Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cvrčak_na_hedonizmu
#5476 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bolje da je ova pjesma, realnija je
- Butmiran
#5477 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nemanja Gudelj nije razbijač. Veroljub Salatić - nije mi jasno otkud se on pojavi odjednom, 28 mu godina i sad izrazio želju da nastupa za BiH kad smo se plasirali u Brazil, dotad je govorio da bi volio da igra za reprezentaciju RS-a. Ovaj mali Sušić uopšte nije loš igrač.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Od kompletnog teksta, izvučeš ( jednu ) nerealnu rečenicu i popljuješ komplet članak. Blago tebi, da mi je tvoj mozak, rahat od svega.Butmiran wrote:SAFETE ODLAZI!![]()
http://www.index.hr/sport/clanak/susicu ... 25148.aspx
Kako te nije stid, ne zoveš Hodžića iz Želje?
"Pape, koji vjerojatno namjerno izostavlja činjenicu da je Tino-Sven ofenzivno orijentiran nogometaš, baš poput oca i strica, te da nije karika koja će BiH napraviti jačom reprezentacijom."
On može i na defanzivnom veznom igrati.
Od ovih navedenih u tekstu jedino bi Bešića odmah zvao. Naravno da ima stvari koje i ja Papetu zamjeram ali napisati ovakav tekst je krajnje bezobrazno, a pritom ne znati ni koju poziciju igraju pojedini koji se navode u tekstu. Hodžić maltretira suparničke braniče? Budite realni, fino sam napisao i svoje mišljenje o Hodžiću al' džaba kad vi nećete to da skontate.
A ti da imaš moj mozak vjerovatno bi barem ponekad i nešto pametno napisao.
- ganjeta
#5478 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako je rintin taj igrač koji će začepiti rupe, onda je Gudelj razbijač i haubica u jednom
.
- cvrčak_na_hedonizmu
#5479 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Misliš da može kad ga nisi gledao. Germanija aka selektor; Čuj ko je Salatić. A ko je Medunjanin koji je ( dokazano ) ODBIO poziv reprezentacije, odazvao se holanđanima, vidio da ga tamo nema nigdje i onda se vratio. On ti ne smeta, logično, kad si plićak il veze nemaš. Ako može pomoći, a može, retardirano je izbjegavati takve igrače. Odnosno nije, što bi ih zvali kad možemo da budemo podružnica Germanije ( Hadžić, Zahirović, TSS i Vršajević ). Mozak ti je takav da ne vidiš dalje od nosa, percepcija nula, zasplijepljen klubom ( sa kojim Safet u zadnje vrijeme ima veze koliko i ja ) pa me ne čude tvoji plitki stavovi i mišljenja.Butmiran wrote:Nemanja Gudelj nije razbijač. Veroljub Salatić - nije mi jasno otkud se on pojavi odjednom, 28 mu godina i sad izrazio želju da nastupa za BiH kad smo se plasirali u Brazil, dotad je govorio da bi volio da igra za reprezentaciju RS-a. Ovaj mali Sušić uopšte nije loš igrač.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Od kompletnog teksta, izvučeš ( jednu ) nerealnu rečenicu i popljuješ komplet članak. Blago tebi, da mi je tvoj mozak, rahat od svega.Butmiran wrote:SAFETE ODLAZI!![]()
http://www.index.hr/sport/clanak/susicu ... 25148.aspx
Kako te nije stid, ne zoveš Hodžića iz Želje?
"Pape, koji vjerojatno namjerno izostavlja činjenicu da je Tino-Sven ofenzivno orijentiran nogometaš, baš poput oca i strica, te da nije karika koja će BiH napraviti jačom reprezentacijom."
On može i na defanzivnom veznom igrati.
