Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zavisi koju klasu želiš?Ja lično uzimam samo premijum i samo Michelin. Probavao sam Continental i ljetnje i zimske, dobre su, pogotovo zimske međutim i dalje sam na Michelinkama ljetnim na oba auta. Drug stalno uzima Hankook ljetne, ne žali se. Vjerujem da su Goodyear i Dunlop također solidan izbor
Zimske su mi Continental, i odlicno su se pokazale.. Do sad su mi ljetne bile hankook ali su dosle uz auto i vec bile starije tako da nisam ih bas testirao..
Vjerovatno da ce ostati izbor COnti ili Mishelin... Koju nadjem da je povoljnija.. Iako i samo ti brendovi imaju par razlicitih guma.. Pa tesko odluciti..
Michelin Primacy zadnji put kad sam uzimao bile su oko 170 plus minus neka marka, doduse bile su 205/55 r16. Ne znam koliko tvoja dimenzija utice na cijenu ali koju god uzmes (Michelin ili Continental) neces pogrijesiti.
Ma ovo je vanserijska mjera i odmah guma skuplja.. Ali takvu dimenziju preporucuju.
Na brzinu na ekupi pregldao.. Dunlop 245, goodyear 248..
Na stranici continentala.. oko 210 je continental...
Zimske su mi Continental, i odlicno su se pokazale.. Do sad su mi ljetne bile hankook ali su dosle uz auto i vec bile starije tako da nisam ih bas testirao..
Vjerovatno da ce ostati izbor COnti ili Mishelin... Koju nadjem da je povoljnija.. Iako i samo ti brendovi imaju par razlicitih guma.. Pa tesko odluciti..
Michelin Primacy zadnji put kad sam uzimao bile su oko 170 plus minus neka marka, doduse bile su 205/55 r16. Ne znam koliko tvoja dimenzija utice na cijenu ali koju god uzmes (Michelin ili Continental) neces pogrijesiti.
Ma ovo je vanserijska mjera i odmah guma skuplja.. Ali takvu dimenziju preporucuju.
Pogledja kod Unitrade-a, Dunlop i GY su 170-180 KM po komadu.
Jesi li gledao u specifikacijama koja i jel ima ikakvih alternativa toj dimenziji zavisno od felni na kojima su ti te gume trenutno?
Ja sam kupovinom felgi dobio skoro nove neke barum gume
Sad kakve su to gume nemam pojma
Kaze bivsi vlasnik da su presle mozda nekih 5-6 hiljada a racun za njih jr bio 100 eura po gumi u njemackoj
foxlife wrote: ↑15/03/2021 20:59
Kaze bivsi vlasnik da su presle mozda nekih 5-6 hiljada a racun za njih jr bio 100 eura po gumi u njemackoj
Boga mi ti si hafifan vozać, trebao bi sebi naći neke bolje gume...
Boga mi ti si hafifan vozać, trebao bi sebi naći neke bolje gume...
ma vala ako nista mogu ovo ljeto ionako sve su prilike da opet nece biti putovanja i sl a onda ide stara prica dunlop ili michelin
Pozdrav @Al’din, imas li sta u dimenziji 225/45r18? Nisam za Michelina ali nisam ni za petlas/tracemax i tipa tih tursko kineskih guma. Nesto tipa Sava, Uniroyal i tako to. Hvala ti!
njofra21 wrote: ↑16/03/2021 01:26
Pozdrav @Al’din, imas li sta u dimenziji 225/45r18? Nisam za Michelina ali nisam ni za petlas/tracemax i tipa tih tursko kineskih guma. Nesto tipa Sava, Uniroyal i tako to. Hvala ti!
ma razlika je tako mala izmedju 215/45 17 i 225/45/17 da nema razloga da plati vise, svakako je za B klasu 16ka 205/55/16 tako da joj ta 225/45/17 i odgovara
njofra21 wrote: ↑16/03/2021 01:26
Pozdrav, tek sam vidio post. Moze upit na viber 061235225 jer cu sigurno zaboraviti do sutra
Nekada davno imao sam Barumke na škodi feliciji. Bile su teška plastika, po mokrome kao po ledu.
Ne znem da li su sada išta bolje.
Nekada davno imao sam Barumke na škodi feliciji. Bile su teška plastika, po mokrome kao po ledu.
Ne znem da li su sada išta bolje.
Ponuda je tuti fruti... večina ide po naruđbi, stim da ne garantuju isporuku u uobičajnom roku zbog korone. Ovo što imaju na stanju je stariji DOT. Barem je ovo slučaj u opciji budžet guma 90-100 KM i u dimenziji 205/50 16.
Kakvu ljetnu gumu da uzmem rangu 150-160km 225/45 r17. Vidim vrte se tu negdje conti, dunlop, pirelli, bridgestone. Fakat se ne razumijem dovoljno u gume, a vjerujem da su to neke nijanse, al opet ako neko ima iskustva sa ovim brendovima ako je jedan bolji od drugog da mi preporuci.Michelin vec kosta previse. U B planu mi je 225/40 r18 ako izlete kakve felge, al na dugom stapu mi je to al opet da pitam, imaju neke Fulda SportContact za tu cijenu, jel valjaju icemu te gume?
Updejt: mislim na modele
Bridgestone Turanza T005
Dunlop Sportmaxx rt2
Goodyear Asymetric F1 2 XL TL2,
Goodyear Asymetric 3 TL ( koja je razlika izmedju ove dva modela Goodyeara)
Pirelli V 91 P7 Cintauro
schindleroskar wrote: ↑20/03/2021 20:27
Kakvu ljetnu gumu da uzmem rangu 150-160km 225/45 r17. Vidim vrte se tu negdje conti, dunlop, pirelli, bridgestone. Fakat se ne razumijem dovoljno u gume, a vjerujem da su to neke nijanse, al opet ako neko ima iskustva sa ovim brendovima ako je jedan bolji od drugog da mi preporuci.Michelin vec kosta previse. U B planu mi je 225/40 r18 ako izlete kakve felge, al na dugom stapu mi je to al opet da pitam, imaju neke Fulda SportContact za tu cijenu, jel valjaju icemu te gume?
Bridgestone Turanza T005
Dunlop Sportmaxx rt2 Goodyear Asymetric F1 2 XL TL2,
Pirelli V 91 P7 Cintauro
schindleroskar wrote: ↑20/03/2021 20:27
Bridgestone Turanza T005
Dunlop Sportmaxx rt2
Goodyear Asymetric F1 2 XL TL2,
Pirelli V 91 P7 Cintauro