Na njoj najmanje alfinih djelova...
P.S. Felge su orginal
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ma da ga samo odrzi u fabrickom i voznom stanju skuplje mu je od kineskih dzidzamali_milojica wrote:Nije to samo kod Alfe.
npr kupi golaca BMW 3, 318d i onda krene, M felge, M volan, kineski pragovi, sjedišta ako ima sreće, chip na 170 KS, zavali se 3000-5000. Pa Bog ti pamet dao, sto odmah ne uze 330d sa M opremom
Djesi kolegamali_milojica wrote:Meni hoce nesto biti kada vidim felge sa 147 na 156 ili obratno.
Ili felge sa 147 na 147 FL![]()
Jebiga, bolestan
Jebi ga, taki sambasicm wrote:Djesi kolegamali_milojica wrote:Meni hoce nesto biti kada vidim felge sa 147 na 156 ili obratno.
Ili felge sa 147 na 147 FL![]()
Jebiga, bolestan
Ja samo felge original priznam, I to za konkretni model.
Nisu felge problem, samo stavi model felge koja ide uz model auta. Dobro, može biti par izuzetaka ako je neka posebna felga, npr volim vidjeti BBS CH na 156 ili 147 iako nije fabricka. Ili neku OZ UltraLeggera.sparky wrote:Ja vas ne kontam nikako. Sad su i felge problem. Najbolje voziti onda serpa plave aute sa prednjim podizacima i to je to.
tristarkemali_milojica wrote:Nisu felge problem, samo stavi model felge koja ide uz model auta. Dobro, može biti par izuzetaka ako je neka posebna felga, npr volim vidjeti BBS CH na 156 ili 147 iako nije fabricka. Ili neku OZ UltraLeggera.sparky wrote:Ja vas ne kontam nikako. Sad su i felge problem. Najbolje voziti onda serpa plave aute sa prednjim podizacima i to je to.
Ali stavljati neke fabricke felge na auto kojem te felge ne pripadaju, bezveze. Kad vidim AR felge sa tri kraka od 147 na nekoj 156, tacno bih ga namlatio
Gornja, nova 60KM za 147-icu, skoro mjenj'o. Cijena normalna ko i za "sva" druga auta. S kojim god majstorom da sam pric'o svi mi kazu nista plaho osjetljiviji trap nije na alfi nego na ostalim autima, svako se kvari, razlika je samo kako vozis, ako prelijeces preko rupa, pruge i lezecih ko hajvan odvalices da je ne znam od cega napravljena i ne znam koje auto. a 3000 se moze ulozit' na svako auto od juge do ferarija, i to koliko je ko ulozio nije nikakvo mjerilo.konektovan wrote:Moze svaki auto te klase, kad sam cuo nedavno kako je insignia izula vlasnika, onda sta ocekivsti od drugih?!mali_milojica wrote:Kako 159 moze progutati 3000, da se ne trznes![]()
Koliko su te lafete majku mu, pa zar je to tako puno???
Ja bih volio sa vidim ko sjebe rucni 5 brzinski mjenjac na 320d i remontuje turbinu svakih 60000 i manje kod tri razlicita majstora, ili potrosi plocice na 20000lasius wrote:Gornja, nova 60KM za 147-icu, skoro mjenj'o. Cijena normalna ko i za "sva" druga auta. S kojim god majstorom da sam pric'o svi mi kazu nista plaho osjetljiviji trap nije na alfi nego na ostalim autima, svako se kvari, razlika je samo kako vozis, ako prelijeces preko rupa, pruge i lezecih ko hajvan odvalices da je ne znam od cega napravljena i ne znam koje auto. a 3000 se moze ulozit' na svako auto od juge do ferarija, i to koliko je ko ulozio nije nikakvo mjerilo.konektovan wrote:Moze svaki auto te klase, kad sam cuo nedavno kako je insignia izula vlasnika, onda sta ocekivsti od drugih?!mali_milojica wrote:Kako 159 moze progutati 3000, da se ne trznes![]()
Evo skoro googlam nesto i naidjem na post: bmw "vrh tehnologije; svabo je to pravio" itd, evo sta se covjek sve namijenj'o za 3 godine.
https://www.bmwclubserbia.com/forum/ind ... 100000-km/
ne spustam nikog, svaka cast svakom i nek mu je sretno s njegovim autom, ali vecina prica vezano za auta su suplje.
Ti i kazem, sve zavisi ko kako vozi auto.Ja bih volio sa vidim ko sjebe rucni 5 brzinski mjenjac na 320d i remontuje turbinu svakih 60000 i manje kod tri razlicita majstora, ili potrosi plocice na 20000
Ovaj je ipak za vlastiti remont kod kakvog doktora
Ja sam na nekadasnjoj svojoj 166-ici gornju lafetu placao 100KM a donju 300KM.lasius wrote:Gornja, nova 60KM za 147-icu, skoro mjenj'o. Cijena normalna ko i za "sva" druga auta. S kojim god majstorom da sam pric'o svi mi kazu nista plaho osjetljiviji trap nije na alfi nego na ostalim autima, svako se kvari, razlika je samo kako vozis, ako prelijeces preko rupa, pruge i lezecih ko hajvan odvalices da je ne znam od cega napravljena i ne znam koje auto. a 3000 se moze ulozit' na svako auto od juge do ferarija, i to koliko je ko ulozio nije nikakvo mjerilo.konektovan wrote:Moze svaki auto te klase, kad sam cuo nedavno kako je insignia izula vlasnika, onda sta ocekivsti od drugih?!mali_milojica wrote:Kako 159 moze progutati 3000, da se ne trznes![]()
Evo skoro googlam nesto i naidjem na post: bmw "vrh tehnologije; svabo je to pravio" itd, evo sta se covjek sve namijenj'o za 3 godine.
https://www.bmwclubserbia.com/forum/ind ... 100000-km/
ne spustam nikog, svaka cast svakom i nek mu je sretno s njegovim autom, ali vecina prica vezano za auta su suplje.
Druze komplet stranac za djelove 147-ica 1.6 ts 2002 godiste - 700km, auto u perfektnom stanju packe nema na sebi, pa ti vidi. A i 166-ica po piku ima po 1000-1200KM - bar 5 sam vidio neki dan. To su cijene mozda nekad bile takve a sad se za ~300km moze uzet' komplet prednji trap za to auto.Ja sam na nekadasnjoj svojoj 166-ici gornju lafetu placao 100KM a donju 300KM.
Znam ja to sta ti govoris, ali... Ja govorim o novim auto dijelovima kupljenim u motorex-u. Ne govorim o polovnim autima, trapovima i dijelovima. Polovan dio vec imam na autu dzabe. A 147-ica je 3 klase ispod 166-ice pa tako i cijene dijelova moraju biti nize za 147-icu.lasius wrote:Druze komplet stranac za djelove 147-ica 1.6 ts 2002 godiste - 700km, auto u perfektnom stanju packe nema na sebi, pa ti vidi. A i 166-ica po piku ima po 1000-1200KM - bar 5 sam vidio neki dan. To su cijene mozda nekad bile takve a sad se za ~300km moze uzet' komplet prednji trap za to auto.Ja sam na nekadasnjoj svojoj 166-ici gornju lafetu placao 100KM a donju 300KM.
De ti to jos jednom provjerilasius wrote:To su cijene mozda nekad bile takve a sad se za ~300km moze uzet' komplet prednji trap za to auto.
kako ba ne mozes? pa prezvakali smo to 100xpreludezalude wrote:ali kupovinu polovnih mehanickih pokretnih dijelova ne mogu razumjeti.