Od ovih navedenih u tekstu jedino bi Bešića odmah zvao. Naravno da ima stvari koje i ja Papetu zamjeram ali napisati ovakav tekst je krajnje bezobrazno, a pritom ne znati ni koju poziciju igraju pojedini koji se navode u tekstu. Hodžić maltretira suparničke braniče? Budite realni, fino sam napisao i svoje mišljenje o Hodžiću al' džaba kad vi nećete to da skontate.
A ti da imaš moj mozak vjerovatno bi barem ponekad i nešto pametno napisao.
Dobro ti je ganjeta napisao, ako je TSS zadnji venzi, za njega je Gudelj, Gatuso sa primjesama Pirla; Da se razumijemo, nijedan od navedenih nam ne treba, al ako zovemo igrače valjda je logičnije da zoveš igrača Alkmara umjesto propalog Hajduka. Al jebiga, Germanija se pita, a plićaci kao ti to podržavaju i mašu repom.
-
north
#5480 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovom indeksašu kao da neko drugi tekstove piše, a on se samo na kraju potpiše, tj. stavi svoje ime...na temi o fudbalu na ovom forumu dečko ne može sastaviti dvije prosto proširene rečenice, svaka mu je riječ pljuvanje po Sarajevu i njihovim navijačima i sada ja njega treba da shvatim za ozbiljno jer je napisao esej na indeksu na kojem ili gdje već pljuje Teletovića, piše kako će Tan promijeniti dresove i grb Sarajeva i sl....nije otkrio Ameriku ako je napisao za Sušića iz Hajduka, ptice na grani znaju da ako se se to desi da je to odron nad odronima, ponavlja priču ko papagaj oko zadnjeg veznog koja je na ovom forumu doktorirana, i moja rahmetli nana u grobu više zna da treba osigurač pozadi i da ne mogu zajedno Miske, Medunjanin i Pjanić protiv velikih ekipa i da tu treba nešto mijenjati...šta je poentirao, da Hodžić iz Želje koji prvu sezonu igra ko starter domaću ligu, još se nije dokazao protiv jačih ekipa u vidu Sarajeva, Lištice, Zrinjskog, ima još ekipa iz gornjeg dijela kojima nije dao gola ako se ne varam, i ovdje se piše kako zabija i kako će biti u Brazilu ako nastavi da trpa Travniku, Rudaru i sl..jah, sad će biti kako pišem jer se radi o igraču Želje i kako sam ljubomoran
, pa da bi te ograničene u startu demantirao, reći ću da treba pratiti Zolotoća i Kvesića u budućnosti i ako budu pravi da zaslužuju da budu na širem spisku za naredne kvalifikacije..ali sad golobradog i totalno još nedokazanog za jače tekme, Hodžića, gurati za Brazil, a malac se još ovdje nije dokazao (nekima izgleda jeste
) je stvarno neralno i bezobrazno glupiranje i preseravanje....ali eto kampovanje po Liverpolu i zabijanje malim ekipama je dovoljno da odmah ide na SP
...Možemo i onda Radovca pozvati, bio je i on u Zenitovim kampovima, imaju slike ko ne vjeruje 
- Butmiran
#5481 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma sve ja ovo pišem jer navijam za Sarajevo. 
-
lajkujMe
#5482 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Meni ljudi je jedino drago sto vidim da BIH ima i dan danas mnogo talentovanih mladih igraca i da u buducnosti za 5-10 godina imamo dovoljno mladih da se stvori nova kicma reprezentacije, mnogi danasnji igraci BIH su vec ili na vrhuncu ili pocetku zalaska karijere.
Nema potrebe se zamarati sada s koga sve imamo zasto ih ne zovemo da idu u Brazil.
Mislim da je nasa sadasnja reprezentacija KOJA JE OSIGURALA PLASMAN U BRAZIL sasvim adekvatna da nas predstavi u Brazilu dobro.
Nijedna reprezentacija nije savrsena kao ni njeni igraci i selektori.
Budite ponosni na ovo sad, nadajte se osmini finala ili bar borbi u Brazilu da uliju respect svijetu.
