Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Korisničkoime

#5476 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Korisničkoime »

Čovjek wrote:
Korisničkoime wrote:
Zašto ga hvalio - jer je Alijansa i smjena vlasti bili projekat OHR-a bolje rečeno imali svesrdnu podršku svi inostranih faktora. Fahro je mnogo toga ali nije glup zna da postoje rogatiji i od njega te da se sa istim ne bode. Kako je to prokockala povjerenje izgleda da ni ti nisi imun od zaborava, šta je radio HDZ (tada još moćniji nego sada u pogledu mjesta u predstavničkom domu) tada - blokirao vlast i to mnogo uspješnije nego sada jer jedno vrijeme ni kvoruma nije bilo. Znači blokirao funkcionisanje vlasti u FBiH, da ne govorimo da je tada mandat bio 2 a ne 4 godine te da je kamaru stranaka sa različitim interesima, viđenjima i orjentacijama trebalo staviti pod jednu kapu. Puno je veća odgovornost SDP-a sada nego tada mada je uvijek zanimljivo viditi kako se jedva godina kvazivladavine SDP gura pod nos naspram 20-tak godine haosa kojeg je prouzrokovala SDA uz pomoć Havaza i Fahre. Drugo zanimljivo pitanje zašto se skoro odmah poslije izbora Havaz i Fahro ponovo okrenuli protiv SDP i Lagumdžije ne znam možda si zaboravio ali je bila tu sitnica od 1 mil. KM neplaćenih poreza pronađena od inspekcije koju je isti SDP poslao u isti Havaz odmah poslije izbora. Tada je BiH po Havazu postala policijska država, UDBA se u svakom broju pominjala Lagumdžija bio opet četnik itd. Ko spasi Havaz tada pa SDA koja je nakon 2 godišnjeg mandata Alijanse ponovo dobila vlast opet zahvaljujući Havazu. Tada je Havaz bio dobar a Fahro "biznismen". Sad isti taj Fahro ima najbolji rejting upravo kod tog Dodika kojeg spominješ i onog manjeg zvanog Čović. Kako će se oprati pa treba se prati tek kada mu neko od zagovarača SDA ili branilaca Bošnjaka pokaže kako je to mogao a nije uzeo sva mjesta u VM i zašto je ministarstvo financija na državnom nivou važnije od MVP kada se zna da parama vladaju entitetska ministarstva financija ili ako mu pokažu kako su oni dobili sva ta važna ministarstva u prošlim sazivima VM.
Spominješ HDZ i njihovu opstrukciju, to sam htio čuti. Pa nakon te tzv "kvazivladavine SDP-a" došao je Tihić u Predsjedništvo, te za njegovog mandata je preneseno preko 80 nadležnosti sa entiteta na državu, a u vlasti su također egzistirali tipovi kao Ivo Miro Jović. Tihić je za te 4 godine napravio inicijativa od državne važnosti, koliko je Komšić za 5 godina u predsjedništvu praznika čestitao narodu BiH. (samo to je i radio)
2006. godine pojavio se još jedan HDZ koji je zajedno sa SBiH-om činio sve da ne uspije aprilski paket, a znamo da je SBiH tada imao značajnu ulogu u BH vlasti i srušio aprilski paket podmićivanjem. Kad se to spomene onda se preko toga pređe, kao da je nevažno... A spominjete HDZ kad se vama spočita nesposobnost Lagumdžijina, na poziciji MVP-a u toj "kvazivladavini SDP-a", evo i sad je tu, a dao je HDZ-u i SNSD-u dovoljno prostora da opet opstruišu vlast, pa će opet biti priča kao i sa HDZ-om. Sad je Fahro za SDP-ovce Biznismen, a ako SDP zagovara poštenu politiku, onda bi se jasno odredio prema Fahri Kasapinu.

Zaboravio si i to da se u predizbornoj Kampanji na 60 minuta Fahro lizao sa Lagumdžijom, te je tako hAvaz prestao pisati o Reketu, a Bakir H. prestao pričati o Fahrinom kriminalu... Došao SDP na vlast, 60. minuta nestala kao emisija, nestao pokret DOSTA, nestao GROZD... Gdje su silne budžetske pare tih "hrabrih" nevladinih organizacija, koje su razapinjale Semihu zbog smrti Denisa Mrnjavca, demolirale zgradu vlade kantona, da bi otvorili poziciju Aliji Behmenu? To što je urađeno je najgnusniji i monstruozan način borbe za Betmenovu fotelju...

