BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Muhamed Đakmić

#5476 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

zlo87 wrote:
luckylaka wrote: A nasi bi 5 golmana Begovic,Avdukic,Sehic,Buric,Fejzica :-)
Od viška ne boli glava (uključujući sve pozicije u ekipi). :mrgreen:
Pa ne možeš pozvati milion igrača, ima ograničen broj :D
MOSALJOZE

#5477 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

23 igrača moze zvat.Moze on njih 30 zovnuti ali ce sjediti na tribini
Logovan

#5478 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

Sarajevo1946 wrote:
zlo87 wrote:
luckylaka wrote: A nasi bi 5 golmana Begovic,Avdukic,Sehic,Buric,Fejzica :-)
Od viška ne boli glava (uključujući sve pozicije u ekipi). :mrgreen:
Pa ne možeš pozvati milion igrača, ima ograničen broj :D
Zajebavam se. :lol: :lol:
MyTao

#5479 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MyTao »

Neki bi da Safet pozove sve igrace sa "ic" na kraju prezimena... :-) :-)
buzzer

#5480 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

MyTao wrote:Neki bi da Safet pozove sve igrace sa "ic" na kraju prezimena... :-) :-)
ne, nego bi neki da selektor pozove 23 najbolja igraca kao i sav normalan svijet. prvi golman, dva rezervna i po dva igraca na svakoj poziciji. ovime dobijas stabilnost i mir u ekipi. nema frke kad ti se neko povrijedi ili prehladi. nema zavaljivanja na neprirodne pozicije. nema prisilnog prilagodjavanja i mjenjanja formacije usljed povrede/kartona...
eh, za to postoje selektori, a ne za tjeranje potencijalnih igraca putem press konferencija, ili za pospjesivanje burazovog biznisa na stetu reprezentacije....
MightyMatch

#5481 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MightyMatch »

MyTao wrote:Neki bi da Safet pozove sve igrace sa "ic" na kraju prezimena... :-) :-)
Znaci Visca,Kolasinac i takvi otpadaju :lol:
luckylaka

#5482 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

Ima ovdje ideja sat ako se povrijedi Dzeko i Vedo(ili zuti kartoni)treba nam treci napadac :-) E sad sta ako se povrijedi ili zuti kartoni Begovic i Avdukic,sta ako se povrijedi ili zuti kartoni Pjana,Spaha...logicno bi bilo dakle da za svaku poziciju imamo po tri igraca :-) Znaci 11 pozicija x 3 igraca =pun Centrotransov autobus igraca,sto znaci klupa na Bilinom 22 rezervna+treneri+doktori= :D :-D :-)
luckylaka

#5483 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

MightyMatch wrote:
Znaci Visca,Kolasinac i takvi otpadaju :lol:
A Dzeko-ic :D
BHF_Manijak

#5484 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

splend wrote:
phillie wrote:Kad je Zlatan otisao u Kinu, rek'o Pape "ne idi mi vise na oci, ja te zvati necu" :D Sad kad i Miske ode tamo Pape promjenio pricu, sad bi i Papca zvao....e moj Pape, jesi bio igrac al za selektora nisi....
I jos mi nije jasno zasto samo dva napadaca (il ce mu Avdija igrati napadaca, ako ne daj Boze prvoj dvojici nesto bude? ). Jbt Stimac od 26 igraca zove sestoricu napadaca. Jest da mi nemamo toliko kvalitetnih, ali valjda imamo jos nekog osim Vede i Ede.
pa nemaju svi isti tretman. to je jucer i na konferneciji rekao. ako pandza ode u kinu, nece ga zvati. ako spahic ode, njega ce zvati. ako je ovo tesko shvatit, jbg onda.
jucer je isto rekao, da su njemu stevanovic i ibricic napadaci. tako da ima 4 napadaca u ekipi. al jok, opet ne valja, trebao je jos 3-4 napadaca zvati :oops:
Fino pita Kristica da mu covjek nabroji potencijalne napadace koje bi zvao, a ovaj suti ko zaliven. :mrgreen:

Ma mozemo mi reci i za Zahrivoca da je napadac, ali jebig a igra na terenu govori drugacije. Mislim ono, zamisli Stevanovica u napadu ili Ibricica, likove koji tu poziciju nikad u zivotu nisu igrali, jebi ga...

