BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
pepeljara

#54751 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Opet belaj :)
Imal ko iz telekoma da mi pojasni na pitanjce...

Naime, od 1.1 iz silver bonus loyality su me prebacili u start bonus (to je ono 1 bod umjesto 2).

Procitam uslove da vidim kako se mjenjaju ti statusi:
https://www.bhtelecom.ba/fileadmin/asse ... s_plus.pdf

Status Članova se određuje na osnovu: prosječnog iznosa faktura ostvarenog u posljednjih 12
mjeseci za sve usluge koje koristi, ukupnog broja priključaka za sve osnovne usluge na nivou CA
profila korisnika, dužine pretplatničkog staža najduže korištene usluge.
Provjerim svoje racune, svi racuni identicni zadnjih 12 mjeseci, znaci u pet deka. 37-40km.

Dakle po meni nema osnove, jer nisu naveli koji je to prag izracuna da se predje kako bi doslo do promjene....
Cak stavise veci su mi racuni zadnja 4 mjeseca nego prije 9mj... a na osnovu proslih mjeseci 1-9 su mi dodjelili status silver. Dakle nema logike...

Pa da vidim sta mi je raditi, jer ovako ili su se sjebali pa skontali da raja previshe koristi bonus, misle glup narod, il se promjenila politika kad im se cefne zavrni piput loyalnosti...

idemo dalje, uzimamo vishe.
Del_Boy1

#54752 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

pepeljara wrote:Opet belaj :)
Imal ko iz telekoma da mi pojasni na pitanjce...

Naime, od 1.1 iz silver bonus loyality su me prebacili u start bonus (to je ono 1 bod umjesto 2).

Procitam uslove da vidim kako se mjenjaju ti statusi:
https://www.bhtelecom.ba/fileadmin/asse ... s_plus.pdf

Status Članova se određuje na osnovu: prosječnog iznosa faktura ostvarenog u posljednjih 12
mjeseci za sve usluge koje koristi, ukupnog broja priključaka za sve osnovne usluge na nivou CA
profila korisnika, dužine pretplatničkog staža najduže korištene usluge.
Provjerim svoje racune, svi racuni identicni zadnjih 12 mjeseci, znaci u pet deka. 37-40km.

Dakle po meni nema osnove, jer nisu naveli koji je to prag izracuna da se predje kako bi doslo do promjene....
Cak stavise veci su mi racuni zadnja 4 mjeseca nego prije 9mj... a na osnovu proslih mjeseci 1-9 su mi dodjelili status silver. Dakle nema logike...

Pa da vidim sta mi je raditi, jer ovako ili su se sjebali pa skontali da raja previshe koristi bonus, misle glup narod, il se promjenila politika kad im se cefne zavrni piput loyalnosti...

idemo dalje, uzimamo vishe.
Kod mene su računi 65-70 KM pa imam status start, tako bilo i prošle godine.
studiorum_tuzlaensis

#54753 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

Vjerujem da treba sačekati da prođe jedan mjesec, s obzirom da počinje iznova, svi su izgubili statuse koje su imali, pa će im vratiti. Moje neko nagađanje, iako to nema smisla, al haj. :zoka:
studiorum_tuzlaensis

#54754 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

thekupus wrote:Meni vec mjesec dana vrlo često u jednom periodu svakih 10ak minuta potpuno nestane interneta, na router se upali crvena lampica, i poslije minut, dva se resetuje. I tako nekoliko sati, konstantno. Uglavnom se to događa uvečer. Starom mrsko zvati Telekom da rješavaju, više smo navikli na probleme i sporost, ozbiljno razmišljamo o telemahu
Ruter se sam resetuje konstantno, znači problem na centrali.

Ako plaćaš uslugu, napiši prigovor, uputi prigovor, napiši molbu, traži umanjenje računa. Sve je to zabilježeno negdje kao dokaz i milion je različith opcija, između ostalog i promjena ISPa.

Nije ni u telemacha zlatna situacija, daleko od toga, i tamo se mora lupit šakom od sto i dobro izderat i izganjat da ti poprave nešto kad je problem. A račune uredno dostavljaju i neće da umanjuju.
Benq

#54755 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

studiorum_tuzlaensis wrote: Nije ni u telemacha zlatna situacija, daleko od toga, i tamo se mora lupit šakom od sto i dobro izderat i izganjat da ti poprave nešto kad je problem. A račune uredno dostavljaju i neće da umanjuju.
Po feedback-u korisnika sa TM teme se zaista moze zakljuciti da je takva situacija kao sto je ti opisujes :roll:
jarobot

