Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Nass

#5476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Nemojte se koristiti takvim formulacijama (BIH bez Srba i Hrvata), cak i kada ironicno reagirate na neke nacionalisticke floskule i jos uvijek prisutne ratne posljedice. BiH je uvijek bila i bit ce zemlja svih naroda i gradjana. Samo treba da se oslobodimo nacionalizma i izlijecimo od agresije, a doci ce taj dan.
luckypot

#5477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

Nass wrote:
Udruga HVO Sarajevo podržala Budimira: Mi nismo Hrvati drugog reda!

Čelnici Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, na čelu s predsjednikom, prof. Marinkom Pejićem, izrazili su u srijedu punu podršku Živku Budmiru. Na sastanku održanom u zgradi Vlade Federacije BiH nije bilo riječi o osporavanjima izbora Budmira za predsjednika Federacije BiH i ispravnosti kontroverznog izbora drugih hrvatskih službenika izabranih prošloga tjedna na vodeće dužnosti u FBiH. Sugovornici su se usuglasili da kompetentnu ocjenu o tome jesu li imenovanja obavljena 17. ožujka legalna ili ne može donijeti jedino mjerodavno tijelo – Ustavni sud!

Iz Sarajeva s lica mjesta: Alenko Zornija

Tema sastanka prije svega su bili načini na koji se može pomoći braniteljskoj populaciji, posebno izvan krajeva koji su većinski nastanjeni Hrvatima. Naime, Hrvati u BiH, oni koji žive izvan Hercegovine doista su majorizirani, ali prije svega od svojih sunarodnjaka s juga naše zajedničke domovine, istaknuto je tijekom ovog sastanka.
Izaslanstvo Udruge koja okuplja ključne ljude koji su 1991. godine sudjelovali u utemeljenju HVO Sarajevo izrazili su nadu da će se ubuduće raditi na popravljanju položaja Hrvata na cijelom teritoriju BiH, a ne samo tamo gdje su Hrvati u većini.

Hrvati majoriziraju Hrvate!?

- Kao predsjedniku Federacije BiH jedna od mojih najvažnijih zadaća bit će ispravljanje uočenih anomalija kada je riječ o izjednačavanju prava hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini. Hrvati su diskriminirani ne samo u Federaciji BiH nego i u Republici Srpskoj (RS) i zbog toga ću stupiti u izravni kontakt i s dužnosnicima manjeg entiteta kako bismo to pokušali ispraviti. Za nas Hrvate posebno je značajno područje Bosanske Posavine, i zalagat ću se za prijedlog po kojem bi se sadašnji Distrikt Brčko proširio i na barem rubne općine, kako bi Hrvati što prije i na tom području mogli početi u punoj mjeri konzumirati svoja prava kao konstitutivnog i ravnopravnog naroda, kazao je Budmir, navodeći da je jedna od prioriteta pomirba Hrvata u BiH.
- Žalosno je da su oni, a navodno su iz akademske zajednice, koji su pokrenuli akciju «Stop majorizaciji Hrvata» i koji se navodno bore za prava Hrvata iskazali elementarno nepoznavanje gramatike i leksike hrvatskoga jezika. Valjda su željeli reći da treba zaustaviti majorizaciju nad Hrvatima, a ovako je ispalo da Hrvati nekoga majoriziraju. To je doduše dijelom i točno, jer se provodi majorizacija «većinskih Hrvata» nad Hrvatima koji žive izvan prostora uglavnom nastanjenim Hrvatima.
No, meni je ponekad možda prioritetnije zaštititi prava Hrvata u, recimo, nekoj posavskoj općini, gdje Hrvata nema mnogo, jer ne želim da netko čupa hrvatske korijene, a u tome mu pomaže hrvatska politika – kazao je Budmir.

