SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Locked
poznanik

#551 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by poznanik »

pretresnov wrote:
poznanik wrote:
pretresnov wrote:ARGUMENTI

Lik ode na robiju radi rušenja BiH, pa ga puste na peticiju Šešelja i SANU, pa mu Srpska rec štampa knjigu o tome kako je on "naj naj musliman", pa dode nazad gdje izgubi izbore ko Grcka, pa pobjednika svrgne, pa odugovlaci 3 mjeseca s proglašenjem ratnog stanja a što ucini tek nakon što više nema kud (kad je poklano i Ravne i Bijeljina), pa u ratu ko od šale pogazi platformu Predsjedništva, pa u Srebrenicu NE pošalje svoju brojniju Armiju, pa u Dejtonu pokloni Miloševicu 49% tj. ukine Republiku i izmisli je gdje je nikad nije bilo, pa nakon rata uvede kadrovsku "umjesto poslušnih i sposobnih ja biram poslušne", pa..
Perfidan si, @pretresnov, vrlo perfidan, jako kvaran igrač :-)

1.- "Lik ode na robiju radi rušenja BiH, pa ga puste na peticiju Šešelja i SANU" - navedi dokaz!

2.- "pa mu Srpska rec štampa knjigu o tome kako je on "naj naj musliman"" - navedi dokaz!

3.- "pa pobjednika svrgne" - navedi dokaz, a ja sam ti objasnio da je već prije rezultata predsjedničkih izbora u RBiH postojao politički dogovor ko će obnašati poziciju predsjednika Predsjedništva RBiH, a i da je to bio još i unutarstranački dogovor u SDA, pošto su oba kandidata bila delegirana iz SDA;

4.- "pa odugovlaci 3 mjeseca s proglašenjem ratnog stanja a što ucini tek nakon što više nema kud (kad je poklano i Ravne i Bijeljina)" - navedi dokaz, iako sam ti objasnio princip rada Predsjedništva kao kolektivnog organa u postupku zapovjedanja oružanim snagama;

5.- "pa u ratu ko od šale pogazi platformu Predsjedništva" - koju Platformu? I kako će pojedinac porušiti odluku zajedničkog organa vlasti? :?

6.- "pa u Srebrenicu NE pošalje svoju brojniju Armiju" - objasnio sam ti u svom prethodnom postu da nije imao nikakvo pravo slati oružanu silu u demilitariziranu UN zonu, jer je bio legitimni i legalni predstavnik legitimne državne organizacije, za razliku od paradržavne RS i paravojne VRS, koje nisu poštovale nikakve propise i pravila, i zbog čega danas krivično odgovaraju pred Međunarodnim sudom;

7.- "pa u Dejtonu pokloni Miloševicu 49% tj. ukine Republiku i izmisli je gdje je nikad nije bilo" - Objasnio sam ti da je Republika Srpska priznata već 1994. godine osnivanjem Federacije BiH, za šta odgovornost snosi Haris Silajdžić i Krešimir Zubak, jer su učinili protivustavni čin priznanja privremeno vojno i politički okupiranog dijeta BiH teritorije;

8.- "pa nakon rata uvede kadrovsku "umjesto poslušnih i sposobnih ja biram poslušne"" - i za ovu tvrdnju tražim dokaze,

Dokaži svoje tvrdnje, ili priznaj insinuacije, jer ću prijaviti moderatorima tvoje pisanje na ovoj temi kao trolanje!
Nemoj me molim te prijaviti evo sam se ukakio.

Idemo dakle po redu:

1. Optužnica je bila podignuta na osnovu članova 114. i 133. Krivičnog zakona SFRJ. Prvi se odnosio na „udruživanje radi rušenja ustavnog poretka“, (http://www.muzejalijaizetbegovic.ba/bs/ ... .php?id=34)

2. "Šešelj (...) preko svoje izdavačke kuće „Srpska reč” štampao Izetbegovićevu Islamsku deklaraciju" (http://www.slobodna-bosna.ba/Novost.asp ... AGqxJFc2DU)

3. Ne provaljuj se, da je bio "unutarstranački dogovor" ne bi Fikret pokušao u maju 1992. uz pomoć UNPROFOR-a kao jedini legitimni predsjednik da preuzme komandu.

