Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
Duka Dizel II

#5476 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Škobo Habu wrote: 01/09/2020 14:30
Duka Dizel II wrote: 01/09/2020 14:27

Da li je član ili finansijer...ne znam.
Ni njega ni Andrije Mandića nema čak ni na listi kandidata za poslanika u skupštini.
Biznismen iz Nikšića Miodrag Daka Davidović najvjerovatnije će biti nosilac liste “Narodni pokret” na predstojećim parlamentarnim izborima koji će biti održani 30. avgusta, čije je formiranje u toku, saznaju Dnevne novine iz više izvora.
https://www.cdm.me/politika/daka-davido ... ni-pokret/
To što su iz Milovog medija najavljivali kao najverovatnije...izjalovilo im se.

Ovo je konačna izborna lista koalicije...i tu nigde nema Dake Davidovića.

https://www.cdm.me/politika/koalicija-z ... poslanike/
zilog

#5477 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

Duka Dizel II wrote: 01/09/2020 14:16
malakh wrote: 01/09/2020 14:06
sta on kao deklarisani crnogorac kaze na mahanje zastavama srbije po crnoj gori, na trobojke na litijama itd.

da se nesto slicno dogadja recimo u pozarevcu, i da se tamo mase na stotinama crnogorskih zastava, odgovor bi bio zestok. mozda bi i mrtve glave pale.
Pretpostavljam da mu ne smetaju te zastave, jer su u pitanju tradicionalne crnogorske trobojke i zastave najbliže susedne države.

Prošlo je vreme kad se zbog zastava hapsilo u Crnoj Gori.
Zbog toga je prethodna vlast imala problema i sa Albancima, jer oni ne priznaju nijednu drugu zastavu do svoje nacionalne.

Jedino Bošnjacima u CG treba odati priznanje da iskreno vole državni krstaš barjak i slabo ljiljanima mašu.
"Je li moguće da domaćim Srbima nije jasno zašto nam smeta trobojka? Njihovo objašnjenje da je to “Nikolina trobojka”, u najmanju ruku je uvredljivo. Nije valjda da njome mašu zbog Kralja Nikole, kojega su proćerali, uzeli mu crkvu i državu. Nije važno što je ona, nego što ona danas simboliše. Da pokušam da pojasnim. Kukasti krst je sveti simbol u budizmu i hinduizmu, star hiljadama godina. Ima drevne korijene u Evropi i pojavljuje se u predhrišćanskoj kulturi. Do 20. vijeka u cijelom svijetu je bio znak sreće i blagostanja. Onda ga je Hitler uzeo kao simbol nacističke Njemačke. Tako je znak sreće, postao simbol zla i smrti.

Zatvorom se ne kažnjava ono što znak predstavlja, nego ono što simbolizuje. Kad mašete zastavom, koju nosite jer je ista kao srpska, ona za nas nije Nikolina zastava. Za nas je to simbol dima popaljenih crnogorskih kuća, simbol krvi crnogorskih rodoljuba, simbol suza crnogorske đece i simbol porobljene Crne Gore. Napravite razliku uzmeđu stvarnog značenja zastave i onoga što ona simbolizuje. I konačno prestanite da se ponašate kao da vam ništa nije jasno."

Vukaši Perović
dr_Evil

#5478 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

neko_sa_strane wrote: 01/09/2020 14:37 Danas sam naletio samo provjeriti u kojoj je fazi tugovanje za Milom. Mislio sam da je splasnulo ali vidim da dobar dio vas još uvijek ujeda. Od zakrvavljenih očiju punim bijesa priviđaju im se četnici skupa sa Dražom. Nerviranje zbog izbora u drugoj zemlji na koje se ne može uticati nije dobro po vaše zdravlje. Nerviranje pojačava stres a stres srozava imuni sistem. Nije baš pametno u doba pandemije korona virusa dovoditi se u stresne situacije na čiji uzrok ne možete uticati.
Isto kada glasate za DF a oni koaliraju sa SDA. Ne možete uticati.
Uh, znaci kad ide litija centrom grada i pjeva sve su straze dzenerala draze i turci poklat cemo vas selite se, to se nama samo prividja. Sjedite kuci, nece vas niko, ovo je 2020.