#54756 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Aj cirkus :D
Ja sad imam već 276 bodova na ovoj bonus plus akciji ,piše da sam 04.01 dobio 100 bodova za 10 godina i 8.01.2018 tj danas platio račun i dobio 176 bodova a ja nisam bio ni blizu telekom centra a kamo li šta platio... :D :D :D :D
REDDEVILS

#54757 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

jarobot wrote:Aj cirkus :D
Ja sad imam već 276 bodova na ovoj bonus plus akciji ,piše da sam 04.01 dobio 100 bodova za 10 godina i 8.01.2018 tj danas platio račun i dobio 176 bodova a ja nisam bio ni blizu telekom centra a kamo li šta platio... :D :D :D :D
Ikod mene je izgleda neko je platio racun :lol: , a nisam ja cak ni dobio decembarski racun i ukupno mi pise da imam UKUPAN BROJ BODOVA: 209.55 :lol:
Cossack

#54758 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Meni i dalje hladno 0 bodova 8-) :mrgreen:
Dzontra_Volta

#54759 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

Image

Zar nije rečeno da se resetiraju bodovi svakih 6 mjeseci, a ne jednom godišnje? Ili sam ja nešto pobrkao. :?
sencobih

#54760 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Dzontra_Volta wrote:Image

Zar nije rečeno da se resetiraju bodovi svakih 6 mjeseci, a ne jednom godišnje? Ili sam ja nešto pobrkao. :?
Po novom je godina, bar tako piše
Radar71

#54761 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

Uspjeli su uhljupi pokvariti muktiscreen :thumbup:
crnivrag

#54762 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

Radar71 wrote:Uspjeli su uhljupi pokvariti muktiscreen :thumbup:
Ne radi već dvije sedmice, pred novu godinu je prestao raditi, da bi proradio dva dana poslije i sad opet ne radi, odnosno skroz zaštopa aplikacija nakon nekih pola minute, i ne može se ništa raditi dok je opet ne pokreneš ispočetka.
pepeljara

#54763 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Od jednostavne stvari iskomplikuju do bola, samo covjek trosi vrijeme i zivce na zivkanju i raspravama.

Hljebaigara.
escobar__

#54764 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Prosječnom korisniku ne treba multiscreen.
pepeljara

#54765 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

elem, raja, mozel pitanjce, ko vec ima iskustva.

da li je Mobilni WLAN router Huawei E5330 koji se prodaje u telekomu zakljucan, mozel se koristiti na moru za druge kartice i sl ?
Radar71

#54766 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

Dr_Help wrote:
irac300 wrote:Image

Evo opet počelo, nakon 19h. Ovo je sa upaljenim STB uređajom. Neupotrebljivo. Fazon je, što će se sutra ujutru vjerovatno popraviti, pa kad zovem, reći će mi sve je u redu, a naveče opet po starom.
Podneseš reklamaciju na uslugu, oni će izvršiti praćenje saobraćaja unutar 48 sati. Bit češ stavljen na monitoring na kojem će se uvidjeti gdje je greška. Prilikom tvoje prijave kvara radi se momentalno na redovnom pregledu tvoje parice/porta i tu se preventivno djeluje međutim ako je greška negdje dalje to se tek može uvijedjeti ako se detaljno ispita linija ali samo reklamacijom. Nemoj odustajati moj prijatelj je imao skoro problem doduše ne kao tvoj već dosta bezveze ali mu je pravilo problem . Njemu je brzina interneta bila 10 mega po paketu, na modemu parica odlična , linija dobra medjutim brzina 0.4 mbps . danima pravio problem , vršio reklamacije , ovi mu mjenjali modeme i portove dok se nije utvrdilo da mu je na jednom od računara koji radi većinu rada bio u pozadini upaljen torrent koji mu je uzimao brzinu. Filmove neke skida. Znači od jednostavnog prijavljivanja kvara samo se preventivno rješavaju problemi ali reklamacijom zahtjevaj detaljnije. Ovi koji su u Telecomu a sa ovog foruma će ti reći. isto. Nadam se da ne griješim.
Kažeš torrent danima skidao neke filmove :lol:
irac300

#54767 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Radar71 wrote:
Dr_Help wrote:
irac300 wrote:Image

