Sirija
- Klavikula
#5476 Re: Sirija
http://www.youtube.com/watch?v=pRjR51nv ... r_embedded
herojski krenuse, takticki se povukose. gazije.
prvi put od pocetka sukoba da vidim teroriste u borbi, a sate i sate materijala sam pregledo. prema ocekivanju, prije se povukli nego sto su dosli. bilo je i kolutanja, valjda velik nagib. dosli, potrosili municije, izgubili nekoliko ljudi i povukli se, junacki naravno.
herojski krenuse, takticki se povukose. gazije.
prvi put od pocetka sukoba da vidim teroriste u borbi, a sate i sate materijala sam pregledo. prema ocekivanju, prije se povukli nego sto su dosli. bilo je i kolutanja, valjda velik nagib. dosli, potrosili municije, izgubili nekoliko ljudi i povukli se, junacki naravno.
-
sarajevoxxxx
#5477 Re: Sirija
Evo par slika o pokolju od prije par dana na univerzitetu u Halepu.

Oni koji su bili u blizini kada se masakr desio govore da su prije eksplozije čuli zvuk aviona.
Ovo oružje da opozicija ima bilo bi upotrebljeno na vojne ciljeve, protiv Bešarove vojske. Danima je Taftanaz napadan a zgrade na aerodromu nakon što su ih opozicionari zauzeli nisu bile u ovakvom stanju kao što je ova zgrada fakulteta u Halepu, tj. ni izbliza nisu uništene kao ove na slici.

Samo izuzetno bolestan um, a Bešar ima taj kapacitet, može proizvesti ovakav pokolj.

Oni koji su bili u blizini kada se masakr desio govore da su prije eksplozije čuli zvuk aviona.
Ovo oružje da opozicija ima bilo bi upotrebljeno na vojne ciljeve, protiv Bešarove vojske. Danima je Taftanaz napadan a zgrade na aerodromu nakon što su ih opozicionari zauzeli nisu bile u ovakvom stanju kao što je ova zgrada fakulteta u Halepu, tj. ni izbliza nisu uništene kao ove na slici.

Samo izuzetno bolestan um, a Bešar ima taj kapacitet, može proizvesti ovakav pokolj.
Last edited by sarajevoxxxx on 22/01/2013 04:11, edited 1 time in total.
- Klavikula
#5478 Re: Sirija
http://www.advance.hr/vijesti/raketni-n ... oj-zrtava/+10
Vesna1: 16:52 19.01.13'
Promatrac,ja Vas donekle razumem i ne osudjujem Vas stav po pitanju ubistva novinara.Vama je zanimljivo da proucavate situaciju sa vojnog aspekta,prvo jer ste daleko,drugo,sedite u toploj sobi i ceo grad Vam bljesti od svetla .Da ste promrzli,da svaki dan slusate pucnjavu,da cujete ekspolozije od cijeg zvuka Vam se led krv,da razmisljate gde su Vam u tom trenutku najmiliji,a pritom ne mozete da ih kontaktirate jer mob.ne radi,da razmisljate sta Vam ove zveri spremaju za naredni dan,e,onda bi ste razmisljali potpuno drugacije.I,zato,nije mi bilo zao sto je ubijen,niti Damask treba da se oglasi ni jednom jedinom reci!Zna se kako je usao u Siriju i,sta ce posle da bude u njegovom izvestaju.Sve laz do lazi.Najnovija taktika FSA i ostalih zlikovaca je: cekaju da cuju avion SAA kad pocne da ih gadja,a onda ispaljuju rakete zemlja-zemlja po stambenim zgradama.Savrsen alibi,za domaci zadatak koji su dobili od svojih mentora.prikaži cijeli komentar
Vesna iz Alepa. cesto ostavlja komentare na vijesti o Siriji, pa eto ako nekog interesuje moze procitati kako sve to prozivljavaju ljudi iz Alepa, pa i iz citave Sirije.
-
sarajevoxxxx
#5479 Re: Sirija
Zanimljivo je kako državna agencija SANA izvještava o ovom slučaju. Ni jedne riječi predsjednika Bešara o ovom slučaju.