Nerviranje je to samo, malo se salimo.
General War

#5479 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

joint union wrote: 01/09/2020 14:34
General War wrote: 01/09/2020 14:25
joint union wrote: 01/09/2020 14:16

Nego gdje bi trebali biti redovi za srpski pasos?
Pa nebi trebalo redova ikako biti, ne treba se gurat...
Slazem se, pogotovo u vrijeme pandemije i to. Ne znam sta je tim Nislijama, sto su sad navalili vaditi pasose, da nece na more u CG? Ili im sad nece ni trebati pasos?
Nislijama ne treba, nego ovi sto za svaku drugu drzavu im treba viza. Za crnu goru samo licna ko i za BiH. :thumbup:
megaman4

#5480 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by megaman4 »

fosna2014 wrote: 01/09/2020 14:35 Samo vas pratim.

Čekam udar Đukanovića. Ne može to tek tako proći. Previše je mirno u redovima Crnogoraca.
Milo zna šta radi. Ako bi sada krenuo u frontalni obračun sa litijašima, ispalo bi kao da ne priznaje poraz. On ide na drugu taktiku a to je okupljanje onih koji vole Crnu Goru i koji ne žele biti ponovne sluge Bijelog grada a zauzvrat će morati nekima dati bitne funkcije, kako bi mogao imati široki front protiv četnika.
Oni koji misle da je Milo bivši i da je pušten niz vodu, su dobrano naivni. :)
General War

#5481 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

sumirprimus wrote: 01/09/2020 14:38
Challenger_ wrote: 01/09/2020 14:33
sumirprimus wrote: 01/09/2020 14:29 paradigma moj cheli, nije to ko na crnogorskom primorju, jele :D
Tripuješ. BTW, bilo je i tvojih Tuzlaka. Mislim da je jedan hirurg iz Plave klinike ili tako nekako.
nama nije problem nigdje ici, al se zna gdje je srce :)
:lol:
sumirprimus

#5482 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

srce je u tuzli i u bosni.. sta je smijesno?
litijasi su otisli 92ge
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#5483 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by malakh »

megaman4 wrote: 01/09/2020 14:40
fosna2014 wrote: 01/09/2020 14:35 Samo vas pratim.

Čekam udar Đukanovića. Ne može to tek tako proći. Previše je mirno u redovima Crnogoraca.
Milo zna šta radi. Ako bi sada krenuo u frontalni obračun sa litijašima, ispalo bi kao da ne priznaje poraz. On ide na drugu taktiku a to je okupljanje onih koji vole Crnu Goru i koji ne žele biti ponovne sluge Bijelog grada a zauzvrat će morati nekima dati bitne funkcije, kako bi mogao imati široki front protiv četnika.
Oni koji misle da je Milo bivši i da je pušten niz vodu, su dobrano naivni. :)
da, tačno tako. 06. septembra najavljen skup dpsa, na trgu u podgorici.

Image

ps ipak stigao demanti iz dpsa.

https://www.dps.me/me/vijest/nikolic-de ... u-nedjelju
Last edited by malakh on 01/09/2020 14:46, edited 1 time in total.
fosna2014

#5484 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by fosna2014 »

RunnerX wrote: 01/09/2020 14:38
fosna2014 wrote: 01/09/2020 14:35 Čekam udar Đukanovića. Ne može to tek tako proći. Previše je mirno u redovima Crnogoraca.
Nećeš ga dočekat ubrzo. DPS je prihvatio da je opozicija, nisu i niti će pokušati ostvariti kontakt sa Abazovićem.
Sačekaj malo dok ovo sve “prenoći”. Nešto će jebeno doći od predsjednika. U to sam siguran.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#5485 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Challenger_ »

sumirprimus wrote: 01/09/2020 14:38nama nije problem nigdje ici, al se zna gdje je srce :)
Gdje? U Haifi?

Počeo si da ljuljaš umjesto da mi fino praviš društvo dok čekam kokoške.
horkesh

#5486 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by horkesh »

neko_sa_strane wrote: 01/09/2020 14:37 Danas sam naletio samo provjeriti u kojoj je fazi tugovanje za Milom. Mislio sam da je splasnulo ali vidim da dobar dio vas još uvijek ujeda. Od zakrvavljenih očiju punim bijesa priviđaju im se četnici skupa sa Dražom. Nerviranje zbog izbora u drugoj zemlji na koje se ne može uticati nije dobro po vaše zdravlje. Nerviranje pojačava stres a stres srozava imuni sistem. Nije baš pametno u doba pandemije korona virusa dovoditi se u stresne situacije na čiji uzrok ne možete uticati.
Priviđaju?