Graditi mostove, a ne rušiti

Marinko Pejić, predsjednik Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, izrazio je punu podršku dužnosnicima izabranim 17. siječnja, navodeći da očekuje kako će se oni boriti za prava Hrvata, ali i drugih naroda u Bosni i Hercegovini.
- Mi smo 1991. iskreno pristupili pripremama za obranu naše zajedničke domovine, skupa s našim susjedima drugih nacionalnosti, a jednako tako iskreno sada želimo graditi mostove povjerenja među narodima u BiH. Žalosno je da stranke koje za sebe tvrde da su ekskluzivni predstavnici hrvatskoga naroda podršku za ostvarenje svojih ciljeva nalaze kod Milorada Dodika. Neka Dodik vrati Posavinu, pa ćemo mu onda vjerovati.
Mi smo osnivali HVO Sarajevo u puno težim uvjetima nego što su ovi danas i premda je politika HDZ-a dovela Hrvate u BiH i u možda težu situaciju nego što su bili početkom devedesetih, uvjeren sam da ima potencijala za napredak.
Ilustracije radi, u glavnom gradu BiH Sarajevu još uvijek ima 100-tinjak sveučilišnih profesora i asistenata Hrvata, više nego u Mostaru gdje djeluje Sveučilište na hrvatskom jeziku. Mi idemo predavati tamo, a ne znam da netko iz Mostara dolazi držati predavanja studentima ovdje. To je potencijal koji ne smijemo ispustiti. Bila bi katastrofa da Hrvati izgube Sarajevo, grad u kojem su živjeli i žive skupa sa svojim susjedima Bošnjacima, Srbima i ostalim – kazao je Pejić, zaključivši da, nažalost, i u Sarajevu djeluje udruga koja za sebe tvrdi da predstavlja veterane sarajevskog HVO, a ne čelu joj je čovjek koji je cijeli rat proveo izvan Sarajeva. "I mi ovdje imamo one koji žive u Sarajevu, a mole Boga da kiša padne u Mostaru", kazao je Pejić, založivši se za zajdništvo Hrvata, ali na osnovama "zdrave jezgre", a ne politika koje su Hrvate u ovih 20 godina i dovele tu gdje jesu, često balansirajući na rubu kriminala.

Nema velikih i malih Hrvata

Sastanku je nazočio i Stanko Primorac-Ćane koji je potvrdio da on i njegove kolege neće trgovati hrvatskim nacionalnim interesima kao što to nisu činili ni boreći se u ratu te da će on osobno kroz rad u parlamentu posvetiti posebnu pozornost rješavanju pitanja braniteljske populacije, ali da neće dijeliti Hrvate «na veće i manje».
Ante Jerković, jedan od osnivača HVO Sarajevo pokrenuo je pitanje velikosrpske politike koja je do danas suštinski najveći problem Hrvata u BiH, a čiji je najveći uspjeh izazivanje nepovjerenja između Bošnjaka i Hrvata, što se pokušava uraditi i danas i u čemu prednjači politika aktualnog vodstva Republike Srpske.

Inače, Živko Budmir je najavio da će ubuduće zakazivati sastanak koordinacije hrvatskih dužnosnika svakog mjeseca, te da se neće ponavljati situacije kao iz prošlog razdoblja kada su stranke koje se navodno zalažu za Hrvate nisu prstom mrdnule da se uposle sarajevski Hrvati na ona mjesta koja pripadaju hrvatskom narodu i čije popunjavanje nitko ne spori – primjerice samo u federalnom ministarstvu za pitanja branitelja za četiri godine ostalo je upražnjeno 12 radnih mjesta za Hrvate s višom i srednjom stručnom spremom, na koja nisu primljeni hrvatski kadrovi isključivo zbog potpunog odsustva zanimanja hrvatskih dužnosnika, koji su upravo na račun svoje navodne brige za prava Hrvata dobili veliki broj glasova na izborima.
živko, živko, opet prepisuješ sa sa-x :D
ReD aka Socijalista

#5478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ReD aka Socijalista »

luckypot wrote:
Nass wrote:
Udruga HVO Sarajevo podržala Budimira: Mi nismo Hrvati drugog reda!

