Ma nisam... žao mi jest, ali baš me briga za njih... svako ima pravo da jebe i da bude jeban...bunk wrote:Jesil i ti zabrinut Kmirso?
SDP
- kmirsad
#54976 Re: SDP
- Roccohljup
#54978 Re: SDP
Sa sa se ne pika ko cejflast mohicans wrote:Sa vazelinom ili bez![]()
?
-
Heller
#54979 Re: SDP
Sviđa mi se ovaj prijedlog, mogu manju doprinosi, al povećati min platu. Jer svima je jasno da će radnici dobiti kurčinu a da će razliku gazde u džep strpat.
-
zbiljovski
#54980 Re: SDP
Ne ide mi u glavu kako niko od rukovodstva SDP-a nema pristup ovom forumu i ne učestvuju u interakciji kao što to Peđa radi godinama ?
- GandalfSivi
#54981 Re: SDP
Pitaj Pedju sto je odustao...zbiljovski wrote:Ne ide mi u glavu kako niko od rukovodstva SDP-a nema pristup ovom forumu i ne učestvuju u interakciji kao što to Peđa radi godinama ?
-
baxus
#54982 Re: SDP
SDP će definitivno profitirati zbog dosljednosti nakon izbora.
Dodatno je efekat pojačao DF ovom svojom izdajom glasača.
Ostaju im (DF-u) samo oni glasači, nivo BH fanaticosa.
A njima je takva svijest da sad na lokalnim izborima, kad ne budu mogli glasat za Komsu svog
, neće ni izaći na izbore.
A njima je takva svijest da sad na lokalnim izborima, kad ne budu mogli glasat za Komsu svog
-
putokaz1
#54983 Re: SDP
Neće SDP profitirati zbog razgovora s SDAbaxus wrote:SDP će definitivno profitirati zbog dosljednosti nakon izbora.
A njima je takva svijest da sad na lokalnim izborima, kad ne budu mogli glasat za Komsu svog, neće ni izaći na izbore.
Smanjit će se broj izalašlih ANZTI SDA glasača
SDP će smanjiti i broj načelnika Prvi kandidat za to su Živinice,Dr Samir jeste jak ali SDP je tamo Nula.
- kmirsad
#54984 Re: SDP
:thumbup:Prevršio je svaku mjeru...Zaista mi nije jasno šta N, Nikšić više čeka... možda Tužilaštvo, da mu vadi vruče kestenje... A neće ni oni, dok ne vide kako će stvar završiti... Imaju sjajnih ljudi ovdje...parametara socijaldemokratije, Španaca, a obrazovanih, pametnih, nekompromitovanih...Je li to njemu još nije jasno s kim ima posla.doktor78 wrote:Nakon što izgubio ‘kontrolu’ nad većinom poslanika Kluba SDP-a u Skupštini TK, predsjednik KO SDP-a Tuzla Enver Bijedić i njegovi stranački istomišljenici doživjeli su ‘debakl’ na sjednici Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla. Sjednica koja je u utorak u Tuzli trajala više od četiri sata na kraju je prekinuta, jer je većina nezadovoljnih članova Kantonalnog odbora napustila salu nezadovoljna načinom vođenja sjednice od strane Bijedića, saznaje TIP. Od ukupno 82 člana, u sali je ostalo samo 29 članova, tako da je sjednica morala biti prekinuta jer nije bilo kvoruma.
‘Ispod radara uvlačenje SDA i njenih koalicionih partnera DF-a i Stranke za BiH u vlast’
˝Jedna od tačaka na sjednici bila je i aktuelna politička situacija u TK. Na kraju rasprave velika većina članova nezadovoljna načinom na koji je vođena sjednica od strane predsjednika KO SDP-a Tuzla Envera Bijedića napustila sjednicu. Razlog je što prijedlozi koje smo ponudili nisu niti stavljeni na glasanje. Mi smo insistirali da poštujemo odluku Glavnog odbora SDP-a koja govori o formiranju tzv. ‘programske vlade’ SDP-a sa strankama DF, Našom strankom, SBB-om i Strankom za BiH, ali bez koaliranja sa SDA. Podsjećam vas, da je Kantonalni odbor SDP-a donio odluku da nema koaliranja ni sa PDA. U međuvremenu, dogodile su se vrlo bitne promjene. DF i Stranka za BiH su potpisale koalicioni sporazume sa SDA. Mišljenja smo da eventualno buduća ‘programska vlada’ ne može biti Vlada koju će svojim potpisima podržati poslanici iz SDA, koji samo pored svog imena za prvo vrijeme neće napisati naziv stranke. U stvarnosti SDA bi zajedno sa svojim koalicionim partnerima, DF-om i Strankom za BiH kontrolisali tu Vladu˝, izjavio je za TIP član Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla, uz uslov da mu ne otkrivamo identitet i dodao: ˝To bi bila samo ko fol ‘programska vlada‘ za javnost. Sve su vlade programske…Šta to uopšte znači? Ovo je ‘ispod radara’ uvlačenje SDA i njenih koalicionih partnera u vlast, a samim time i kršenje odluke Glavnog odbora. Također, treba biti jasan i kazati da nama nije Glavni odbor zabranio da idemo u koaliciju sa PDA, nego je to odluka Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla. SDP treba jasno reći s kim to namjerava da pravi vlast u Tuzlanskom kantonu, jer ovo nije pošteno prema biračima. Na ovaj način to bi opet bila neka privatna ili poluprivatna Vlada Tuzlanskog kantona. Velika većina u SDP-u na to ne želi pristati i to neće dozvoliti˝.