Image

RunnerX

#5487 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

malakh wrote: 01/09/2020 14:43 da, tačno tako. 06. septembra najavljen skup dpsa, na trgu u podgorici.
Lažu. DPS nema ništa sa tim skupom.
Škobo Habu

#5488 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Škobo Habu »

Duka Dizel II wrote: 01/09/2020 14:39

To što su iz Milovog medija najavljivali kao najverovatnije...izjalovilo im se.

Ovo je konačna izborna lista koalicije...i tu nigde nema Dake Davidovića.

https://www.cdm.me/politika/koalicija-z ... poslanike/
Iza Narodnog pokreta stoji on i lično, i finansijski. Njegova kandidatura ne bi imala smisla. To je kao da se Legija kandiduje za poslanika u skupštini Srbije.

No, Duka TDI, gledaj to sa vedrije strane. Gledaj čuda Božijeg na Ostrogu:

Juče ujutru, samo nekoliko časova nakon što je postalo jasno da je Đukanović poražen, a pravoslavne svetinje odbranjene, u Manastiru Ostrog pojavilo se neobično znamenje - sletela je bela golubica.

Fotografija bele golubice među polomljenim rešetkama izazvala je pravu buru na društvenim mrežama, a nju je na svom Fejsbuku objavio i analitičar Boško Kozarski, koji je za „Alo!” poručio da predstavlja simbol pobede slobode nad tiraninom.
https://www.alo.rs/vesti/region/cudo-ma ... xchange.me

Nema dalje. Nema niže. :lol:
Last edited by Škobo Habu on 01/09/2020 14:49, edited 1 time in total.
joint union

#5489 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by joint union »

General War wrote: 01/09/2020 14:40
joint union wrote: 01/09/2020 14:34
General War wrote: 01/09/2020 14:25
Pa nebi trebalo redova ikako biti, ne treba se gurat...
Slazem se, pogotovo u vrijeme pandemije i to. Ne znam sta je tim Nislijama, sto su sad navalili vaditi pasose, da nece na more u CG? Ili im sad nece ni trebati pasos?
Nislijama ne treba, nego ovi sto za svaku drugu drzavu im treba viza. Za crnu goru samo licna ko i za BiH. :thumbup:
Koji drugi, nije valjda Sip...Albanci? Pa sto im dajete?
Hajd' nema veze, nece jos dugo, kad se uskoro otvori ambasada Srbije u Pristini, tamo ce se preseliti redovi.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#5490 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by malakh »

RunnerX wrote: 01/09/2020 14:47
malakh wrote: 01/09/2020 14:43 da, tačno tako. 06. septembra najavljen skup dpsa, na trgu u podgorici.
Lažu. DPS nema ništa sa tim skupom.
da, u pravu si.

editovao sam post.

Last edited by malakh on 01/09/2020 14:48, edited 1 time in total.
megaman4

#5491 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by megaman4 »

Ovo i nas u BiH čeka. Draško i Vukan jedva čekaju da pričaju o Turcima.

Hrvati se ozbiljno zamislili jer se boje ubačenih elemenata u Hrvatskoj koji bi išli na provokacije.

A tebi je ovo samo pitanje Crne Gore ?

Nije druze. Jedini spas je Bošnjačko-Hrvatsko-Albanski sporazum o saradnji jer svi naginju ka zapadu.

A srbi su teško obolili od nacionalizma i rusofolije i samo žele tudju krv i tu lijeka nema.
Kikibombona

#5492 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

Leverage wrote: 01/09/2020 13:27 Sad kao Krivokapić i litijaši pozivaju na dostojanstvenu proslavu od kuće. Godinama, decenijama su skupljali najgori etnošovinistički i klerošovinistički ološ kao svoje glasačko tijelo, koketirali sa ratnim zločincima, relativizirati ratne zločine, prijetili manjinskim narodima, stvorili organizovanu rulju vodajući ih po litijama gdje im je Amfilohije punio glavu mržnjom i osvetom.

I sad kao sjedite kod kuće. Evo lete, haj'te molim vas.
To je najkomicmije od svega, poziv Krivokapica da svi ostanu u svojim kućama i da se na ulici nista ne moze poetici.

