HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
MeanMachine

#5476 Re: HS kablovska

Post by MeanMachine »

chakany wrote:
rizibizi wrote:Moze mala pomoc na modulu preskeniram i dobijem testne kanale, koje su frekvencije na set top boxu da i komsiju pripazim?

Sto se tice kanala, kako je bilo do sada nije lose, iskreno od ovih 7-8-10 testnih najvise sam gledao MTV-jeve, nikleodon ili kako vec i comedy central a ovaj poker tv, valentino ovako i valentino onako, eurochanel na kojem se nista ne vidi bezze samo jos kanala koje trebam ukinuti poslije skeniranja. Ali eto samo nek je veselo nek se nesto desava.
Ne diraj Eurochannel života ti :) . To je jedan od boljih kanala koje su uveli :thumbup:
Gdje ćeš njega u isti koš sa Valentinovim kanalima :lol:
Po jednom parametru možda i mogu u isti koš - kvalitet slike je na oba kanala ravan Ultra HD standardu :lol:
bull21

#5477 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

Planiraju li oni poboljšati internet i nama koji nismo KIDovci? :x
Astrix

#5478 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

Kakvu sicu, pa ovo sto se sad nudi je i vise nego dobro u odnosu na ono prije sto je bilo...

4096/512 kbps za 15 KM

nisam upoznat sa ostalim kablovskim operaterima ali sigurno da nisu puno bolji...
bahate

#5479 Re: HS kablovska

Post by bahate »

Astrix wrote:Kakvu sicu, pa ovo sto se sad nudi je i vise nego dobro u odnosu na ono prije sto je bilo...

4096/512 kbps za 15 KM

nisam upoznat sa ostalim kablovskim operaterima ali sigurno da nisu puno bolji...
Ja se slazem u potpunosti :thumbup: ima bh telekom za cvaju 2Mb hahahahaha
bosnian1873

#5480 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Zašto Hayat Music i Hayat Folk nisu radili jutros?
A ima slučajeva da svakog jutra ne radi Hayat Music.
kupujmodomace

#5481 Re: HS kablovska

Post by kupujmodomace »

bosnian1873 wrote:Zašto Hayat Music i Hayat Folk nisu radili jutros?
ja sam 2x primjetio da nisu, sinoc i jos jednom...sad rade..zvao sam da pitam i kazu pukla opticka konekcija, rade na popravci, i pazi cuda..napravili :D
hayat music mi je jedini muzicki kanal koji gledam..samo muzika i nista vise, malo reklama i super...
samo se nadam da nece emisije ubacivati ...
ugl za sada meni no.1. muzicki kanal :)
ko bi rekao..od Hayata... :mrgreen:
Son1

#5482 Re: HS kablovska

Post by Son1 »

Rade li vam Arene?
Duge

#5483 Re: HS kablovska

Post by Duge »

Meni su zakljucane iz nekog razloga
The Realist

#5484 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Son1 wrote:Rade li vam Arene?
Ne. Također su mi RTL i Nova loši.
The Realist

#5485 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

bosnian1873 wrote:Zašto Hayat Music i Hayat Folk nisu radili jutros?
I meni se ovo često dešava i baš je specifično za ova dva kanala. Sve radi, ali oni ne i onda samo prorade.

Btw. eno obavještenje za Bjelašnicu, neko je nešto presjekao i rade na tome, pa ne znam utiče li to kako na nas ostale.
kakaljin

#5486 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Son1 wrote:Rade li vam Arene?

