Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
N.N.

#5476 Re: Zeničani

Post by N.N. »

A sada ce tu da nam bude Korzo :D
Izgleda svaki grad ima po jednu kafanu koja se zove Korzo :-D

Mada, Galerija svojevremeno sa Premingerom od 1 KM, ludilo. :izet:

Ali, svakih nekoliko godina dolazi do furanja nekih mjesta, dok druga propadaju. Bilo je vrijeme Gausa i panjeva ispred, Romantika i carsije kod Gimnazije. Gatto zimi. Biznis sa svirkama i td. Sada je to vecinom cucnulo.
Pa onda ono vrijeme kod Bate i Islama, a kako vidim zadnjih godina i tamo tanko.
Sada je vise Hennessy u fazonu, Raffaelo za mladjariju i tako.

Sto se mene tice, Stari sat zauvijek :D
Warashii

#5477 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Jbga.
Ja danas jako rijetko gdje i udjem a kada hocu negdje da sjednem pojma nemam gdje bi i na kraju mi bude sasvim svejedno gdje cu :) .
Meni je ova "Galerija" ,iz ovog doba sa klipa, bila nekako najbolja, mozda i zbog tih dobrih godina u mom zivotu ali i perioda. Tada je u Zenici bilo dobrih mjesta i dobrih svirki, kao i dogadjanja a nekako su i furke bile mnogo mnogo drugacije nego li ove danas.
Casual's

#5478 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Rafaello, samo subota navečer i to za jedan krug ljudi koji idu u njega..ništa specijalno. Hennesy nekad napravi svirku, ali to su uglavnom kvazi bendovi, a i prostor je mal. Sprat je fin za ono raje koja je došla polemisati, a ne šiziti :D Stari sat, standardno dobar. Film, dobru muziku puštaju, ali mal i dosta zagušljiv prostor..smeta onome ko ne puši. Ovi gaus i to privlace dizelaše , i drago mi je da su svi okupljeni na tom jednom dijelu grada, a ne raštrkani svuda. Ekor club, za babe i seljancice :D Nego, šta će biti na mjestu galerije ? Natpis Korzo, ali mi obzirom na lustere unutra ne lici na još jednu kafanu u gradu :D .. možda neki restoran ovo ono
Partijaner

#5479 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Ide li ko u Verandu ? :-D
dezurni_ucenik

#5480 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Kad se sjetim Gaudeamusa u 90s eri,bila videoteka u sklopu,mogao si playstation 1 kec igrat (fifa 98,99).Hard techno i goa se vrtili.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5481 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jel' Gatto propao?

Kako bude u Filmu?
apsidejzi

#5482 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Imal ko da je izlazio u Tinu?
Warashii

#5483 Re: Zeničani

Post by Warashii »

apsidejzi wrote:Imal ko da je izlazio u Tinu?
Pa tako tako, s vremena na vrijeme ali obicno oko nekih 22-23 sata navece, kad se Cabare zatvori .
A u Caisu ( Sharm ) ?
Amagon

#5484 Re: Zeničani

Post by Amagon »

_BataZiv_0809 wrote:Jel' Gatto propao?

Kako bude u Filmu?
Nije propao bio je zatvoren neko vrijeme, i prošli petak ponovo otvoren sa (navodno) novim gazdom. Ne znam ko je u pitanju. Vratili su cijene velike točene sa 3 na 2,5 KM, i ponovo su uveli kuhinju (kao i prije, imaju pohovani sir, krilca, kobasice).

Meni u Filmu ništa specijalno, nije loše preko dana svratiti na kaficu, okej je muzika i raja (ima studenata, ima starijih), ali navečer mi je bezveze tamo pogotovo kad imaju te neke njihove "svirke".

Backstage se renovirao i izgleda super, dosta vintage detalja, i ne daju dječurliji da ulaze :lol:

Ja u zadnje vrijeme sve češće u kafančugi iza čeličnog, "kod Samira" :razz:
Casual's

#5485 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Kakav je ovaj novi, Bonaparte ? Cujem tamo izlazi malo starija raja, fino za popit pivu. :D a i uskoro se otvara kod Bobana, opet :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5486 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Amagon wrote: Nije propao bio je zatvoren neko vrijeme, i prošli petak ponovo otvoren sa (navodno) novim gazdom. Ne znam ko je u pitanju. Vratili su cijene velike točene sa 3 na 2,5 KM, i ponovo su uveli kuhinju (kao i prije, imaju pohovani sir, krilca, kobasice).