Čelnici Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, na čelu s predsjednikom, prof. Marinkom Pejićem, izrazili su u srijedu punu podršku Živku Budmiru. Na sastanku održanom u zgradi Vlade Federacije BiH nije bilo riječi o osporavanjima izbora Budmira za predsjednika Federacije BiH i ispravnosti kontroverznog izbora drugih hrvatskih službenika izabranih prošloga tjedna na vodeće dužnosti u FBiH. Sugovornici su se usuglasili da kompetentnu ocjenu o tome jesu li imenovanja obavljena 17. ožujka legalna ili ne može donijeti jedino mjerodavno tijelo – Ustavni sud!

Iz Sarajeva s lica mjesta: Alenko Zornija

Tema sastanka prije svega su bili načini na koji se može pomoći braniteljskoj populaciji, posebno izvan krajeva koji su većinski nastanjeni Hrvatima. Naime, Hrvati u BiH, oni koji žive izvan Hercegovine doista su majorizirani, ali prije svega od svojih sunarodnjaka s juga naše zajedničke domovine, istaknuto je tijekom ovog sastanka.
Izaslanstvo Udruge koja okuplja ključne ljude koji su 1991. godine sudjelovali u utemeljenju HVO Sarajevo izrazili su nadu da će se ubuduće raditi na popravljanju položaja Hrvata na cijelom teritoriju BiH, a ne samo tamo gdje su Hrvati u većini.

Hrvati majoriziraju Hrvate!?

- Kao predsjedniku Federacije BiH jedna od mojih najvažnijih zadaća bit će ispravljanje uočenih anomalija kada je riječ o izjednačavanju prava hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini. Hrvati su diskriminirani ne samo u Federaciji BiH nego i u Republici Srpskoj (RS) i zbog toga ću stupiti u izravni kontakt i s dužnosnicima manjeg entiteta kako bismo to pokušali ispraviti. Za nas Hrvate posebno je značajno područje Bosanske Posavine, i zalagat ću se za prijedlog po kojem bi se sadašnji Distrikt Brčko proširio i na barem rubne općine, kako bi Hrvati što prije i na tom području mogli početi u punoj mjeri konzumirati svoja prava kao konstitutivnog i ravnopravnog naroda, kazao je Budmir, navodeći da je jedna od prioriteta pomirba Hrvata u BiH.
- Žalosno je da su oni, a navodno su iz akademske zajednice, koji su pokrenuli akciju «Stop majorizaciji Hrvata» i koji se navodno bore za prava Hrvata iskazali elementarno nepoznavanje gramatike i leksike hrvatskoga jezika. Valjda su željeli reći da treba zaustaviti majorizaciju nad Hrvatima, a ovako je ispalo da Hrvati nekoga majoriziraju. To je doduše dijelom i točno, jer se provodi majorizacija «većinskih Hrvata» nad Hrvatima koji žive izvan prostora uglavnom nastanjenim Hrvatima.
No, meni je ponekad možda prioritetnije zaštititi prava Hrvata u, recimo, nekoj posavskoj općini, gdje Hrvata nema mnogo, jer ne želim da netko čupa hrvatske korijene, a u tome mu pomaže hrvatska politika – kazao je Budmir.

