Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
RandomAndCasual

#54951 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by RandomAndCasual »

Code: Select all

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/who-evropa-jedina-regija-u-svijetu-u-kojoj-raste-broj-umrlih-od-covida/211117101
Poslije sjeverne Amerike najvakcinisanija regija.

Image
studiorum_tuzlaensis

#54952 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by studiorum_tuzlaensis »

Nakon svega dosad viđenog, samo retardirane osobe mogu i dalje tvrditi da su vakcine dio rješenja. Nisu i tačka.

Na kraju sam zbog medijski izluđenih roditelja ipak primio sam dvije doze Sinopharma iako sam zakuco na antitijelima spike protein, prije 2 mjeseca. Nemam namjeru više da se vakcinišem protiv korone. Ikad.

Danas, cca 150 osoba u KS je na bolničkom liječenju zbog covida. Od toga 33 full vakcinisane osobe i otprilike isto toliko sa primljenom jednom dozom.

Spavate li mirno vaxxeri? Efikasnost vakcina je goli k**** tj. 50%
biglebovski

#54953 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Vakcine, kako to i ovaj čuveni vakcinolog kaže, ne samo da neće pomoći suzbijanju pandemije nego će doprinijeti stvaranju još gorih mutacija.

Vakcine kao i mjere očigledno imaju neku drugu svrhu. Striktna zabrana naučne rasprave i izrazito cenzurisanje naučnika i ostalih koji predlažu drugačija riješenja meni govori da se želi stvoriti dugoročna ovisnost o određenim farmako-proizvodima.
Nažalost, široko rasprostranjena korupcija među vladinim dužnosnicima, doktorima i naučnicima koji zavise od privatnih sponzora nas je dovela u ovu situaciju.

https://www.geertvandenbossche.org/post/the-last-post

Razmotrimo sada dodatni uticaj ljudske intervencije na pandemiju Sars-CoV-2. Ljudska intervencija također može imati i štetne i korisne efekte koji također mogu zavisiti od starosti i jednako se razvijati tokom vremena. Što je još važnije, utjecaji ljudske intervencije će ometati one uzrokovane evolucijskom dinamikom prirodne pandemije. Mjere prevencije infekcija mogu, na primjer, imati blagotvoran kratkoročni učinak jer smanjuju prijenos virusa i stoga smanjuju stope morbiditeta kod ranjivih ljudi (tj. prvenstveno kod starijih osoba). Dugoročno, međutim, mogu dovesti do nedovoljne uvježbanosti mehanizama urođenog imuniteta, što bi se prvenstveno pokazalo kod onih koji se prvenstveno oslanjaju na urođeni imunitet kao prvu liniju imunološke odbrane (tj. kod djece). Isto tako, kampanje masovnog cijepljenja mogu imati povoljan kratkoročni učinak jer smanjuju širenje virusa i štite ranjive ljude od bolesti (npr. starije osobe i one s osnovnom bolešću), ali će na kraju potaknuti širenje zaraznih varijanti. Dominantna cirkulacija potonjeg će dovesti do ponovnog porasta virusnog infektivnog pritiska, čime će narušiti urođenu imunološku odbranu necijepljenih (tj. uglavnom mlađih starosnih grupa uključujući djecu) i na taj način ih učiniti podložnijim zarazi bolesti Covid-19. Ovo već objašnjava zašto će masovne kampanje vakcinacije koje se provode usred pandemije samo uzrokovati da Sars-CoV-2 izazove više bolesti i odnese više ljudskih života. Zbog ovog programa masovne vakcinacije, talasi morbiditeta će se nastaviti mnogo duže, jer će biti potrebno više slučajeva (oporavka od) bolesti kako bi se kompenzirala erozija urođenog imuniteta stanovništva i, prema tome, kako bi se nadoknadio manjkav doprinos potonjeg u imunitetu krda.
Last edited by biglebovski on 17/11/2021 15:48, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#54954 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

studiorum_tuzlaensis wrote: 17/11/2021 15:17 Nakon svega dosad viđenog, samo retardirane osobe mogu i dalje tvrditi da su vakcine dio rješenja. Nisu i tačka.