Sto se alternativa tice, slazem se da ih nema, ima taj mali Seferovic, a i Pape rece sad bi ga odmah zvao da moze igrati. Fakat tu smo deficitarni totalno. Zec je imao svoju epizodu, koju je ocajno iskoristio, sto neko rece kad udje ko da igraca manje imas. :mrgreen:
Korisničkoime

#5485 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Korisničkoime »

splend wrote:
phillie wrote:Kad je Zlatan otisao u Kinu, rek'o Pape "ne idi mi vise na oci, ja te zvati necu" :D Sad kad i Miske ode tamo Pape promjenio pricu, sad bi i Papca zvao....e moj Pape, jesi bio igrac al za selektora nisi....
I jos mi nije jasno zasto samo dva napadaca (il ce mu Avdija igrati napadaca, ako ne daj Boze prvoj dvojici nesto bude? ). Jbt Stimac od 26 igraca zove sestoricu napadaca. Jest da mi nemamo toliko kvalitetnih, ali valjda imamo jos nekog osim Vede i Ede.
pa nemaju svi isti tretman. to je jucer i na konferneciji rekao. ako pandza ode u kinu, nece ga zvati. ako spahic ode, njega ce zvati. ako je ovo tesko shvatit, jbg onda.
jucer je isto rekao, da su njemu stevanovic i ibricic napadaci. tako da ima 4 napadaca u ekipi. al jok, opet ne valja, trebao je jos 3-4 napadaca zvati :oops:
Pa to brate mili neka se tako kaže u mene nemaju svi isti tretman imam dvostruke aršine i gotovo iovako to do sada svi znaju mada eto valja sad to upakovati tako da ispadne nešto dobro i sasvim ok što nije.
Međutim to i nije tako bitno zaleti se Sušić pred novinarima svašta kaže možda ne pojasni dobro možda i neće jer misli da nema potrebe ali dokle god igrači znaju na čemu su sve je to ok.
Što se tiče ostatka posta ne znam pročitaš li nekad šta napišeš kao i ovi ispod tebe. Ibričić i Stevanović kao 3 i 4 napadač majko mila, isto kao kad je Mujdža bio stoper. Za Stevanovića mogu donekle i razumjeti jer momak igra i desnog krilnog napadača ali da bi igrao formaciju sa krilnim napadačima trebao bi pored tog desnog imati i lijevog krilnog napadača što nemamo! Za Ibričića mislim stvarno ko da pričam sa komšinicom o fudbalu ono "e vidi ovaj naš dao gol to on napadač jel".
Jah eto sad smo rahat Ibra napada. Mislim znam da smo tanki po pitanju napadača zato se tu Sušiću ne može puno ni zamjeriti ali baš bit toliko bez svog stava i razmišljanja pa licitirati sa Ibrom kao napadačom i Stevanovićem kao krilnim napadačom a da nemaš mu pandana na drugoj strani je prosto :-) .
I to ne od strane Sušića jer njega donekle i razumijem.
Kad smo kod lijevog krilnog napadača (a može biti i desni) Višća zabio u Turskoj.
splend

#5486 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by splend »

BHF_Manijak wrote: Fino pita Kristica da mu covjek nabroji potencijalne napadace koje bi zvao, a ovaj suti ko zaliven. :mrgreen:

Ma mozemo mi reci i za Zahrivoca da je napadac, ali jebig a igra na terenu govori drugacije. Mislim ono, zamisli Stevanovica u napadu ili Ibricica, likove koji tu poziciju nikad u zivotu nisu igrali, jebi ga...