4. Šta ćeš ti nekom objašnjavat? Tako se bolan ne diskutira. Nikud te ta nadmenost neće odvesti.

5. "Predsjedništvo "palo" onog trenutka kada se faktički odstupilo od Platforme Predsjedništva iz maja 1992. godine" (http://www.bhdani.com/arhiva/219/intervju.shtml)

6. Šta ćeš ti nekom objašnjavat? Tako se bolan ne diskutira. Nikud te ta nadmenost neće odvesti.

7. Šta ćeš ti nekom objašnjavat? Tako se bolan ne diskutira. Nikud te ta nadmenost neće odvesti.

8. Rekoh ti već, ostavi tu nadmenost kod kuće. A radi mladih naraštaja (radi kojih i podastirem isključivo argumente) evo dokaza: "prema kriteriju kojeg je kasnije na 2. kongresu SDA početkom 1994. okarakterisao Izetbegović izjavom: "Birati poštene, radije nego sposobne". (http://www.hdmagazine.com/bosnia/RatPol ... spekti.doc)

Sve si to mogao i sam poguglati pa naći, kao što sam ja u 5 minuta. Većina posjetilaca Klix-a zna za sve ovo, imaš masu stvari i po raznim drugim temama na forumu...
Ma i prije nego si odgovorio znao sam da si provokator, da pojma ni o čemu nemaš :-) :( Tebi je izvor informacija "Dani" :lol: :lol: Relevantno, nema šta :lol: :lol: :lol:

Jadno, bijedno i providno... :(

Ne vrijedi se osvrtati na tvoja piskaranja, besmislena su i bezvrijedna.
pretresnov

#552 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by pretresnov »

poznanik wrote:
pretresnov wrote:
poznanik wrote:
Perfidan si, @pretresnov, vrlo perfidan, jako kvaran igrač :-)

1.- "Lik ode na robiju radi rušenja BiH, pa ga puste na peticiju Šešelja i SANU" - navedi dokaz!

2.- "pa mu Srpska rec štampa knjigu o tome kako je on "naj naj musliman"" - navedi dokaz!

3.- "pa pobjednika svrgne" - navedi dokaz, a ja sam ti objasnio da je već prije rezultata predsjedničkih izbora u RBiH postojao politički dogovor ko će obnašati poziciju predsjednika Predsjedništva RBiH, a i da je to bio još i unutarstranački dogovor u SDA, pošto su oba kandidata bila delegirana iz SDA;

4.- "pa odugovlaci 3 mjeseca s proglašenjem ratnog stanja a što ucini tek nakon što više nema kud (kad je poklano i Ravne i Bijeljina)" - navedi dokaz, iako sam ti objasnio princip rada Predsjedništva kao kolektivnog organa u postupku zapovjedanja oružanim snagama;

5.- "pa u ratu ko od šale pogazi platformu Predsjedništva" - koju Platformu? I kako će pojedinac porušiti odluku zajedničkog organa vlasti? :?

6.- "pa u Srebrenicu NE pošalje svoju brojniju Armiju" - objasnio sam ti u svom prethodnom postu da nije imao nikakvo pravo slati oružanu silu u demilitariziranu UN zonu, jer je bio legitimni i legalni predstavnik legitimne državne organizacije, za razliku od paradržavne RS i paravojne VRS, koje nisu poštovale nikakve propise i pravila, i zbog čega danas krivično odgovaraju pred Međunarodnim sudom;

7.- "pa u Dejtonu pokloni Miloševicu 49% tj. ukine Republiku i izmisli je gdje je nikad nije bilo" - Objasnio sam ti da je Republika Srpska priznata već 1994. godine osnivanjem Federacije BiH, za šta odgovornost snosi Haris Silajdžić i Krešimir Zubak, jer su učinili protivustavni čin priznanja privremeno vojno i politički okupiranog dijeta BiH teritorije;

8.- "pa nakon rata uvede kadrovsku "umjesto poslušnih i sposobnih ja biram poslušne"" - i za ovu tvrdnju tražim dokaze,

Dokaži svoje tvrdnje, ili priznaj insinuacije, jer ću prijaviti moderatorima tvoje pisanje na ovoj temi kao trolanje!
Nemoj me molim te prijaviti evo sam se ukakio.

