English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#54776 Re: English Premier League
Zato su i plaćeni da ove stvari predvide i eliminiraju, a ne da sada kao koriguju.
Nije baš nuklearna fizika.
Nesposobne neznalice.
Nije baš nuklearna fizika.
Nesposobne neznalice.
- Student_u_Ostavci
#54777 Re: English Premier League
Unitedu slijedi žestoka borba sa Galatom za drugo mjesto.
Arteta presaugao Saku. Valjda nije ništa ozbiljno. Možemo ga pušiti protiv Citya bez Sake.
Arteta presaugao Saku. Valjda nije ništa ozbiljno. Možemo ga pušiti protiv Citya bez Sake.
-
Zoooka
#54778 Re: English Premier League
Kako je glup sa ovim oko Sake, mada ja vjerujem da i Saka glumi ove povrede, nema većeg dajvera u historiji lige od Sake. MAli je premazan svim bojama. Gori mi je nego što je Sterling ikad bio.Student_u_Ostavci wrote: ↑03/10/2023 22:59 Unitedu slijedi žestoka borba sa Galatom za drugo mjesto.
-
Zoooka
#54779 Re: English Premier League
Joj da hoće Brajtona ovako zakinuti u nedjelju, samo da vas ne slušam više.
Move on, ionako dobijate sve do kraja
Move on, ionako dobijate sve do kraja
- Student_u_Ostavci
#54780 Re: English Premier League
Zoooka wrote: ↑03/10/2023 23:16Kako je glup sa ovim oko Sake, mada ja vjerujem da i Saka glumi ove povrede, nema većeg dajvera u historiji lige od Sake. MAli je premazan svim bojama. Gori mi je nego što je Sterling ikad bio.Student_u_Ostavci wrote: ↑03/10/2023 22:59 Unitedu slijedi žestoka borba sa Galatom za drugo mjesto.
A i kako će biti dobro kad navijači Arsenala i ne pamte kad je Saka zadnji put odmaraoMikel Arteta on Saka’s injury: “It doesn’t look good.”
-
Osmi Socrates
#54781 Re: English Premier League
Moraćete City dobiti na sredinu. Rodrija nema. Ja navijam za neriješeno.
-
Zoooka
#54782 Re: English Premier League
Sto ti navijas za nerijeseno kad Tottenham ne bi osvojio da igra ligu s Lutonom i Sheffieldom
-
Osmi Socrates
#54783 Re: English Premier League
Zato što ja uvijek navijam za neriješeno kad su utakmice drugih klubova u pitanju. Jedino Emiratovce podržavam uvijek da izgube, osim kad igraju sa ovim neprijateljskim klubovima. 
- Student_u_Ostavci
#54784 Re: English Premier League
Jurgen Klopp has called for Spurs v Liverpool to be replayed, but does not think it will happen - following last night's release of the VAR audio from Luis Diaz's disallowed goal
- drug_profi
#54785 Re: English Premier League
Ko to kaze?Student_u_Ostavci wrote: ↑04/10/2023 14:43Jurgen Klopp has called for Spurs v Liverpool to be replayed, but does not think it will happen - following last night's release of the VAR audio from Luis Diaz's disallowed goal
Ima negdje izjava klopa da nece replay niti odluke za zelenim stolom. Hoce samo da prestane sudijski cirkus.
- vaučer
#54786 Re: English Premier League
To je na presici rekao.
I u pravu je.
Naravno neće se dogoditi.
I u pravu je.
Naravno neće se dogoditi.
- drug_profi
#54787 Re: English Premier League
Aha, evo našao sam sad.
Kaže, da parafraziram: ovo govorim kao obična osoba, a ne kao menadžer Liverpula.
Njegov lični stav kao ljubitelja fudbala.
I kaže da zna je to vrlo malo vjerovatno jer bi to u budućnosti otvorilo slične zahtjeve drugih klubova oštećenih suđenjem.
I sa ovm se i ja slažem.