Sto se alternativa tice, slazem se da ih nema, ima taj mali Seferovic, a i Pape rece sad bi ga odmah zvao da moze igrati. Fakat tu smo deficitarni totalno. Zec je imao svoju epizodu, koju je ocajno iskoristio, sto neko rece kad udje ko da igraca manje imas. :mrgreen:
nismo mi deficitarni u napadu, mi se pravimo da smo deficitarni :mrgreen: sta bi srbi i hrvati dali da imaju napadaca dzekine klase. pa i vedine. u ovoj generaciji ih je Bog nama dao, al' mi iscemo jos :-D
@korisnickinik, nigdje nemaju svi isti tretman. jel to u barseloni mesi i buskets imaju? ili u realu ronaldo i arbeola. ili u italiji pirlo i markisio? tako isto i kod nas. tako je uvijek bilo, tako ce uvijek bit.
sta je trebao pape prvi dan mandata izaci pred novinare i reci: slusajte, dzeko i pandza nemaju isti tretman. dzeko moze da ide u kafanu kad hoce, ovaj drugi ne moze. hoce bas. al u sustini je tako. posto je on kulturan evropski coek, on je to pokusao par puta provuci kroz pricu da su svi jednaki, a mi bukvalasti (glupi) kakvi jesmo to tako i shvatili. i onda se tu nadje par novinara debila i pitaju: selektore zar nemaju svi isti tretman. jebem ih glupe. eto pjanic i vranjes treba da imaju isti tretman :-)
vezano za napadace, da ti pokusam objasniti, kad vec susic nije uspio :lol: nisu svi napadaci ko van nistleroj ili kristijan vieri. i pedro je napadac, i staridz je napadac. nebitno jel to 442 ili 433 formacija, oni su napadaci. tako isto pape smatra i za stevanovica. 95 % njegovih poteza su vezani za napad. tako isto i senijad. lik nije spic kao dzeko, ali njegov posao u svakom klubu gdje je igrao bio je napad. sa odbranom ima veze ko i ibisevic.
neko rece sta ako se vedo i dzeko povrijede? sta ako se povrijede? dzeku ne moze haman niko u evropi zamijeniti. a mi bi da mu fol trazimo alternative u bosni. vjerovatnoca da se obojica povrijede, ili imaju kartone, ili im padne avion, ili ih pukne grom, je skoro pa ravna nuli.
Evetrone

#5487 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Evetrone »

šta vrijedi džeki kvaliteta kad za reprezentaciju nije odigrao skoro nikad kako treba da ne govorim u baražima lik je totalno zaustavljen vedo bi 100 puta bolje odigrao
buzzer

#5488 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

ako nemas rezervne napadace kalibra vede i dzeke, onda se nekako cini logicnim da uzmes prva dva sljedeca na nekoj skali kvaliteta. ili lazes i sebe i dunjalook da je senijad napadac.
providna je papetova suplja da bi zvao seferovica da ima papire, a ne pada mu na pamet da kaze slavici da malom posalje formulare da popuni. dosad je momak mogao imati papire i najnormalnije biti u kadru.
BHF_Manijak

#5489 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

splend wrote: nismo mi deficitarni u napadu, mi se pravimo da smo deficitarni :mrgreen: sta bi srbi i hrvati dali da imaju napadaca dzekine klase. pa i vedine. u ovoj generaciji ih je Bog nama dao, al' mi iscemo jos :-D

vezano za napadace, da ti pokusam objasniti, kad vec susic nije uspio :lol: nisu svi napadaci ko van nistleroj ili kristijan vieri. i pedro je napadac, i staridz je napadac. nebitno jel to 442 ili 433 formacija, oni su napadaci. tako isto pape smatra i za stevanovica. 95 % njegovih poteza su vezani za napad. tako isto i senijad. lik nije spic kao dzeko, ali njegov posao u svakom klubu gdje je igrao bio je napad. sa odbranom ima veze ko i ibisevic.
neko rece sta ako se vedo i dzeko povrijede? sta ako se povrijede? dzeku ne moze haman niko u evropi zamijeniti. a mi bi da mu fol trazimo alternative u bosni. vjerovatnoca da se obojica povrijede, ili imaju kartone, ili im padne avion, ili ih pukne grom, je skoro pa ravna nuli.
Ma dobro, mislio sam na klupu! :mrgreen: Imamo top napad kad pogledmo Vedu i Edina, no na klupi smo bas tanki i hvala Bogu pa ni Vedad ni Edin nisu skloni povredama (ne "skloni" u Husejinovicevom smislu :mrgreen: ) jer bi onda bas imao problem u vrhu napada. :)
Sto se tice ove podjele napadaca, jebiga, mozda mi malo starinski razmisljamo. Bas sam jedne prilike o toj temi sa Sarajevo1946 pricao, za mene je napadac u onom klasicnom smislu ala Ronaldo (debeli), Nistelrooy, Inzaghi, Shevchenko, Klinsmann itd... Ali eto, danas drugi vakat pa je odjednom (skoro) svako ko igra vise na protivnikovoj polovini napadac. :mrgreen:
Evetrone wrote:šta vrijedi džeki kvaliteta kad za reprezentaciju nije odigrao skoro nikad kako treba da ne govorim u baražima lik je totalno zaustavljen vedo bi 100 puta bolje odigrao
Njegovi golove te debelo demantuju! :wink:
Korisničkoime