Meni u Filmu ništa specijalno, nije loše preko dana svratiti na kaficu, okej je muzika i raja (ima studenata, ima starijih), ali navečer mi je bezveze tamo pogotovo kad imaju te neke njihove "svirke".

Backstage se renovirao i izgleda super, dosta vintage detalja, i ne daju dječurliji da ulaze :lol:

Ja u zadnje vrijeme sve češće u kafančugi iza čeličnog, "kod Samira" :razz:
Dobre vijesti za Gatto :thumbup:

Cuo sam za te neke svirke u Filmu, ono cisto me zanima kakav je sastav raje. Mada vecina trebica su u Rafaelu i Libertasu :-)

Bekstejdz nisam pohodio bar 3 godine :izet:

Uh kod Samira je zakon ocami. Nedavno sam bio sa nekim gringosima, nas 4 se najeli i popili 2 ture piva (kasnije smo nastavili dalje :D ) za vako 20tak maraka :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5487 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote:Kakav je ovaj novi, Bonaparte ? Cujem tamo izlazi malo starija raja, fino za popit pivu. :D a i uskoro se otvara kod Bobana, opet :D
Jbga dok je bilo "kod Cerima" moglo se pit piva za marku i napadat neke rokerice i hipsterice :evil:

Sad je kao fensi smensi, jednom bio sa nekom mladom, nije lose.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#5488 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Samke je otac svih ugostitelja :D Za cenera brate i meziš i napiješ se... Tomislav tamni od pola litra 1.50 KM :lol:
Kafana je extra, samo je muzika malo kritična ali poslije trećeg Tomislava ide to ko halva. :-D

Bekstejdž je ekstra za kafu preko dana, poogotovo kako su dječurliju rastjerali i renovirali, sad je extra :thumbup:
Pasaž mi je isto ok, konobari su im extra i generalno svidja mi se onakav tip kafana.
Bonaparte je ok, ali nekako je premala i uvijek bude gužva, brzo se zadimi.

Gattu sam objavio rat i nisam otišao od onda kada je Galija gostovala, nisu mi htjeli prodat karte, valjda sam izgledao kao neki klošarčić i mislili su ta će ovaj, neće nabit ceha ni cenera...

Hey Joe nije loš kad se ostalo pozatvara :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5489 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote:Samke je otac svih ugostitelja :D Za cenera brate i meziš i napiješ se... Tomislav tamni od pola litra 1.50 KM :lol:
Kafana je extra, samo je muzika malo kritična ali poslije trećeg Tomislava ide to ko halva. :-D

Bekstejdž je ekstra za kafu preko dana, poogotovo kako su dječurliju rastjerali i renovirali, sad je extra :thumbup:
Pasaž mi je isto ok, konobari su im extra i generalno svidja mi se onakav tip kafana.
Bonaparte je ok, ali nekako je premala i uvijek bude gužva, brzo se zadimi.

Gattu sam objavio rat i nisam otišao od onda kada je Galija gostovala, nisu mi htjeli prodat karte, valjda sam izgledao kao neki klošarčić i mislili su ta će ovaj, neće nabit ceha ni cenera...

Hey Joe nije loš kad se ostalo pozatvara :D
Sta sam puta onoj konobarici iz Pasaza djedovinu prepisao :pijani:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#5490 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

_BataZiv_0809 wrote:
Sta sam puta onoj konobarici iz Pasaza djedovinu prepisao :pijani:
Ae za moj rođendan je extra ispala, ja naravno bio mejt, ma ni marke nije zakinula još mi muzičku želju ispunila :lol:

A o drugim atributima da ne govorimo :evil:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5491 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote: Ae za moj rođendan je extra ispala, ja naravno bio mejt, ma ni marke nije zakinula još mi muzičku želju ispunila :lol:

A o drugim atributima da ne govorimo :evil:
Sto jest jes, ne zavrce (makar ne ofirno).

