Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Juliuscezar

#5476 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Zima i ljeto dolaze naizmjenicno i to je normalno. Samo sto nekad traje duze, a nekada krace. Sad za ovu zimu ocekuje da ce biti jako duga jer je ovo bilo jedno od najduzih ljeta u historiji.
Kada su se zadnji put pojavili White walkersi zima je trajačla citavu generaciju.

Sam je ja mislim nasao dragonglass iza zida kada su isli u onu kontorlu, ako se dobro sjecam sasvim slucajno.

Winter is coming je moto kuce Stark, kao sto su npr. Lannisterovi Hear me roar, ili Arryn As High as Honour , Tyrell Growing strong, - malo se hvalim poznavanjem hahaha

A bore se oko prijestolja zato sto vecina smatra White walkerse samo legendom, pricom kojom se plase djeca.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5477 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

koliko se sjećam Ghost, Jonov direwolf je iskopao cijeli smotuljak oružja od dragonglassa. ne sjećam se šta je tačno dragonglass, ali logično je da je neki kamen ili metal koji "istopi" WW kojima je prirodno okruženje arktička zima.

"Winter is coming" je crtica iz kolektivnog sjećanja Sjevera. zima u Westerosu nije svake godine nego svakog određenog dužeg perioda. štaviše, na početku ove sage, kraj je perioda neobično dugog i mirnog ljeta. zato većina strahuje od duge i teške zime. vjerovatno je ta uzrečica Starkovih nešto u smislu da uvijek treba biti na oprezu, da postoje više sile od onih izazvanih ljudskim djelovanjem, i da treba biti spreman kada se one urote protiv čovjeka.

sjever, teški uslovi za život, škrta zemlja.

e sad, vremenom se to pretvorilo u takvo nešto praktično.

ali postaje izvjesno da to "Winter is coming" znači i dolazak WW i tešku borbu sa njima. stara dadilja Starkovih koja je djeci prenosila priče starih o Djeci šume (koje će Bran i vidjeti kada napokon nađe svoju trooku vranu) i staroj religiji u kojoj je čovjek komplementaran sa prirodom, religiji koju su Starkovi na neki način baštinili i koja nikad nije iščezla pod Bogom sa Sedam Lica, ipak nije bila tako mahnita. čak i za Starkove su to bile bapske priče, iako je Ned često išao da se moli starom drveću.

ne znam je li ikad spomenuto ko je skovao tu "Winter is coming", ali to je neko moje viđenje... da je to bio neko od Starkovih ko je itekako znao šta donosi zima. a da se to vremenom, generacijama poslije pretvorilo u nešto praktično i svakodnevno. neko od onih ko je na kraju krajeva i digao Zid...
The Wall was reputedly created over 8,000 years prior to the present setting by Brandon the Builder after the Long Night to defend the realms of man from the wildlings and Others.
Long night... a takve su u zimama je l'...

:)
rage_guy

#5478 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

Chmoljo wrote:koliko se sjećam Ghost, Jonov direwolf je iskopao cijeli smotuljak oružja od dragonglassa. ne sjećam se šta je tačno dragonglass, ali logično je da je neki kamen ili metal koji "istopi" WW kojima je prirodno okruženje arktička zima.
To je bilo u knjigama. U seriji su to oruzje nasli Sam, Grenn i Dolorous Edd dok su kupali nesto u snijegu ili tako nesto, dok su bili na onom Fist of the First Men, cini mi se.
Mislim da je dragonglass samo drugi naziv za obsidian, tj. onaj materijal od kojeg je to oruzje napravljeno i kojeg ima u blizini vulkanskih podrucja, npr na Dragonstone-u.
Last edited by rage_guy on 16/05/2015 12:30, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5479 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

:thumbup:

bravo, obsidian!

vulkanskog porijekla... mislim da je poprilično jasno što WW umiru od njega :)

na kraju krajeva, i Jon je ubio jednog, ali zombija, kada ga je zapalio. ne znam je li to bilo u seriji? to ih je, koliko se sjećam, i navelo da idu u ekspediciju i da krene i Stari Medo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5480 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

Dragonstone to je prikazano u seriji...odkud stanis tu zar nije pod upravljanjem iz dubrovnika...