Možda neko može pomisliti da je ovo offtopic, ali ako pričamo o Fahrinom formalnom ulasku u politiku, moramo spomenuti i vrijeme i način i saradnika u vremenu kad se odlučio za kandidaturu:

Vrijeme poznato: Grca u dugovima, laje o svakome i svačemu...da bi spasio svoju kožu.
Saradnici: Mišković -> Ministar u vladi Slobodana Miloševića i Slobin vjerni sluga koji se obogatio preko Slobinih poznatih i nepoznatih radnji, SDP- o kojima ni riječ ne govori od ,posljednjih izbora pa do danas...Kao ni oni o njemu...indikativno je da se radi o nekom dogovoru grešnika.
Način: "Cilj opravdava sredstva".
Ne znam jesi li upoznat sa načinom prenosa nadležnosti sa entiteta na državu, jer spominješ Predsjedništvo Tihića i I.M.Jovića. Zar misliš da se prenos nadležnosti obavlja u Predsjedništvu BiH pa je Tihić smuntao I.M.J. Ako tako misliš onda misliš pogrešno. Kad kažem opstrukcija onda mislim opstrukcija u Parlamentima FBiH i BiH koja se sprovodila od strane HDZ na način što npr. neučestvuju na zasjedanjima pa ti svako malo fali neki kvorum tj. zakonska pretpostavka za odlučivanje odnosno donošenje bilo kojeg akta. Uz to se desi da dva tri člana SDA se ne pojave taman koliko treba da nemaš entitetske većine. Toga u mandatu nakon Alijanse nije bilo. Ne znam na koji inicijativu misliš ako je to Aprilski paket promjena koliko se sjećam i SDP je bio za isti osim SzBiH i Silajdžića koji je SDA gore list i tadašnji koalicioni partner SDA. Za neuspjeh niko ne krivi SDA. Ali moraš razlikovati vrijeme kada imaš funkcionalne parlamente na nivou FBiH i BiH i kad iste nemaš, kad imaš vlast 20 godina i kad je imaš 1 godinu, kad imaš jako prisustvo MZ i kad je nemaš kao što je danas slučaj. Pogledaj ministarska mjesta koja su HDZ i SNSD/SDS imali u vrijeme vladavine SDA šta misliš da su imali samo ministarstvo za izbjeglici ili bi ti da ti Ivanić ponovo bude MVP. Ne znam koja su to jača ministarstva mogli dobiti.
SDP se za vrijeme Alijanse odredio to je više nego očigledno. Samo SDA je stvorila i Fahru i Avaz i spasila ga tri puta prvi put u ratu, za vrijeme Alijanse i nedavno kreditom SDA Banke za razvoj za nepostojeću fabriku kartona. Fahro i Avaz je bio SDA-ov instrument za obračun barem tako zamišljen ali se povampirio i već po drugi put napada utemeljitelja. Dok Duška nije smjela biti urednik jer je Hrvatica i islamofob koja još ne voli malog princa tada je Havaz bio takvim udure, kad je mali princ prikazan kao Šajin i Gašijev jaran a Havaz ponovo potegao za islamofobijom i četništvom i tada je bilo udure, sve je udure kad se mali princ ne dira. Semiha za Mrnjavca nije kriva to je jasno ali sigurnosna situacija protiv koje se tada ustalo nije bila dobra kao što ni sad nije dobra ali šta očekuješ kad ti se mali princ ljubi sa pola sarajevskog i BH podzemlja i kaže na TV Šaja je moj jaran i niko da mi ga dira a Havaz podržava jašući po islamofobima ali da gnusno je to šta se Semihi desilo. Da budemo jasni Tihić je bolji dio SDA ali problem je taj što ga u SDA najmanje vole zato su i pustili da ga Havaz uzjaše ali sad je Fahro dirnuo u svetinju malog princa i cijela SDA se digla. SDP je glupa jer se pomalo pretvara u SDA brani svoje krimose i pravi ustupke do jučerašnjem dželatu i još uz to mora trpiti kritike onih koji dželata stvoriše. Fahro nije glup to ponavljam zna on gdje su mu potencijalni glasači u taboru SDP sigurno ne i ma koliko pljuje po istom mali će ih broj privući ali od SDA može dobar broj sebi namamiti jer ko je bio toliko ćorav da glasa za malog princa jučer sutra će moći i za Fahru.
miop