Extra je djevojka, uvijek osmijeh i neka lagana pricica.

Sto se tice fizickih atributa, nije vala moj tip :P
Warashii

#5493 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Mah grijanje je stara priča, i ne čudim se ja nimalo našem grijanju nego se čudim sebi sto sam jos uvijek njihov korisnik i platiša.
Not My Idea

#5494 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Nisu normalni s ovim grijanjem.

on topic kafana: sta rec,svi izlazimo na ista mjesta :mrgreen:
neko upita za Tinu i Sharm...pa eto, +1 :)

kakvu ste to iskopali kafanu,cuj kod Samira :lol:

Gatto sad drze Nune i Beno. onaj Beno sto je prije drzao s Mirkom i Nune, bubnjar Unplugged nesha.
i meni je okej Pasaz. Film je onako,vise za dnevnu kafu. bila sam jednom navecer, svirala neka tri momka, grozno. plus sve neki parovi, srednja skola, samo se ljube i 'vataju :-)
Backstage,nisam bila 5-6 godina, ako ne i vise. jedina asocijacija na to su mi djeca i da nema alkohola.
Bonaparte. nisam bila a koliko vidim tamo izlaze usminkani rokeri i "hipsteri". neka fala.

niko ne spomenu Jazz? a Veranda :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5495 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Joj da je ba kakvo okupljanje forumasa sa ove teme napravit. Kontam da bismo se shebali cinjenicom da se svi manje vise znamo izmedju sebe, makar iz vidjenja :D

Sta mislite za ideju? :sax:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#5496 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Not My Idea wrote:

Postavim cjenovnik kasnije od Samirove kafane...pa ces vidjet sta je institucija.

Bekstejdz ima alkohol sad i ne daju djeci primaket se... Jazz nije moj fah ali odem ponekad. Za Verandu sam cuo da je dobro mjesto ali nisam bio, uglavnom pohodit cu je uskoro.

@Bata
Ako nagovoris @kakavdanakneiskustvu da dodje dolazim i ja pa cemo da rokamo cijelu noc. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5497 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote:
Not My Idea wrote:

Postavim cjenovnik kasnije od Samirove kafane...pa ces vidjet sta je institucija.

Bekstejdz ima alkohol sad i ne daju djeci primaket se... Jazz nije moj fah ali odem ponekad. Za Verandu sam cuo da je dobro mjesto ali nisam bio, uglavnom pohodit cu je uskoro.

@Bata
Ako nagovoris @kakavdanakneiskustvu da dodje dolazim i ja pa cemo da rokamo cijelu noc. :D
Postavi obavezno. Samir je guru ugostiteljstva, a plus imam neku kombinaciju u Celicnom soliteru, pa se spoje dva dobra :evil: :lol:

Veranda nije losa, samo brate guzva, ne mozes pive nagnut, nemas nagibnog ugla :lol:

PS Saljem ti PP jedan
N.N.

#5498 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Samirova kafana, zove se ZS....dole kod Sabinih terena ? :D

Ako je ta, ma ludilo. Za cenera i pijan i sit :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5499 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

N.N. wrote:Samirova kafana, zove se ZS....dole kod Sabinih terena ? :D

Ako je ta, ma ludilo. Za cenera i pijan i sit :lol:
Ne znam kako se zove, ali jeste blizu Sabinih terena, u onom prolazu iza niza prodavnica i kladionica naspram glavne poste :D

Za cvaju se poništiš :pijani:
dajdza-ze

#5500 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

_BataZiv_0809 wrote:Joj da je ba kakvo okupljanje forumasa sa ove teme napravit. Kontam da bismo se shebali cinjenicom da se svi manje vise znamo izmedju sebe, makar iz vidjenja :D

Sta mislite za ideju? :sax:
Bilo nekad dok je telekabel postojao. Doduse na telekabelovom forumu i svi smo ostali u dobrim odnosima (vecina nas). Cak se sklopio brak izmedju dvoje forumasa :kiss:
Post Reply