FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
veljaca

#5476 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

dobar_ti? wrote:Pitam se koliko li je veza Rumenige morao povuci da bi se uslikao sa Nijazom, al' nebitno...

U narednom kolu ocekujem bod iz Sirokog, rezultat 1:1, strijelac Beslija.
:thumbup:

Samo ne rece: Koji Beslija ? Mirso ili Haris ..... :lol: :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#5477 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Šta ste odmah defanzivu uhvatili :-D
Ma imao sam i ja jedan period početkom ovog vijeka :D kad sam išao na sjever, ali su mi ti kompleksaši što psuju zgadili tu tribinu za sva vremena. Tad je bilo aktuelno da se psuje Čiči bez obzira kako čovjek igra :x
Nije loš sjever, mada je prije bio aktivniji, nijednom golmanu nije bilo lako braniti tamo 8-)
Charuga
Globalni moderator

#5478 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Najveci problem sjevera su ti neki "instant" navijaci ili "tranzistor" ili u novije vrijeme "internet" navijaci koji dolaze na utakmice samo kad Zelji ide dobro. Kad se nesto napravi, neki dobar rezultat eto njih i sto je najgore, odmah ocekuju one igre iz vremena kad covjek nije smio zakasniti ni minute da ne bi fulio prvi go. Cim nema gola 15-20 minuta "instant" navijaci pocnu negodovati, nadju zrtvu(e) i opletu sa sranjima.
karanana

#5479 Re: FK Zeljeznicar

Post by karanana »

vrhunac sjevera je da kazu golmanu pusi kurac pederu, jebemo ti mater.
Charuga
Globalni moderator

#5480 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

karanana wrote:vrhunac sjevera je da kazu golmanu pusi kurac pederu, jebemo ti mater.
Hvala ti sto si nas prosvjetlio ... 8-)
ultima_palabra

#5481 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Puši GA, ne kaže se šta 8-)
dobar_ti?

#5482 Re: FK Zeljeznicar

Post by dobar_ti? »

ultima_palabra wrote:Puši GA, ne kaže se šta 8-)
A ovakvi perverznjaci odmah pomisle na polni organ :roll: To vise govori o njima, nego o nama 8)
Šibicar

#5483 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

Plavih_11 wrote:Najveci problem sjevera su ti neki "instant" navijaci ili "tranzistor" ili u novije vrijeme "internet" navijaci koji dolaze na utakmice samo kad Zelji ide dobro. Kad se nesto napravi, neki dobar rezultat eto njih i sto je najgore, odmah ocekuju one igre iz vremena kad covjek nije smio zakasniti ni minute da ne bi fulio prvi go. Cim nema gola 15-20 minuta "instant" navijaci pocnu negodovati, nadju zrtvu(e) i opletu sa sranjima.
Još bih na sve ovo dodao i gostujuće navijače,kao jako važan faktor,često i pretjeranih,reakcija sjevera....
Charuga
Globalni moderator

#5484 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

PUNA PECARA ZA PRAVI SPEKTAKL

Posljednju prvenstvenu utakmicu Široki Brijeg je na Pecari odigrao krajem novembra prošle godine (Široki – Zvijezda 5:0), pa nema sumnje da su se u tom hercegovačkom gradu poželjeli dobre fudbalske predstave. Još kada tome dodamo da u goste dolazi zahuktala ekipa Željezničara, onda je normalno da u nedjelju na Pecari svi očekuju spektakl.

Domaći su nakon poraza u posljednjem kolu izgubili lidersku poziciju na tabeli i protiv Želje ih zanima jedino pobjeda. To nam je potvrdio i Toni Karačić, trener Širokobriježana, koji zna da je Željezničar kvalitetna ekipa, ali bez obzira na to, vjeruje da će njegovi momci utakmicu riješiti u svoju korist.