Idemo dakle po redu:

1. Optužnica je bila podignuta na osnovu članova 114. i 133. Krivičnog zakona SFRJ. Prvi se odnosio na „udruživanje radi rušenja ustavnog poretka“, (http://www.muzejalijaizetbegovic.ba/bs/ ... .php?id=34)

2. "Šešelj (...) preko svoje izdavačke kuće „Srpska reč” štampao Izetbegovićevu Islamsku deklaraciju" (http://www.slobodna-bosna.ba/Novost.asp ... AGqxJFc2DU)

3. Ne provaljuj se, da je bio "unutarstranački dogovor" ne bi Fikret pokušao u maju 1992. uz pomoć UNPROFOR-a kao jedini legitimni predsjednik da preuzme komandu.

4. Šta ćeš ti nekom objašnjavat? Tako se bolan ne diskutira. Nikud te ta nadmenost neće odvesti.

5. "Predsjedništvo "palo" onog trenutka kada se faktički odstupilo od Platforme Predsjedništva iz maja 1992. godine" (http://www.bhdani.com/arhiva/219/intervju.shtml)

6. Šta ćeš ti nekom objašnjavat? Tako se bolan ne diskutira. Nikud te ta nadmenost neće odvesti.

7. Šta ćeš ti nekom objašnjavat? Tako se bolan ne diskutira. Nikud te ta nadmenost neće odvesti.

8. Rekoh ti već, ostavi tu nadmenost kod kuće. A radi mladih naraštaja (radi kojih i podastirem isključivo argumente) evo dokaza: "prema kriteriju kojeg je kasnije na 2. kongresu SDA početkom 1994. okarakterisao Izetbegović izjavom: "Birati poštene, radije nego sposobne". (http://www.hdmagazine.com/bosnia/RatPol ... spekti.doc)

Sve si to mogao i sam poguglati pa naći, kao što sam ja u 5 minuta. Većina posjetilaca Klix-a zna za sve ovo, imaš masu stvari i po raznim drugim temama na forumu...
Ma i prije nego si odgovorio znao sam da si provokator, da pojma ni o čemu nemaš :-) :( Tebi je izvor informacija "Dani" :lol: :lol: Relevantno, nema šta :lol: :lol: :lol:

Jadno, bijedno i providno... :(

Ne vrijedi se osvrtati na tvoja piskaranja, besmislena su i bezvrijedna.
Tražio si izvore i dobio. To u Danima ti je intervju sa Stjepanom Kljujićem, ko će znati ako ne on?

Hajde sad, čašu mlijeka da se smiriš pa u krevet.
BHCluster

#553 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by BHCluster »

Hebote Fikret (ratni zlocinac osuden na 15 godina zatvora) dosao u Sarajevo da preuzme predsjednistvo i to nije mogao uraditi ni uz pomoc UNPROFOR-a, ni uz pomos Niskih specijalaca ni uz pomoc JNA avijacije i to sto je Alija bio otet nije mu pomoglo, pa ni to sto je zanjega lasalo preko milion ljudi mu nije pomoglo, pa kakav je to on lider.

Jos jedna konstatacija na tim famoznim visestranackim izborima galsalo se za po 2 clana predsjednistva iz reda Bosnjackog, Srbskog, Hrvatskog i 1 je bio iz reda Ostalih, a gradani su imali pravo da glasaju za svih 7!
BHCluster

#554 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by BHCluster »

pretresnov wrote: Tražio si izvore i dobio. To u Danima ti je intervju sa Stjepanom Kljujićem, ko će znati ako ne on?

Spominjes Stjepana Kljujica i evo sta on kaze o Fikretu Abdicu...