Arene ne rade ni na MOJA TV, kazu imaju neke smetnje

dok mi na HS-u prekidaju stalno i prave se kocice na ekranu
bahate

#5487 Re: HS kablovska

Post by bahate »

Ovi na HS-u pola godine uvode nove kanale na kablovsku, kako to ljudi jednostavno rade, dodje mi da ih sad nazovem i da im jebem sve :-) :x

http://teve.ba/article/12783/htv-3-i-ht ... etu-b-neta
Son1

#5488 Re: HS kablovska

Post by Son1 »

Hvala na odgovorima, bit ce da je do Arene nesto.
Eldinn

#5489 Re: HS kablovska

Post by Eldinn »

Ni meni ne rade Arene, sigurno je do njih nesto, nadam se da ce brzo rijesiti problem
amker

#5490 Re: HS kablovska

Post by amker »

rizibizi wrote:Moze mala pomoc na modulu preskeniram i dobijem testne kanale, koje su frekvencije na set top boxu da i komsiju pripazim?

Sto se tice kanala, kako je bilo do sada nije lose, iskreno od ovih 7-8-10 testnih najvise sam gledao MTV-jeve, nikleodon ili kako vec i comedy central a ovaj poker tv, valentino ovako i valentino onako, eurochanel na kojem se nista ne vidi bezze samo jos kanala koje trebam ukinuti poslije skeniranja. Ali eto samo nek je veselo nek se nesto desava.

Frekvencija 466
Simbol rate 6875
Modulacija 256QAM

pozdrav
Astrix

#5491 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

Evo bas sad gledam na novom racunu sto mi je dosao i pozadi gdje su reklame pise da od nove 2013 imat cemo tri nova kanala u ponudi a to su: Eurochannel, Crime&Investigation, History HD...
The Realist

#5492 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Samo ta tri? Premalo je to. Dobro, možemo već ove gledati, ali stvarno im dugo treba da sve to poslože.
mixone1995

#5493 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

Astrix wrote:Evo bas sad gledam na novom racunu sto mi je dosao i pozadi gdje su reklame pise da od nove 2013 imat cemo tri nova kanala u ponudi a to su: Eurochannel, Crime&Investigation, History HD...
Nije tacno vec ovako pise "Od decembra jos brzi i bogatiji kid paketi, zagarantovani vece brzine interneta, uskoro novi tv programi, izdvajamo : crime, eurochannel, history, travel (slike ta 4 kanala), za vas pripremamo jos mnogo iznenadjenja u ponudi za 2013. godinu".

:D :D
Troll_Happens

#5494 Re: HS kablovska

Post by Troll_Happens »

Stvarno je nevidjeni bezobrazluk sto ljudi ukidaju njemacke kanale. Pa ako hoce da poboljsaju program i kvalitet istog nije mi jasno sto ukidaju to a ostavljaju mi sranja od kanala tipa igman kakanj osm i ostale televizije koje niko negleda. Ne razumijem uopste kako funkcionise mozak tih ljudi koji to odlucuju ako ga uopste imaju. Platis nesto i podpises ugovor da bi dobio nesto drugo i gledao primitivizam i seljakluk. Uzas jedan :x
ima li ko prijedlog sta raditi u im situacijama? Mozeli se provajder mjenjat ili se moze sta sa ovim hajvanima dogovorit da vrate sto je bilo???
azdralovic

#5495 Re: HS kablovska

Post by azdralovic »

Troll_Happens wrote:Stvarno je nevidjeni bezobrazluk sto ljudi ukidaju njemacke kanale. Pa ako hoce da poboljsaju program i kvalitet istog nije mi jasno sto ukidaju to a ostavljaju mi sranja od kanala tipa igman kakanj osm i ostale televizije koje niko negleda. Ne razumijem uopste kako funkcionise mozak tih ljudi koji to odlucuju ako ga uopste imaju. Platis nesto i podpises ugovor da bi dobio nesto drugo i gledao primitivizam i seljakluk. Uzas jedan :x
ima li ko prijedlog sta raditi u im situacijama? Mozeli se provajder mjenjat ili se moze sta sa ovim hajvanima dogovorit da vrate sto je bilo???
cini mi se da je bilo vec na ovoj temi da je neko spomenuo, kako bi dobili dozvolu za rad, u ponudu su obavezni uvrstiti lokalne tv kanale sa podrucja koje pokrivaju... tako da igman i to valjda moraju imati ili sta vec
Tiger 033