Široki će protiv sarajevskih plavih igrati bez Dioga i Topića, koji su u prošlom kolu zaradili suspenziju, ali se, za utjehu, u tim vraća kapiten Šilić, bivši reprezentativac BiH, koji je dvije sezone igrao i za ekipu sa Grbavice. U Širokom Brijegu se nadaju i punoj Pecari, pa su zbog toga smanjili cijene ulaznica, za tribine sjever i jug.

Da se u Širokom s pravom nadaju u povoljan ishod ovog derbija govori i podatak da Željezničar nikada nije odnio nijedan bod s Pecare, ali u taboru „plavih“ kažu da su tradicije tu da se ruše. Menadžer sarajevskog kluba Amar Osim je oprezan sa prognozama, ali je siguran da će Željo u Hercegovini igrati da ne izgubi, ponovo.

Ekipa Željezničara danas je otputovala na mini pripreme u Međugorje i to je samo još jedna potvrda ozbiljnosti s kojom su u taboru plavih pristupili ovom derbiju, ali i pokazatelj želje da se „ukletost“ Pecare napokon sruši.

Sutra vam donosimo i ekskluzivne izjave igrača oba tima i njihove prognoze rezultata derbija u Širokom Brijegu.
belissima

#5485 Re: FK Zeljeznicar

Post by belissima »

Očekujem u Lištici zastavu sa likom pokojnog Vedrana Puljića i pobjedu tima sa Grbavice!!!

VEDRAN PULJIĆ-PULJA 1985-2009
Charuga
Globalni moderator

#5486 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

belissima wrote:Očekujem u Lištici zastavu sa likom pokojnog Vedrana Puljića i pobjedu tima sa Grbavice!!!
Ovo prvo sigurno neces vidjeti jer je policija striktno zabranila sve vrste parola na ovoj utakmici. Pored toga, zabranjeno je unositi bubnjeve i zastave.

Sumnjam da ces i pobjedu tima sa Grbavice docekati .. 8-)
Erzsebet

#5487 Re: FK Zeljeznicar

Post by Erzsebet »

Plavih_11 wrote:Najveci problem sjevera su ti neki "instant" navijaci ili "tranzistor" ili u novije vrijeme "internet" navijaci koji dolaze na utakmice samo kad Zelji ide dobro. Kad se nesto napravi, neki dobar rezultat eto njih i sto je najgore, odmah ocekuju one igre iz vremena kad covjek nije smio zakasniti ni minute da ne bi fulio prvi go. Cim nema gola 15-20 minuta "instant" navijaci pocnu negodovati, nadju zrtvu(e) i opletu sa sranjima.

Naravno, slažem se ja da ima debila, slično je kod komšija na istoku. Ipak, u nedostatku novca za zapad, sjever mi je jedina realna opcija, iako mi se ni ona ne sviđa. Za zapad je karta preskupa, sve da i mi nije žao tih para. Nadam se istoku u skorije vrijeme, pa da gledam utakmicu k'o čovjek.
aerosa

#5488 Re: FK Zeljeznicar

Post by aerosa »

A fakat kad se već priča o tom istoku na grbavici, ima li kakve najave komšije da će se ono sređivati?
Šteta je kad se već može bez velike investicije napraviti nastavak na sjevernu tribinu da to već godinama onako stoji.
Napraviti ispod poslovne prostore, odnosno investitora naći kojem bi s prostori dali na korištenje x godina a da napravi i tribinu kompletnu zauzvrat...
elSaik

#5489 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Bilo je priče o istoku, tj. da je Kanton izdvojio pare. Međutim, ušuti se nešto oko toga. S tim da je cifra bila 200.000KM, a šta se može uraditi s toliko novca, ne baš mnogo.
aerosa

#5490 Re: FK Zeljeznicar

Post by aerosa »

Ma dati nekom poduzetniku prostore koje izgradi ispod tribine na 6,7 godina i to je to...
Nema potrebe izmišljati toplu vodu, ali nekom to očito ne ide u korist ili se nisu određeni ljudi našli u tome...
ultima_palabra

