Leverage wrote:Razumijem o čemu govoriš i naravno da sam i o tome razmišljao.Banksy wrote:Previše je bilo (nepotrebnih) turbulencija u zadnje vrijeme, a biće još koja kad su bude čistila SDA ekipa. Šta god mislili o njemu, a ne mislim ni ja baš sve najbolje, Nerko je u vrlo izazovnim momentima nezabilježenih pritisaka i ucjena, pokazao da ima kičmu, da je nepotkupljiv i da ima snage za velike odluke. Čini mi se da ima i dobru suradnju s omladincima. Trebalo bi ga ostaviti na čelu stranke još neko vrijeme, dok se situacija ne smiri, a stranka sasvim stabllizira. U slučaju Bećiroviće kandidature, stranka bi se ponovo nepotrebno podijelila u nove tabore i otvorila opet nova pitanja i dileme. Zato, Nerko, bar još neko vrijeme.Leverage wrote:
Priželjkujem da se ide sa Bećirovićem.
Ali, bit ću potpuno otvoren, ne vjerujem Nerminu Nikšiću. Mislim da bi se, da je bilo takvo raspoloženje u GO, priklonio i eventualnoj ruralnoj većini. Mislim da postoji opasnost da bi, u nekoj drugoj situaciji, mogao to napraviti.
Sa Denisom Bećirovićem i Jasminom Imamovićem znam na čemu sam - nema priče sa SDA. A to je, kako smo već konstatovali, osnovni preduslov za bilo kakav progres.
SDP
- kmirsad
#54751 Re: SDP
-
palermo
#54752 Re: SDP
gledaj ti ovo, otkako je Nerko obukao veležov dres odmah bosanska linija protiv njega, ne daj se Nerko, crvena armija je uz tebe 
- Leverage
#54753 Re: SDP
To što su Nikšić i Šteta obukli dres Veleža i otišli među navijače može im biti samo plus. Kod mene sigurno jeste.palermo wrote:gledaj ti ovo, otkako je Nerko obukao veležov dres odmah bosanska linija protiv njega, ne daj se Nerko, crvena armija je uz tebe
Inače Velež je vrlo omiljen klub širom Bosne, tako da ta tvoja teza nema nikakvog smisla.
- drug_profi
#54754 Re: SDP
ja sam Pitar i jako poštujem Velež. Teško je ne poštivati Rođene ako si crven u duši. A drugo, sasvim mi je ok i normalno da hercegovac navija za Velež.palermo wrote:gledaj ti ovo, otkako je Nerko obukao veležov dres odmah bosanska linija protiv njega, ne daj se Nerko, crvena armija je uz tebe
-
kurtasevic
#54755 Re: SDP
Akoi ništa SDA-u se mora priznati jedna stvar. toliko su naelektrisali političku scenu, da se evo od izbora do danas apsolutno ne priča o SDA već o svima drugima. Vjerojatno negdje sad u tišini trljaju ruke i kontaju: he he he eh ehe he eh koji levati jbt. 

Last edited by kurtasevic on 27/03/2019 15:53, edited 1 time in total.
- kmirsad
#54756 Re: SDP
kurtasevic wrote:Akoi ništa SDA-u se mora priznati jedna stvar. toliko su naelektrisali političku smjenu, da se evo od izbora do danas apsolutno ne priča o SDA već o svima drugima. Vjerojatno negdje sad u tišini trljaju ruke i kontaju: he he he eh ehe he eh koji levati jbt.
-
jefff
#54757 Re: SDP
na sljedecim izborima imati ce glasova taman kolko ima clanova glavnog odbora, oko 160.
- kmirsad
#54758 Re: SDP
Podijelit će SDA biračko tijelo...jefff wrote:na sljedecim izborima imati ce glasova taman kolko ima clanova glavnog odbora, oko 160.
-
mrgreen
#54759 Re: SDP
Do četvrtka mislim jedno, od četvrtka drugo. Ipak, NN najbolji od najgorih, kad pogledaš alternative...
- drug_profi
#54760 Re: SDP
SDP ja pao na fol koji im je SDA prosula.
Trebali su samo sutiti i pustiti SDA da radi, jer SDA kada radi najvise pomaze kampanju drugim strankama.