#5477 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by miop »

.
@rman

#5478 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by @rman »

Naiđem ovako ponekad čisto iz znatiželje da pogledam i iznova se uvjerim u jad i bijedu ovih koji ovdje po nekoliko stranica svoga zivota potrošiše u prosvjetljenju svijeta o "kriminalu" Radonćića i "zabludi" njegovih pristalica.... ovo mi sve više liči na neku grupnu terapiju, neću reći neokomunista niti mladomuslimanske braće, već isfrustriranih i iskompleksiranih pojedinaca koji predstavljaju tipičan mentalitet ovog podneblja koji svaki uspjeh želi u kriminal pretvoriti samo da bi svom beznačajnom boravku u ovoj nazadnoj sredini kakvo takvo opravdanje dali... Ipak, i pored sažaljenja koje osjetim prema vama pljuvačima, opet se obradujem toj uvijek potrebnoj samopotvrdi da nisam onakav kakav ne bih želio da budem... samo nastavite !!
mO k3

#5479 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mO k3 »

@rman wrote:Naiđem ovako ponekad čisto iz znatiželje da pogledam i iznova se uvjerim u jad i bijedu ovih koji ovdje po nekoliko stranica svoga zivota potrošiše u prosvjetljenju svijeta o "kriminalu" Radonćića i "zabludi" njegovih pristalica.... ovo mi sve više liči na neku grupnu terapiju, neću reći neokomunista niti mladomuslimanske braće, već isfrustriranih i iskompleksiranih pojedinaca koji predstavljaju tipičan mentalitet ovog podneblja koji svaki uspjeh želi u kriminal pretvoriti samo da bi svom beznačajnom boravku u ovoj nazadnoj sredini kakvo takvo opravdanje dali... Ipak, i pored sažaljenja koje osjetim prema vama pljuvačima, opet se obradujem toj uvijek potrebnoj samopotvrdi da nisam onakav kakav ne bih želio da budem... samo nastavite !!
blub.....
Gandalf

#5480 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Gandalf »

:lol: ne daj se FahrA, vodi nas u bolju budućnost s miškovićem :-)
ultima_palabra

#5481 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

@rman wrote:Naiđem ovako ponekad čisto iz znatiželje da pogledam i iznova se uvjerim u jad i bijedu ovih koji ovdje po nekoliko stranica svoga zivota potrošiše u prosvjetljenju svijeta o "kriminalu" Radonćića i "zabludi" njegovih pristalica.... ovo mi sve više liči na neku grupnu terapiju, neću reći neokomunista niti mladomuslimanske braće, već isfrustriranih i iskompleksiranih pojedinaca koji predstavljaju tipičan mentalitet ovog podneblja koji svaki uspjeh želi u kriminal pretvoriti samo da bi svom beznačajnom boravku u ovoj nazadnoj sredini kakvo takvo opravdanje dali... Ipak, i pored sažaljenja koje osjetim prema vama pljuvačima, opet se obradujem toj uvijek potrebnoj samopotvrdi da nisam onakav kakav ne bih želio da budem... samo nastavite !!
Hvala ti Fahro, što pogledaš nekad i na običnu raju... u tome se ogleda sva tvoja veličina :-D
avicena

#5482 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by avicena »

Ne treba komentar....

StupskaBitanga

#5483 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

Kuku majko kakav je ono Riletov "dnevnik" u avazu :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
popajic

#5484 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by popajic »

@rman je napisao/la:
Naiđem ovako ponekad čisto iz znatiželje da pogledam i iznova se uvjerim u jad i bijedu ovih koji ovdje po nekoliko stranica svoga zivota potrošiše u prosvjetljenju svijeta o "kriminalu" Radonćića i "zabludi" njegovih pristalica.... ovo mi sve više liči na neku grupnu terapiju, neću reći neokomunista niti mladomuslimanske braće, već isfrustriranih i iskompleksiranih pojedinaca koji predstavljaju tipičan mentalitet ovog podneblja koji svaki uspjeh želi u kriminal pretvoriti samo da bi svom beznačajnom boravku u ovoj nazadnoj sredini kakvo takvo opravdanje dali... Ipak, i pored sažaljenja koje osjetim prema vama pljuvačima, opet se obradujem toj uvijek potrebnoj samopotvrdi da nisam onakav kakav ne bih želio da budem... samo nastavite !!
Upravo sprotno - "divan" primjer kako se kriminal pretvorio u uspjeh !
emigrazione