Nema potrebe se zamarati sada s koga sve imamo zasto ih ne zovemo da idu u Brazil.
Mislim da je nasa sadasnja reprezentacija KOJA JE OSIGURALA PLASMAN U BRAZIL sasvim adekvatna da nas predstavi u Brazilu dobro.
Nijedna reprezentacija nije savrsena kao ni njeni igraci i selektori.
Budite ponosni na ovo sad, nadajte se osmini finala ili bar borbi u Brazilu da uliju respect svijetu.
- luckylaka
#5483 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Prozvani novinar je obicni levat i za hrvatske medije i ne moze drukcije pisati nego uvuci se u guzu tamosnjim citaocima na ustrb BiH igracanorth wrote:Ovom indeksašu kao da neko drugi tekstove piše, a on se samo na kraju potpiše, tj. stavi svoje ime...na temi o fudbalu na ovom forumu dečko ne može sastaviti dvije prosto proširene rečenice, svaka mu je riječ pljuvanje po Sarajevu i njihovim navijačima i sada ja njega treba da shvatim za ozbiljno jer je napisao esej na indeksu na kojem ili gdje već pljuje Teletovića, piše kako će Tan promijeniti dresove i grb Sarajeva i sl....nije otkrio Ameriku ako je napisao za Sušića iz Hajduka, ptice na grani znaju da ako se se to desi da je to odron nad odronima, ponavlja priču ko papagaj oko zadnjeg veznog koja je na ovom forumu doktorirana, i moja rahmetli nana u grobu više zna da treba osigurač pozadi i da ne mogu zajedno Miske, Medunjanin i Pjanić protiv velikih ekipa i da tu treba nešto mijenjati...šta je poentirao, da Hodžić iz Želje koji prvu sezonu igra ko starter domaću ligu, još se nije dokazao protiv jačih ekipa u vidu Sarajeva, Lištice, Zrinjskog, ima još ekipa iz gornjeg dijela kojima nije dao gola ako se ne varam, i ovdje se piše kako zabija i kako će biti u Brazilu ako nastavi da trpa Travniku, Rudaru i sl..jah, sad će biti kako pišem jer se radi o igraču Želje i kako sam ljubomoran, pa da bi te ograničene u startu demantirao, reći ću da treba pratiti Zolotoća i Kvesića u budućnosti i ako budu pravi da zaslužuju da budu na širem spisku za naredne kvalifikacije..ali sad golobradog i totalno još nedokazanog za jače tekme, Hodžića, gurati za Brazil, a malac se još ovdje nije dokazao (nekima izgleda jeste
) je stvarno neralno i bezobrazno glupiranje i preseravanje....ali eto kampovanje po Liverpolu i zabijanje malim ekipama je dovoljno da odmah ide na SP
...Možemo i onda Radovca pozvati, bio je i on u Zenitovim kampovima, imaju slike ko ne vjeruje
- and
#5484 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
pa prvo ni mi ni ovaj novinar ne znamo ko će sve biti na spisku za brazil.kako on zna da će pape voditi samo 2 napadača?ganjeta wrote:Ja pouzdano znam da je Safet lično rekao ocu Arminovom, da ako ovako nastavi zabijati i igrati, velike su šanse da bude u avionu za Brazil. Vi nastaviti sa pjenom, lakaop
.
Inače, Armino preserava ali je ovaj put sve pogodio i svaka mu čast na tome. Vi koji vrijeđate momka, bujrum argumente i pobite ga, ha ya
.
na kraju njegov zadatak i posao je da bira igrače i rezultat koji tamo postigne će biti mjerilo njegovog rada.
u prijateljskim utakmicama ćemo vidjeti i ovog rin tina i hadžiča na djelu,pa ćemo vidjeti da li imaju mjesta u ekipi.
nisam primijetio da igrači koji vrijede,a nisu u germaniji,imaju problema sa pozivom u reprezentaciju(hajrović,bičakčić,kolašinac)
- MOSALJOZE
#5485 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ganjeta tvoji info. su poprilično provjereni,nemoj me izdatiganjeta wrote:Ja pouzdano znam da je Safet lično rekao ocu Arminovom, da ako ovako nastavi zabijati i igrati, velike su šanse da bude u avionu za Brazil. Vi nastaviti sa pjenom, lakaop
.