The image shows Stannis Baratheon in the Chamber of the Painted Table on Dragonstone island.
Image
IcedMFEarth

#5481 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Nakon što je Robert osvojio tron postavio je Stannisa za lorda Dregonstouna. Ali sta je sad sa Storm's Endom ? Ko je lord ?
Juliuscezar

#5482 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

pici wrote:Image

Dragonstone to je prikazano u seriji...odkud stanis tu zar nije pod upravljanjem iz dubrovnika...

The image shows Stannis Baratheon in the Chamber of the Painted Table on Dragonstone island.
Image

Bareathoni su bili vladari Stormlands i kada je RObert postao kralj on je uzeo onaj Kings landing pod upravu, Stormland je dodijelio Renly-u (iako je Stannis odbranio dvorac Storm ends za vrijeme ustanka). Dok je Stannis na upravu dobio Dragonstone. E sad kad je nastalo ovo sranje nakon Robertove smrti Lannisterovi nisu imali ni flote, a pretpostavljam ni snage da napadnu relativno beznacajan otok.
pici

#5483 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

hvaaalaa jasnije je sad... :thumbup:
Rockefeller

#5484 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Winter is coming. Najjača od svih.
pici

#5485 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Juliuscezar

#5486 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Izaslo neki recimo "trailer" od 7 sekundi na fb od GoT. Koliko vidim Baelish bi mogao najebat, ali opet nije valjda toliko naivan.
pici

#5487 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

ISIS hapsi i sudi po Dubrovniku...mali kralj je nemočan...Cersei se nasladjuje... dok joj ga ne zabiju do balčaka...Boltoni...ostaju Boltoni...
Rockefeller

#5488 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

:lol:

Pici lud si drama.
suspect_zero

#5489 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by suspect_zero »

Joj ljudi moji, kako mi je odvratan ovaj Ramzi :evil: :fazlija: :fazlija: luđačka faca, one šiljate duge uši, odvratna plava boja očiju, zubi od trica žuti a još i vampirski, peksinava kosurina.....ma fuj mi je sav i mrzak :evil: :evil: .....mislila sam da je Jofri največi negativac i psihopata, željno sam očekivala kada će ga neko smaknuti :D ....al' ova je zjeb'o i Jofrija :oops: ......Nije ovakva mrskotinja samo u ovoj seriji, gledam i ostale slike :-) ...lik za ograjisat :roll:
VenomousV

#5490 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by VenomousV »

suspect_zero wrote:Joj ljudi moji, kako mi je odvratan ovaj Ramzi :evil: :fazlija: :fazlija: luđačka faca, one šiljate duge uši, odvratna plava boja očiju, zubi od trica žuti a još i vampirski, peksinava kosurina.....ma fuj mi je sav i mrzak :evil: :evil: .....mislila sam da je Jofri največi negativac i psihopata, željno sam očekivala kada će ga neko smaknuti :D ....al' ova je zjeb'o i Jofrija :oops: ......Nije ovakva mrskotinja samo u ovoj seriji, gledam i ostale slike :-) ...lik za ograjisat :roll:

pogledaj misfits prve tri sezone pa ti nece biti mrzak :D
Doda37

#5491 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Doda37 »

Pristavljeno :D , da snima nocas u 3 HBO HD, ujutro pogledam :-D
Juliuscezar

#5492 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Uvijek se trznem kad na ovoj temi postavi neki nick kojeg nisam prije vidjao. Strah me spoilera :D
suspect_zero

#5493 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by suspect_zero »

VenomousV wrote:
suspect_zero wrote:Joj ljudi moji, kako mi je odvratan ovaj Ramzi :evil: :fazlija: :fazlija: luđačka faca, one šiljate duge uši, odvratna plava boja očiju, zubi od trica žuti a još i vampirski, peksinava kosurina.....ma fuj mi je sav i mrzak :evil: :evil: .....mislila sam da je Jofri največi negativac i psihopata, željno sam očekivala kada će ga neko smaknuti :D ....al' ova je zjeb'o i Jofrija :oops: ......Nije ovakva mrskotinja samo u ovoj seriji, gledam i ostale slike :-) ...lik za ograjisat :roll:

pogledaj misfits prve tri sezone pa ti nece biti mrzak :D

Bjež' ba Veno ne nagovaraj me na još serija :oops: jedva stignem ovu i TWD :oops: :D
VenomousV