Brzo je Krivokapic zaboravio da je upravo on sa desetinama hiljada svojih pristalica u proteklih godinu dana paralisao saobraćaj u cijeloj Crnoj Gori.
RunnerX

#5493 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Kako SDP opra Dritana, auu,
Đurašković Abazoviću: Ako vam je politika DF bliža od SDP, nek vam je srećno

Dritan Abazović treba da bude svjestan odgovornosti koju nosi kao i da zna da su nacional-šovinističke parole njegovih saveznika i njegova slika i njegova briga, a najmanje mu je sada potrebno da iznosi neistine o SDP-u i da lamentira što SDP nastavlja da traje na pravoj strani istorije kao parlamentarni subjekat, saopštio je danas
član Predsjedništva SDP Nikola Đurašković.

“Abazoviću, SDP je bio opozicija DPS-u četiri godine, svojom voljom izašao iz vlasti bez ijedne mrlje, čist kao suza nakon što je ostvario još jedan strateški cilj ulaska u NATO, za što vi nijeste glasali da se ne bi zamjerili partnerima Mandiću, Kneževiću i Marku Milačiću. Tako ćemo i u narednom periodu biti opozicija vašoj koaliciji na čelu sa DF-om, čiji program već najavljujete da sprovodite. Pa vas zato slave u Banja Luci i Beogradu, umjesto na Cetinju”, naveo je Đurašković.

On je lideru URE poručio da brine svoju brigu, koja, kako je rekao, danas nije mala.

Brinite kako ćete poslije sinoćnjih izliva šovinizma graditi građansku, multietničku Crnu Goru sa onima koji prijete Vašim sunarodnicima i drugim građanima pripadnicima manjinskih naroda. Snosićete punu političku odgovornost za Vaš izbor koji poštujemo kao izraz demokratije i vaše političke volje”, dodao je član Predsjedništva SDP.

On je naglasio da promjene jesu neophodne i da je to jasno.

“Ali ne na način da se rizikuje građanska Crna Gora i da bi se dodvoravali kleronacionalizmu. Znamo da napadima na SDP pokušavate da sakrijete tu činjenicu ali vam neće proći. Sami ste izabrali put. Ostaće svima čudno zašto vam je DF politika kleronacionalizma bliža od SDP, i zašto vam je jedan od ciljeva na izborima bio da u sadejstvu sa DF napravite što veću štetu SDP. Zato ponavljamo kao što smo četiri godine bili opozicija i kritikovali loše poteze vlasti DPS-a, sada ćemo i vama i vašim DF saveznicima biti opozicija posebno u dijelu očuvanja građanske, nezavisne i multietničke Crne Gore. Ta Crna Gora nema političku cijenu”, rekao je Đurašković.

Odgovornost je, istakao je, Abazovićeva i on je mora nositi svjestan političkih posljedica.

I na kraju, vidimo da Vas ovih dana slavi i Matija Bećković i poziva u Beograd da Vas “nosi srpska omladina na rukama”. Možda da umjesto u Beograd, ipak treba da se pojavite na Cetinju. Možete sami, a možete i sa Markom Milačićem ili Amfilohijem, ali ovoga puta javno a ne tajno”, poručio je Đurašković.
shbc

#5494 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by shbc »

Porodice Foht wrote: 01/09/2020 14:35 Ovo je zanimljivo: ''U zemlji koja službeno ima 622.000 stanovnika u biračke popise upisano je preko 540.000 birača - dakle, punoljetnih osoba. Procjenjuje se da je broj maloljetnih osoba u Crnoj Gori oko 140.000. Dakle, ili Crnogoraca ima oko 700.000 pa je demografska statistika potpuno pogriješila, ili na biračkim popisima "spava” višak od najmanje pedeset, možda i šezdeset tisuća fantomskih birača.'' (Jutarnji list)
:? :shock:
Ne jebu Crnogorci. Lijeno im :mrgreen:
joint union

#5495 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by joint union »

A sta je bilo sa Milom pa da se tuguje? Zar nije do '23 Predsjednik?
Duka Dizel II