Sto jeste jeste Stjepan Kljujic je bio i osto dolican sebi i naravno prihvati sta on kaze ovdje se sponjie neki od razloga zasto su pali mnogi gradovi pa i Srebrenica, pametnom dosta...
Last edited by BHCluster on 15/07/2012 01:09, edited 1 time in total.
kiky

#555 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by kiky »

Jay Gatsby wrote:
kiky wrote:
pitanje je konkretno, kratko i itekako ima veze sa srebrenicom ...
po tebi ...
nit jedan predsjednik treba da snosi odgovornost za činjenje ništa ( čak ni pokušaj ) nit komandant armije treba da organizuje taktiku i vodi rat ...
a deblokada srebrenice ne podrazumijeva atomatski direktan proboj u srebrenicu nego daleko veči spektar vojnih operacija i na vrijeme, a ne u zadnjih pet minuta prije pada ...
da se mislilo na srebrenicu i podrinje ...
i konačno ...
kako je pomenuti general uopšte došao u abih, ponovo ...
Daj nam u kratkim crtama opiši taj daleko veći spektar vojnih operacija. Vremenski raspored, načini i pravci djelovanja, broj ljudi, predviđeni gubici... U nekoliko rečenica.
kažeš, u nekoliko rečenica ...
da ti ja objasnim ...
pa ti si ...
totalni ...
:D
BHCluster

#556 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by BHCluster »

kiky wrote:
Jay Gatsby wrote:
kiky wrote:
pitanje je konkretno, kratko i itekako ima veze sa srebrenicom ...
po tebi ...
nit jedan predsjednik treba da snosi odgovornost za činjenje ništa ( čak ni pokušaj ) nit komandant armije treba da organizuje taktiku i vodi rat ...
a deblokada srebrenice ne podrazumijeva atomatski direktan proboj u srebrenicu nego daleko veči spektar vojnih operacija i na vrijeme, a ne u zadnjih pet minuta prije pada ...
da se mislilo na srebrenicu i podrinje ...
i konačno ...
kako je pomenuti general uopšte došao u abih, ponovo ...
Daj nam u kratkim crtama opiši taj daleko veći spektar vojnih operacija. Vremenski raspored, načini i pravci djelovanja, broj ljudi, predviđeni gubici... U nekoliko rečenica.
da ti ja objasnim ...
pa ti si ...
totalni ...
Evo vam obadvojci gore ovaj video od Kljujica, ostalo je sve suvise.
kiky

#557 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by kiky »

jasminal wrote:Srebrenica je vojno porazena. Pobjednici imaju pravo da se raduju a porazeni da tuguju i izmisljaju opravdanja.
Ljudski je priznati poraz!
ovaj post treba uokvirit ...
srebrenica, čisto da te napomenem, nije bila sportski događaj ...
:shock:
Jay Gatsby

#558 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by Jay Gatsby »

kiky wrote:
da ti ja objasnim ...
pa ti si ...
totalni ...
Znači, nemaš šta konkretno reći?
kiky

#559 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by kiky »

Jay Gatsby wrote:
kiky wrote:
da ti ja objasnim ...
pa ti si ...
totalni ...

pa eto ...
reko sam ti sasvim jasno i konkretno ...
Jay Gatsby

#560 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by Jay Gatsby »

kiky wrote:
Jay Gatsby wrote:
kiky wrote:
da ti ja objasnim ...
pa ti si ...
totalni ...

pa eto ...
reko sam ti sasvim jasno i konkretno ...
Gubljenje vremena.
kiky

#561 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by kiky »

Gubljenje vremena.[/quote]

to ti pričam ...
:-)
vonSchtigliz

#562 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by vonSchtigliz »

samoTEgledam wrote:
Klavikula wrote:
samoTEgledam wrote:.
interesuje me jos jedan stavar, ako nije problem da objasnis..