Na kraju sam zbog medijski izluđenih roditelja ipak primio sam dvije doze Sinopharma iako sam zakuco na antitijelima spike protein, prije 2 mjeseca. Nemam namjeru više da se vakcinišem protiv korone. Ikad.

Danas, cca 150 osoba u KS je na bolničkom liječenju zbog covida. Od toga 33 full vakcinisane osobe i otprilike isto toliko sa primljenom jednom dozom.

33 od 150 jednako 50%. Odlicno :lol: :lol: :lol:
biglebovski

#54955 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Najveća nagodba za prevaru u zdravstvenoj zaštiti u istoriji Ministarstva pravde;
Najveća krivična kazna bilo koje vrste izrečena u SAD-u;
Najveća građanska nagodba protiv farmaceutske kompanije ikada.

Slučaj protiv Pfizera i njegove podružnice Pharmacia & Upjohn (Pharmacia) prvenstveno se odnosio na takozvanu promociju van brenda nekoliko lijekova, posebno protuupalnog lijeka Bextra. Kompanija je promovisala prodaju Bextra za upotrebu i doze koje je Uprava za hranu i lijekove (FDA) izričito odbila da odobri iz sigurnosnih razloga.

Pfizer je "namjeravao da zaobiđe specifične indikacije FDA u vezi s njihovim lijekovima koristeći svoju prodajnu snagu da agresivno promovira of-labelupotrebu", rekao je Perkins. “Intervjuirali smo brojne liječnike, prodajne predstavnike i menadžere koji su potvrdili ove tvrdnje.”

Zaista, zaposlenici kompanije su bili ti koji su otkrili off-label marketing – i mita koji su davali ljekarima, koji su bili plaćeni da prepisuju određene lijekove – koji su nam prvi skrenuli pažnju na slučaj 2005. godine.

https://archives.fbi.gov/archives/news/ ... ent_090209
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#54956 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

GandalfSivi wrote: 17/11/2021 15:47 33 od 150 jednako 50%. Odlicno
A nije bio na tom času...imao prehladu :lol:
biglebovski

#54957 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Smiješno, dok ne staviš dvostruko-vakcinisanog na covid odjel. Onda počneš psovat.
studiorum_tuzlaensis

#54958 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by studiorum_tuzlaensis »

Bobi wrote: 17/11/2021 16:08
GandalfSivi wrote: 17/11/2021 15:47 33 od 150 jednako 50%. Odlicno
A nije bio na tom času...imao prehladu :lol:
pa dobro ovi sa jednom dozom su poluvakcinisani... nisu na vrijeme, nek crknu hehe.

prehlada je u mozgovima mase... a sad lagano po terapiju na N1, šiccccc
Sanjarko

#54959 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

33oje vakcinisanih s 2 doze i jos toliko s 1? Skoro 50%. :? Neurekao ovo oslabilo. Raspon umrlih od 25-35 dnevno. Jos naknadno dodaju svaki dan. Opservacija nahladzenih ima solidno. Sad dal je ovo ili ono, pitanje je?
Capljina74

#54960 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

splinter wrote: 17/11/2021 14:34
Capljina74 wrote: 17/11/2021 14:23

Fajzer.
Zet Trebinjac od rata, do rata Čapljinac. Danas sahranjen u Dolovima.
Pretpostavio sam je mRna, al opet da ne trčim pred rudu.
Ne znam tačno šta je caka sa ovim vakcinama, obično su komplikacije u vezi miokarditisa, nešto manje Cerebrovaskularni inzult ( moždani udar) Nekoliko hipoteza se vrti oko toga, npr da li je u pitanju autoimuna reakcija pa imuni sistem "napada" krvne sudove ili se radi o molekularnoj "mimikriji" zbog velike sličnosti Spike proteina sa proteinima u miokardu.
Čak je moguće da prilikom apliciranja cjepiva zbog ne aspiriranja, cjepivo ode u krvni sud umjesto u deltoidni mišić i nastanu komplikacije.
Npr zna se da se kod miševa kad se aplicira cjepivo intravenezno, javljaju miokarditisi kao posljedica.
Hvala, ljudino.

