BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Nisrin

#5476 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 17/11/2017 10:19, edited 1 time in total.
Pitar s Kariba

#5477 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Pitar s Kariba »

kockakockica wrote:Image

:thumbup:
Od Poljorada sve što sam probao je bilo manje ili više dobro ili odlično! :thumbup:

Ne znam samo šta se desilo sa puterom, već neko vrijeme ne mogu nigdje da ga nađem. A inače je odličan, samo njega kupujem .. ako ga nađem.

Image
Pitar s Kariba

#5478 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Pitar s Kariba »

Da pohvalim Bingov toalet-papir:
Image

Prešao sam sa Violete na Dolce, jeftinije je a solidnog, sasvim zadovoljavajućeg kvaliteta. Čujem da su počeli proizvoditi i one kuhinjske velike rolne, salavete i maramice .. Samo naprijed!
Ima još neki tuzlanski toalet-papir, vidio sam da ga reklamiraju, treba i to vidjeti valja li.

A pelene samo Violeta ... bolje od Pampersa :thumbup:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#5479 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Slo Burner »

Pitar s Kariba wrote:Da pohvalim Bingov toalet-papir:
Image

Prešao sam sa Violete na Dolce, jeftinije je a solidnog, sasvim zadovoljavajućeg kvaliteta. Čujem da su počeli proizvoditi i one kuhinjske velike rolne, salavete i maramice .. Samo naprijed!
Ima još neki tuzlanski toalet-papir, vidio sam da ga reklamiraju, treba i to vidjeti valja li.

Naslovnica

#5480 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Naslovnica »

Image

Gdje se tačno pravi ovaj papir, koja fabrika?
Pitar s Kariba

#5481 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Pitar s Kariba »

Naslovnica wrote: Gdje se tačno pravi ovaj papir, koja fabrika?
https://www.akta.ba/vijesti/bingo-iz-vl ... mice/68951
Naslovnica

#5482 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Naslovnica »

Pitar s Kariba wrote:
Naslovnica wrote: Gdje se tačno pravi ovaj papir, koja fabrika?
https://www.akta.ba/vijesti/bingo-iz-vl ... mice/68951
Zahvaljot.
male_okice

#5483 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by male_okice »

ne znam meni nesto i nije ovaj papir. bolji mi je onaj violeta porodicno pakovanje sa mirisom baby pudera. onaj sa breskvom nekako ne mogu

pelene violetine su odlicne. i lumpi (pravi violeta za konzum budu cesto na akciji veliko pakovanje po 22 KM) je dobar isto i one bebano (isto pravi violeta za bingo ali nazalost nemaju 6 a 5 nam je malena :sad: )
Pitar s Kariba

#5484 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Pitar s Kariba »

Ja nisam ni rekao da je Dolce kvalitetniji od Violete, ali je sigurno isplativiji, odnosno bolji je odnos kvalitet/cijena.
A meni je i bolji. Inače ne volim fensi obojene, našarane, super-nježne toalet-papire naprskane mirisima, šatro prirodnim. Daj mi obični bijeli, bezmirisni tariguz solidne čvrstoće i to je to, a Dolce je upravo takav. Pa nije tariguz sad neka umjetnost i nauka :D Dobro ne počnu pisati mudre poruke i citate velikih književnika :D
tap3ah75

#5485 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by tap3ah75 »

Pitar s Kariba wrote:
kockakockica wrote:Image

Od Poljorada sve što sam probao je bilo manje ili više dobro ili odlično! :thumbup:

Ne znam samo šta se desilo sa puterom, već neko vrijeme ne mogu nigdje da ga nađem. A inače je odličan, samo njega kupujem .. ako ga nađem.

Image
Poljoradov maslac imaš u bingu ono veće pakovanje ... na kocke sječeno ... 11.75 KM. Normalno stoji u friziderima kod kravljeg sira.
Pakovanje je od oko 400 -500 gr. tako da ispadne dobro jeftinije od svih ostalih.
tap3ah75

#5486 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by tap3ah75 »

Image

Samo troslojni dolazi u obzir a čini mi se da ga nemaju.
vješalica

#5487 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by vješalica »

De kontaktirajte proizvodjaca nek uzme u obzir vas vapaj za troslojnim da vam prsti ne upadaju u guzicu dok se brisete
Pitar s Kariba

#5488 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Pitar s Kariba »

Ja kako ih ovdje pohvalih, oni se baš razmahali :D

Eno u Bingu njihovi proizvodi: kuhinjski ubrusi, kuhinjske salvete, maramice i pelene :) :)

:thumbup: :bih:
zavezata-vreca

#5489 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zavezata-vreca »

Je li neko primijetio da tops ima ukus budji? Nekoliko zadnjih puta isto. Ja ga vise ne kupujem.
wolfie

#5490 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by wolfie »

zavezata-vreca wrote:Je li neko primijetio da tops ima ukus budji? Nekoliko zadnjih puta isto. Ja ga vise ne kupujem.
To je onaj sto je Bake dirao, ne more valjat. :D

Image
prof.