Graditi mostove, a ne rušiti

Marinko Pejić, predsjednik Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, izrazio je punu podršku dužnosnicima izabranim 17. siječnja, navodeći da očekuje kako će se oni boriti za prava Hrvata, ali i drugih naroda u Bosni i Hercegovini.
- Mi smo 1991. iskreno pristupili pripremama za obranu naše zajedničke domovine, skupa s našim susjedima drugih nacionalnosti, a jednako tako iskreno sada želimo graditi mostove povjerenja među narodima u BiH. Žalosno je da stranke koje za sebe tvrde da su ekskluzivni predstavnici hrvatskoga naroda podršku za ostvarenje svojih ciljeva nalaze kod Milorada Dodika. Neka Dodik vrati Posavinu, pa ćemo mu onda vjerovati.
Mi smo osnivali HVO Sarajevo u puno težim uvjetima nego što su ovi danas i premda je politika HDZ-a dovela Hrvate u BiH i u možda težu situaciju nego što su bili početkom devedesetih, uvjeren sam da ima potencijala za napredak.
Ilustracije radi, u glavnom gradu BiH Sarajevu još uvijek ima 100-tinjak sveučilišnih profesora i asistenata Hrvata, više nego u Mostaru gdje djeluje Sveučilište na hrvatskom jeziku. Mi idemo predavati tamo, a ne znam da netko iz Mostara dolazi držati predavanja studentima ovdje. To je potencijal koji ne smijemo ispustiti. Bila bi katastrofa da Hrvati izgube Sarajevo, grad u kojem su živjeli i žive skupa sa svojim susjedima Bošnjacima, Srbima i ostalim – kazao je Pejić, zaključivši da, nažalost, i u Sarajevu djeluje udruga koja za sebe tvrdi da predstavlja veterane sarajevskog HVO, a ne čelu joj je čovjek koji je cijeli rat proveo izvan Sarajeva. "I mi ovdje imamo one koji žive u Sarajevu, a mole Boga da kiša padne u Mostaru", kazao je Pejić, založivši se za zajdništvo Hrvata, ali na osnovama "zdrave jezgre", a ne politika koje su Hrvate u ovih 20 godina i dovele tu gdje jesu, često balansirajući na rubu kriminala.

Nema velikih i malih Hrvata

Sastanku je nazočio i Stanko Primorac-Ćane koji je potvrdio da on i njegove kolege neće trgovati hrvatskim nacionalnim interesima kao što to nisu činili ni boreći se u ratu te da će on osobno kroz rad u parlamentu posvetiti posebnu pozornost rješavanju pitanja braniteljske populacije, ali da neće dijeliti Hrvate «na veće i manje».
Ante Jerković, jedan od osnivača HVO Sarajevo pokrenuo je pitanje velikosrpske politike koja je do danas suštinski najveći problem Hrvata u BiH, a čiji je najveći uspjeh izazivanje nepovjerenja između Bošnjaka i Hrvata, što se pokušava uraditi i danas i u čemu prednjači politika aktualnog vodstva Republike Srpske.

Inače, Živko Budmir je najavio da će ubuduće zakazivati sastanak koordinacije hrvatskih dužnosnika svakog mjeseca, te da se neće ponavljati situacije kao iz prošlog razdoblja kada su stranke koje se navodno zalažu za Hrvate nisu prstom mrdnule da se uposle sarajevski Hrvati na ona mjesta koja pripadaju hrvatskom narodu i čije popunjavanje nitko ne spori – primjerice samo u federalnom ministarstvu za pitanja branitelja za četiri godine ostalo je upražnjeno 12 radnih mjesta za Hrvate s višom i srednjom stručnom spremom, na koja nisu primljeni hrvatski kadrovi isključivo zbog potpunog odsustva zanimanja hrvatskih dužnosnika, koji su upravo na račun svoje navodne brige za prava Hrvata dobili veliki broj glasova na izborima.
živko, živko, opet prepisuješ sa sa-x :D
...umukni bolan...neka :D
luckypot