da je ARBiH na vrijeme reagovala i doturila MTS u Srebrenicu prije (za vrijeme ili nakon) cetnicke ofanzive 93. da li bi se mogli odbraniti dostignuti polozaju do te ofanzive i da li bi bilo nuzno da Srebrenica postane zasticena zona?
takodjer, da li bi se 28. divizija mogla spojiti sa ostatkom 2. korpusa, bar nakratko dok se ne ubaci hrana, naoruzanje i tehnika u Srebrenicu?
Eh sad, nisam strateg niti analitičar a ni general poslije bitke :)
Ofanziva iz 93 nije samo ofanziva na Srebrenicu, mnogo ranije, čini mi se, krajem 92 je bila žestoka ofanziva na Cersku, Kasabu, Konjević Polje i ovaj čitav dio od Cerske do Sućeske.
Sve do pada Cerske i Konjević polja, četnička putna komunikacija sarajevsko-romanijske regije sa Bijeljinom, time Srbijom i Banja Lukom, bila je prekinuta na dijelu Milići pa do, čini mi se, Drinjače. Drugu komunikaciju su imali preko Šekovića, pa ne znam kuda prema Zvorniku. Jedini način spajanja Srebreničke subregije i 2 korpusa je bio presjecanjem i duge četničke komunikacije, tj. negdje na potezu Karakaj (Zvornik)-Kalesija. Da li je to bilo izvedivo, mislim da jeste. Koliko bi se to moglo održati, hmm, realno neodrživo na duži period. Kratkoročno se moglo držati, tipa 7-10 dana ili kraće i strateški povlačiti pa ponovo bušiti na drugom mjestu i tako unedogled. Jednostavno se mogla masa četničkog ljudstva i tehnike vezati za taj koridor. Vjerovatno svjesni ovoga četnici u ogromnom pohodu, čini mi se, krajem 92 zauzimaju čitav taj region, te Cersku, Konjević Polje, Novu Kasabu i sva mjesta do Sućeske. Zašto je sve to palo? Pa vjerovatno zbog višemjesečne iscrpljenosti, iznemoglosti, gladi i siline četničkih napada. Sve mogu prihvatiti kao argument pada osim da su ljudi s tog područja plašljivi, kukavice, loši borci. Jednostavno momci s tog područja su armirani beton, ali i beton puca kad se polije benzinom i zapali.
Drugi dio Srebreničke fronte je bio prema Bratuncu (Bratunac u to vrijeme u poluokruženju) pa paralelno sa Drinom sve do Skelana i naše linije su završavale na obalama Perućačkog jezera u neposrednoj blizini brane Perućac. Treća fronta je bila na potezu Sućeska, Podravanje (rudnik boksita) i dalje prema Žepi (u to vrijeme su bili spojeni Srebrenica i Žepa slobodnom teritorijom). Četnici osokoljeni zauzimanjem Cerske, Konjević Polja i okoline, početkom (čini mi se februar) 93 kreću u napad na Srebreničku slobodnu teritoriju iz dva pravca: pravca Bratunca i pravca Skelana. Iz pravca Bratunca strateški napadaju da zauzmu brdo Čauš (dominantno brdo nad Potočarima pa sve do Soloćuše) i da stalnim ofanzivnim provokacijama vežu značajan dio naših snaga za taj dio. Glavnina napada doalzi iz pravca Skelana. Napadi su bili zaista žestoki. Uključeni avioni, helikopteri, vbr-ovi, haubice i ostala dalekometna oruđa iz Srbije. Obzirom da je Srebrenica u poluokruženju Srbije, artiljerija je tukla sa 3 strane (bilo je raznih zezova iz tog perioda, tipa da sami gađaju svoje granate još u zraku ili kako ih zaHebati da im granate prelete Bosnu i roknu u Srbiju), a nadopunu su imali sa brda Rogač (BiH). Smjenjivale su im se specijalne jedinice (pješadijske) ali im nije išlo. Onda je zapadao žestok snijeg i potisnuli su nas (nemože bosa noga protiv transportera :-) Bilo je tu i smijurija, prepustili im Zeleni Jadar i Jasenovu, na Jasenovu došli ovi iz sarajevsko-romanijskog korpusa, a u Zeleni Jadar ušli, navodno šešeljovci, i ovi iz sa-ro korpusa mislili da smo mi u Z. Jadru pa opleli. Bilancu znaju oni, mi smo utvrdili postojanje ogromnih količina krvi i zavoja natopljenih istom na širem području Z. Jadra.
Gledajući sa ove distance, napad na Cersku i Konjević Polje je naredio Karadžić, jer je njima to trebalo, trebao im je siguran koridor i putni pravac, odnosno kompaktnost teritorije od Vlasenice i Milića do Zvornika i Bijeljine.
Ovaj drugi napad je naredio Milošević jer je njemu to trebalo. Prije napada 93 mi smo snajperima mogli kongtrolisati Ljuboviju, Bajinu Baštu, HE Perućac i sav ovaj dio Srbije uz Drinu od Perućca do Ljubovije osim malog dijela kod sela Crvica (BiH). Ovo je neko "kratko" prisjećanje iz tog perioda.
E sad u vezi dopreme naoružanja od strane ABiH u toku ove četničke ofanzive iz 93. Dolijetali su helikopteri i dovozili značajne količine MTS-a. Pod MTS-om milslim na sitnu municiju i one ručne bacače. Jel još šta dolazilo, nemam pojma. Mogu slobodno reći, da su te količine sitne municije bile presudne za odbranu Srebrenice 93.
Znači konkretan odgovor, dopremljeni MTS je bio presudan za odbranu Srebrenice 93, ali se nije moglo ništa više uraditi po pitanju odbrane okoline Srebrenice. Jer je četnička najezda bila izuzetno žestoka. Ilustracije radi, 1 našeg borca su znali gađati sa po 3 tenka i ispaljenih 20 granata. Srećom, rijetko im je uspjevalo i pogoditi. Istina je da 93 četnici nisu mogli ući u grad, nisu mogli ući ni sa 30 000 mrtvih, a ne sa 10 000 kako im je Halilović prkosio. Imali smo municije dovoljno doturene od strane ABiH, imali smo volju, želju, nije nas niko plco u mozak. Jednostavno 93 smo bili sami svoji majstori. Napadi iz 95 nisu bili ni 10% napada iz 93, ali ni mi nismo bili ni 1% sami svoji kao što smo to bili 93.
Cjenim tvoj komentar ali dali mogao na gogle Eart ili nekoj BiH mapi nacrtati linije fronta a narocito me interesuje dio gdje je Tuzlanski korpus bio najblizi Srebrenickoj enklavi .
Lug