A kad SDA natjeras da se usute i o sebi zabave, onda izgledaju kao ozbiljna stranka, pa ko fol nesto planiraju, razmisljaju.
Trebali su samo sutiti i pustiti SDA da radi, jer SDA kada radi najvise pomaze kampanju drugim strankama.
A kad SDA natjeras da se usute i o sebi zabave, onda izgledaju kao ozbiljna stranka, pa ko fol nesto planiraju, razmisljaju.
-
zbiljovski
#54761 Re: SDP
DF je u finansijskim problemima a Komsić taj dug ne moze sanirati, zato mu treba SDP da mu to pokrije ali ne zna hud da je SDP, danas odlucio da otpusta oko 40 svojih dugogodisnjih radnika. Tako to rade bh socijaldemokrate Masic, Cengic, Magazinovic i Nermin
Hoce da vode drzavu
Evo ja se nudim da primim jednog otpustenog radnika, cujem da 7 mjeseci ljude ne placaji, dobro bi mi takvi dosli 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#54762 Re: SDP
zbiljovski wrote:DF je u finansijskim problemima a Komsić taj dug ne moze sanirati, zato mu treba SDP da mu to pokrije ali ne zna hud da je SDP, danas odlucio da otpusta oko 40 svojih dugogodisnjih radnika. Tako to rade bh socijaldemokrate Masic, Cengic, Magazinovic i Nermin![]()
![]()
Hoce da vode drzavu
Evo ja se nudim da primim jednog otpustenog radnika, cujem da 7 mjeseci ljude ne placaji, dobro bi mi takvi dosli
ako je socijaldemokratija nije merhamet. očito su imali viškove zbog čega je i nastao taj dug.
nije teško spojiti dva i dva. od 2010. spali su na rezultat od 2014. u neka doba prestao je i zakup Vlade FBiH. ako uzmemo da većina firmi ne plaća dobavljačima odmah nego na đemdo, onda je vrlo vjerovatno i da su dugovi iz dobrog perioda došli na naplatu u najlošijem.
hoću reć, da su odmah otpustili, ne bi bili u finansijskoj dubiozi. ako otpuštaju 40 ljudi, koliko ih onda ima zaposlenih?! ko je u privatnom sektoru, valjda mu je jasno šta znači obezbjediti platu za pet ljudi, a ne 40?
- drug_profi
#54763 Re: SDP
Moja mati je radila u CK SKBiH kao tehničko osoblje. Danas bi se to zvalo administrativni radnik. Čim su 1990 izgubili vlast, Nijaz je podijelio gomilu otkaza i to na taj način da ti ponude radno mjesto koje ćeš odbiti i da imaju osnovu za otkaz. Moja mati je dobila ponudu da radi u Brčkom, žena od tada 50 godina. Za platu od nekih tadašnjih 400-500 maraka. naravno da nije bilo moguće složiti računicu da se to isplati. Uglavnom jedva je nekad iza rata rjesila svoj socijalni status da ima ikakav prihod kao invalidsku (minimalnu) penziju. Da nije bilo mog oca, mene i sestre, mogla je komforno i umrijeti od gladi.
I tu se lijepo moze pratiti ta socijaldmeokratska linija, i osjetljivost ljevičarenja u SDP BiH.
I tu se lijepo moze pratiti ta socijaldmeokratska linija, i osjetljivost ljevičarenja u SDP BiH.
-
zbiljovski
#54764 Re: SDP
Tako bi kvazisocijaldemokrati nastancali kadrove i u bh telekomu, elektroprivredi, da su u prilici, a poslije nek propada firma i unistavaj zivote ljudima. Ispade SDA odgovornija?Chmoljo wrote:zbiljovski wrote:DF je u finansijskim problemima a Komsić taj dug ne moze sanirati, zato mu treba SDP da mu to pokrije ali ne zna hud da je SDP, danas odlucio da otpusta oko 40 svojih dugogodisnjih radnika. Tako to rade bh socijaldemokrate Masic, Cengic, Magazinovic i Nermin![]()
![]()
Hoce da vode drzavu
ako je socijaldemokratija nije merhamet. očito su imali viškove zbog čega je i nastao taj dug.
nije teško spojiti dva i dva. od 2010. spali su na rezultat od 2014. u neka doba prestao je i zakup Vlade FBiH. ako uzmemo da većina firmi ne plaća dobavljačima odmah nego na đemdo, onda je vrlo vjerovatno i da su dugovi iz dobrog perioda došli na naplatu u najlošijem.
hoću reć, da su odmah otpustili, ne bi bili u finansijskoj dubiozi. ako otpuštaju 40 ljudi, koliko ih onda ima zaposlenih?! ko je u privatnom sektoru, valjda mu je jasno šta znači obezbjediti platu za pet ljudi, a ne 40?