‘Poznat scenario’
Prema riječima našeg sagovornika, ovdje se želi pokušati uraditi isto ono što je uradila stranka PDA. ˝Neki ljudi iz SDP-a žele da urade isto ono što su uradili ovi iz PDA. Namjera je da se što brže formira Vlada TK i da onda otrgnu nekoliko zastupnika SDP-a u Skupštini TK. Tada bi Vladu TK podržala zvanično SDA, uradila prekompoziciju, i nastavila je voditi sa svojim koalicionim partnerima, DF-om i Strankom za BiH. Scenario je isti kada se ‘lomila’ Vlada TK koju je vodila SDA. Razlika je u samo u tome što im u ovoj situaciji u startu treba svih 10 ruku zastupnika SDP-a, tj. jedinstven Klub SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona. Treba im Stranka za BiH i DF, i dolazimo do broja od 15 ruku u Skupštini TK. Troje iz SDA će dati svoj potpis i kazat će da nisu više u SDA. Tako dolazimo do većine od 18 ruku. Kada se imenuje nova Vlada TK, SDA će čekati pogodan trenutak, po modelu PDA i onda krenuti u njeno rasturanje. Nije tajna da SDA ima jedan broj svojih ljudi instaliranih u SDP. Onda će se SDA preuzet sve i kazati da oni nastavljaju i da će podržati Vladu TK, uz DF, Stranku za BiH, što je 14 i uz još četiri zastupnika koji će se otrgnuti od SDP-a, to je 18 zastupnika, što je nova većina u Skupštini TK˝, istakao je izvor TIP-a i dodao: ˝Međutim, ohrabruje to što je posljednja sjednica Skupštine TK pokazala da je Bijedić izgubio ‘kontrolu’ nad većinom zastupnika u Klubu SDP-a u Skupšini TK, ali i napuštanje sjednice Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla od strane većine članova je više nego jasna poruka svima˝.
Ili ga Enko nekako snažno drži za jaja...
- drug_profi
#54985 Re: SDP
Rekao sam ti druze kmirso da je NN čovjek sa dosjeom i da sam začuđen kako nije prisiljen na koalicije.
Vjerovatno i druga strana ima svoje dokumentovane aferime pa je na sceni ravnoteza straha.
Vjerovatno i druga strana ima svoje dokumentovane aferime pa je na sceni ravnoteza straha.
- kmirsad
#54986 Re: SDP
Ne znam šta je u pitanju, predpostavljam da su neke međusobne ucjene, aferimi i lični interesi (Blok 7 No1)... ali ovo mrcvarenje treba zaustaviti, neko mora presječi ovaj Gordijev čvor. Hiruški precizno.
Stvarno... šta se ovo dešava sa SDP-om. Utupili ste se svima...de više, dosta je igrica ...ili pravite Vlast ili hajte u opoziciju...socijal demokratija je Tuzlacima u krvi. SDA vam otpada, vaš GO odlučio... šta nije jasno...
Stvarno... šta se ovo dešava sa SDP-om. Utupili ste se svima...de više, dosta je igrica ...ili pravite Vlast ili hajte u opoziciju...socijal demokratija je Tuzlacima u krvi. SDA vam otpada, vaš GO odlučio... šta nije jasno...
- drug_profi
#54987 Re: SDP
Jos je mnogo pete kolone. I mnogo je onih sa dosjeima.
Master of puppets izgleda nije samo jedan pa se konci mrse.
Master of puppets izgleda nije samo jedan pa se konci mrse.
- kmirsad
#54988 Re: SDP
http://ba.n1info.com/Vijesti/a337174/Po ... D2nbO283Xo
Evo... jedan SDA drugi SDP... a ko brača...
- Leverage
#54989 Re: SDP
Jarak je bio korak ispred svih, kad je Bijedić govorio "ni sa SDA ni sa PDA", a Delić pozivao narodne mase na anti-SDA mitinge, Jaraković je uveliko mezio sa Arapčićem i dogovarao poslove. Može se reći da je Jaraković veći Bijedić od Bijedića.