Evo linka: sana.sy/servers/gallery/201301/20130115-170736.jpg
Jedino što ''Dragi vođa'' ima kazati za jedan od najsmrtonosnijih napada jeste da će popraviti zgradu fakulteta. I te riječi prenosi ministar obrazovanja Sirije, kao predsjednik Bešar je rekao da će požuriti s obnovom zgrade fakulteta ? Kao da je najveća šteta to što je sravnjena zgrada ?
I to je cijeli komentar predsjednika Sirije Bešara Al Asada za jedno od najgorih krvoproliča od početka rata. Pitanje je zapravo da li je i ta rečenica o hitnoj restauraciji zgrade koju nam je prenio ministar obrazovanja zaista Bešarova.
Evo linka: sana.sy/servers/gallery/201301/20130115-170736.jpg
Jedino što ''Dragi vođa'' ima kazati za jedan od najsmrtonosnijih napada jeste da će popraviti zgradu fakulteta. I te riječi prenosi ministar obrazovanja Sirije, kao predsjednik Bešar je rekao da će požuriti s obnovom zgrade fakulteta ? Kao da je najveća šteta to što je sravnjena zgrada ?
I to je cijeli komentar predsjednika Sirije Bešara Al Asada za jedno od najgorih krvoproliča od početka rata. Pitanje je zapravo da li je i ta rečenica o hitnoj restauraciji zgrade koju nam je prenio ministar obrazovanja zaista Bešarova.
-
Diplomac89
#5480 Re: Sirija
Napadaju djecu u skolama. Gamad odvratna. No,to teroristima i nije strano (Beslan,Nigerija,napadi po americkim skolama...). Asade brate ne stedi granate!!!
-
sarajevoxxxx
#5481 Re: Sirija
Da, evo jedan komentar od te izvjesne Vesne:
Ja iz ovoga vidim samo patološku mržnju prema drugoj strani, tolika mržnja da je tjera da pravi konstrukcije, ide do u detalje: Prvo čekaju avione, pa onda ispaljuju rakete zemlja zemlja po studentima koji nikome nisu ništa skrivili, pa onda zašto to rade, da bi imali alibi ?Sve laz do lazi.Najnovija taktika FSA i ostalih zlikovaca je: cekaju da cuju avion SAA kad pocne da ih gadja,a onda ispaljuju rakete zemlja-zemlja po stambenim zgradama.Savrsen alibi,za domaci zadatak koji su dobili od svojih mentora.
-
sarajevoxxxx
#5482 Re: Sirija
Da, jadni Asad 3 puta u javnosti se pojavi u 21 mjesecu sukoba. Toliko o njegovoj brizi za Sirijom i njenim građanima. Čovjeku teško da izrazi saučešče porodicama poginulih građana Sirije, a kamoli šta drugo da uradi. Čovjek brine brigu o obnovi zgrade i fakulteta (i to preko ministra obrazovanja to izjavi, nigdje da čujemo njegov avaz) Mislim, internet, radio, TV, ako iz predostrožnosti ne izlazi van, pa pobogu ima tu svoju rupu, može iz nje poslati poruku svojim građanima.Diplomac89 wrote:Napadaju djecu u skolama. Gamad odvratna. No,to teroristima i nije strano (Beslan,Nigerija,napadi po americkim skolama...). Asade brate ne stedi granate!!!