- Butmiran
#5486 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
http://www.youtube.com/watch?v=euUa7sTpjcA
Kolašinac umjesto Bunoze i mislim da je ovo trenutno najbolje što imamo.
- phillie
#5487 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jest, ali mi igramo sa "laznim" krilom tako da Hajrovic nije potreban, pa bi tu dosao Misimovic u sredinu. Mada mi se ova youtube verzija vise svidja....
- Butmiran
#5488 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja bi najviše volio ovakvu formaciju. Miske je igrač poteza, mislim da je on idealno rješenje za uvesti u igru 30-45 minuta u trenucima kad ganjamo rezultat.phillie wrote:Jest, ali mi igramo sa "laznim" krilom tako da Hajrovic nije potreban, pa bi tu dosao Misimovic u sredinu. Mada mi se ova youtube verzija vise svidja....
- Logovan
#5489 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jaka prva postava.Butmiran wrote:http://www.youtube.com/watch?v=euUa7sTpjcA
- biske
#5490 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Fahrudin OMEROVIC
Alen BOKSIC
Davor SUKER
Andrej PANADIC
Dragoje LEKOVIC
http://www.fifa.com/tournaments/archive ... index.html
evo od mene, kao doprinos temi (temama) o reprezentaciji spisak od pet imena. ovi ljudi su pravili društvo ivici osimu na klupi u italiji i nisu imali minutažu na tom svjetskom prvenstvu. kostur repke sa 15ak imena imamo, a ko će biti ostali koji će popuniti broj i nije toliko pretjerano važno koliko se bez veze ovdje raspravlja.
Alen BOKSIC
Davor SUKER
Andrej PANADIC
Dragoje LEKOVIC
http://www.fifa.com/tournaments/archive ... index.html
evo od mene, kao doprinos temi (temama) o reprezentaciji spisak od pet imena. ovi ljudi su pravili društvo ivici osimu na klupi u italiji i nisu imali minutažu na tom svjetskom prvenstvu. kostur repke sa 15ak imena imamo, a ko će biti ostali koji će popuniti broj i nije toliko pretjerano važno koliko se bez veze ovdje raspravlja.
- Infaze Studio
#5491 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Izvini, ali post je "nidje veze". Ne guraj Gudelja na poziciju koja nije prirodna Susicu (ili bilo kom drugom), jer nije prirodna ni samom Gudelju. Nije da nije igrao na tom mjestu, ali reci da je razbijac koji odgovara "kriterijima" (gatuso, terminator, kostolomac I sl. ) je netacno.ganjeta wrote:Ako je rintin taj igrač koji će začepiti rupe, onda je Gudelj razbijač i haubica u jednom.
On mozda takav odgovara Safetovim kriterijima, koji su za mnoge smijesni, ali nebi ga valjda bas oni trebali gurati, jer za miloga Boga, tu bi se slozili sa Safetom.
NAdam se da ne smatras da je fudbalsko znanje doticnog autora teksta takvo da bi se iko trebao ravnati s njim I slusati njegove "savjete".