#5491 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by prof. »

zavezata-vreca wrote:Je li neko primijetio da tops ima ukus budji? Nekoliko zadnjih puta isto. Ja ga vise ne kupujem.
nije to zbog topsa, to je zbog tvojih usta :thumbup:
zavezata-vreca

#5492 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zavezata-vreca »

prof. wrote:
nije to zbog topsa, to je zbog tvojih usta :thumbup:
Jel i idealan ukus milkonog topsa od mojih usta?
Pitar s Kariba

#5493 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Pitar s Kariba »

U mojoj kući se pojelo jedno 1 000 000 000 topseva ... Nikad nijedan nije imao ukus buđi.

Image

Naslovnica

#5494 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Naslovnica »

Pitar s Kariba wrote:Ja nisam ni rekao da je Dolce kvalitetniji od Violete, ali je sigurno isplativiji, odnosno bolji je odnos kvalitet/cijena.
A meni je i bolji. Inače ne volim fensi obojene, našarane, super-nježne toalet-papire naprskane mirisima, šatro prirodnim. Daj mi obični bijeli, bezmirisni tariguz solidne čvrstoće i to je to, a Dolce je upravo takav. Pa nije tariguz sad neka umjetnost i nauka :D Dobro ne počnu pisati mudre poruke i citate velikih književnika :D
Kažu da su ovi obojeni, mirisni, ovakvi-onakvi...plaho štetni, pogotovu za žeMskinje. :shock:
Pitar s Kariba

#5495 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Pitar s Kariba »

Zanimljivo je da u apotekama, kad tražiš sterilne gaze, uvijek ti ponude neke strane, čini mi se makedonske. Dugo nisam ni znao da mi imamo naše domaće, Sanitex - Velika Kladuša.
E sad, zato, kad god kupujem, fino vratim one makedonske i kažem - Molim vas, dajte mi gaze Saniteks - Velika Kladuša! Obično ostanu zbunjeni ili kažu - Pa to vam je isto .. bla bla ... - Meni nije isto, Saniteks je bolji. Dajte mi Saniteks! :D
Koji su to samo lobiji i naše podaništvo.

Image
tap3ah75

#5496 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by tap3ah75 »

I ja sam nedavno ušao u apoteku nabrijan na lokalpatriotizam i podršku domaćeg i odmah teti rekoh:

- dajte mi bosnalijekove kapi za nos
- sigurno?
- naravno, nemojte mi one talijanske ili francuske kao prošli put.
- izvolite .... 6,80 KM

Bacim hladno cenera ...reknem u redu je za 20 pf. i lagano kući.

I kontam .... nećeš više nikad .... drži se drugi put braće talijana i francuza od 3-4 KM. :)
nepass1

#5497 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by nepass1 »

Pitar s Kariba wrote:U mojoj kući se pojelo jedno 1 000 000 000 topseva ... Nikad nijedan nije imao ukus buđi.

Image

jesu li ista omeksali ovi keksovi ili su jos uvijek kao kamen. mogu li imalo prici jaffa keksu?
bingov buraz

#5498 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bingov buraz »

Tops je :thumbup: ,tvrd je kad dugo stoji a to je do prodavnica ne do proizvodjaca.
Bavarac94

#5499 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Bavarac94 »

nepass1 wrote:
Pitar s Kariba wrote:U mojoj kući se pojelo jedno 1 000 000 000 topseva ... Nikad nijedan nije imao ukus buđi.

Image

jesu li ista omeksali ovi keksovi ili su jos uvijek kao kamen. mogu li imalo prici jaffa keksu?
Tops je zakon u odnosu na Jaffu ;)
drndalo

#5500 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by drndalo »

bingov buraz wrote:Tops je :thumbup: ,tvrd je kad dugo stoji a to je do prodavnica ne do proizvodjaca.
Kako moze ne biti do proizvodjaca ako je u roku, a otvrdnuo...? Pa nije chuna...?
Post Reply