- Klavikula
#5483 Re: Sirija
ti koji sjedis u fotelji ispred racunara, sve ti potaman, pa opet mrzis drugu stranu vise od svega (ne nemoj negirati jer je ocito), a zamisli kako je zeni koja ima porodicu, brine hocel svi ostati zivi, hocel koga ova gamad pogoditi, sta ce jesti sutra, kako ce se ugrijati. treba da ih voli mozda? ja stvarno ne znam kako neki ljudi nemaju nimalo obraza, a sto je najgore, to isto su prozivili. vjerujem da si i ti jedva ceko da cetnici sidju s brda, da ih docekas sa cvijecem i pjesmom, suzu koju da pusitissarajevoxxxx wrote:Da, evo jedan komentar od te izvjesne Vesne:
Ja iz ovoga vidim samo patološku mržnju prema drugoj strani, tolika mržnja da je tjera da pravi konstrukcije, ide do u detalje: Prvo čekaju avione, pa onda ispaljuju rakete zemlja zemlja po studentima koji nikome nisu ništa skrivili, pa onda zašto to rade, da bi imali alibi ?Sve laz do lazi.Najnovija taktika FSA i ostalih zlikovaca je: cekaju da cuju avion SAA kad pocne da ih gadja,a onda ispaljuju rakete zemlja-zemlja po stambenim zgradama.Savrsen alibi,za domaci zadatak koji su dobili od svojih mentora.
-
Diplomac89
#5484 Re: Sirija
A kako ti tacno znas koliko se puta Asad pojavio na TV,kad je Sirijska drzavna televizija i svi kanali blokirani i ne mogu se gledati na SAT.Pusti propagandu covjece,pa valjda znas ko danas kontrolise skoro sve medije i pazljivo dozira informacije kreirajuci time javno mnjenje koje mu odgovara. Ne vjeruj slijepo svemu sto vidis,nadji na netu nekoliko razlicitih izvora i vagaj. Tako ces najprije nesto ispravno zakljuciti.sarajevoxxxx wrote:Da, jadni Asad 3 puta u javnosti se pojavi u 21 mjesecu sukoba. Toliko o njegovoj brizi za Sirijom i njenim građanima. Čovjeku teško da izrazi saučešče porodicama poginulih građana Sirije, a kamoli šta drugo da uradi. Čovjek brine brigu o obnovi zgrade i fakulteta (i to preko ministra obrazovanja to izjavi, nigdje da čujemo njegov avaz) Mislim, internet, radio, TV, ako iz predostrožnosti ne izlazi van, pa pobogu ima tu svoju rupu, može iz nje poslati poruku svojim građanima.Diplomac89 wrote:Napadaju djecu u skolama. Gamad odvratna. No,to teroristima i nije strano (Beslan,Nigerija,napadi po americkim skolama...). Asade brate ne stedi granate!!!
-
sarajevoxxxx
#5485 Re: Sirija
Nego Kvalikula, obeća ti nama link kako Bešar čavrlja sa građanima pred pekarom u Damasku, evo još čekamo.
Nemoj misliti da si se izvukao sa ona dva linka. Prvi ti je bajat skroz, januar 2012. mislim, a drugi kako sjedi u džamiji. Više Obama provede sa svojim vojnicima u Kandaharu nego Bešar sa svojim građanima u Damasku. Nije li to tebi bar malkice čudno. Mislim, ono sve poštujem to oko predostrožnosti, pa makar bila i pretjerana, ali ne izgleda li to malo neukusno ?
Onda Bešar nije samo fizički odsutan iz javnosti, on se ne pojavljuje ni sa izjavama ni reakcijama. Njegova svaka riječ zlata vrijedna. Evo primjer ove zadnje reakcije na eksplozije na Univerzitetu u Halepu. Čovjek niti jedne, ama bukvalno niti jedne riječi nije progovorio.
Bar, na ovom kilometarskom izvještaju državne aagencije o tom slučaju. Navodi se reakcija ministra obrazovanja, dekana, itd ali nigdje Bešarove reakcije ???
Da budem bezobrazan i da kažem, je li taj čovjek uopšte u Siriji ?
Kad se sjetim Gadafija, taj stvarno nije škrtario na izjavama. Milionima arapa pružio je nemjerljivo mnogo zadovoljstva sa onim svojim živopisnim nastupima, ona njegova izjava ''zenga zenga'' kao ganjat će teroriste na svakom mjestu i u svakoj rupi, sa karakterističnim gestakulacijma lica i ruku, je prava reakcija pravog diktatora.
Oko Bešara sve nešto tajnovito, sve eto tu sam ja, samo se vi borite, držim vam fige, mislim daj izađi vani da te narod vidi pobogu.