- IcedMFEarth
#5492 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Protiv argentine nam je sudio izvjesni Edvin Jurišević...ko je taj 
-
Rob_Atl
#5493 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
IcedMFEarth wrote:Protiv argentine nam je sudio izvjesni Edvin Jurišević...ko je taj
https://www.facebook.com/edvin.jurisevic?fref=ts
- ganjeta
#5494 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hajd' još jednom pročitaj moj post pa brobaj ponovoInfaze Studio wrote:Izvini, ali post je "nidje veze". Ne guraj Gudelja na poziciju koja nije prirodna Susicu (ili bilo kom drugom), jer nije prirodna ni samom Gudelju. Nije da nije igrao na tom mjestu, ali reci da je razbijac koji odgovara "kriterijima" (gatuso, terminator, kostolomac I sl. ) je netacno.ganjeta wrote:Ako je rintin taj igrač koji će začepiti rupe, onda je Gudelj razbijač i haubica u jednom.
- phillie
#5495 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne znam jel vec bilo:
Počela internetska prodaja ulaznica za susret BiH i Egipta
Internetska prodaja ulaznica za prijateljsku utakmicu između Bosne i Hercegovine i Egipta, koja se igra 5. marta na Tivoli stadionu u austrijskom Innsbrucku, počinje sutra.
Ulaznice zainteresovani mogu kupiti na stranici "OETICKET.AT" po cijenama od 32,90 eura za sjevernu tribinu bez stolica, 39,50 eura za južnu tribinu, 47,20 eura za istočnu tribinu i 55,40 eura za zapadnu tribinu, prenosi portal "Reprezentacija.ba".
- Infaze Studio
#5496 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nema potrebe da citam ponovo, jer je tvoj stav prema Gudelju I clanku "vrlog novinara" taj da se slazes sa istim.ganjeta wrote:Hajd' još jednom pročitaj moj post pa brobaj ponovoInfaze Studio wrote:Izvini, ali post je "nidje veze". Ne guraj Gudelja na poziciju koja nije prirodna Susicu (ili bilo kom drugom), jer nije prirodna ni samom Gudelju. Nije da nije igrao na tom mjestu, ali reci da je razbijac koji odgovara "kriterijima" (gatuso, terminator, kostolomac I sl. ) je netacno.ganjeta wrote:Ako je rintin taj igrač koji će začepiti rupe, onda je Gudelj razbijač i haubica u jednom.
.
Clanak kaze da je Gudelj klasicni razbijac I ti se slazes s tim.
Ja kazem da clanak I "novinar" ( a ujedno I ti, jer se slazes s njima) nisu u pravu. NE znam sta tu nije jasno??
Ali, kao sto sam na pocetku rekao: NE pridajem paznju takvim clancima, a evo vec 3. post o tome pisem... Dosta je bilo..
P.S.
Ybga, nas'o si bas strucnjaka za koga "chelendzujes"
- ganjeta
#5497 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Opet ti po svom
. Trpaš mi riječi koje nisam izgovorio
. Gdje sam ja napisao da je Gudelj razbijač koji odgovara kriterijima ZV? Napisao sam ako je Tin-Tin taj igrač koji će začepiti rupe ( Safet izjavio da igra poziciju gdje smo tanki pravo ) onda je Gudelj, Yaya, Matić i Pirlo u jednom. Ovo govorim jer sam gledao i jednog i drugog
, guglo nisam
.
Ako se može gurati Medunjanin na ZV a nije taj igrač, Ibišević na krilo a nije krilo, Pjanić na krilo, Zahirović na beka, "diskus hernija" na gol, može i Gudelj na mjesto razbijača, jer zna odigrati to a Bogami igra to ponekad.
Nisam stručnjak ali mislim da mogu prepoznati kvalitet jer pogledam, pa brat-bratu jednu tekmu dnevno minimalno ( 6-7 godina trenirao ).
Ako se može gurati Medunjanin na ZV a nije taj igrač, Ibišević na krilo a nije krilo, Pjanić na krilo, Zahirović na beka, "diskus hernija" na gol, može i Gudelj na mjesto razbijača, jer zna odigrati to a Bogami igra to ponekad.