#563 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by Lug »

Ja ne shvatam, kako moze neko pomisliti da cemo u slucaju (gluho bilo) pokazivanja/dokazivanja Alijinih "propusta" i izdaje, svi mi biti isti i na taj nacin Bosnjaci i Bosanci prestati biti zrtve.. Bas suprotno, onda bi se tek uvidjelo kakva je zrtva bio bosnjacki i opcenito bosanski narod.
pretresnov

#564 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by pretresnov »

BHCluster wrote:Hebote Fikret (ratni zlocinac osuden na 15 godina zatvora) dosao u Sarajevo da preuzme predsjednistvo i to nije mogao uraditi ni uz pomoc UNPROFOR-a, ni uz pomos Niskih specijalaca ni uz pomoc JNA avijacije i to sto je Alija bio otet nije mu pomoglo, pa ni to sto je zanjega lasalo preko milion ljudi mu nije pomoglo, pa kakav je to on lider.

Jos jedna konstatacija na tim famoznim visestranackim izborima galsalo se za po 2 clana predsjednistva iz reda Bosnjackog, Srbskog, Hrvatskog i 1 je bio iz reda Ostalih, a gradani su imali pravo da glasaju za svih 7!
Lopov ti uđe u kuću a tebe izbaci. Ti se uzdaš u policiju, kad ono u stanici sve njegovi tetići i rodbina. Ti dođeš u javni medij da se požališ kad tamo te ismiju riječima: pa čovjek ti ušao u kuću, kakav si ti domaćin?
pretresnov

#565 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by pretresnov »

BHCluster wrote:
pretresnov wrote: Tražio si izvore i dobio. To u Danima ti je intervju sa Stjepanom Kljujićem, ko će znati ako ne on?

Spominjes Stjepana Kljujica i evo sta on kaze o Fikretu Abdicu...

Sto jeste jeste Stjepan Kljujic je bio i osto dolican sebi i naravno prihvati sta on kaze ovdje se sponjie neki od razloga zasto su pali mnogi gradovi pa i Srebrenica, pametnom dosta...
Ti ništa ne kontaš jelde? Čovjek priča o ratnim događanjima, ja ti govorim da je Alija zbacio Fikreta PRIJE rata, što mu ovaj nije nikad oprostio. Ne da mu nije trebao oprostiti, već pravno gledano nije ni smio. Trebao je još radikalnije korake poduzeti odmah tad u Sarajevu da se uhapsi nelegitmni "predsjednik" uljez Alija.

