SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
riko-ga

#5476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by riko-ga »

DaysleepeR wrote:
Jedan001 wrote: pa oni su je natjerali da se pokrije roditelji nemozes protiv istih se boriti
ja sam mislio da nema prisile u islamu
I nema.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

koja je ovo ovdje mahala čovječe :-)

hronika nam je i bijela kakvi smo...

samo vi nastavite, ne dajte se smesti.
DaysleepeR

#5478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DaysleepeR »

riko-ga wrote:
DaysleepeR wrote:
Jedan001 wrote: pa oni su je natjerali da se pokrije roditelji nemozes protiv istih se boriti
ja sam mislio da nema prisile u islamu
I nema.
osim ako te roditelji pokriju. ili ako si žena u afganistanu pa si prisilno pod burkom, ili prisilno moraš mosit dugu bradu, inače šipka. ma joook đe će bit.
Jokericious

#5479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Jokericious »

Melami wrote:Sta je to ucila lose u skoli i neko kaze imala mal IQ? Nema veze ni IQ ni finansijska podloga za skolu, ako imas ikakvu zelju itekako mozes dobro proci, ne mora biti 5 al 4 je dobra ocjena.
Djevojka pobjegla jer je taj karakter bila ocigledno, malo na svoju ruku.Doce ona za koji dan ne brinite.
:thumbup:
sarajlija4ever

#5480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sarajlija4ever »

DaysleepeR wrote:
pirpa wrote:
DaysleepeR wrote:bezobraznica, umjesto da bude zadovoljna tim darom od . ona otišla u normalan svijet. ups.
to sto si ti kompleksas i dusevno prazna osoba to ti sigurno nije kriv allaha pa u njemu trazis krivca i ironicno gledas da omalovazavas ime stvaraoca i ako niko nije spomenuo njegovo ime na ovoj temi.
takva osoba kao sto si ti najvjerovatnije nema druga, drustvo(osim roditelja) sa kojim bi se mogao normalno druziti vec provodis dane sam i ljutis se na citav svjet ssto si odbacen od drustva.
moderacija molim intervenciju radi direktnog vrijeđanja, hvala
Otkud diskusija krenu u tom smjeru da se za njen "bijeg" od kuće razlog pronalazi u vjerskim ubjeđenjima i slično. Zašto ti pohrli da umetnes koju oštroumnu o... Treba bas biti naivan pa u tvojim rečenicama ne prepoznati sarkazam, i nipodaštavanje vjerskih ubjeđenja. Ne mogu kao pirpa prizivati alijenaciju..., svakom svačije, nema potrebe da se ovaj prostor uzurpira raspravom koja će za temelje imati religiju.
DaysleepeR

#5481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DaysleepeR »

sarajlija4ever wrote: Otkud diskusija krenu u tom smjeru da se za njen "bijeg" od kuće razlog pronalazi u vjerskim ubjeđenjima i slično. Zašto ti pohrli da umetnes koju oštroumnu o... Treba bas biti naivan pa u tvojim rečenicama ne prepoznati sarkazam, i nipodaštavanje vjerskih ubjeđenja. Ne mogu kao pirpa prizivati alijenaciju..., svakom svačije, nema potrebe da se ovaj prostor uzurpira raspravom koja će za temelje imati religiju.
ne bih ja, ali preko glave mi je deklarisanih muslimana haveru

dovoljno se deklarisat, a radit nešta po propisime te vjere to niđe veze

pa kad vidim neko ponašanje suprotno svemu što ta djevojka kao pokrivena treba da radi, vjeruj mi jedva dočekam malo da zakeram, jer od rata pa na ovamo vjera zakera za sve što je mimo nje, u kuću ulazi, u krevet, i obdaništa u škole u deda mrazove i ostalo

ja se samo nadam da će bit ovakvih slučajeva više, ovog otpora pa da se stvari vrate na normalu
sarajlija4ever

#5482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sarajlija4ever »

Chmoljo wrote:koja je ovo ovdje mahala čovječe :-)

hronika nam je i bijela kakvi smo...

samo vi nastavite, ne dajte se smesti.
Da, zaista kakav narod takvo i stanje... I svidja mi se "hronika nam je i bijela kakvi smo...", ne znam jesmo li ovakvi uvijek i bili ili se nekad zalomilo, pa...
riko-ga