Imamo mimkriju kod mikoplazme pa veću štetu učini imuni sistem, nego sama mikoplazma.

Zvanično je moždani udar.

Niko ne postavlja pitanje vakcine.
KraljicaIzJajca

#54961 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by KraljicaIzJajca »

GandalfSivi wrote: 17/11/2021 15:47
studiorum_tuzlaensis wrote: 17/11/2021 15:17 Nakon svega dosad viđenog, samo retardirane osobe mogu i dalje tvrditi da su vakcine dio rješenja. Nisu i tačka.

33 od 150 jednako 50%. Odlicno :lol: :lol: :lol:
On je dodao cijepljene sa jednom dozom, taj si dio propustio.

A on je izračunao 66 od 150 osoba, što je njemu blizu 50%.
biglebovski

#54962 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Do kada će svijet tolerisati kretene koji nas uvode u stanje beskrajne pandemije i podjela u društvu?

Uvodna riječ generalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije na brifingu za medije o COVID-19 - 8. maj 2020.

Dok se svijet suočava s pandemijom COVID-19, pobjeda čovječanstva nad velikim boginjama podsjetnik je na ono što je moguće kada se nacije udruže u borbi protiv zajedničke zdravstvene prijetnje.

Mnogi od osnovnih alata javnog zdravlja koji su tada uspješno korišteni su isti alati koji su korišteni za odgovor na ebolu i COVID-19: nadzor bolesti, pronalaženje slučajeva, praćenje kontakata i masovne komunikacijske kampanje za informiranje pogođene populacije.

Kampanja za iskorjenjivanje velikih boginja imala je jedno ključno sredstvo koje još nemamo za COVID-19: vakcinu; u stvari, prva vakcina na svetu.

Kao što znate, SZO sada radi s mnogim partnerima na ubrzanju razvoja cjepiva za COVID-19, koje će biti osnovno sredstvo za kontrolu prijenosa virusa.

https://www.who.int/director-general/sp ... 8-may-2020
ja71

#54963 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

svaka drzava je oborila smrtnost nakon sto je vakcinisala odredjen broj stanovnistva.
tacka.
Bobi
Forum administrator

#54964 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

KraljicaIzJajca wrote: 17/11/2021 17:00 On je dodao cijepljene sa jednom dozom, taj si dio propustio.

Trenutno je na bolničkom liječenju 158 pacijenata, od kojih je 142 sa akutnom infekcijom, dok su ostali post covid ili se nalaze na opservaciji/trijaži.

Udio vakcinisanih osoba u broju hospitaliziranih je 19,62 posto.

Ma lupio cifru 33 pacijenta s jednom doyom :D, nek samo pokaze odakle mu taj podatak :D.
ja71

#54965 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

Bobi wrote: 17/11/2021 14:37
Image
Evo gledaj bolje, bilo dosta manje pozitivnih a umirali ljudi, vidi ljetos koliko je bilo pozitivnih pa niko nije umro..vakcina djeluje, s vremenom slabi..treba booster.
od aprila do danas 5 smrtnih slucajeva dok je prosle godine u dva mjeseca bilo 5 smrtnih uz drasticno manje pozitivnih.
na stranu to, Gibraltar nije nikakvo statisticko mjerilo jer ima malo stanovnika
Bobi
Forum administrator

#54966 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

Evo od jucer podatak

Trenutno je na bolničkom liječenju 150 pacijenata, od kojih je 137 s akutnom infekcijom, dok su ostali postcovid ili se nalaze na opservaciji/trijaži.