Nemoj misliti da si se izvukao sa ona dva linka. Prvi ti je bajat skroz, januar 2012. mislim, a drugi kako sjedi u džamiji. Više Obama provede sa svojim vojnicima u Kandaharu nego Bešar sa svojim građanima u Damasku. Nije li to tebi bar malkice čudno. Mislim, ono sve poštujem to oko predostrožnosti, pa makar bila i pretjerana, ali ne izgleda li to malo neukusno ?
Onda Bešar nije samo fizički odsutan iz javnosti, on se ne pojavljuje ni sa izjavama ni reakcijama. Njegova svaka riječ zlata vrijedna. Evo primjer ove zadnje reakcije na eksplozije na Univerzitetu u Halepu. Čovjek niti jedne, ama bukvalno niti jedne riječi nije progovorio.
Bar, na ovom kilometarskom izvještaju državne aagencije o tom slučaju. Navodi se reakcija ministra obrazovanja, dekana, itd ali nigdje Bešarove reakcije ???
Da budem bezobrazan i da kažem, je li taj čovjek uopšte u Siriji ?
Kad se sjetim Gadafija, taj stvarno nije škrtario na izjavama. Milionima arapa pružio je nemjerljivo mnogo zadovoljstva sa onim svojim živopisnim nastupima, ona njegova izjava ''zenga zenga'' kao ganjat će teroriste na svakom mjestu i u svakoj rupi, sa karakterističnim gestakulacijma lica i ruku, je prava reakcija pravog diktatora.
Oko Bešara sve nešto tajnovito, sve eto tu sam ja, samo se vi borite, držim vam fige, mislim daj izađi vani da te narod vidi pobogu.
- Klavikula
#5486 Re: Sirija
link nisam uspio naci, a fakat sam se potrudio, mozda neko drugi ko cita advance moze naci link na vijest kako je Assad posjetio narod u Alepu, to je bilo na pocetku sukoba. i nije bila pekara
Assad radi upravo ono sto treba jedan predsjednik ratom pogodjene drzave. cuva se, i dozira izjave. nije njegovo da komentarise svako ubistvo, da izjavljuje saucesce porodicama poginulih. s vremena na vrijeme da se pojavi u javnosti, odrzi govor, podigne narodu i vojsci moral i to je to. Sirija je uredjena drzava, SAA je uredjena, funkcionalna vojska, zna se ko sta radi.
takodjer bih dodao da Sirija radi odlican posao na razbijanju zapadne propagande, a katkad tu propagandu okrenu u svoju korist, pa teroristi dobiju po pi...
Assad radi upravo ono sto treba jedan predsjednik ratom pogodjene drzave. cuva se, i dozira izjave. nije njegovo da komentarise svako ubistvo, da izjavljuje saucesce porodicama poginulih. s vremena na vrijeme da se pojavi u javnosti, odrzi govor, podigne narodu i vojsci moral i to je to. Sirija je uredjena drzava, SAA je uredjena, funkcionalna vojska, zna se ko sta radi.
takodjer bih dodao da Sirija radi odlican posao na razbijanju zapadne propagande, a katkad tu propagandu okrenu u svoju korist, pa teroristi dobiju po pi...
-
sarajevoxxxx
#5487 Re: Sirija
Naprotiv, narod je u teškoj situaciji, i sasvim normalno je i zapravo to se očekuje, da svojim djelima, a ne samo ispraznim govorom, učestvuješ sa narodom da budeš blizu njih i njihovih problema. Kad kažem djelima, mislim da obiđeš neku bolnicu, neku prvu liniju odbrane, pa to svi rade, ono medijska propaganda, populizam, kontaš ?Klavikula wrote:link nisam uspio naci, a fakat sam se potrudio, mozda neko drugi ko cita advance moze naci link na vijest kako je Assad posjetio narod u Alepu, to je bilo na pocetku sukoba. i nije bila pekara![]()
Jedno je iz tamo nekog pozorišta poslati poruku koja je sve su prilike bila snimljena mnogo ranije, a sasvim druga stvar isto to kazati u nekoj sali na nekom univerzitetu u Damasku, ili čak na trgu, na ulici. Zašto ne ?