Evo opet počelo, nakon 19h. Ovo je sa upaljenim STB uređajom. Neupotrebljivo. Fazon je, što će se sutra ujutru vjerovatno popraviti, pa kad zovem, reći će mi sve je u redu, a naveče opet po starom.
Podneseš reklamaciju na uslugu, oni će izvršiti praćenje saobraćaja unutar 48 sati. Bit češ stavljen na monitoring na kojem će se uvidjeti gdje je greška. Prilikom tvoje prijave kvara radi se momentalno na redovnom pregledu tvoje parice/porta i tu se preventivno djeluje međutim ako je greška negdje dalje to se tek može uvijedjeti ako se detaljno ispita linija ali samo reklamacijom. Nemoj odustajati moj prijatelj je imao skoro problem doduše ne kao tvoj već dosta bezveze ali mu je pravilo problem . Njemu je brzina interneta bila 10 mega po paketu, na modemu parica odlična , linija dobra medjutim brzina 0.4 mbps . danima pravio problem , vršio reklamacije , ovi mu mjenjali modeme i portove dok se nije utvrdilo da mu je na jednom od računara koji radi većinu rada bio u pozadini upaljen torrent koji mu je uzimao brzinu. Filmove neke skida. Znači od jednostavnog prijavljivanja kvara samo se preventivno rješavaju problemi ali reklamacijom zahtjevaj detaljnije. Ovi koji su u Telecomu a sa ovog foruma će ti reći. isto. Nadam se da ne griješim.
Kažeš torrent danima skidao neke filmove :lol:
Sreća, naveče se popravilo kada gledam filmove. :D Šuti, sad sve radi, nemoj me ureć'. :D
O'zone
Globalni moderator

#54768 Re: BHTelecom All About

Post by O'zone »

Tema nije Telemach. Sljedeći ko ga spomene ide na odmor u poznato BH ljetovalište kod Banovića
crnivrag

#54769 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

Evo pitanje za uposlenike BH Telecom-a koji su aktivni na ovoj temi, a mogu doći u komunikaciju sa ljudima iz nadležnog sektora za aplikaciju Moja TV Multiscreen:

1. Pred novu godinu je aplikacija prestala raditi, i proradila je dva dana poslije i sad opet ne radi, odnosno skroz zaštopa aplikacija nakon nekih pola minute, i ne može se ništa raditi dok je opet ne pokreneš ispočetka.

2. Na Multiscreen-u ne rade kanali Mozaik kamere 1, Mozaik Kamere 2, Pink LoL, Pink Ha Ha, Kanal 6 HD, Al Jazeera English, Solar Radio, Top Gold Radio, Lounge fm Radio, Radio FM4, Kamera Zenica, Kamera Gračanica, Kamera Goražde, Kamera Skenderija, Kamera Cazin, Kamera Gradačac.

Svi navedeni kanali (osim Pink LoL i Pink Ha Ha) vraćaju poruku: da sadržaj nije moguće gledati na ovom uređaju (iako svi uređaji na kojima sam probao nisu bili routovani), a kanali Pink LoL i Pink Ha Ha vraćaju poruku: Nije moguće pustiti sadržaj.
Last edited by crnivrag on 09/01/2018 19:21, edited 1 time in total.
sarajevo-x.com

#54770 Re: BHTelecom All About

Post by sarajevo-x.com »

Koliko traje ovaj proces aplikacije u bonus plus, predao prije 3 dana i još ništa ? :?
Dr_Help
BHTelecom podrška

#54771 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

sarajevo-x.com wrote:Koliko traje ovaj proces aplikacije u bonus plus, predao prije 3 dana i još ništa ? :?
ako si online popunio zahtjev moraš otići u Telecom Shop da potpišeš. a na šalteru momentalno u roku od 5 minuta bude aktivirano.
Laertes

#54772 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

jarobot wrote:Aj cirkus :D
I meni dodali bodove za plaćeni račun koji još nije ni došao :-D
Status mi ostao silver, a računi su mi bili 150-200 KM (MojIzbor). Koliko treba za viši status, zna li iko?
zippoo87

#54773 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

ima li neko problema sa netom veceras,podrucje Gracanice ?
vidim nesto mi sve steka ,kad provjeri brzinu i imam sta i vidjeti
od 1-3 Mbps na svakom mjerenju
sta je problem,ima li kakvih radova ili sta
lampice na routeru sve rade
Image
PlusSA

#54774 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Druze svakom korisniku šteka ne brini se nisi jedini :thumbup:
sarajevo-x.com

#54775 Re: BHTelecom All About

Post by sarajevo-x.com »

Dr_Help wrote:
sarajevo-x.com wrote:Koliko traje ovaj proces aplikacije u bonus plus, predao prije 3 dana i još ništa ? :?
ako si online popunio zahtjev moraš otići u Telecom Shop da potpišeš. a na šalteru momentalno u roku od 5 minuta bude aktivirano.
Ma na šalteru popunio, potpisao, kaže bit će proslijeđeno kolegama... :-)
Locked