Udio vakcinisanih osoba u broju hospitaliziranih je 20 posto.
Bobi
Forum administrator

#54967 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

ja71 wrote: 17/11/2021 17:19 na stranu to, Gibraltar nije nikakvo statisticko mjerilo jer ima malo stanovnika
:mrgreen: ma oni su povukli Gibraltar, ja samo malo ukrasio..ni ja ga ne uzimam mjerodavnim :D.
KraljicaIzJajca

#54969 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by KraljicaIzJajca »

Bobi wrote: 17/11/2021 17:18
KraljicaIzJajca wrote: 17/11/2021 17:00 On je dodao cijepljene sa jednom dozom, taj si dio propustio.

Trenutno je na bolničkom liječenju 158 pacijenata, od kojih je 142 sa akutnom infekcijom, dok su ostali post covid ili se nalaze na opservaciji/trijaži.

Udio vakcinisanih osoba u broju hospitaliziranih je 19,62 posto.

Ma lupio cifru 33 pacijenta s jednom doyom :D, nek samo pokaze odakle mu taj podatak :D.
Hvala :-D
cvrčak_na_hedonizmu

#54970 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

wrote: 17/11/2021 17:25
Predsjednik Vlade Andrej Plenković održava konferenciju za medije u Banskim dvorima vezano za podizanje kreditnog rejtinga Hrvatske od strane Agencije Fitch. Agencija Fitch podigla je u petak kreditni rejting Hrvatske za jednu razinu, iz ‘BBB-‘ na ‘BBB’, uz pozitivne izglede što je najbolji kreditni rejting u povijesti Republike Hrvatske.

Fitch procjenjuje da će Hrvatska unatoč pandemijskom šoku biti u poziciji da postane članicom eurozone u zacrtanom roku, siječnju 2023., otprilike godinu dana prije no što su u agenciji do sada prognozirali.

Premijer je uvodno rekao da će se osvrnuti na makroekonomske procjene i novi rejting Fitcha. “Sinoć objavljeni kreditni rejting Fincha je najbolji ikad. To nagovještava što bi moglo biti u vremenu pred nama”, kazao je. “Dopustite par riječi o tome što je rekla Ekonomska komisija, a to je da su svoje procjene rast realnoga BDP-a revidirali sa 5,4 na 8,1”, počeo je.

‘Ovo su prave, bitne, najvažnije vijesti’
Premijer je rekao da su rezultati turističke sezone i za Fitch i za EK iznad svih očekivanja. “Zemlja smo koja je na Mediteranu ostvarila najbolje rezultate”, rekao je o sezoni pa dodao da su ključ i sidro hrvatske ekonomske politike u budućnosti ulazak u euro područje, dok je drugi element stabilnost javnih financija.

“Izrazito su važni i pokazatelji. Promet u trgovini na malo povećan za 13,9 posto, rast robnog izvoza 25,5 posto, rast sektora građevine, turizam i sve ono što se odnosi na osobnu potrošnju”, rekao je. Dodao je da je institucijama koje rade na kreditnom rejtingu važna politička stabilnost i da to agencije i institucije koje se time bave i vide. “Vjeruju nam, vide tko smo, što smo, koji nam je smjer”, kazao je.

“Ovo su prave, bitne, najvažnije vijesti. Ova vrsta legitimiteta pomaže svima, gospodarstvu, građanima, bankama i takav kontekst gdje Hrvatska dolazi na razinu najvišeg kreditnog rejtinga u povijesti u okolnostima u kojima jesmo, pokazuje da jasno i precizno znamo kuda idemo i što je dobro za Hrvatsku”, rekao je. Istaknuo je i da je ovo u mandatu njegove Vlade šesti put da agencije podižu krediti rejting Hrvatske.

‘Jedan od elemenata je i tempo cijepljenja’
“Euro kao sidro, upravljanje javnim financijama odgovorno, politička stabilnost, prostor za strukturne reforme i izdašna EU sredstva”, nabrojao je premijer na kraju ključne elemente pa dodao da je zadovoljan ocjenama EK kao i Fitcha. “Ovo nam svima zajedno treba služiti kao poticaj da nastavimo raditi na dobro gospodarstva i građana”, kazao je.