#5479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

dobro izvini što sam otkrio položaj :D

ali šta ću kad su mi madžorizirana intelektualna prava...
Klodovik

#5480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Klodovik »

potres_mozga wrote:
Klodovik wrote:
potres_mozga wrote:
Svako ko voli BiH, ne zeli da BiH bude Tz-Sa-Ze, ako je ti takvu zelis, tvoj problem.
Kakva je "tvoja" BiH bez Srba i Hrvata?
Kakva je Hrvatska bez Srba? Kakva je Srbija bez Albanaca?
Sta mene boli qrac za Hrvatsku i Srbiju, ja sam jednostavno navikao da OVDJE imam prijatelje koji su Srbi i Hrvati, ljudi koji vole ovu drzavu, i mislim da zbog takvih ljudi nije OK spominjati neku BiH bez "njih".
Ti ako u svakom Srbinu ili Hrvatu vidis neprijatelja, tvoj je problem
Svašta se tebi mota po glavi kad možeš čovjeku govoriti takve stvari "s nokta".

Tvoj osobni stav prema Srbiji i Hrvatskoj je irelevantan. A s ljudima koji žive OVDJE i ponašaju se kao da ovo nije i njihova država svakako imam problem.
ReD aka Socijalista

#5481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

luckypot wrote:dobro izvini što sam otkrio položaj :D

ali šta ću kad su mi madžorizirana intelektualna prava...
Drzi se koordinata :o

Nego, Cova salje uskoro delegate u kucu naroda...sta mu bi :?

:mrgreen: da nije majoriziran na koji nacin :roll:
mO k3

#5482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

Neka se na ovome zahvali draganu cvoki i direktno njemu uputi
luckypot

#5483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

novi moto (umjesto dejton uber alles) jer "i dejton i mirni razlaz i madžorizacija"...
Komrad

#5484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

luckypot wrote:
Komrad wrote:
potres_mozga wrote: Svako ko voli BiH, ne zeli da BiH bude Tz-Sa-Ze, ako je ti takvu zelis, tvoj problem.
Kakva je "tvoja" BiH bez Srba i Hrvata?
a bihac, konjic, mostar, stolac, travnik .... de ba pusti se prica o trokutistanu
dodaj malo - neum, srednja bosna, odžak, srebrenica, bratunac, vlasenica, zvornik, šamac, modriča, derventa...ima toga jš...
ovo su prve koje su mi naumpale :))
luckypot

#5485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by luckypot »

juancarlos wrote:
Nass wrote:Nemojte se koristiti takvim formulacijama (BIH bez Srba i Hrvata), cak i kada ironicno reagirate na neke nacionalisticke floskule i jos uvijek prisutne ratne posljedice. BiH je uvijek bila i bit ce zemlja svih naroda i gradjana. Samo treba da se oslobodimo nacionalizma i izlijecimo od agresije, a doci ce taj dan.
bravo,tako treba, :bih:
niko ništa ne zagovara nego samo razjašnjavamo jednu zabludu koja se zove "ako ne može po našem nema ...ili slijedi raspad"...samo da se zna da ima, s njima ili bez njih...i u kombinaciji "bez njih" ne slijedi ništa, sve će se opet nastaviti dalje..
Ripicipi

#5486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ripicipi »

juancarlos wrote:
Nass wrote:Nemojte se koristiti takvim formulacijama (BIH bez Srba i Hrvata), cak i kada ironicno reagirate na neke nacionalisticke floskule i jos uvijek prisutne ratne posljedice. BiH je uvijek bila i bit ce zemlja svih naroda i gradjana. Samo treba da se oslobodimo nacionalizma i izlijecimo od agresije, a doci ce taj dan.
bravo,tako treba, :bih:
To sam i ja rekao, samo sto ovdje neki sebi uzimaju za pravo da Srbima i Hrvatima koji su skakali po linijama cijeli rat boreci se za BiH, sada govore kako BiH moze i bez njih.
ReD aka Socijalista

#5487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Nass pazi, ja sam se s njima bocio dvije godine na onom maloumnom hb portalu, sve lijepo, krasno, nekad i svadja i svasta...ali su onda poceli rafalati balija, turcin, crveni taliban, mudzahedin, mosnjo bla bla bla...meni je jasno da su to tukci, balavci (pozdravljam ih usput :mrgreen: ) ali nekad im se mora reci dosta vise JEBITE SE. Ko hoce neka izvoli majka mu stara i to je sva prica.