Imam havera u partiji, kaze sutaju samo ruralnu raju, a centrala ostaje netaknuta, tjeraju ljude u prijevremenu penziju, koji su to diletanti.
SDP sa ovakvim potezima u svojoj kuci pokazuje kako bi krcmio i vodio drzavu, tacno nekad pomislim, iako sam najveci antisdaovac, da je to ista gamad.
btw Pa koliko znam zgrada je prodana u Sarajevu u centru i ta dubioza jiz 2010 - 2014 e sanirana, ovo je nanovo napravljeno?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#54765 Re: SDP
mislim da je poprilično jasno ko ih je naštancao.zbiljovski wrote: Tako bi kvazisocijaldemokrati nastancali kadrove i u bh telekomu, elektroprivredi, da su u prilici, a poslije nek propada firma i unistavaj zivote ljudima. Ispade SDA odgovornija?
ti stvarno misliš da će neko dati pola svoje plate da bi neko drugi imao za hvatanje zjala. nemoj me pogrešno shvatiti, ali teško mi je pojmiti da npr SDP ima kancelariju u ne znam, bubam, Kladnju, i taj lik treba primati platu. šta se to ima raditi da bi mogao opravdati tu platu?Imam havera u partiji, kaze sutaju samo ruralnu raju, a centrala ostaje netaknuta, tjeraju ljude u prijevremenu penziju, koji su to diletanti.Pa sdp ima 30-ak zastupnika u DN, PFBIH, PSBIH, koji imaju mjesecno oko 5000 KM primanja, da tu ima socijaldemokrata, dalo bi se to rijesit.
jasno mi je da im trebaju ljudi u većim sredinama, ali ako ne može opravdati veličinom organizacije ili barem brojem glasova, to je sadaka.
po meni su to davno trebali napraviti upravo zbog ovoga što ovdje pišeš. ako su uspjeli sanirati te dubioze, očito je bilo prekobrojnih radnika. ne sumnjam da bi Čengića prvog načepili ko najmlađeg da je rasipao pare, a radnicima nije davao plate.SDP sa ovakvim potezima u svojoj kuci pokazuje kako bi krcmio i vodio drzavu, tacno nekad pomislim, iako sam najveci antisdaovac, da je to ista gamad.
btw Pa koliko znam zgrada je prodana u Sarajevu u centru i ta dubioza jiz 2010 - 2014 e sanirana, ovo je nanovo napravljeno?
pa jebemu kada preduzeće sanira svoje poslovne gubitke, prvo se prave rezovi u kadru, jer je to najveći odliv sredstava.
a pogodi šta je u državi potrebno uraditi da se sanira javna potrošnja. pa nije bilo "socijaldemokratskije" stranke od SDA, jer su toliko mnogo ljudi uveli u pravo, potpuno neopravdano, da bi ušićarili na glasovima. sad da dođe najsenzibilnija ljevičarska partija koja se može zamisliti, prvo bi morala praviti rezove i otpuštati prekobrojnu administraciju u javnim službama i preduzećima i tek onda taj novac koji ostane ulagati u programe koji su im ideološki bliski.
jer drugačije ne može. matematika je egzaktna nauka. ako nema plusa na računu, nema ni plate.
-
kluz franjo
#54766 Re: SDP
...zar ne daju svi osminu plate da bi se predsjednik jedne kantonalne asocijacije mladih zaposlio u ZZO KS i hvatao z(ja)le?Chmoljo wrote: ...ti stvarno misliš da će neko dati pola svoje plate da bi neko drugi imao za hvatanje zjala.
Izvinjavam se. Morao sam.
- kmirsad
#54767 Re: SDP
Sdp ima preko 120 uposlenika u radnom odnosu, od čega su 10-tak vozači slućbenih auta.