#5485 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by emigrazione »

Dodje iz pm i za 10 god postane multimilioner, a da jos nije ni bosanski naucio kako treba. Sta sad treba neko da pomisli, da su ovdje uslovi za biznis idealni, ili da su njegove umne i fizicke sposobnosti vanzemaljske. Serem se ja njemu na postenje i na ono stakleno ruglo, da je mogao na sred carsije bi je napravio
Murisno1

#5486 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

emigrazione wrote:Dodje iz pm i za 10 god postane multimilioner, a da jos nije ni bosanski naucio kako treba. Sta sad treba neko da pomisli, da su ovdje uslovi za biznis idealni, ili da su njegove umne i fizicke sposobnosti vanzemaljske. Serem se ja njemu na postenje i na ono stakleno ruglo, da je mogao na sred carsije bi je napravio
pa zar nismo svi otalen dosli? :-)
obicno vrlo manje vremena je potrebno da se steknu milioni, jednom kad te krene. puno je teze zaradit 500 KM i odrzavat njakav kontinuitet, al dabogda da se razumiš u tu problematiku :roll:
nek si se ti, taki pošten i lijep, njemu posro na njegovo postenje i ono ruglo 8-)
popajic

#5487 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by popajic »

Murisno1 wrote:
emigrazione wrote:Dodje iz pm i za 10 god postane multimilioner, a da jos nije ni bosanski naucio kako treba. Sta sad treba neko da pomisli, da su ovdje uslovi za biznis idealni, ili da su njegove umne i fizicke sposobnosti vanzemaljske. Serem se ja njemu na postenje i na ono stakleno ruglo, da je mogao na sred carsije bi je napravio
obicno vrlo manje vremena je potrebno da se steknu milioni, jednom kad te krene. puno je teze zaradit 500 KM i odrzavat njakav kontinuitet, al dabogda da se razumiš u tu problematiku :roll:
nek si se ti, taki pošten i lijep, njemu posro na njegovo postenje i ono ruglo 8-)
koliko je tebi trebalo ?
Kod mene se nesto oduzilo...imas kakav savjet kako da ubrazam ( a da ne bude ratno i kleronacionalno profiterstvo):D
Murisno1

#5488 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

popajic wrote:
Murisno1 wrote:
koliko je tebi trebalo ?
Kod mene se nesto oduzilo...imas kakav savjet kako da ubrazam ( a da ne bude ratno i kleronacionalno profiterstvo):D
ne meRes ti podnijet taj savjet 8-)
Vlado Matijevic

#5489 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Vlado Matijevic »

Murisno1 wrote:
Od kjiminala tih vaših političaja u Bosni, samo je goje to kako se pjavda taj kjiminal. Čuj da je lakše napjaviti milione, pa Isusa ti i Boga haj jeci kako, da ih ja odmah napjavim.
Kasai

#5490 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Kasai »

Što ste hejteri?
Čovjek

#5491 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Čovjek »

@Korisničkoime

Naslov u avazu, sa Suljagićevom ženom, pa s Nikšićem, pa s Komšićem, pokazuje koliko je jadan ovaj naš medijski prostor... Žalosno je da neko ne može da shvati da je slizavanje Avaza i SDP-a klasično licemjerje prvo prema SDP-ovim glasačima, pa onda prema cijeloj državi... fuj!
spreca

#5492 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spreca »

Čovjek wrote:@Korisničkoime

Naslov u avazu, sa Suljagićevom ženom, pa s Nikšićem, pa s Komšićem, pokazuje koliko je jadan ovaj naš medijski prostor... Žalosno je da neko ne može da shvati da je slizavanje Avaza i SDP-a klasično licemjerje prvo prema SDP-ovim glasačima, pa onda prema cijeloj državi... fuj!
:thumbup: :thumbup:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#5493 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by dr.gog »