Pogledaj onaj snimak njegovog zadnjeg govora iz pozorišta. Pa tu sve i jedna osoba plješće, nije li malo čudno da među mnoštvom nema niti jedan čovjek koji bar pokaziva umjerenu dozu ushićenosti. Previše je očekivati nekoga iz opozicije, ali ti ljudi su svi kao da si ih naštancao na nekoj traki. Svi ko jedan.Mene je prenerazilo ono čudno pljeskanje. Jako i brzo, na trenutak me podsjetilo, ali zaista samo zbog gestikulacije, ne zbog nečeg drugog, na one scene iz filmova o nacistima, kada za stolom sjede i naglo poćnu pljeskati, i udarati rukom od sto.
I otiđi na portal državne agencije SANA , pa administrator portala je taj događaj stavio sa desne strane, izdvojio ga. Pokušao sam nači još neku Bešarovu sliku ili neki njegov govor, nisam uspio. Ne kažem da ga nema, niti mogu tvrditi da nikad ne izlazi iz svoje rupe, ali njega nema na njegovim medijima, državnim, službenim, on se uopšte ne pojavljuje niti daje izjave.
-
sumirprimus
#5488 Re: Sirija
Klavikula wrote: ti koji sjedis u fotelji ispred racunara, sve ti potaman, pa opet mrzis drugu stranu vise od svega (ne nemoj negirati jer je ocito), a zamisli kako je zeni koja ima porodicu, brine hocel svi ostati zivi, hocel koga ova gamad pogoditi, sta ce jesti sutra, kako ce se ugrijati. treba da ih voli mozda? ja stvarno ne znam kako neki ljudi nemaju nimalo obraza, a sto je najgore, to isto su prozivili. vjerujem da si i ti jedva ceko da cetnici sidju s brda, da ih docekas sa cvijecem i pjesmom, suzu koju da pusitis
đes drug,ono sirija u srcu jele, nismo te prepoznali,ono zab rinut za ljudske živote folovi golovi...
- AleksoMKD
#5489 Re: Sirija
Zna li se otprilike koliko od poginulih su civili?
Ako i pobunjenici i asadovci imaju po 10.000 - 12.000 poginulih dali to znaci da ima 36.000 poginulih civila?
Sad ce me neki napasti ali ja sam samo malo skeptcan.
I u Libiji je trebalo biti 50.000 mrtvih pa su sada prepolovili broj.
Ako i pobunjenici i asadovci imaju po 10.000 - 12.000 poginulih dali to znaci da ima 36.000 poginulih civila?
- stotka12
#5490 Re: Sirija
.....sto ne znaci da nece nagurati na 50.000 nakon ere gadafiAleksoMKD wrote:Zna li se otprilike koliko od poginulih su civili?
- AleksoMKD
#5491 Re: Sirija
Joj, jadan narod, ko zna sta im se desava sada. Po najnovijim informacijama od 7.000 zarobljenih "Gadafijevih placenika" koji su muceni od strane Libiskih pobunjenika oko 1.400 su stvarno bili Gadafijevci.stotka12 wrote:.....sto ne znaci da nece nagurati na 50.000 nakon ere gadafiAleksoMKD wrote:Zna li se otprilike koliko od poginulih su civili?
Ostali su bili crnci gaserbajteri koji su popili batine (oni koji su srecni, samo batine) zato sto su crni.
-
sumirprimus
#5492 Re: Sirija
Da,da a ostatak ostatka tih gastarbajtera je sad meščini u Maliju na privremenom radu 
-
mmaar
#5493 Re: Sirija
Tako to rade finansijeri hilafeta i sirijske "slobode" . Dirljivo, nema sta.Katar je poklonio više od 5 miliona dolara izraelskom premijeru i ministru vanjskih poslova u ostavci za plaćanje troškova predizborne kampanje za parlamentarne izbore.
