Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
ragib
#5476 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ovi bolesnici ne mogu da dodju sebi
avaz. ba/clanak/132370/otvoren-spomenik-nevidenoj-otimacini
- starii
#5477 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
ragib wrote:Ovi bolesnici ne mogu da dodju sebi
hehehe ako hoces da se nasikiras, da se ludo nasmijes trebas samo citati avaz..ja ne znam jel iko vise tu novinu uzima za ozbiljno
- cenecimoveocino
#5478 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
hahahahahhhhseoBIH wrote:Povraca mi se na komentare na klixu.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- dustaban
#5479 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
A jedu wnago i sa ovom LED rasvjetom. Jednostavno je doslo vrijeme takve rasvjete, u mene je vec sad pola sijalica LED a prije godinu dana nije ih bilo nigdje kupiti.
I inace sva ova pompa nije nista drugo nego pripisivanje dugogodisnjeg projekta onima koji su se zadesili u momentu njegovog zavrsetka. I toga cete sad pred izbore imati na svim stranama.
Ipak mora se primjetiti naglasena aktivnost SDP-ove ekipe u Autocestama za vrijeme ovog jalovog mandata.
E sad pitanje je da li je to zbog rjesenosti da se ceste izgrade ili da se pojedinci ugrade?!
Ja znam odgovor.

I inace sva ova pompa nije nista drugo nego pripisivanje dugogodisnjeg projekta onima koji su se zadesili u momentu njegovog zavrsetka. I toga cete sad pred izbore imati na svim stranama.
Ipak mora se primjetiti naglasena aktivnost SDP-ove ekipe u Autocestama za vrijeme ovog jalovog mandata.
E sad pitanje je da li je to zbog rjesenosti da se ceste izgrade ili da se pojedinci ugrade?!
Ja znam odgovor.
-
zulfo
#5483 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nije nam trebo Tunel.Mi smo u Tunelu dugi niz godina.Naročito od kad je SDP u Vlasti.
Nevidim koja je svrha slika invalida sa Karićem na početku tunela.
Slika sa skupocjenim automodilima je zasjenila sve.Toliko skupocjenih automobila a narod gladan.A mogli su svi doć Autobusom kako je to birvaktile Nikšićeva vlada onomad otišla na sjednicu u Tuzlu .
Slika sa skupocjenim automodilima je zasjenila sve.Toliko skupocjenih automobila a narod gladan.A mogli su svi doć Autobusom kako je to birvaktile Nikšićeva vlada onomad otišla na sjednicu u Tuzlu .
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5484 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
vidim ćirilica zastupljena u federaciji
pohvalno
a đe je ožujak
mogli bi se zenica i sarajevo spojiti
u budućnosti
megalopolis sarajevozenica
pohvalno
a đe je ožujak
mogli bi se zenica i sarajevo spojiti
megalopolis sarajevozenica
-
SSemir
#5485 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
moglo bi se reci, da ti imas najmoderniji luster u regionu.dustaban wrote:A jedu wnago i sa ovom LED rasvjetom. Jednostavno je doslo vrijeme takve rasvjete, u mene je vec sad pola sijalica LED a prije godinu dana nije ih bilo nigdje kupiti.
- Qler
#5486 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ko ono rece da uvedu akcize na gorivo? Jesi ti normalan? Pa vec su uveli akcize za autoput, pkus placas i odrzavanje cesta kroz givo. Ti bi porez na,porez? Malo se informisi pa prizivaj jos veca poskupljenja!
Poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu.
- Alfons Kauders
#5487 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
nek crknu dushmaniragib wrote:Ovi bolesnici ne mogu da dodju sebi
nego da vidimo sta jos ima kod terorista
Prema rezultatima ankete, Radončić je nadmoćno osvojio 24 posto glasova. To, praktično, znači da je Radončić - i pored prljave kampanje, odnosno podmetanja i pokušaja diskreditiranja u režiji aktuelnih vlasti, odnosno SDA i SDP-a, a koji su posebno izraženi nakon februarskih građanskih demonstracija, kada je lider SBB-a stao na stranu naroda - ii dalje uvjerljivo najomiljeniji političar u BiH.
- See more at: http://www.dnevniavaz.ba/clanak/132190/ ... C8no3.dpuf
- Hajlac
#5488 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Autoputem preko mrtvih (btw, čujem iz prve ruke da se uveliko dešavaju teške nesreće na izgradnji gdje sirotinja iz Turske koju erdoganov izvođač dovodi - hahaha ta neće valjda lokalne radnike upošljavatiQler wrote:Ko ono rece da uvedu akcize na gorivo? Jesi ti normalan? Pa vec su uveli akcize za autoput, pkus placas i odrzavanje cesta kroz givo. Ti bi porez na,porez? Malo se informisi pa prizivaj jos veca poskupljenja!
ili
Autoputem do kolapsa privrede
Autoput po cijenu narednih 40 godina "reprogramiranja" duga i otplaćivanja kamata, o glavnici da i ne pričamo...
Nema, procvjetaće privreda kažu kašike, grah i zvijezde
Samo nek se (u)gradi
Last edited by Hajlac on 26/08/2014 10:15, edited 1 time in total.
-
DON_eARL
#5489 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Počelo rastavljanje Dallasa! 