Nisam stručnjak ali mislim da mogu prepoznati kvalitet jer pogledam, pa brat-bratu jednu tekmu dnevno minimalno ( 6-7 godina trenirao ).
- Infaze Studio
#5498 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne, ne trpam ti rijeci u usta. Samo kazem da si se slozio sa onim clankom sa index-a I rekao da je covjek 100% u pravu I kao "eto pobijte ga sada, ako imate argumente". Nije mi uopste bilo u cilju da ga pobijam, nego sam samo rekao da se takvo nesto ne treba uzimati za ozbiljno. Tu sam izvukao zakljucak da I ti smatras da je Gudelj razbijac, jer si se slozio sa clankom. Ali nije uopste bitno. Sad zbog tog clanka da se prepirem, nije vrijedno.
A sto se tice Gudelja I ZV-og, moze on to odigrati, ali samo velim da nije tip taj koji se zagovara kontra Safetovog vida ZV-og (kao iskljucivo defanzivno orjentisan, razbija, ubija, dere, lomi itd..)
Svi kazu kako "niko ne zna Safetu postaviti pitanje..". PA pricao je sa njim onaj neki novinar o ZV-om, kao "vi hocete nekoga ko igra lopte, a ne destruktivca ovo-ono...kao sto je npr. Kedira"...A njemu Safet kaze: "RAdo bih ja Kediru sutra da imam, a sta on ne zna lopte..?" - u tom smislu.
Pa Rahimic je po tehnici profesor za 80% evropskih ZV-ih, pa nam je opet bio dobar. A kad ga pogledas nije vala ni neka stijena od covjeka, niti je toliko eksplozivan, nego covjek jednostavno koristi mozak (citanje igre I postavljanje) I ne puno snage.
MAli HAdzic bi mogao iznenaditi na toj poziciji. Egipat je odlicna utakmica za tako nekoga, jer se nema cega/koga usrati I trebao bi pokazati ono sto zna, pa ce se vidjeti.
A sto se tice Gudelja I ZV-og, moze on to odigrati, ali samo velim da nije tip taj koji se zagovara kontra Safetovog vida ZV-og (kao iskljucivo defanzivno orjentisan, razbija, ubija, dere, lomi itd..)
Svi kazu kako "niko ne zna Safetu postaviti pitanje..". PA pricao je sa njim onaj neki novinar o ZV-om, kao "vi hocete nekoga ko igra lopte, a ne destruktivca ovo-ono...kao sto je npr. Kedira"...A njemu Safet kaze: "RAdo bih ja Kediru sutra da imam, a sta on ne zna lopte..?" - u tom smislu.
Pa Rahimic je po tehnici profesor za 80% evropskih ZV-ih, pa nam je opet bio dobar. A kad ga pogledas nije vala ni neka stijena od covjeka, niti je toliko eksplozivan, nego covjek jednostavno koristi mozak (citanje igre I postavljanje) I ne puno snage.
MAli HAdzic bi mogao iznenaditi na toj poziciji. Egipat je odlicna utakmica za tako nekoga, jer se nema cega/koga usrati I trebao bi pokazati ono sto zna, pa ce se vidjeti.
- drug_profi
#5499 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Evo dogovoren turnir u USA prije prvenstva. Nekoliko utakmica sa raznim reprezentacijama. Dovoljno da se skonta sta ne ide.
Interesantno da je i Nigerija ucesnik turnira.
Zmajevi učestvuju na turniru "Road to Brazil" u SAD-u
- Infaze Studio
#5500 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nema teorije da Spanija igra ovakav turnir. Tu je ime "Spanija" samo da se privuku ostale repke koje bi ucestvovale. Na kraju ce se samo pojaviti informacija da je Spanija odustala u zadnjem trenutku I to je to.drugi profil wrote:Evo dogovoren turnir u USA prije prvenstva. Nekoliko utakmica sa raznim reprezentacijama. Dovoljno da se skonta sta ne ide.
Od 27.5.-10.6.