#5491 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

aerosa wrote:Ma dati nekom poduzetniku prostore koje izgradi ispod tribine na 6,7 godina i to je to...
Nema potrebe izmišljati toplu vodu, ali nekom to očito ne ide u korist ili se nisu određeni ljudi našli u tome...
Htio je Širbegović, al na 30 godina, pa mnogo je kume :-)
aerosa

#5492 Re: FK Zeljeznicar

Post by aerosa »

ultima_palabra wrote:
aerosa wrote:Ma dati nekom poduzetniku prostore koje izgradi ispod tribine na 6,7 godina i to je to...
Uh što jest-jest...
Pa isplatnije je kredit podići pa to sam odraditi i na kraju i kamate platiti pa ti ostane i tribina i prostori za izdavanje.
Šteta jbg...
Erzsebet

#5493 Re: FK Zeljeznicar

Post by Erzsebet »

ultima_palabra wrote:
Moglo se to sigurno smanjiti na 20 godina. U tom slučaju, deset je već prošlo, a mi nemamo ni T od tribine.
Adi_vp

#5494 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

:thumbup:
Isto vazi i za krajeve juga koji su nacickani kojekakvim kvazipoznavaocima fudbalske igre koji psuju sve zivo haman pa svakom na terenu...Takve ne smatram navijacima sekunde jedne...
Utokkha

#5495 Re: FK Zeljeznicar

Post by Utokkha »

Je li ko gledao Faul na Hayat Sportu? Amar vs. Janjos
Joj Janjosa buahahahahaha - pitarski intelektualac kakvi su inace :lol:

Ko je napisao knjigu "Orlovi rano lete"?
Janjos: "Jao pa to pitanje jaooooooooo. Davno knjiga... Kako (kamermanu)? Branko... Ćopić..." buahahhaha

Amar 14, janjos 9 (5 razlike aludira na potencijalni rezultat na Zuban polju)
Nagib

#5496 Re: FK Zeljeznicar

Post by Nagib »

Utokkha wrote:Je li ko gledao Faul na Hayat Sportu? Amar vs. Janjos
Joj Janjosa buahahahahaha - pitarski intelektualac kakvi su inace :lol:

Ko je napisao knjigu "Orlovi rano lete"?
Janjos: "Jao pa to pitanje jaooooooooo. Davno knjiga... Kako (kamermanu)? Branko... Ćopić..." buahahhaha

Amar 14, janjos 9 (5 razlike aludira na potencijalni rezultat na Zuban polju)

jaaooooooo gledao sam hahaha...Amar ga je otpuhao sa stilom :dance:
haman na svako je iz prve odgovorio,a ovaj njanjavi se cudi,trazi pomoc hahahahaha
Baltazar_khan

#5497 Re: FK Zeljeznicar

Post by Baltazar_khan »

Nagib wrote: jaaooooooo gledao sam hahaha...Amar ga je otpuhao sa stilom :dance:
haman na svako je iz prve odgovorio,a ovaj njanjavi se cudi,trazi pomoc hahahahaha
Zato je riđobrkog Janjoš otpuhao taktički na terenu na zadnjem derbiju ;-)
Nagib

#5498 Re: FK Zeljeznicar

Post by Nagib »

Baltazar_khan wrote:
Nagib wrote: jaaooooooo gledao sam hahaha...Amar ga je otpuhao sa stilom :dance:
nekome je bitno i nesto mimo terena (ne zutilo)... :wink:
elSaik

#5499 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Baltazar_khan wrote:
Sa uigranijom i u tom trenutku boljom ekipom braniti se i pouzdati u prekidanje napada protivnika nepostojećim ofsajdima - jake li taktike.
Utokkha

#5500 Re: FK Zeljeznicar

Post by Utokkha »

Dajte nam horde malta :lol: :lol:
Post Reply