- Qler
#5490 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Mustuluk 
- Alfons Kauders
#5491 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
argumentirano kao i obicnoHajlac wrote:Autoputem preko mrtvih (btw, čujem iz prve ruke da se uveliko dešavaju teške nesreće na izgradnji gdje sirotinja iz Turske koju erdoganov izvođač dovodi - hahaha ta neće valjda lokalne radnike upošljavatiQler wrote:Ko ono rece da uvedu akcize na gorivo? Jesi ti normalan? Pa vec su uveli akcize za autoput, pkus placas i odrzavanje cesta kroz givo. Ti bi porez na,porez? Malo se informisi pa prizivaj jos veca poskupljenja!
Poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu.![]()
, u kojima ljudi ostaju invalidi jer tajkuni režu troškove na sigurnosti...
)
ili
Autoputem do kolapsa privrede
Autoput po cijenu narednih 40 godina "reprogramiranja" duga i otplaćivanja kamata, o glavnici da i ne pričamo...
Nema, procvjetaće privreda kažu kašike, grah i zvijezde![]()
Samo nek se (u)gradi
- animus
#5492 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ovo je vijest godine. Konacno.DON_eARL wrote:Počelo rastavljanje Dallasa!
- Država
#5493 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Allahu Ekber!!!animus wrote:Ovo je vijest godine. Konacno.DON_eARL wrote:Počelo rastavljanje Dallasa!
- shake69
#5494 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I ja ne mogu 'bilivit' da se dohakalo Dallasu.
Nego, ovaj drug VW, ima li novih fotki prema Tarcinu? Jesu li sta ubrzali, ili posto su probili sve rokove, sad laganini do Nove godine? S Djedom Bozicnjakom?
Nego, ovaj drug VW, ima li novih fotki prema Tarcinu? Jesu li sta ubrzali, ili posto su probili sve rokove, sad laganini do Nove godine? S Djedom Bozicnjakom?
-
fau vau
#5495 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jadransko-jonska autocesta će se graditi preko Počitelja i Trebinja?
http://www.klix.ba/vijesti/regija/jadra ... /140826006
http://www.klix.ba/vijesti/regija/jadra ... /140826006
- Hajlac
#5496 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Naravno da je argumentirano - inflacija valuta decenijama ide gore(i tržišnim ublehama se prikriva i relativizira), cijene nafte u trajnom porastu, privreda u sve goroj situaciji(samo prati blokirane račune), pola javnih kompanija pred stečajem/privatizacijom, sposobnost prehrane 7 milijardi sve upitnija zbog klimatskih nepogoda...Alfons Kauders wrote: argumentirano kao i obicno
Saće napad statistikom(čija je jedina svrha održati stabilnost berzi i održavati lažni optimizam)
A što se tiče nesreća na gradilištu i tajkuna - info iz prve ruke
-
Seyfo
#5497 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Imam pitanje o tunelu, ako neko zna da mi odgovori.
Neki dan sam gledao dokumentarac o nesreci 1999.g u tunelu Mon Blan izmedju Italije i Francuske. Strasno! Kamion se zapalio i nakon nekoliko minuta se temperatura u tunelu, zbog specificnog strujanja zraka i uslova, popela na 1000 stepeni,svi ljudi koji su se zatekli su zivi izgorjeli.Ako koga zanima nek progoogla.
Ispostavilo se da su uslovi u svakom tunelu idealni za poticanje pozara, tako da je bilo samo pitanje dana kad ce se takvo nesto bilo gdje u svijetu desiti.
Helem, da ne duljim, dokumentarac je zavrsio informacijom da se od tad svaki tunel mora graditi po novim standardima: paralelno sa tunelom za vozila se mora graditi mali tunel za ljude; svakih nekoliko desetina metara taj mali tunel mora biti povezan protupozarnim vratima sa glavnim tunelom, tako da putnici u svakom momentu mogu izaci iz vozila i skloniti se u taj mali tunel, taman da auti gore.
Šta je s tim standardom za tunel 1.mart i sve tumele na Vc?
Neki dan sam gledao dokumentarac o nesreci 1999.g u tunelu Mon Blan izmedju Italije i Francuske. Strasno! Kamion se zapalio i nakon nekoliko minuta se temperatura u tunelu, zbog specificnog strujanja zraka i uslova, popela na 1000 stepeni,svi ljudi koji su se zatekli su zivi izgorjeli.Ako koga zanima nek progoogla.
Ispostavilo se da su uslovi u svakom tunelu idealni za poticanje pozara, tako da je bilo samo pitanje dana kad ce se takvo nesto bilo gdje u svijetu desiti.
Helem, da ne duljim, dokumentarac je zavrsio informacijom da se od tad svaki tunel mora graditi po novim standardima: paralelno sa tunelom za vozila se mora graditi mali tunel za ljude; svakih nekoliko desetina metara taj mali tunel mora biti povezan protupozarnim vratima sa glavnim tunelom, tako da putnici u svakom momentu mogu izaci iz vozila i skloniti se u taj mali tunel, taman da auti gore.
- drug_profi
#5498 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Uf, uf, uf...e cuj narocito .... e nek su nam oni prije bili luconose...zulfo wrote:Nije nam trebo Tunel.Mi smo u Tunelu dugi niz godina.Naročito od kad je SDP u Vlasti.
...s mobilnog...
- shake69
#5499 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Izgleda nisi vidio u tekstu o tenule. Ovdje svakih 250 m ide izlaz i to je to. Ti bi na svakih 30 m, ha?Seyfo wrote:Imam pitanje o tunelu, ako neko zna da mi odgovori.
- Alfons Kauders
#5500 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
nije isti tip tunela - 1. mart ima dvije cijevi koje su povezane za takve situacijeSeyfo wrote:Imam pitanje o tunelu, ako neko zna da mi odgovori.