Prvi kanal izraelske televizije je pozivajući se na tvrdnje Tzipi Livni, bivšu šeficu diplomatije, objavio da je Katar izdvojio 3 miliona dolara za Benjamina Natanjahua, premijera Izraela te 2 miliona dolara za Avigdora Libermana koji su tim sredstvim pokrili troškove za predizbornu propagandu. Danas se u Izraelu održavaju 19 parlamentarnih izbori na kojima učestvuje 34 stranke.
- stotka12
#5494 Re: Sirija
....e druze ispade Gadafi veci Kavaljer,dao Sarkoziju 50 miliona $/€.....i ovaj mu onda vratio .....u sljivamammaar wrote:Tako to rade finansijeri hilafeta i sirijske "slobode" . Dirljivo, nema sta.Katar je poklonio više od 5 miliona dolara izraelskom premijeru i ministru vanjskih poslova u ostavci za plaćanje troškova predizborne kampanje za parlamentarne izbore.
Prvi kanal izraelske televizije je pozivajući se na tvrdnje Tzipi Livni, bivšu šeficu diplomatije, objavio da je Katar izdvojio 3 miliona dolara za Benjamina Natanjahua, premijera Izraela te 2 miliona dolara za Avigdora Libermana koji su tim sredstvim pokrili troškove za predizbornu propagandu. Danas se u Izraelu održavaju 19 parlamentarnih izbori na kojima učestvuje 34 stranke.
- AleksoMKD
#5495 Re: Sirija
Ne kolega, to su iz centralne afrike crnci.sumirprimus wrote:Da,da a ostatak ostatka tih gastarbajtera je sad meščini u Maliju na privremenom radu
Oni su radili vecinu fizickih posliva u Libiji za vreme Gadafija, ima snimaka kako ih muce pobunjenici i teraju da jegu gadosti dok ih drze u kavezu u zoloskom vrtu, nadam se da su pusteni.................
Sto se tice konflikta u Maliju tamo ima barem 3 ako ne i 4 zaracene strane, Maliska vlast (crnci koji govore francuski) sa NATO podrskom, Tuarezi koji se bore za nezavisnost i Islamisti (oni koji su rusili spomenike).
Nego vidite ovo: Pobunjenici iz Turske upali u Siriju sa 3 tenka i sukobili se sa Kurdima.
Kurdi su zarobili jedan tenk http://www.google.com/hostednews/afp/ar ... 321f2d.181
-
The 51st State
#5496 Re: Sirija
e vala svakakvih sam se gluposti nacitao ali ova je jedna od jacih, ovo boldirano..., a ovi sto ih gutaju jos gluplji.Klavikula wrote:http://www.advance.hr/vijesti/raketni-n ... oj-zrtava/+10
Promatrac,ja Vas donekle razumem i ne osudjujem Vas stav po pitanju ubistva novinara.Vama je zanimljivo da proucavate situaciju sa vojnog aspekta,prvo jer ste daleko,drugo,sedite u toploj sobi i ceo grad Vam bljesti od svetla .Da ste promrzli,da svaki dan slusate pucnjavu,da cujete ekspolozije od cijeg zvuka Vam se led krv,da razmisljate gde su Vam u tom trenutku najmiliji,a pritom ne mozete da ih kontaktirate jer mob.ne radi,da razmisljate sta Vam ove zveri spremaju za naredni dan,e,onda bi ste razmisljali potpuno drugacije.I,zato,nije mi bilo zao sto je ubijen,niti Damask treba da se oglasi ni jednom jedinom reci!Zna se kako je usao u Siriju i,sta ce posle da bude u njegovom izvestaju.Sve laz do lazi.Najnovija taktika FSA i ostalih zlikovaca je: cekaju da cuju avion SAA kad pocne da ih gadja,a onda ispaljuju rakete zemlja-zemlja po stambenim zgradama.Savrsen alibi,za domaci zadatak koji su dobili od svojih mentora.prikaži cijeli komentar
Vesna iz Alepa. cesto ostavlja komentare na vijesti o Siriji, pa eto ako nekog interesuje moze procitati kako sve to prozivljavaju ljudi iz Alepa, pa i iz citave Sirije.