Nego, de sad kad smo utvrdili gradivo i dokazali ove donje argumente linkovima gore, hoćel ti kontraargumenti?

ARGUMENTI

Lik ode na robiju radi rušenja BiH, pa ga puste na peticiju Šešelja i SANU, pa mu Srpska rec štampa knjigu o tome kako je on "naj naj musliman", pa dode nazad gdje izgubi izbore ko Grcka, pa pobjednika svrgne, pa odugovlaci 3 mjeseca s proglašenjem ratnog stanja a što ucini tek nakon što više nema kud (kad je poklano i Ravne i Bijeljina), pa u ratu ko od šale pogazi platformu Predsjedništva, pa za komandanta Armije BiH postavi ratnog zarobljenika i aktivnog oficira neprijateljske armije zarobljenog u ratnim dejstvima protiv nas, pa u Srebrenicu NE pošalje svoju brojniju Armiju, pa u Dejtonu pokloni Miloševicu 49% tj. ukine Republiku i izmisli je gdje je nikad nije bilo, pa nakon rata uvede kadrovsku "umjesto poslušnih i sposobnih ja biram poslušne", pa...
Last edited by pretresnov on 15/07/2012 02:37, edited 1 time in total.
pretresnov

#566 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by pretresnov »

-
The 51st State

#567 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by The 51st State »

nosara wrote:
nemoguce vruce wrote:@Skojevac...
Danasnja BiH, jest da je nakaradna, ali je opstala zahvaljuci , medju ostalima, i hiljadama onih, koji nisu bili zadrte komunjare...
Da je bilo po komunjarama, oni bi BiH, cetnicima predali na pladnju.
Na tankom si ledu... Da ne zapocinjemo pricu o tome koliko je BiH bilo 1990., a koliko je ima sad... Nema smisla... Nisu crveni s cetnicima i ustasama vezali zastave prije i poslije (prvih) izbora...

To "sta bi bilo" je naklapanje...
uf.., kakva skola demagogije, bih nije bilo ni milimetar van strogo kontrolisanog federalnog okvira, a to sto nisu crveni sa ustasama i cetnicima vezali zastave, smamo baci flashback u 44', ali lakse je se noj praviti...
vonSchtigliz

#568 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by vonSchtigliz »

Na ovom forumu se vec nekoliko godina spominje kako je rahmetli izdajnik Alija I.zafrkao Fikreta koji je bio sa vecinskim brojem glasova pobjednik na predsjednickim izborima ali se zaboravlja sta je se desilo prije toga . Naime A.I. je napravio puc u stranci jer je bilo dogovoreno da on bude predsjednik stranke a Adil Zulfirkapasic trebao je da se kandiduje za predsjednistvo . Tada nastaje prvi raskol u stranci i formira se MBO a, SDA nastavlja da funkconise na principu drustva jednog lica gdje je sve bilo podredjeno predsjedniku stranke . Unapred je dogovoreno i to se znalo da ce Alija I. biti predsjednik predsjednistva . Jedino sto se nije znalo da je on bio veliki prijatelj Dobrice Cosica cak i Dzindjica i ko ga je oslobodi iz zatvora kao Seselj i CO. Takve informacije su procurile tek kasnije za vrijeme rata i poslije .
desni

#569 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by desni »