Najpoštenije bi bilo da je greška ispravljena čim je uočena.
Ako već nije, onda replay.
A pošto je to sve nerealno jer bi samo napravilo nove probleme, ostaje da se pomiriš sa time da si teško oštećen i da nastaviš dalje.
U nadi da se više neće dešavati nikome.
Kaže, da parafraziram: ovo govorim kao obična osoba, a ne kao menadžer Liverpula.
Njegov lični stav kao ljubitelja fudbala.
I kaže da zna je to vrlo malo vjerovatno jer bi to u budućnosti otvorilo slične zahtjeve drugih klubova oštećenih suđenjem.
I sa ovm se i ja slažem.
Najpoštenije bi bilo da je greška ispravljena čim je uočena.
Ako već nije, onda replay.
A pošto je to sve nerealno jer bi samo napravilo nove probleme, ostaje da se pomiriš sa time da si teško oštećen i da nastaviš dalje.
U nadi da se više neće dešavati nikome.
- vaučer
#54788 Re: English Premier League
Bitno je da je to spomenuo.
Jer jedino tako će nakon ovako katastrofalnih godina suđenja i ove kulminacije - nešto smisleno promjeniti. Transparentnost, konzistentnost i malo jebene skromnosti. To treba da se popravi suđenje. Sve ostalo je kozmetika i bacanje prašine u oči.
Ostaje kao i uvijek, jal jer su upropastili savršeno dobru utakmicu. Opet.
Jer jedino tako će nakon ovako katastrofalnih godina suđenja i ove kulminacije - nešto smisleno promjeniti. Transparentnost, konzistentnost i malo jebene skromnosti. To treba da se popravi suđenje. Sve ostalo je kozmetika i bacanje prašine u oči.
- drug_profi
#54789 Re: English Premier League
Zapravo i jest najveće zlo što su odličnu utakmicu učinili neregularnom.vaučer wrote: ↑04/10/2023 14:59 Bitno je da je to spomenuo.
Nije problem meni ni poraz. Pa šta, desi se loša sreća.
Već upravo taj antifudbalski odnos službenih lica prema igri koju bi trebali da štite.
-
Zoooka
#54790 Re: English Premier League
Kakvo ponavljanje. To bi narusilo integritet igre i vise nista ne bi imalo smisla
- drug_profi
#54791 Re: English Premier League
I Pepun je dao dobar komentar.
Nadam se da će se fokus usmjeriti upravo na to da sudije nisu i ne mogu biti glavne zvijezde utakmice.
Više poniznosti, bolje procedure. Fokus na pravičnost, a ne na tehnikalije.
Nadam se da će se fokus usmjeriti upravo na to da sudije nisu i ne mogu biti glavne zvijezde utakmice.
Više poniznosti, bolje procedure. Fokus na pravičnost, a ne na tehnikalije.
"They will have to find a system where the main roles are the players and the game itself,” Guardiola told the media, as quoted by Manchester Evening News.
“In all the countries, not just here. The referees and the VARs are the leading roles. And the Oscar goes to. They have to make a step back, be more humble and leave the players to do what they have to do, and they will be better.”
-
Osmi Socrates
#54792 Re: English Premier League
Pa i ponavljanje jedne utakmice bi izazvalo lavinu istih zahtjeva svaki put kad se desi bilo kakva greška, ne samo u Engleskoj, nego slobodno možemo reći u čitavoj Evropi.
FIFA je žestoko kritikovala FA kad su odobrili ponovno odigravanje Arsenalove kup utakmice.
FIFA je žestoko kritikovala FA kad su odobrili ponovno odigravanje Arsenalove kup utakmice.
Last edited by Osmi Socrates on 04/10/2023 15:17, edited 1 time in total.