#5496 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

zilog wrote: 01/09/2020 14:40
"Je li moguće da domaćim Srbima nije jasno zašto nam smeta trobojka? Njihovo objašnjenje da je to “Nikolina trobojka”, u najmanju ruku je uvredljivo. Nije valjda da njome mašu zbog Kralja Nikole, kojega su proćerali, uzeli mu crkvu i državu. Nije važno što je ona, nego što ona danas simboliše. Da pokušam da pojasnim. Kukasti krst je sveti simbol u budizmu i hinduizmu, star hiljadama godina. Ima drevne korijene u Evropi i pojavljuje se u predhrišćanskoj kulturi. Do 20. vijeka u cijelom svijetu je bio znak sreće i blagostanja. Onda ga je Hitler uzeo kao simbol nacističke Njemačke. Tako je znak sreće, postao simbol zla i smrti.

Zatvorom se ne kažnjava ono što znak predstavlja, nego ono što simbolizuje. Kad mašete zastavom, koju nosite jer je ista kao srpska, ona za nas nije Nikolina zastava. Za nas je to simbol dima popaljenih crnogorskih kuća, simbol krvi crnogorskih rodoljuba, simbol suza crnogorske đece i simbol porobljene Crne Gore. Napravite razliku uzmeđu stvarnog značenja zastave i onoga što ona simbolizuje. I konačno prestanite da se ponašate kao da vam ništa nije jasno."

Vukaši Perović
Zbog ovakvih bisera će DPS otići napokon na smetlište istorije.
Baš ovakvima treba da zahvale.

Teško se vari ovakva količina gluposti.

Da su bar Ustavom ili zakonom zabranili trobojku ili nekim paragrafom precizno naveli šta ona "njima" simbolizuje.

Znači, oni nisu hapsili zbog zakona, nego zbog mišljenja nekog piskarala.

Pa to nema ni u Zimbabveu.
Last edited by Duka Dizel II on 01/09/2020 14:52, edited 1 time in total.
zilog

#5497 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

Ako su prijetnje iseljavanjem, napadi i presretanja autobusa sa Turcima - "prividjanje cetnika"

Onda: Sikter!!!
Kikibombona

#5498 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

Dritan na FB :-)
✊ PREKLINJEM VAS OSTANITE KUĆAMA, BIĆE VREMENA ZA SLAVLJE POBJEDA SVIH GRAĐANA OVE ZEMLJE, PORAŽENA JE SAMO MAFIJA

Dritan Abazović 💚 Mi smo koalicija koja je pred građane izašla sa ponudom da se dese promjene, Nikakvi pritisci koje dobijam sa raznih adresa i od raznih ljudi neće me pokolebati u naumu da se u Crnoj Gori smijeni tridesetogodišnja vlast. Ja sam na te pritiske imun.
RunnerX

#5499 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

malakh wrote: 01/09/2020 14:48 da, u pravu si.

editovao sam post.

Sad ćete da vidite šta će da radi koncern Vijesti, do sad su išli donekle u rukavicama, sad već idu stazama Kurira i Informera. Sinoć su onako nonšalantno provukli rečenicu da su procrnogorske pristalice napale mirne slavljenike. Kao eto prva flaša je poletjela iz tog kafića gdje su se pjevale crnogorske pjesme, a izvor im je jedan od učesnika.
Duka Dizel II

#5500 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Kikibombona wrote: 01/09/2020 14:49
Leverage wrote: 01/09/2020 13:27 Sad kao Krivokapić i litijaši pozivaju na dostojanstvenu proslavu od kuće. Godinama, decenijama su skupljali najgori etnošovinistički i klerošovinistički ološ kao svoje glasačko tijelo, koketirali sa ratnim zločincima, relativizirati ratne zločine, prijetili manjinskim narodima, stvorili organizovanu rulju vodajući ih po litijama gdje im je Amfilohije punio glavu mržnjom i osvetom.

I sad kao sjedite kod kuće. Evo lete, haj'te molim vas.
To je najkomicmije od svega, poziv Krivokapica da svi ostanu u svojim kućama i da se na ulici nista ne moze poetici.

Brzo je Krivokapic zaboravio da je upravo on sa desetinama hiljada svojih pristalica u proteklih godinu dana paralisao saobraćaj u cijeloj Crnoj Gori.
To su bile mirne litije, koje su pokazale punodomišljatost suštastvene misli i odluke da se brane svetinje i jača ovozemna i ononebna snaga Crne Gore.
Post Reply