zagazaga wrote:
AmirEmira wrote:135275 ljudi je pregledalo ovu temu. Recimo da su utrosili po samo 2minute na nju (a cisto sumnjam, ali eto optimizma radi) to bi znacilo da su ljudi utrosili minimalno 270550 minuta na Fahra. To je 4509 sati. To je 187,8 dana, znaci nesto vise od pola godine. Ovo znaci da je pola godine izgubljeno na pisanje gluposti o Fahru. Za pola godine se moglo izgraditi jos 3 tornja. Pa vi sad gledajte ko je tu pametan..
AmirEmira wrote:Da su se 3 mjeseca zaradjivale pare, a 3 mjeseca gradilo mozda se mogao jedan toranj izgraditi.. Samo vi diskutujte sto se mene tice. Malo me samo zbunjuje to sto se svi zale kako nemaju para, a svo vrijeme provode na forumu kritikujuci lokalne supke. Ljudi bi i jare i pare, da imaju vremena, nista ne rade i uz to imaju para, najradije koje je neko drugi zaradio. Samo da imaju para, ne bi se imali na sta zaliti, pa je pitanje kako bi onda prezivjeli bez kukanja.. Fascinantno mi je kako je toliko vremena i energije utroseno na nekog koga svi mrze umjesto na stvari koje vole.. Da sa toliko strasti i energije radimo stvari koje volimo, zivjeli bi u najnaprednijoj zemlji svijeta.. Dabogda vi svi na Fahri napravili karijeru i preuzeli njegov posao i radili ga 100 puta bolje.. Nazalost mi nesto kaze da samo svoje dragocjeno vrijeme trosite na nekog ko nije vrijedan toga.. ;-) Just my humble opinion.. :roll:
jos jedan savjetnik :-)

U pravu je za svako slovo koje je napisala/o , i mislim da razmišlja normalno ako uzmemo u obzir koliko je frustracija prisutno u tekstu koji čita na temi....

Dodao bih samo šta je propušteno, a najbitnije: Forum je platforma baš za ovo o čemu se Amiremira ibreti. Zato traži stanovitu količinu živaca i smisla za prežvakavanje jedne te iste priče. Najčešće je priča nebitna..bitno je da je ista raja okupljena oko nje :wink:
Korisničkoime

#5494 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Korisničkoime »

Čovjek wrote:@Korisničkoime

Ma naš medijski prostor je odron kakvog rijetko gdje ima to je mislim svakom jasno. SDP ima FTV, Oslobođenje i od nedavno i Dane pod svojom kontrolom, SzBiH je kratko vrijeme imala Dane ali brodolom na izborima iste je i vlasnika Dana natjerao na prodaju lista Oslobođenju, ali sada imaju TV1 kao svoj mediji. Usput moje najveće razočarenje su upravo Dani i njihov već sada bivši vlasnik i glavni urednik. SDA je u većem dijelu imala podršku Havaza ali sad je istu izgubila jer je Radončić pogrešno kalkulisao. Bio je siguran da će uz njegovu podršku i podršku IZ mali princ pobijediti na unutrašnjim izborima za predsjednika SDA međutim nije nego je Tihić dobio još jedan mandat na čelu stranke. Time se Havaz više nije imao kome okrenuti s Tihićem je raskrstio sa Silajdžićem i Lagumdžijom također, njegova nada Bake i obnova saradnje sa SDA je propala kad je Bake zijanio unutar stranačke izbore. Ostalo mu je jedino da osnuje svoju stranku te je jasno čiju podršku sada Havaz ima. SDA je ovdje za sada ostala kratki ruku ali S.Hadžifejzović je izgleda preko noći skupio 10 mil. KM i prostore u Bosmalu i kreće sa svojom TV eh sad čik pogodi na čiji će mlin on vodu tjerati. Meni je oličije licemjerstva kada se simpatizeri SDA zgražavaju na novonastalo primirije između Havaza i SDP. To zgražavanje i osudu je tebalo pokazati u desetljećima kada je Havaz za SDA odrađivao prljavi posao. Pa čak i kad se Tihić napadao kao "srpski čovjek", "izdajnik", "fol logoraš" u korist Baketa dobar dio SDA pogotovo u Kantonalnom odboru SDA SA Kantona okružen A. Šetom je navijao i podržavao Havaz. SDA ga je stvorila on je njezino podivljalo čedo koje se krvi napijalo svakom kome je htio i kad mu je pasalo a SDA je to uvijek podržavala i ohrabrivala a simpatizeri iste su naslovima Havaza drugim ispred nosa mahali kao da je to sveto pismo. I sad su drugi licemjerni i SDA perjanicama se gadi vlasititi lijek. To primirje SDP i Havaza da je to nešto dobro daleko od toga, da je za svaku osudu naravno. Opet ću ti ponoviti Fahro nije glup a Lagumdžiji najmanje treba još jedno "ratište" pored onih sa HDZ-om, SNSD-om, SDA-om u SA. Kantonu počev od vjeronauke pa do puno ozbiljnijeg i bitnijeg pitanja MUP-a. Uostalom šta je SDP dobio kad je htio da dohaka Havazu ništa jer je SDA prva priletila u pomoć istom iako je zbog njega izbore izgubila i to dva puta. Opet kažem nije to dobro što radi SDP sa Havazom ali ne zaboravi onda nije dobro ni to što je SDA 20 godina radila sa istim.
Murisno1