Vecina je to iz onih selendri oko Listice i okolice koji nisu vdjeli veceg grada od Listice i Neuma kad odu na more...meni je najzalije posavljaka "pravi ljudi" :thumbup: Treba im dati podrsku za razvoj poljoprivrede gore jer se oni sele stvarno svaki dan neko...slusao sam juce Zlayu na kod onog ne znam mu ime :D i pomenuo je nesto za posavinu da ce se praviti zitnica itd.

Treba ostati covjek u ovome svemu, jer znamo dobro koliko su izmanipulirani vec zadnjih 20god., naravno sami su krivi za to.
Ripicipi

#5488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ripicipi »

ReD aka Socijalista wrote:
Nass pazi, ja sam se s njima bocio dvije godine na onom maloumnom hb portalu, sve lijepo, krasno, nekad i svadja i svasta...ali su onda poceli rafalati balija, turcin, crveni taliban, mudzahedin, mosnjo bla bla bla...meni je jasno da su to tukci, balavci (pozdravljam ih usput :mrgreen: ) ali nekad im se mora reci dosta vise JEBITE SE. Ko hoce neka izvoli majka mu stara i to je sva prica.

Vecina je to iz onih selendri oko Listice i okolice koji nisu vdjeli veceg grada od Listice i Neuma kad odu na more...meni je najzalije posavljaka "pravi ljudi" :thumbup: Treba im dati podrsku za razvoj poljoprivrede gore jer se oni sele stvarno svaki dan neko...slusao sam juce Zlayu na kod onog ne znam mu ime :D i pomenuo je nesto za posavinu da ce se praviti zitnica itd.

Treba ostati covjek u ovome svemu, jer znamo dobro koliko su izmanipulirani vec zadnjih 20god., naravno sami su krivi za to.
Luckypot uopste nije rekao "moze BiH i bez onih koji je ne vole", nego je rekao "moze BiH i bez Srba i Hrvata", a to je generalizovanje, sto najvise mrzim.
ReD aka Socijalista

#5489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

potres_mozga wrote:

Luckypot uopste nije rekao "moze BiH i bez onih koji je ne vole", nego je rekao "moze BiH i bez Srba i Hrvata", a to je generalizovanje, sto najvise mrzim.
Pa u sustini moze? Sta je pogresno rekao? Sto se pravimo djeca?

Moze bez svakoga, ali oni koji misle rusiti ovu drzavu trebaju biti spremni na takve odgovore i onda nema kukanja vikanja...ja se samo sjetim dana drzavnosi i dana nezavisnosti i sve mi je jasno.

Dosta price, treba preci na djela.
Komrad

#5490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Moze bez svakoga, ali oni koji misle rusiti ovu drzavu treba bivaju spremni na takve odgovore i onda nema kukanja vikanja...ja se samo sjetim dana drzavnosi i dana nezavisnosti i sve mi je jasno.

:thumbup:

Upravo tako ...

Svima usta puna BiH a et niko od nas na onim prosvjedima nije vidio nijednu zastavu BiH ... Koliko znam praznici dan nezavisnosti i dan drzavnosti se ne slave po Sirokob Brijegu i drugim krajevima gdje su Hrvati vecina, o zvizdanju himne BiH necu ni da govorim ...
dakle dajte da vidimo djela ...

A te price nece BiH biti ako HDZ ne bude u vlasti i sve slicne nebuoloze mozete okaciti macku i rep
Ripicipi

#5491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ripicipi »

Moze bez svakoga, ali oni koji misle rusiti ovu drzavu trebaju biti spremni na takve odgovore i onda nema kukanja vikanja...ja se samo sjetim dana drzavnosi i dana nezavisnosti i sve mi je jasno.

