelj (...) preko svoje izdavačke kuće „Srpska reč” štampao Izetbegovićevu Islamsku deklaraciju" (http://www.slobodna-bosna.ba/Novost.asp ... AGqxJFc2DU)
3. Ne provaljuj se, da je bio "unutarstranački dogovor" ne bi Fikret pokušao u maju 1992. uz pomoć UNPROFOR-a kao jedini legitimni predsjednik da preuzme komandu.
4. Šta ćeš ti nekom objašnjavat? Tako se bolan ne diskutira. Nikud te ta nadmenost neće odvesti.
5. "Predsjedništvo "palo" onog trenutka kada se faktički odstupilo od Platforme Predsjedništva iz maja 1992. godine" (http://www.bhdani.com/arhiva/219/intervju.shtml)
6. Šta ćeš ti nekom objašnjavat? Tako se bolan ne diskutira. Nikud te ta nadmenost neće odvesti.
7. Šta ćeš ti nekom objašnjavat? Tako se bolan ne diskutira. Nikud te ta nadmenost neće odvesti.
8. Rekoh ti već, ostavi tu nadmenost kod kuće. A radi mladih naraštaja (radi kojih i podastirem isključivo argumente) evo dokaza: "prema kriteriju kojeg je kasnije na 2. kongresu SDA početkom 1994. okarakterisao Izetbegović izjavom: "Birati poštene, radije nego sposobne". (http://www.hdmagazine.com/bosnia/RatPol ... spekti.doc)
Sve si to mogao i sam poguglati pa naći, kao što sam ja u 5 minuta. Većina posjetilaca Klix-a zna za sve ovo, imaš masu stvari i po raznim drugim temama na forumu...
Jadno, bijedno i providno...
Ne vrijedi se osvrtati na tvoja piskaranja, besmislena su i bezvrijedna.