#5495 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Samo, jbg, jedini fahro trazio da se jasno kaze ko su poreski duznici ovoj drzavi. Znam da ce eksperti na ovo reci "Lako je njemu sad trazit kad je nakro!" 8) ... ali eto, ne prodje to, na vlasti su mu dojucerasnji neprijatelji (danas prijatelji) i dojucerasnji prijatelji koji sve znaju (danas smrtni neprijatelji)

sto se javnosti ne da ta informejšn? znal tko?
snaga_znanja

#5496 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by snaga_znanja »

Murisno1 wrote:Samo, jbg, jedini fahro trazio da se jasno kaze ko su poreski duznici ovoj drzavi. Znam da ce eksperti na ovo reci "Lako je njemu sad trazit kad je nakro!" 8) ... ali eto, ne prodje to, na vlasti su mu dojucerasnji neprijatelji (danas prijatelji) i dojucerasnji prijatelji koji sve znaju (danas smrtni neprijatelji)

On kad objasni svoj prvi milion ima pravo da nesto zahtjeva...
Murisno1

#5497 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

snaga_znanja wrote:
Murisno1 wrote:Samo, jbg, jedini fahro trazio da se jasno kaze ko su poreski duznici ovoj drzavi. Znam da ce eksperti na ovo reci "Lako je njemu sad trazit kad je nakro!" 8) ... ali eto, ne prodje to, na vlasti su mu dojucerasnji neprijatelji (danas prijatelji) i dojucerasnji prijatelji koji sve znaju (danas smrtni neprijatelji)

Bjezte ba vise s tim prvim milionom :-)
pa sto ne bi objasnio onda i kako je zaradio prvih 100, 1000, 10.000, 100.000. KM pa onda i milion? Kako raji ne dosadi jednu te istu luzersku pricu ponavljat, nikad mi nece bit jasno :-)
Optimus Prime

#5498 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Optimus Prime »

Murisno1 wrote:
snaga_znanja wrote:

Bjezte ba vise s tim prvim milionom :-)
pa sto ne bi objasnio onda i kako je zaradio prvih 100, 1000, 10.000, 100.000. KM pa onda i milion? Kako raji ne dosadi jednu te istu luzersku pricu ponavljat, nikad mi nece bit jasno :-)
I mene interesuje kako se gospodin Radoncic domogao tog prvog miliona u poratnom periodu.

Ali jos vise me interesuje onih njegovih minimum milion KM godisnje ustede na kamatama kroz njegov deal sa razvojnom bankom, sa obzirom da bi kod komercijalnih banaka vjerovatno placao preko 7% godisnje.
snaga_znanja

#5499 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by snaga_znanja »

Murisno1 wrote: Bjezte ba vise s tim prvim milionom :-)
Jasta je nego je luzerska prica. Prava luzerska. Dok se neko smrzavao u rovovima on novine izdavao. Vidis pocetni uslovi nisu isti. Samo ostaje jedna cinjenica da ti sto rova nisu vidjeli danas strasne milione okrecu. A niko nije nista patentirao, izmislio, unaprijedio.

Finansijski guru koji u emisiji na tv-u kaze da je na osnovu dividendi zaradio toliko i toliko. A drustvo mu registrovano kao d.o.o. :lol: I sad meni neko ovdje kaze da on nema sta objasnjvati. :lol:
snaga_znanja

#5500 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by snaga_znanja »

Optimus Prime wrote: I mene interesuje kako se gospodin Radoncic domogao tog prvog miliona u poratnom periodu.

Ali jos vise me interesuje onih njegovih minimum milion KM godisnje ustede na kamatama kroz njegov deal sa razvojnom bankom, sa obzirom da bi kod komercijalnih banaka vjerovatno placao preko 7% godisnje.
Pa jebes ga. Projekat od drzavnog znacaja je bio taj da SDA ima medij kojim moze opravdati svoju pljacku i prikazati ga kao nacionalni interes. Medjutim medij postao monstrum pa sad jede svog izumitelja...
Post Reply