Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Trebaju
I ako ima VD i ako je auto normalan, svi ti uslovi obezbjeđuju SIGURNU vožnju na 130kmh
Najslabija kola koja zamislis mogu 120/130 da kontinuirano voze
Dakle ako ne moze da ostvari 130kmh jednostavno ostavi VD
ma sve dok su u desnoj nije problem da vozi 100 samo neka ne zajebavaju ostale i super
Pa smeta i u desnoj 100
Kad pretice kamion pretice ga sa 100kmh
Itd
Putnicka vozila 130-140
Sve ispod ima problem neki
pa ne smeta sve dok ne pretice
ako se presalta u lijevu mora ici brze pa neka se u desnoj ponovo vrati na 100 nikakav problem
zato sam i napisao sve dok je u desnoj nije problem
Dok sam radio u Zenici i svakodnevno vozio iz Sarajeva i natrag, vozio sam 100-110.
Jednostavno optimalan nekakav broj obrtaja, najmanja buka, a i staro auto oko 100KS.
Sa boljim autom 120-130.
To su neke moje brzine, jednostavno nemam potrebu da vozim brže.
Naravno, držim se desne i ne obilazim sporije dok se ne uvjerim da nikome u lijevoj neću smetati.
al malo je takvih nazalost
kazem prepuna je drzava onih koji samo gledaju ja ja ja ja
boli me briga sta se iza desava i oko mene bitno je sta ja zelim hocu sada i to je to
Trebaju
I ako ima VD i ako je auto normalan, svi ti uslovi obezbjeđuju SIGURNU vožnju na 130kmh
Najslabija kola koja zamislis mogu 120/130 da kontinuirano voze
Dakle ako ne moze da ostvari 130kmh jednostavno ostavi VD
ma sve dok su u desnoj nije problem da vozi 100 samo neka ne zajebavaju ostale i super
Pa smeta i u desnoj 100
Kad pretice kamion pretice ga sa 100kmh
Itd
Putnicka vozila 130-140
Sve ispod ima problem neki
A jebat ga kad su 10 kamera postavili do tarcina jebote
Sad 70 sad 130 pa 100 pa 110 pa opet 60. Postalo peglancija prava.
U hr izadjes na ap navijes 150-160 i do iskljucenja tako vozis.
Haj vi sto ste svaki dan na ap, ja vozim 2-3x godisnje. Moram podsjet ik imati gdje su kamere. I ono vozim ja uvjek 10+ ali dojadilo razmisljati. Kontam jednostavnije naviti na 110 i tako do naplatnih.
to sigurno ne vrijedi u gradu , na autocesti da ....tačnije na autocesti se u pravilu vozi desnom , a lijeva je za preticanje
Clan 39. kaze drugacije.
stavka 3 tog clana kaze drugacije od onoga sto ti govoris
Sta to kaze drugacije?
"(3) Izuzetno od odredbe stava/stavka (2) ovog člana/članka, na putu/cesti u
naselju s kolovozom/kolnikom na kojem za saobraćaj/promet vozila u istom
smjeru postoje najmanje dvije obilježene saobraćajne/prometne trake za
kretanje vozila, vozač može koristiti i saobraćajnu/prometnu traku koja se ne
nalazi uz desnu ivicu/rub kolovoza/kolnika ako time ne ometa ostala vozila
koja se kreću iza vozila kojim upravlja. '
Last edited by preludezalude on 11/07/2026 13:38, edited 1 time in total.
stavka 3 tog clana kaze drugacije od onoga sto ti govoris
Sta to kaze drugacije?
da lijeva nije za preticanje kao na autocesti
Ne pricaj gluposti. Nisam to nigdje rekao. Citirat cu sam sebe sta sam rekao:
"I u gradu ako postoje dvije trake u jednom smjeru postoji ometanje u lijevon traci. Nema veze koliko je ogranicenje. Ne postoji obaveza voznje u desnoj traci, moze se voziti i u lijevoj ali ako je onaj ize tebe brzi onda ga ometas i duzan si da se prestrojis u desnu da on prodje."
Ne pricaj gluposti. Nisam to nigdje rekao. Citirat cu sam sebe sta sam rekao:
"I u gradu ako postoje dvije trake u jednom smjeru postoji ometanje u lijevon traci. Nema veze koliko je ogranicenje. Ne postoji obaveza voznje u desnoj traci, moze se voziti i u lijevoj ali ako je onaj ize tebe brzi onda ga ometas i duzan si da se prestrojis u desnu da on prodje."
ja sam bukvalno citirao gore navedeno na sta si ti odgovorio da clan 39 kaze drugacije
a i to sto ti tvrdis opet dolazimo do ovoga sta je ometanje
to sto je tebi ometanje meni nije i obratno
bukvalno ja mogu reci ometas me jer ides 59 a ja 65
ps. uostalom zamisli da hoces da skrenes lijevo negdje i hoces li se do raskrsnice voziti desnom trakom pa preko 3 trake ili ces bar jednu raskrsnicu ranije preci u skroz lijevu traku
Sve je zakon to spomenuo. Naravno da se neces maknuti desno ako skreces lijevo.
Nisam nigdje rekao da je liveva traka u gradu za preticanje. Rekao sam da u gradu gdje postoji vise saobracajnih traka za kretanje u istom smijeru se vozilo ne mora kretati iskljucivo u desnoj traci vec moze koristiti i lijevu traku (npr imaju dvije trake za kretanje u istom smjeru) ako time ne ometa vozila iza sebe. Kod nas ljudi voze lijevom trakom 40km i misle da je to ok. Takvom voznjom ometaju saobracaj i duzni su da se prestroje desno i propuste brze ucesnike u saobracaju osim u slucaju da skrecu lijevo
Nije isto kretati se lijevom ili desnom trakom i nisu ista pravila. Kretati se desnom trakom 20km/h je ok ali nije ok to raditi u lijevoj traci PO ZAKONU.
Last edited by preludezalude on 11/07/2026 14:05, edited 2 times in total.