-
mmaar
#5497 Re: Sirija
To je sve sto imas da kazes na ova dobrocinstva usmjerena na stvaranje hilafeta i sirijske slobode? Malo, ha? Ali hajde, nije katarski diktaotr sam, sigurno ce i brat Milojica od Laktasa priloziti koji dinar za istu svrhu, jer ahbab je ahbab i hilafet hilafet i ni jedno ni drugo ne dopustaju sebicnost, mada Milojica nikad nije bio cicija, a tu je i brat Erdogan, nas novi sultan sa konkretnom vojnom i politickom podrskom svojim mentorima u Tel Avivu. Sve to je prvorazredno dobrocinstvo za ummet, samo mi to ne razumijemo, a ne saucesnistvo u genocidu nad Palestincima i u unistavanju drugih muslimanskih zemalja i naroda.stotka12 wrote:....e druze ispade Gadafi veci Kavaljer,dao Sarkoziju 50 miliona $/€.....i ovaj mu onda vratio .....u sljivamammaar wrote:Katar je poklonio više od 5 miliona dolara izraelskom premijeru i ministru vanjskih poslova u ostavci za plaćanje troškova predizborne kampanje za parlamentarne izbore.
Tako to rade finansijeri hilafeta i sirijske "slobode" . Dirljivo, nema sta.
-
mmaar
#5498 Re: Sirija

Syrians inspect the damage caused by an bombing in Damascus on October 29, 2012.
Sta rekose forumski borci za hilafet na celu sa halifom Bibijem, avioni, ha?
Bice da su ipak auto-bombe.
Po istom receptu se nastavlja i u Iraku, protiv zlih alev... pardon sija, ali ni jedna cijena nije visoka za hilafet i halifu Bibija.
Najnoviji herojski cin hrabrih cionis... pardon islamskih lavova koji se vode onom "Onaj ko ubije jednog nevinog covjeka, kao da je ubio sve ljude“.
http://www.presstv.ir/detail/2013/01/22 ... xplosions/
Iraq blasts claim 25 lives, injure several
Car bombings kill over a dozen in Iraq
Wave of terror attacks kills 40 in Iraq
Iraqi minister escapes assassination bid
Bombs, bullets claim nine lives in Iraq
Car bomb kills 17 Shia pilgrims in Iraq
Last edited by mmaar on 22/01/2013 13:27, edited 2 times in total.
- stotka12
#5499 Re: Sirija
Vidio veliki hajr u Diskusiji pro i contra pa reko da zauzmem centar.
Problem pojedinih je sto vuku paralele izmedju BiH Armije kao legalne i Protivnika Asada,po meni se to ne moze gledat po tom sablonu ,a za sve drugo nemam saznanja vrijednih da napisem ili ih je neko napisao a ja se u sebi slozio s tim.
Tako da to je moj taj doprinos temi,nazalost.
A u nekim ranijim stranicama sam napisao da odgovaraju svi zlocinci ma sa koje strane bili.
A ukljucujem u svojim molitvama narod sirijski,onaj nevini dio istog.
Problem pojedinih je sto vuku paralele izmedju BiH Armije kao legalne i Protivnika Asada,po meni se to ne moze gledat po tom sablonu ,a za sve drugo nemam saznanja vrijednih da napisem ili ih je neko napisao a ja se u sebi slozio s tim.
Tako da to je moj taj doprinos temi,nazalost.
A u nekim ranijim stranicama sam napisao da odgovaraju svi zlocinci ma sa koje strane bili.
A ukljucujem u svojim molitvama narod sirijski,onaj nevini dio istog.
- Klavikula
#5500 Re: Sirija
pise zena koja zivi u Alepu, a i bez obzira na tu cinjenicu, od tekbirasa me nista ne bi cudilo.The 51st State wrote:e vala svakakvih sam se gluposti nacitao ali ova je jedna od jacih, ovo boldirano..., a ovi sto ih gutaju jos gluplji.Klavikula wrote:http://www.advance.hr/vijesti/raketni-n ... oj-zrtava/+10
s druge strane, jasno je da su teroristi gadjali univerzitet, tako da je gore navedena cinjenica, samo nevazni dio cjelkupne situacije.