- vaučer
#54793 Re: English Premier League
Poraz, bodovi - to ti ide na živce u trenutku, kao navijaču. Dugoročno ostaje to da svaki put iznova dobiješ šaku u stomak kad sjedneš gledati neku utakmicu i onda centralni lik te utakmice bude neki ćelavac u crnom, koji je eto odlučio da danas pravila budu tako kako je on zamislio. Vrijedi za svaki klub u EPL-u, svi jednako jedu govna. Ja nakon prošle sezone više nisam imao volje ni želje gledati utakmice, jer je skoro svaka imala od jedne do deset - sudijskih grešaka. Često krupnih, grešaka koje direktno definiraju ishod utakmice.
Nakon takve sezone, njihov plan u pripremi ove sezone nije bio 'kako ćemo biti konzistentniji, kako da bolje igračima i trenerima iskomuniciramo odluke' - njihov program koji se može pročitati je bio 'kako da provodimo strahovladu pod etiketom 'poštovanja sudija'. Onda su krenuli žuti kartoni za mahanje imaginarnih kartona, žuti za bilo kakve prigovore s linije (Guardiola je bio na tribinama zbog žutih kartona u jebenom šestom kolu već
) itd. I sve to je trajalo par utakmica - sad se može opet mahati kartone, mogu se igrači koji nisu kapetan unsiti u lice sudiji cijelu utakmicu, sve opet po starom. I onda ova utakmica koja ih je ogolila do kraja.
Ako nakon ovog ne pokrenu neku stvarno smislenu reformu (što osobno mislim da nije moguće pod Howard Webbom, jer je narcisoidni šupak koji je usput pandur i stvari rješava na pandurski - mi protiv vas način) samo je pitanje vremena kad će se dogoditi novi skandal, gori. Jer napravili su organizaciju koja ne odgovara nikome, gdje svi štite jedni druge i jednostavno žive u strahu i preziru spram ikakve kritike i sve smatraju udarom na njihovu poziciju. Umjesto da jednostavno budu šta trebaju biti - u službi igre, ponizni pred obimom zadatka koji je pred njima i otvoreni u komunikaciji. Bilo bi prvo njima nemjerljivo lakše funkcionirati u takvom okolišu. Gdje mogu otvoreno komunicirati. Što smo vidjeli, tj čuli, nije slučaj.
Nakon takve sezone, njihov plan u pripremi ove sezone nije bio 'kako ćemo biti konzistentniji, kako da bolje igračima i trenerima iskomuniciramo odluke' - njihov program koji se može pročitati je bio 'kako da provodimo strahovladu pod etiketom 'poštovanja sudija'. Onda su krenuli žuti kartoni za mahanje imaginarnih kartona, žuti za bilo kakve prigovore s linije (Guardiola je bio na tribinama zbog žutih kartona u jebenom šestom kolu već
Ako nakon ovog ne pokrenu neku stvarno smislenu reformu (što osobno mislim da nije moguće pod Howard Webbom, jer je narcisoidni šupak koji je usput pandur i stvari rješava na pandurski - mi protiv vas način) samo je pitanje vremena kad će se dogoditi novi skandal, gori. Jer napravili su organizaciju koja ne odgovara nikome, gdje svi štite jedni druge i jednostavno žive u strahu i preziru spram ikakve kritike i sve smatraju udarom na njihovu poziciju. Umjesto da jednostavno budu šta trebaju biti - u službi igre, ponizni pred obimom zadatka koji je pred njima i otvoreni u komunikaciji. Bilo bi prvo njima nemjerljivo lakše funkcionirati u takvom okolišu. Gdje mogu otvoreno komunicirati. Što smo vidjeli, tj čuli, nije slučaj.
- vaučer
#54794 Re: English Premier League
Jer oduzet legalan gol nije narušio integritet igre?
(Da se razumijemo nisam za ponavljanje, ali ovo nije običan slučaj)
Integritet igre je samo floskula koja može značiti šta god hoćeš.
Integritet igre, na tragu tog što je rekao Guardiola, počiva na igračima - ne na sudijskim interpretacijama one-linera iz pravilnika.
-
Osmi Socrates
#54795 Re: English Premier League
Guardiola ni sam ne zna šta je htio reći sa tom rečenicom o igračima kao glavnim akterima.