- Roccohljup
#54990 Re: SDP
Pa kad je kriminmal, korupcija, nepotizam, javašluk, itd. u pitanju, svi su oni isti.kmirsad wrote:http://ba.n1info.com/Vijesti/a337174/Po ... D2nbO283Xo
- kmirsad
#54991 Re: SDP
Leverage wrote:Jarak je bio korak ispred svih, kad je Bijedić govorio "ni sa SDA ni sa PDA", a Delić pozivao narodne mase na anti-SDA mitinge, Jaraković je uveliko mezio sa Arapčićem i dogovarao poslove. Može se reći da je Jaraković veći Bijedić od Bijedića.
-
putokaz1
#54992 Re: SDP
Jarak je uvjek bio Korumpiran
Njemu platiš dat će ti nalaz kakav želiš,a platiš čekaj godinama
Bio je u SDP,koristio selam,uzimao mito,šurovo s Tarikom,a bio predsjednik antikoruptivne komisije
Preko noći pređe u SDA kad je vidio da nema koristi od Delića
Što je najčudnije,Jarak je istjeran iz SDP jer je ušao s SDA da bi taj isti Delić(kako stvari stoje) ušao s SDA i opet bio s jarakom u istoj stranci /koaliciji
Ustvari ,Delić je na Enkinoj strani ili čak na strani svog druga Zlatan Begića iako se nije direktno izjasno d ali bi s SDA ili PDA već je rekao
''U vlast s bilo kim'' ili ''Pod svaku cijenu u ''Vlast''
<Ako postane predsjednik SDP BH i uđe s SDA ili PDA stvarno će biti SRAMOTA,mene bi bilo stid svojih 15000 glasača,Ukoliko uđe s Tarikom ja glasam 2020 za Tarika,tj ostavit ću prazan listić-koji će SDA dopisat sebi
Zanimljivo da ja navijam da predsjednik SDP ostane Nikšić,koji je jedno veliko Ništa.
Bio je u SDP,koristio selam,uzimao mito,šurovo s Tarikom,a bio predsjednik antikoruptivne komisije
Što je najčudnije,Jarak je istjeran iz SDP jer je ušao s SDA da bi taj isti Delić(kako stvari stoje) ušao s SDA i opet bio s jarakom u istoj stranci /koaliciji
Ustvari ,Delić je na Enkinoj strani ili čak na strani svog druga Zlatan Begića iako se nije direktno izjasno d ali bi s SDA ili PDA već je rekao
<Ako postane predsjednik SDP BH i uđe s SDA ili PDA stvarno će biti SRAMOTA,mene bi bilo stid svojih 15000 glasača,Ukoliko uđe s Tarikom ja glasam 2020 za Tarika,tj ostavit ću prazan listić-koji će SDA dopisat sebi
Zanimljivo da ja navijam da predsjednik SDP ostane Nikšić,koji je jedno veliko Ništa.
-
putokaz1
#54993 Re: SDP
Jarak je uvjek bio Korumpiran
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#54994 Re: SDP
nemo za'ebavat da su kao braca. ja sam najozbiljnije mislio da su ljudi iz sda i sdpa smrtni neprijatelji.kmirsad wrote:http://ba.n1info.com/Vijesti/a337174/Po ... D2nbO283Xo
-
putokaz1
#54995 Re: SDP
Jarak je izbačen izSDP zbog saradnje s SDA a taj isti SDP bi sada s SDA
Stojnić izbačen iz DF zbog saradnje s SDA a DF sad s SDA
Stojnić izbačen iz DF zbog saradnje s SDA a DF sad s SDA
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#54996 Re: SDP
krenuli su sukobi na ličnoj osnovi.takvi sukobi se obično završavaju tako što poražena strana napušta partiju.Delić: Krajnje je vrijeme da SDP dobije pravog generalnog sekretara koji nas neće brukati
ruku na srce, slažem se sa delićem, a uz to da dodam da po mom mišljenju, predsjendik i generalni sekretar sdpa ne bi trebali biti iste nacionalnosti.
- kmirsad
#54997 Re: SDP
Po mom mišljenju, predsjendik i generalni sekretar sdpa bi trabali biti socijal demokrati.
- Leverage
#54999 Re: SDP
Irfan Čengić priča gluposti i to nije ništa novo.
Nikšić se okružio bezveznim likovima i zapravo su mu oni najveći problem, recimo Čengić mu je klasična antireklama.
