Scarface_ wrote:Po zakonskoj regulativi carinici mogu i otvore na sve sto sumnjaju da je preko 50 maraka,nije stvar u sumnjivim paketima nego u carini,ja sam narucio bar 50 paketa vrijednosti od 20-40 km i svi su prosli bez problema ali sam isto tako narucio skuplje stvari od oko 150 maraka jednom sam se izvukao dva puta platio carinu,posta pakuje otvorene pakete i naplacuje svoje usluge,jeste da je 50 maraka bas malo,mi se samo mozemo nadati da ce nam dozvoliti kupovinu do 100km bez carinjenja a na crnu listu na ebay bi mogli zbog toga zato sto vecina trazi povrat nova poslije 15-20 dana,i jos jednom da ponovim imam 180 transakcija na ebay od toga samo dva artikla nisu dosla jer ih vjerovatno prodavci nisu ni poslali,ove price kako smo pokradeni i osteceni ne piju vodu,to su samo malo tezi korisnici zbog kojih bi mogli doci na crnu listu na ebay.
Pa ti si onda neki sretni kupac, Ja imam eto dosta manje oko 60 dospjelih transakcija, al zato imam i oko 40 transakcija koje su ili ukradene ili nikad nisu ni poslane(a od toga bar 20 puta su mi se javili prodavaci sa slikom zapakovanog paketa koji su poslali i mojim podacima na njemu), kako onda to pije vodu???
Ako cemo zbog mene i slicnih meni na crnu listu onda i treba da idemo, jer ja svoj novac krvavo zaradim i ne interesuje me razlog zbog kojeg nije dosao artikal, ako ne dođe do dogovorenog vremena trazim svoj novac nazad pa makar bio i dolar.
I uvijek dignem case cim mi se otkljuca opcija i nakon javljanja prodavaca ostavim otvoreno do dana isteka case-a, ako do tada ne dođe onda uzimam novac nazad.
A to sto ti sebi dajes za pravo da nas ovdje nazivas lazovima je tvoj problem.