#5494 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by VenomousV »

suspect_zero wrote:
Bjež' ba Veno ne nagovaraj me na još serija :oops: jedva stignem ovu i TWD :oops: :D
Ma Misfitsi su laganica, za mozak na pasu :D pogledaj ;-)
AndreyBlanc

#5495 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AndreyBlanc »

ocjena šeste epizode na IMDB-u 10,0 ?
sizifinho

#5496 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

AndreyBlanc wrote:ocjena šeste epizode na IMDB-u 10,0 ?
ma dobro, u 6oj se uvijek desi neka uvertira za sranje, a gledaoci sad ufatili taj šablon pa se raduju... mora da je neki jeben cliffhanger.
nema me tamo

#5497 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

Smanjice se
AndreyBlanc

#5498 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AndreyBlanc »

nebitno brate uvijek pratim te ocjene i to kad je uoči premijere uvijek se oko devetke vrti pa raste ili pada, 10 je ludilo...

jel na HBO-u u 2 ili u 3 po našem vremenu ( Mislim na US HBO) ?
Tito_i_Partija

#5499 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Jebo te zakon, jesu glupe one cvake u Dorne-u. Stavile k'o lafo maske i hoce da kidnapuju princezu u po bijela dana iz dvorca punog cuvara. Mislim stvarno, kome trebaju planovi, razmisljanje, pa cak i mozak? Te stvari samo dzaba komplikuju sve. :lol: :-) Fakat nesto najgluplje sto sam dosad vidio u ovoj seriji.

Teska scena sto se tice Sanse, al' sta ocekivat' od onog psihopate? Tek sad se vidi kuda Baelishovi planovi vode, i naravno ne idu nikome u korist osim samo njemu. Vrijeme je i da ona dodje tobe.

Jah, i jos nesto: iako ne volim Cersei, ona scena kad zajeba onu staru lisicu Olennu na onom "sudjenju" mi je bila premocna. K'o sto rekoh, ona ne vidi dalje od svoje avlije i svog licnog zadovoljstva, tako da maltene sjeba saveznistvo izmedju Lannistera i Tyrella. Mozda se sad previse oslanja na Baelisha poslije onog njihovog razgovora? Big mistake. :-D
SanskiBiser

#5500 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Tito_i_Partija wrote:Jebo te zakon, jesu glupe one cvake u Dorne-u. Stavile k'o lafo maske i hoce da kidnapuju princezu u po bijela dana iz dvorca punog cuvara. Mislim stvarno, kome trebaju planovi, razmisljanje, pa cak i mozak? Te stvari samo dzaba komplikuju sve. :lol: :-) Fakat nesto najgluplje sto sam dosad vidio u ovoj seriji.

Teska scena sto se tice Sanse, al' sta ocekivat' od onog psihopate? Tek sad se vidi kuda Baelishovi planovi vode, i naravno ne idu nikome u korist osim samo njemu. Vrijeme je i da ona dodje tobe.

Jah, i jos nesto: iako ne volim Cersei, ona scena kad zajeba onu staru lisicu Olennu na onom "sudjenju" mi je bila premocna. K'o sto rekoh, ona ne vidi dalje od svoje avlije i svog licnog zadovoljstva, tako da maltene sjeba saveznistvo izmedju Lannistera i Tyrella. Mozda se sad previse oslanja na Baelisha poslije onog njihovog razgovora? Big mistake. :-D

A kako kaze ona engleska poslovica ko trazi osvetu neka ponese dvije lopate - bas zbog afekta i nepromisljenosti, zato ima ona druga koja kaze da je osveta jelo koje se najbolje servira hladno a to bi Arya trebala znati servirati :lol:

Sansa vise nije Sansa sad je Razvalita Semsa :-)
Post Reply