Delić očito zna šta radi. Nema on nikakvu namjeru da bude Bijedćev pijun, on je zapravo na putu da preuzme Bijedićevu infrasturkturu, da stavi SDP TK pod svoje. Već neko vrijeme radi u koordinaciji sa Nusretom Helićem, a pokazalo se da su na njegovoj strani i ostale gradske i opštinske organizacije TK (ne računajući Tuzlu), prije svih Gradačac na čelu sa Edinom Dervišagićem i Nedžadom Šećićem Špicom.
SDP nikad nije bio bliži raskolu gdje bi Delić, ako izgubi izbore, zajedno sa ostalim vjerovatno krenuo u formiranje nove stranke u koju bi, prema trenutnom raspoloženju, ušlo preko 90% članstva u TK van Tuzle. Konkretno u Lukavcu više niko nema nikakav problem da se ide sa SDA, ne samo među članovima nego i među redovnim glasačima SDP-a. Definitivno sam stekao osjećaj da sam u ovom gradu ja jedini SDP-ovac koji je protiv toga. Ljudi su definitivno nasjeli na priču kako sarajevski i neki drugi izborni gubitnici nameću volju pobjednicima, a Nikšić i njegovi nesposobni kompanjoni nisu napravili ništa da pokažu da je suprotno.
Čak i u slučaju pobjede Nikšića, koja je ipak prilično vjerovatna, ne vidim da će se u budućnosti stvari odvijati pozitivno. Nadao sam se da će SDP imati jakog kandidata koji će se okružiti jakim ljudima i koji će se svim silama suprotstaviti ovom ruralnom lobiju, ali očito ništa od toga. Takav kandidat mogao je doći jedino iz Tuzle. Zamjeram im na tome.
S druge strane, ukoliko Delić pobijedi očekujte da će i SDP pobijediti za 3 i po godine, jer je Delić sposoban i zna kako da dođe do glasova, u Lukavcu je i hodže i mutevelije ubijedio da glasaju za SDP. Ali...
Ali jedni princip je da nema principa. Taj SDP više neće biti SDP, to će biti politička korporacija bez ikakve ideološke osnove. Desit će se smjena vlasti poput one kada je SDS zamijenio SNSD. SDP će biti crvena SDA.
Vrlo tmurno je nebo nad SDP-om.
Nikšić se okružio bezveznim likovima i zapravo su mu oni najveći problem, recimo Čengić mu je klasična antireklama.
Delić očito zna šta radi. Nema on nikakvu namjeru da bude Bijedćev pijun, on je zapravo na putu da preuzme Bijedićevu infrasturkturu, da stavi SDP TK pod svoje. Već neko vrijeme radi u koordinaciji sa Nusretom Helićem, a pokazalo se da su na njegovoj strani i ostale gradske i opštinske organizacije TK (ne računajući Tuzlu), prije svih Gradačac na čelu sa Edinom Dervišagićem i Nedžadom Šećićem Špicom.
SDP nikad nije bio bliži raskolu gdje bi Delić, ako izgubi izbore, zajedno sa ostalim vjerovatno krenuo u formiranje nove stranke u koju bi, prema trenutnom raspoloženju, ušlo preko 90% članstva u TK van Tuzle. Konkretno u Lukavcu više niko nema nikakav problem da se ide sa SDA, ne samo među članovima nego i među redovnim glasačima SDP-a. Definitivno sam stekao osjećaj da sam u ovom gradu ja jedini SDP-ovac koji je protiv toga. Ljudi su definitivno nasjeli na priču kako sarajevski i neki drugi izborni gubitnici nameću volju pobjednicima, a Nikšić i njegovi nesposobni kompanjoni nisu napravili ništa da pokažu da je suprotno.
Čak i u slučaju pobjede Nikšića, koja je ipak prilično vjerovatna, ne vidim da će se u budućnosti stvari odvijati pozitivno. Nadao sam se da će SDP imati jakog kandidata koji će se okružiti jakim ljudima i koji će se svim silama suprotstaviti ovom ruralnom lobiju, ali očito ništa od toga. Takav kandidat mogao je doći jedino iz Tuzle. Zamjeram im na tome.
S druge strane, ukoliko Delić pobijedi očekujte da će i SDP pobijediti za 3 i po godine, jer je Delić sposoban i zna kako da dođe do glasova, u Lukavcu je i hodže i mutevelije ubijedio da glasaju za SDP. Ali...
Ali jedni princip je da nema principa. Taj SDP više neće biti SDP, to će biti politička korporacija bez ikakve ideološke osnove. Desit će se smjena vlasti poput one kada je SDS zamijenio SNSD. SDP će biti crvena SDA.
Vrlo tmurno je nebo nad SDP-om.
- kmirsad
#55000 Re: SDP
Odlična analiza, jedna od najbolih koju sam čuo ili pročitao. Delić je naveči pragmatičar kojeg znam. Nema ideološku osnovu.