#5483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by riko-ga »

Onome ko ne razumije zasto se zene pokrivaju je nemoguce objasniti da se neko dobrovoljno pokrije.Marama na glavi ovoga djeteta nema nikakve veze sa ovim (bar predpostavljam) samo me zanima sta bi pricali da je "obicna" djevojka u pitanju.Ni prva ni zadnja da je slicno postupila u ovakvoj situaciji.Nadam se samo sretnom zavrsetku.
pirpa

#5484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by pirpa »

DaysleepeR wrote: moderacija molim intervenciju radi direktnog vrijeđanja, hvala

baj d vej allah ako je svemoćan, onda je čistom logikom iz prvog osnovne i "kriv za sve", nemere se bit svemogući i svemoćan a da nešta ide mimo tebe

provjeri svoju logiku iz prvog osnovne
suoci se sam sa sobom i svojim unutarnjim problemima(strah,nesigurnost,odbacenost,kompleksi) lakse ce ti biti u zivotu.
DaysleepeR

#5485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DaysleepeR »

riko-ga wrote:Onome ko ne razumije zasto se zene pokrivaju je nemoguce objasniti da se neko dobrovoljno pokrije.Marama na glavi ovoga djeteta nema nikakve veze sa ovim (bar predpostavljam) samo me zanima sta bi pricali da je "obicna" djevojka u pitanju.Ni prva ni zadnja da je slicno postupila u ovakvoj situaciji.Nadam se samo sretnom zavrsetku.
ja itekako razumijem zašto se djevojke pokrivaju

ima to veze sa bludom i razvratom, ali ima i sa stavom i sa slikom islama. ima i sa skušenošću i sa skromnošću ali i sa poslušnošću prema roditeljima. ima i sa odnosom prema kući, prema odluci žene da bude žena, i majka i da je njen džihad - kuća.

jesmo li sad načisto s kim se razgovara?
riko-ga

#5486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by riko-ga »

DaysleepeR wrote:
riko-ga wrote:Onome ko ne razumije zasto se zene pokrivaju je nemoguce objasniti da se neko dobrovoljno pokrije.Marama na glavi ovoga djeteta nema nikakve veze sa ovim (bar predpostavljam) samo me zanima sta bi pricali da je "obicna" djevojka u pitanju.Ni prva ni zadnja da je slicno postupila u ovakvoj situaciji.Nadam se samo sretnom zavrsetku.
ja itekako razumijem zašto se djevojke pokrivaju

ima to veze sa bludom i razvratom, ali ima i sa stavom i sa slikom islama. ima i sa skušenošću i sa skromnošću ali i sa poslušnošću prema roditeljima. ima i sa odnosom prema kući, prema odluci žene da bude žena, i majka i da je njen džihad - kuća.

jesmo li sad načisto s kim se razgovara?
Nije.Odkuda tvrdnje u tvoim postovima da se ona na silu pokrila.
DaysleepeR

#5487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DaysleepeR »

pirpa wrote:
DaysleepeR wrote: moderacija molim intervenciju radi direktnog vrijeđanja, hvala

baj d vej allah ako je svemoćan, onda je čistom logikom iz prvog osnovne i "kriv za sve", nemere se bit svemogući i svemoćan a da nešta ide mimo tebe

provjeri svoju logiku iz prvog osnovne
suoci se sam sa sobom i svojim unutarnjim problemima(strah,nesigurnost,odbacenost,kompleksi) lakse ce ti biti u zivotu.
hajd se prestani provaljivat molim te, ako ti vjeruješ da ti vjera daje neku prosvijetljenost i moralnu prednost, to je samo tvoja zabluda. niđe veze s vezom tvoja "pronicljivost" o tome ko sam ja i šta sam :lol:

samo nemoj da počnemo o islamu, moglo bi se nešto i naučit ;)
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#5488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by I am Happy »

Vi odoste u krajnost.... cura pobjegla i gotova prica... znaci nije je niko oteo, porodicni problemi...gotova prica.

Ali sta je sa ovim majmunom.... idalje niko ne zna ko je ? Ova curica je imala srece, sutra ce nekoga ubiti...