NS ima ukupno 4 uposlenika u radnom odnosu, i jedva sastavlja kraj s krajem.
NS ima ukupno 4 uposlenika u radnom odnosu, i jedva sastavlja kraj s krajem.
-
starisalko
#54768 Re: SDP
Kakve je nekad Pesta kupleraje imala
- Banksy
#54769 Re: SDP
Mašić: Ako DF uđe u vlast sama sebe isključuje iz Bh. bloka
http://ba.n1info.com/Vijesti/a324559/Ma ... -DF-a.html
Što se tiče SDP-a i Naše stranke nije upitan. Vidjet ćemo šta će biti sa Demokratskom frontom, oni su malo skrenuli s ovog puta. Mi želimo ponuditi jasnu alternativu postojećem stanju. Podsjećam vas da je Bh. blok donio odluku da se ne ide u pregovore sa etnonacionalnim strankama i da ne budemo dio tzv. bošnjačkog bloka. Onda su krenuli pritisci i na kraju Demokratska fronta iz određenog razloga donijela je ovu odluku. Ovo je moj lični stav, kao da DF ima neku obavezu prema SDA. Niko nikoga ne treba osuđivati, ali mislim da je trebalo imati minimum pristojnosti i odgovornosti da se kažu stvarni razlozi. Od jednog starog profesora sam naučio izreku: "Recite mi šta je stav, a ja ću naći argumentaciju". Demokratska fronta je očito ranije donijela stav, a argumentacija je u krajnju ruku smiješna.
Podsjećam, DF je ranije jednostranom odlukom srušio ujedinjenje ljevice kada je Komšić odlučio da se kandiduje za člana Predsjedništva BiH. Nadam se da su ovo početne, dječije bolesti koje će kolege u DF-u preležati i vratiti se na naš zajednički put. Biti junior partner unutar nečega što je već napravljeno, što znači mogu vas preglasavati i ucjenjivati - to nema nikakvog smisla. Pogotov sa SDA koja je isporučila državu Dodiku i Čoviću. Na žalost, meni je ovdje višak i SDA. Meni ovaj potez DF-a više liči na neku vrstu obaveze.
To javnosti nije bilo poznato, mi smo odmah imali pritisak od DF-a da razgovaramo sa SDA. Bili su vrlo naklonjeni priči da se ide sa SDA. Došli smo u jednu vrlo kritičnu fazu i prije mjesec i po smo svi zajedno donijeli odluku da ne idemo u vlast sa etnonacionalnim strankama i tada je Komšić rekao da mu je svejedno bilo hoće li ići u vlast ili opoziciju. Oni (DF) su od početka htjeli uvući Bh. blok u koaliciju sa SDA, to bi im bilo lakše. Ponavljam sve je to legitimno, međutim ono što bi bilo ljudski i korektno da se kaže iz kojih razloga idu, a ne ova priča da je zbog NATO-a...
Kako SDP gleda na potez DF-a?
Demokratska fronta mora odlučiti, ne možete sjediti na dvije stolice. Oni još uvijek imaju prostora da se opredjele. Oni ako uđu u vlast oni sami sebe isključuju iz Bh. bloka. Ne možemo više ni govoriti o ujedinjenju, a kamoli o zajedničkom nastupu na narednim lokalnim izborima ukoliko DF ode sa etnonacionalnim blokom stranaka. To jedno s drugim nije kompatibilno. A što se tiče poziva DF-a na ujedinjenje ljevice - kao da kažu hajte da se vi ujednite unutar sebe pa da vas mi unesemo u koaliciju sa SDA, SNSD-om i HDZ-om.
- kmirsad
#54771 Re: SDP
zbiljovski wrote: Tako bi kvazisocijaldemokrati nastancali kadrove i u bh telekomu, elektroprivredi, da su u prilici, a poslije nek propada firma i unistavaj zivote ljudima. Ispade SDA odgovornija?
Imam havera u partiji, kaze sutaju samo ruralnu raju, a centrala ostaje netaknuta, tjeraju ljude u prijevremenu penziju, koji su to diletanti.Pa sdp ima 30-ak zastupnika u DN, PFBIH, PSBIH, koji imaju mjesecno oko 5000 KM primanja, da tu ima socijaldemokrata, dalo bi se to rijesit.