Uostalom, i sam je rekao, da ne zna kako popraviti VAR. I dobro da je rekao, jer mu to i nije dužnost.
A sudije će svakako postati još veće zvijezde ako počnu objašnjavati odluke svima odmah na terenu. Jednom kad si zagazio u VAR, neminovno je da sudije postanu veće zvijezde.
Uostalom, i sam je rekao, da ne zna kako popraviti VAR. I dobro da je rekao, jer mu to i nije dužnost.
A sudije će svakako postati još veće zvijezde ako počnu objašnjavati odluke svima odmah na terenu. Jednom kad si zagazio u VAR, neminovno je da sudije postanu veće zvijezde.
- Student_u_Ostavci
#54796 Re: English Premier League
Pa sudije u NBA ligi objasne odluke svima u dvorani i milijardama ispred ekrana. Šta je tu loše?
-
Osmi Socrates
#54797 Re: English Premier League
Ne kažem da je loše, ali to neminovno dovodi do toga da su sudije veće zvijezde nego prije. Ne možda veće zvijezde od svih igrača, ali veće zvijezde sigurno.
-
Osmi Socrates
#54798 Re: English Premier League
I još treba da vidimo kako bi to objašnjavanje pred publikom izgledalo u fudbalu.
NBA ili NFL navijači nisu ni blizu ista kategorija kao što su fudbalski navijači u Engleskoj. Amerikanac dođe na utakmicu, navija sa hiljadama drugih, može protestirati protiv neke odluke koja mu je objašnjena uživo, ali je, na kraju, ipak individualac.
Fudbalski navijači su nešto sasvim drugo.
NBA ili NFL navijači nisu ni blizu ista kategorija kao što su fudbalski navijači u Engleskoj. Amerikanac dođe na utakmicu, navija sa hiljadama drugih, može protestirati protiv neke odluke koja mu je objašnjena uživo, ali je, na kraju, ipak individualac.
Fudbalski navijači su nešto sasvim drugo.
Last edited by Osmi Socrates on 04/10/2023 16:00, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#54799 Re: English Premier League
Kakve zvijezde, zna li iko ime ijednog NBA sudije?Osmi Socrates wrote: ↑04/10/2023 15:25 Ne kažem da je loše, ali to neminovno dovodi do toga da su sudije veće zvijezde nego prije. Ne možda veće zvijezde od svih igrača, ali veće zvijezde sigurno.
-
Osmi Socrates
#54800 Re: English Premier League
A možemo li uopšte porediti NBA i fudbal? Da li su atmosfere iste u NBA arenama i na fudbalskim stadionima? NBA igrači se bune na pogrešnu odluku kako tačno? Koliko to traje?ultima_palabra wrote: ↑04/10/2023 16:00Kakve zvijezde, zna li iko ime ijednog NBA sudije?Osmi Socrates wrote: ↑04/10/2023 15:25 Ne kažem da je loše, ali to neminovno dovodi do toga da su sudije veće zvijezde nego prije. Ne možda veće zvijezde od svih igrača, ali veće zvijezde sigurno.
Kakva je atmosfera na fudbalskim stadionima? Kako se ponašaju igrači na svakoj utakmici, bez izuzetka, i što se tiče utakmice i što se tiče tima? Ja bih argumentirao da su na fudbalskom stadionu svi zvijezde.
LeBron protestira zbog očigledne pogrešne odluke sudije zbog koje su izgubili playoff utakmicu par sekundi. To nikako ne može učiniti sudiju zvijezdom. Ode LeBron sa terena, da neku dvosmislenu izjavu i tu se priča završi.
Kako fudbaleri protestiraju? Svaka kuća u Engleskoj zna ime svakog engleskog sudije, i znaju nabrojati sve greške koje je uradio protiv njih od početka njegove sudijske karijere.
Last edited by Osmi Socrates on 04/10/2023 17:02, edited 1 time in total.