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... avova.html
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

nije vam ovo religija ba, ne smarajte :roll:
DaysleepeR

#5490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DaysleepeR »

riko-ga wrote: Nije.Odkuda tvrdnje u tvoim postovima da se ona na silu pokrila.
ja to nisam rekao nego ova pronicljiva pametnica iznad. ja samo razgovaram o toj mogućnosti. kako reče džibril - čitaj
Melami

#5491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Melami »

Yahel wrote:Vi odoste u krajnost.... cura pobjegla i gotova prica... znaci nije je niko oteo, porodicni problemi...gotova prica.

Ali sta je sa ovim majmunom.... idalje niko ne zna ko je ? Ova curica je imala srece, sutra ce nekoga ubiti...

Ja mislim da bi i nas nekoliko laika uspjelo naci ovog ubicu u pokusaju. Ako policija do sad nije vec uhapsila nikog onda im stvarno svaka cast.
Jokericious

#5492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Jokericious »

Melami wrote:
Yahel wrote:Vi odoste u krajnost.... cura pobjegla i gotova prica... znaci nije je niko oteo, porodicni problemi...gotova prica.

Ja mislim da bi i nas nekoliko laika uspjelo naci ovog ubicu u pokusaju. Ako policija do sad nije vec uhapsila nikog onda im stvarno svaka cast.
Vala im je izbor dobro suzen. Ako ovo ne mogu rijesiti onda...
I am Happy

#5493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by I am Happy »

Ovo je sramota...kako od policije tako i od komsija
Trebaju se svi stanari dici dok se ovo ne rijesi... a ne usutili se po sistemu "Bitno je da sam ja i moje dijete dobro" ...
DaysleepeR

#5494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DaysleepeR »

ma znaju svi ko je bacio bocu, glavu dajem
Mr. Brightside

#5495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mr. Brightside »

ma ja, ionako nikakve koristi od nje :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Truba »

u mom naselju je cjepanica pala na glavu liku i ništa
a svi su znali
I am Happy

#5497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by I am Happy »

Onolika zgrada, onoliko spratova, svaki sprat po 4 porodice (ako se nevaram ) i svi ce presutiti i pustit ovog monstruma da se izvuce...
Nikako ne mogu da vjerujem da ovo niko nije i nece da prijavi ....

+ kazu da je neko poljevao djecu vrucom supom.... znaci 100% se zna ko je....
KPNCTNJAH

#5498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by KPNCTNJAH »

Kod mene u mahali je bio idiot sto je vazdusnom puskom gadjao loptu kojom su se djeca igrala, a bilo je i onih sto su inace bacali s balkona escajg, jaja, povrce, kondome, razno smece, pa cak i par ormara za cipele :-) nisu gadjali djecu, nego eto reda radi su to bacali, valjda tako naucili tamo gdje su prije zivjeli... sve to u centru grada :mrgreen:
I am Happy

#5499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by I am Happy »

KPNCTNJAH wrote:Kod mene u mahali je bio idiot sto je vazdusnom puskom gadjao loptu kojom su se djeca igrala, a bilo je i onih sto su inace bacali s balkona escajg, jaja, povrce, kondome, razno smece, pa cak i par ormara za cipele :-) nisu gadjali djecu, nego eto reda radi su to bacali, valjda tako naucili tamo gdje su prije zivjeli... sve to u centru grada :mrgreen:
Ma dobro to je postalo normalno i svi smo se naviknuli na to :-D doduse ormar je rijetkost :-)
TheDocToR

#5500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by TheDocToR »

i ja kad sam zivio u kemal begovoj (centar grada) neke komsije su imali obicaj bacati smece kroz prozor, i tako jednom mi bacili na auto, sofersajba sva od nekog safta...kao sto rece naucili odakle su dosli i nazalost prave sarajlije sve vise poprimaju ova seljacka ponasanja, mislim da je to zbog ogromnog broja seljaka koji su naselili Sarajevo, pa kao sto kazu prilagodi se vecini.

Uglavnom ovo je sramotno sto se desilo, jos ako je namjerno gadjao to je vec pokusaj ubistva ???

ISTJERATI SVE IZ SARAJEVA KOJI NEMAJU U LICNOJ MJESTO RODJENJA SARAJEVO !!!

I kad se ovih gore rijesimo onda ove lokalne papke edukovati !!!
Locked