ARGUMENTI

Lik ode na robiju radi rušenja BiH, pa ga puste na peticiju Šešelja i SANU, pa mu Srpska rec štampa knjigu o tome kako je on "naj naj musliman", pa dode nazad gdje izgubi izbore ko Grcka, pa pobjednika svrgne, pa odugovlaci 3 mjeseca s proglašenjem ratnog stanja a što ucini tek nakon što više nema kud (kad je poklano i Ravne i Bijeljina), pa u ratu ko od šale pogazi platformu Predsjedništva, pa za komandanta Armije BiH postavi ratnog zarobljenika i aktivnog oficira neprijateljske armije zarobljenog u ratnim dejstvima protiv nas, pa u Srebrenicu NE pošalje svoju brojniju Armiju, pa u Dejtonu pokloni Miloševicu 49% tj. ukine Republiku i izmisli je gdje je nikad nije bilo, pa nakon rata uvede kadrovsku "umjesto poslušnih i sposobnih ja biram poslušne", pa...
[/quZbog rušenja kakve Bosne lik ode na robiju pitanje za tebe?Poslije rata ko dobija izbore Abdić ili Izetbegović,(malo provjeri koliko je glasova dobio Abdić u Širokom i Posušju 91) ?A koga bi trebao da postavi za komandanta armije?Koju armiju i od koga brojniju je trebalo da pošalje?Koliko gradjana da ne kažemo Bošnjaka se moglo naoružati prije nego što su poklani Ravne i Bijeljina?Ko je izmislio rs to ne zaslužuje ni pitanje.Jedina zamjerka za prvog predsjednika je ta što nije dao prednost nacionalnom pred vjerskim.
nosara

#570 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by nosara »

The 51st State wrote:
nosara wrote:
nemoguce vruce wrote:@Skojevac...
Danasnja BiH, jest da je nakaradna, ali je opstala zahvaljuci , medju ostalima, i hiljadama onih, koji nisu bili zadrte komunjare...
Da je bilo po komunjarama, oni bi BiH, cetnicima predali na pladnju.
Na tankom si ledu... Da ne zapocinjemo pricu o tome koliko je BiH bilo 1990., a koliko je ima sad... Nema smisla... Nisu crveni s cetnicima i ustasama vezali zastave prije i poslije (prvih) izbora...

To "sta bi bilo" je naklapanje...
uf.., kakva skola demagogije, bih nije bilo ni milimetar van strogo kontrolisanog federalnog okvira, a to sto nisu crveni sa ustasama i cetnicima vezali zastave, smamo baci flashback u 44', ali lakse je se noj praviti...
Kakav "flashback" na '44....? Mislis na amnestiju...? To je milost pobjednika, a ne vezanje zastava... Pravis paralelu izmedju dvije dijametralno suprotne situacije...
nemoguce vruce

#571 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by nemoguce vruce »

@Nosara...
1. Cuj milost predsjednika :run: ...pa smilovo se cetnicima koji su do 44' na hiljade Bosnjaka pobili. Za tebe je ta amnestija ok, iako je zlocin pocinjen. Na drugoj strani osudjujes vezanja zastava pocetkom 91' kada se jos nije ni zapucalo. Kontas razliku skojevac?
Licemjerstvo na kvadrat...
2. Jos mi nisi odgovorio zasto su komunjare od 86' dozvolile cetnicima da preuzmu kormilo u svoje ruke?
nosara

#572 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by nosara »

nemoguce vruce wrote:@Nosara...
1. Cuj milost predsjednika :run: ...pa smilovo se cetnicima koji su do 44' na hiljade Bosnjaka pobili. Za tebe je ta amnestija ok, iako je zlocin pocinjen. Na drugoj strani osudjujes vezanja zastava pocetkom 91' kada se jos nije ni zapucalo. Kontas razliku skojevac?
2. Jos mi nisi odgovorio zasto su komunjare od 86' dozvolile cetnicima da preuzmu kormilo u svoje ruke?
blablabla

Drzi se teme, zanimljiva je...
nemoguce vruce

#573 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by nemoguce vruce »

nosara wrote:
nemoguce vruce wrote:@Nosara...
blablabla

Drzi se teme, zanimljiva je...
I nikakav odgovor je odgovor. :dance:
iceman2010

#574 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by iceman2010 »

pretresnov wrote:-
Ja ne znam zasto sa ovim likom pretresnov uopste komunicirate. Pustite covjeka nek komunicira sam sa sobom. Samo ga hranite bezveze. Trol trola, a svako ko mu odgovori dodje kao kec na desetku takvima. Stavite ga na ignor i gotovo.
kiky

#575 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a

Post by kiky »

..
Last edited by kiky on 15/07/2012 13:25, edited 1 time in total.
Locked