SDP sa ovakvim potezima u svojoj kuci pokazuje kako bi krcmio i vodio drzavu, tacno nekad pomislim, iako sam najveci antisdaovac, da je to ista gamad.
Na sličan način gledam ovu garanciju Vlade FBiH za potrebe kolaterala za kredit kod kineza za Blok 7.
Jebe se njih šta će biti za 25 godina. Daj ti meni da ja klepim lovu danas.Ti koji su u naše ime odobrili garanciju našim parama, za dvije milijarde maraka i zadužuli mi praunuke do guše.vjerovatno neče biti ni živi kad EP padne u gubitke i propadne.
Izmust će te milijarde još dok traje investicija.
Ako budu gubili vlast, neče sigurno nasljednicima vlasti ostaviti živu zlatnu koku nosilju zlatnih jaja ili jer EU neče htjeti i smjeti kupovati struju koja potiče od fosilnih goriva ili npropadne zbog pljačke,
Svedoci smo da nema preduzeča koje ovi desperadosi ne mogu pokrasti i dovesti do bankrota..
-
palermo
#54772 Re: SDP
vala Mirso, nevezano za tu termoelektranu, ali brate ta mantra o tome kako će naši praunuci vraćati dugove koje im mi napravimo je brate više izlizana. A pride što i nije tačnakmirsad wrote:
Na sličan način gledam ovu garanciju Vlade FBiH za potrebe kolaterala za kredit kod kineza za Blok 7.
Jebe se njih šta će biti za 25 godina. Daj ti meni da ja klepim lovu danas.Ti koji su u naše ime odobrili garanciju našim parama, za dvije milijarde maraka i zadužuli mi praunuke do guše.vjerovatno neče biti ni živi kad EP padne u gubitke i propadne.
Ako budu gubili vlast, neče sigurno nasljednicima vlasti ostaviti živu zlatnu koku nosilju zlatnih jaja ili jer EU neče htjeti i smjeti kupovati struju koja potiče od fosilnih goriva ili npropadne zbog pljačke,
Svedoci smo da nema preduzeča koje ovi desperadosi ne mogu pokrasti i dovesti do bankrota..
- kmirsad
#54773 Re: SDP
Ima i sada, samo ih si mi više me možemo priuštiti.starisalko wrote:Kakve je nekad Pesta kupleraje imala
- kmirsad
#54774 Re: SDP
Iz tvojih usta u Božije uši. Ali iskustvo govori drugačije...I energetska zajednica potvrđuje moju mantru... Garancija Federalnog buđeta za vračanje kredita je kaže Kopać, nezakonita. Neka stave svu svoju imovinu i prihode pod hipoteku, pa nek grade...palermo wrote:vala Mirso, nevezano za tu termoelektranu, ali brate ta mantra o tome kako će naši praunuci vraćati dugove koje im mi napravimo je brate više izlizana. A pride što i nije tačnakmirsad wrote:
Jesi li ti svjestan o kolikim parama je ovdje riječ.Kome ih dajemo na trošenje i upravljanje. Majci Terezi.
I svakako ga mi vračamo, kroz cijenu struje. 25 g.
Uz veliku mogučnost, makar i teoretsku, da kinezi na kraju npostanu vlasnici Bloka 7
-
palermo
#54775 Re: SDP
a dobro druže Mirso, nećemo termolektrane, odoše nam u helać praunuci, nećemo hidrolektrane odoše nam u helać rijeke, pa kako ćemo mi do te jebene struje ........ili možda da zaključimo da nam nikako ne treba......mogli su nam pradedovi bez nje, možemo vala i mi......kmirsad wrote: Iz tvojih usta u Božije uši. Ali iskustvo govori drugačije...I energetska zajednica potvrđuje moju mantru... Garancija Federalnog buđeta za vračanje kredita je kaže Kopać, nezakonita. Neka stave svu svoju imovinu i prihode pod hipoteku, pa nek grade...
Jesi li ti svjestan o kolikim parama je ovdje riječ.Kome ih dajemo na trošenje i upravljanje. Majci Terezi.
I svakako ga mi vračamo, kroz cijenu struje. 25 g.
Uz veliku mogučnost, makar i teoretsku, da kinezi na kraju npostanu vlasnici Bloka 7
Kake su tvoje opservacije