Moze li BiH bez Bosnjaka?
ReD aka Socijalista

#5492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

potres_mozga wrote:

Moze

Ali ne moze bez Bosanaca i Hercegovaca :thumbup: :bih:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

A da stanete na loptu i vratite se temi?
Nass

#5494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Ovdje su raja mahom pro-bosanski orjentirana, i znam da uopce tako ne mislite vec samo ironicno reagirate na nacionalisticke floskule i ucjene, ali sam htjela upozoriti da takva formulacija naprosto nije dobra ni kao ironican odgovor jer se moze lako pogresno shvatiti i zloupotrijebiti protiv vas, a i inace nije dobro takvo nesto reci cak ni u ironiji. To je moje misljenje.
Ripicipi

#5495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ripicipi »

potres_mozga wrote:

Moze

Ali ne moze bez Bosanaca i Hercegovaca :thumbup: :bih:
A Hrvat ili Srbin ne moze biti Bosanac i Hercegovac? :roll:
ReD aka Socijalista

#5496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

A Hrvat ili Srbin ne moze biti Bosanac i Hercegovac?
Moze biti, ali sta ako kaze da to nije? Sta ako kaze da ne priznaje BiH i da su im maticne drzave Hrvatska i Srbija?
To je za mene dijaspora...nista vise. Dakle, niko nikomu ne brani da budes Bosanac. Ali ako si Bosanac onda budi dostajan tome :!:
Ripicipi

#5497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ripicipi »

Moze biti, ali sta ako kaze da to nije? Sta ako kaze da ne priznaje BiH i da su im maticne drzave Hrvatska i Srbija?
To je za mene dijaspora...nista vise. Dakle, niko nikomu ne brani da budes Bosanac. Ali ako si Bosanac onda budi dostajan tome :!:
Ko prica o onima koji ne vole ili ne priznaju BiH??? :roll:
Uopste ne kontas o cemu ja pisem
ReD aka Socijalista

#5498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

juancarlos wrote:
pa počni ti prvi ,eto ti je nick Socijalista,očito si neki ako ništa simpatizer SDp-a , lijepo je Gorštak na drugoj temi rekao trebate otiči u Nevesenje i u Široki i razgovarati s ljudima i promicati svoje ideje ,ja koliko vidim vi nemičete iz trokutistana,valjda vam dosta bit prvi u svom selu ,kad Komšić ode u Široki , Zlaja u Nevesinje itd , sjedne među običan narod , zovne turu pića u lokalnom bircuzu i počne razglabati s njima , e onda če biti BiH
Odbori su osnovani u tim mjestima i jako je tesko ohrabriti te ljude za ideju socijaldemokratije kad su napumpani ratnom ideologijom. Ali ce se vremenom pokazati za sta je ko. Imas ljudi kojima i kad nacrtas nece da svane pred ocima. Svaki covjek kao pojedinac treba da odlucuje o svojoj sudbini a ne da neko dijeli pecate tipa HDZ ;-)
ReD aka Socijalista

#5499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

potres_mozga wrote:
Ko prica o onima koji ne vole ili ne priznaju BiH??? :roll:
Uopste ne kontas o cemu ja pisem
Rekao sam da Hrvat i Srbin moze biti (i jesu) Bosanci i Hercegovci...sta ti nije jasno?
Ripicipi

#5500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ripicipi »

Rekao sam da Hrvat i Srbin moze biti (i jesu) Bosanci i Hercegovci...sta ti nije jasno?
Uletio si u moju pricu sa @luckypot-om, njegovo generalizovanje Srba i Hrvata.
Opet ti kazem, Srbi i Hrvati koju su se borili i ginuli za BiH, nisu zasluzili da im neki forumas porucuje kako BiH moze i bez njih.
Last edited by Ripicipi on 23/03/2011 18:02, edited 1 time in total.
Locked