“Jedan od elemenata je i tempo cijepljenja, agencije prate želimo li napraviti iskorak i u tom smjeru. Mi smo prešli dva milijuna cijepljenih, nadam se da ćemo danas prijeći brojku od preko 50 posto svih cijepljenih stanovnika, što mislim da je dobro”, rekao je. Ponovio je da Vlada nema luksuz baviti se jednim segmentom nego se mora baviti svime, od osiguravanja plaća i cjepiva do mirovina. “Htjeli smo naglasiti da nam ovakve poruke znače ohrabrenje i potporu”, kazao je.

Još jednom je apelirao na sve da se cijepe, bilo da se radi o prvoj, drugoj ili trećoj dozi. “U demokraciji smo, poštujemo pravo svakoga, pa i pravo na prosvjed tu nema nikakvoga problema, ali mi poštujemo stav struke, koja je uvjerena u to da bi bilo dobro da se cijepi i većina naših građana, kao što se cijepe milijarde diljem svijeta. Oni koji to neće mogu se brzo testirati i dobiti covid potvrdu”, rekao je.
Sasvim normalno desavanje, al dzaba govorit' :hmpf:

Ako se budemo pravili mrtvi, mozda bas zaobidje :D
GandalfSivi

#54971 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Bobi wrote: 17/11/2021 17:21
ja71 wrote: 17/11/2021 17:19 na stranu to, Gibraltar nije nikakvo statisticko mjerilo jer ima malo stanovnika
:mrgreen: ma oni su povukli Gibraltar, ja samo malo ukrasio..ni ja ga ne uzimam mjerodavnim :D.
Gibraltar od 38 hiljada i irsko selo otprilike iste velicine su im kletva…
Bloo
Globalna šefica

#54972 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bloo »

Pa sto nisi imao muda i rekao izludenim roditeljima da su retardirane osobe i da su medijski izludeni i razbacao im procente?
Trappist

#54973 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"PORTUGAL, iako jedna od najcjepljenijih zemalja svijeta (86% populacije), razmatra nova ograničenja kako bi se suprotstavio širenju epidemije covida-19 i rekordnom broju novooboljelih i hospitalizacija u srijedu od početka školske godine.

"Treba odrediti koje su mjere potrebne da ne dopustimo skok broja oboljelih", rekla je glasnogovornica vlade Mariana Vieira da Silva lokalnim medijima u Lisabonu."

Je li se neki likovi sa foruma imalo glupo osjecaju kad ovako nesto procitaju? Ili oni i dalje ne vide nista cudno ovdje...
saint_mirad

#54974 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by saint_mirad »

Trappist wrote: 17/11/2021 19:20 "PORTUGAL, iako jedna od najcjepljenijih zemalja svijeta (86% populacije), razmatra nova ograničenja kako bi se suprotstavio širenju epidemije covida-19 i rekordnom broju novooboljelih i hospitalizacija u srijedu od početka školske godine.

"Treba odrediti koje su mjere potrebne da ne dopustimo skok broja oboljelih", rekla je glasnogovornica vlade Mariana Vieira da Silva lokalnim medijima u Lisabonu."

Je li se neki likovi sa foruma imalo glupo osjecaju kad ovako nesto procitaju? Ili oni i dalje ne vide nista cudno ovdje...
rano je još. tek nakon pete ili šeste doze možda posumnjaju da nešto nije u redu. :D
Bobi
Forum administrator

#54975 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

Trappist wrote: 17/11/2021 19:20 "PORTUGAL, iako jedna od najcjepljenijih zemalja svijeta (86% populacije), razmatra nova ograničenja kako bi se suprotstavio širenju epidemije covida-19 i rekordnom broju novooboljelih i hospitalizacija u srijedu od početka školske godine.

Image
Image

Šta je tebi čudno, vlada misli na svoje gradjane, žele da sve broj bolesnih na najmanji moguci broj.Grafikon sve lijepo prikazuje...prije vakcinacije i i period nakon vakcinacije...zamisli da nisu vakcinisali 86 % kako bi ovam max sad izgledao kao u Januaru ove godine :D.

Vakcina djeluje..busted.
Locked