#5490 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Korisničkoime »

splend wrote:
BHF_Manijak wrote: Fino pita Kristica da mu covjek nabroji potencijalne napadace koje bi zvao, a ovaj suti ko zaliven. :mrgreen:

nismo mi deficitarni u napadu, mi se pravimo da smo deficitarni :mrgreen: sta bi srbi i hrvati dali da imaju napadaca dzekine klase. pa i vedine. u ovoj generaciji ih je Bog nama dao, al' mi iscemo jos :-D
@korisnickinik, nigdje nemaju svi isti tretman. jel to u barseloni mesi i buskets imaju? ili u realu ronaldo i arbeola. ili u italiji pirlo i markisio? tako isto i kod nas. tako je uvijek bilo, tako ce uvijek bit.
sta je trebao pape prvi dan mandata izaci pred novinare i reci: slusajte, dzeko i pandza nemaju isti tretman. dzeko moze da ide u kafanu kad hoce, ovaj drugi ne moze. hoce bas. al u sustini je tako. posto je on kulturan evropski coek, on je to pokusao par puta provuci kroz pricu da su svi jednaki, a mi bukvalasti (glupi) kakvi jesmo to tako i shvatili. i onda se tu nadje par novinara debila i pitaju: selektore zar nemaju svi isti tretman. jebem ih glupe. eto pjanic i vranjes treba da imaju isti tretman :-)
Ako želimo da imamo ozbiljan razgovor onda oko jedne stvari se moramo složiti a to je da Ibričić nije napadač ni kao Džeko ni kao bilo ko drugi. Jednostavno ne znam kako bi ti objasnio tako prostu stvar lik nije napadač i ne znam šta da kažeš on nikad neće biti napadač. Čovjek je ofen./centralni vezni i naravno da je na toj poziciji i naravno da je većina njegovih poteza vezana za napad to mu je zadatak neće valjda obavljati zadatke i poteze stopera ali ga to ne čini napadačem. Inače bi i Pjanić i Lulić (koji je čak i igrao lijevog krilnog napadača) i Salihović i cijeli naš vezni red bili napadači. Isto je kad se od Mismovića pokuša napraviti neki polušpic. Stevanović jeste igrao krilnog napadača ali hajd sad zamisli napad samo sastavljen od Višće i Stevanovića (obojica krilni napadači). Obrnuto mogao bi postaviti Sesara i Zahirovića za stopere mislim njihov posao je vezan za odbranu. Znam da u modernom fudbalu pozicije nisu toliko fiksirane ili barem ne bi trebale da budu ali jednostavno ne možemo ići preširoko sa tom pričom jer se onda gubi svaki smisao pojedinačnih kvaliteta vezanih za određenu poziciju.
Ne znam zašto je toliko teško shvatiti da bi treći napadač dobro došao i da to u biti i nije ništa posebno ispade kao da mi već imamo 4 i neki traže i 5 i 6 napadača. Druga je stvar što je to sada prilično teško izvesti jer nije da ima nekih kandidata za to mjesto tako da se Sušiću tu ne može ni toliko puno prigovoriti.
O ostatku nećemo jer onda idemo u off skroz samo eto argumenat gospodin čojk nisam dugo čuo :)
(nadam se da ti je lucky odobrio korištenje jednog od njegova top tri argumenta).
luckylaka

#5491 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

BHF_Manijak wrote:
splend wrote:
Fino pita Kristica da mu covjek nabroji potencijalne napadace koje bi zvao, a ovaj suti ko zaliven. :mrgreen:

Objasnio :thumbup:
Arteta

#5492 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

buzzer wrote:ako nemas rezervne napadace kalibra vede i dzeke, onda se nekako cini logicnim da uzmes prva dva sljedeca na nekoj skali kvaliteta. ili lazes i sebe i dunjalook da je senijad napadac.
providna je papetova suplja da bi zvao seferovica da ima papire, a ne pada mu na pamet da kaze slavici da malom posalje formulare da popuni. dosad je momak mogao imati papire i najnormalnije biti u kadru.
Samo nemoj molim te reci da zove Djurica. :D
Evetrone

#5493 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Evetrone »

"najbolji" naš igrač totalno zakaže u oba baraža mislim da je vrijeme da vedad bude ispred umišljenog tviteraša ako hoćemo rezultate. :bih:
Ajatolah_

#5494 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Ajatolah_ »

Večeras sam gledao Zwolle - Heerenveen, ušao je Denni Avdić pred kraj na pet minuta, za to vrijeme stigao je zabiti gol i uputiti jedan odličan udarac iz daljine...
Večeras je odigrao Kolašinac nekih 25 minuta, ali nisam gledao.
buzzer

#5495 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by buzzer »

Arteta wrote:
buzzer wrote:ako nemas rezervne napadace kalibra vede i dzeke, onda se nekako cini logicnim da uzmes prva dva sljedeca na nekoj skali kvaliteta. ili lazes i sebe i dunjalook da je senijad napadac.
Samo nemoj molim te reci da zove Djurica. :D
sto, majke ti? jel to susic dosao u reprezentaciju iz jace lige? nije li sasvim logicno da stevanovic nabacuje djuricu, a ovaj daje golove, bas kao sto su radili u mladoj reprezentaciji? i na kraju, mozemo li znati da nije dovoljno dobar za rezervu vedi i dzeki, ako ga ne isprobamo? ok, on je (za razliku od trenera susica za kojeg se otimaju real i bayern) karinas iz trece lige? je li senijad ibricic bolji napadac od muslimovica? je li bolje nemati, nego imati?
BHF_Manijak

#5496 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

Evetrone wrote:"najbolji" naš igrač totalno zakaže u oba baraža mislim da je vrijeme da vedad bude ispred umišljenog tviteraša ako hoćemo rezultate. :bih:
"Znalac", Vedad ti je propustio najbolju sansu u prvoj utakmici baraza! :wink: Ali ti si u to vrijeme vjerovatno gledao Turska - Hrvatska!
Najgori su ovi prikriveni, samo cekam kad ce skinuti masku i poceti orgijati...

PS Volim Vedu!
Charuga
Globalni moderator

#5497 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Charuga »

Evetrone wrote:"najbolji" naš igrač totalno zakaže u oba baraža mislim da je vrijeme da vedad bude ispred umišljenog tviteraša ako hoćemo rezultate. :bih:
Da je samo Dzeko zakazao mozda bi i imali neke sanse ali zakazalo je puno vise igraca ...
todd_smith

#5498 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by todd_smith »

Vedo promasio zicer u Zenici u zadnjim minutama kada je bilo 0-0

Lulic dobio crveni kada je rezultat bio otvoren

Misimovica nije bilo u prvom barazu, Muslimovic promasio najbolju priliku u Portugalu u prvom barazu
Arteta

#5499 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

buzzer wrote:
sto, majke ti? jel to susic dosao u reprezentaciju iz jace lige? nije li sasvim logicno da stevanovic nabacuje djuricu, a ovaj daje golove, bas kao sto su radili u mladoj reprezentaciji? i na kraju, mozemo li znati da nije dovoljno dobar za rezervu vedi i dzeki, ako ga ne isprobamo? ok, on je (za razliku od trenera susica za kojeg se otimaju real i bayern) karinas iz trece lige? je li senijad ibricic bolji napadac od muslimovica? je li bolje nemati, nego imati?
Zasto bi ga mi isprobavali kada su ga vec isprobali u trecoj Italijanskoj ligi i nije im dobar.
Ocekujemo da pobijedimo Portugal tako sto cemo zvati igrace koji nemaju mjesta u 3. Italijanskoj ligi dajte malo realnosti.
Jos ako nedaj Boze budemo nekad igrali protiv Italije pa ulazi Djuric, mogu misliti tih scena. :lol:

Inace, Susic jeste dosao u Repku iz jace lige.
Logovan

#5500 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

Pretjeruješ...
Post Reply