#5496 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

azdralovic wrote:kako bi dobili dozvolu za rad, u ponudu su obavezni uvrstiti lokalne tv kanale sa podrucja koje pokrivaju...
De bogati NE valjaj GLUPOSTI :-) dužni su samo emitovati Javni servis u koji spada "FTV,BHT i RTRS" sve ostalo NE moraju ako NEce

"Da li kablovski operateri imaju obaveznu listu programa koje moraju imati u svom sistemu?
Korisnik Dozvole je obavezan distribuirati programe Javnog radiotelevizijskog sistema Bosne i Hercegovine, u koji spadaju Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, Radiotelevizija Federacije Bosne i Hercegovine i Radiotelevizija Republike Srpske."

http://www.cra.ba/bih/index.php?uid=1274137927
The Realist

#5497 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Tiger 033 wrote:
azdralovic wrote:kako bi dobili dozvolu za rad, u ponudu su obavezni uvrstiti lokalne tv kanale sa podrucja koje pokrivaju...
De bogati NE valjaj GLUPOSTI :-) dužni su samo emitovati Javni servis u koji spada "FTV,BHT i RTRS" sve ostalo NE moraju ako NEce

"Da li kablovski operateri imaju obaveznu listu programa koje moraju imati u svom sistemu?
Korisnik Dozvole je obavezan distribuirati programe Javnog radiotelevizijskog sistema Bosne i Hercegovine, u koji spadaju Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, Radiotelevizija Federacije Bosne i Hercegovine i Radiotelevizija Republike Srpske."

http://www.cra.ba/bih/index.php?uid=1274137927
Da, ali kada ulaziš u neko područje, automatski ubacuješ lokalni program. Ne radi ostalih, nego radi lokalnog stanovništva, ali onda se i kod nas pojavi, logično.
orochi

#5498 Re: HS kablovska

Post by orochi »

Da li neko zna mogul na digitalnoj na sony (kld ex410) kliknem ono guide da vidim program izbaci mi samo program za par njemackih i jedan italijanski. Ostali nema programa. Mozel se to kako napraviti?
Troll_Happens

#5499 Re: HS kablovska

Post by Troll_Happens »

azdralovic wrote:
Troll_Happens wrote:Stvarno je nevidjeni bezobrazluk sto ljudi ukidaju njemacke kanale. Pa ako hoce da poboljsaju program i kvalitet istog nije mi jasno sto ukidaju to a ostavljaju mi sranja od kanala tipa igman kakanj osm i ostale televizije koje niko negleda. Ne razumijem uopste kako funkcionise mozak tih ljudi koji to odlucuju ako ga uopste imaju. Platis nesto i podpises ugovor da bi dobio nesto drugo i gledao primitivizam i seljakluk. Uzas jedan :x
cini mi se da je bilo vec na ovoj temi da je neko spomenuo, kako bi dobili dozvolu za rad, u ponudu su obavezni uvrstiti lokalne tv kanale sa podrucja koje pokrivaju... tako da igman i to valjda moraju imati ili sta vec
okey je to nemam ja nista protiv lokalnih programa ako su u obavezi ili nisu neka ih postave nemam nista protiv. Ali ne moze da mi da ugovor na kom pisu rtl vox pro 7 itd.. a onda da mi odjednom jednog dana smakne to i ubacuje neke druge glupe kanale... Sem toga ako vec hoce da poprave kvalitet sto ne zadrze postojece i dodaju nove to bih vidio kao neki vid truda da zele da rade na kvalitetu. Ali ovo sto oni rade to je bezobrazluk tipican samo nama. Ko oni su budale sta im god serviras gledace i placace.... Vala necu ako ne mogne dogovor da padne wozdra jos ce me oni jeb.. :x :x
chakany

#5500 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Kako sam ja shvatio samo se mogu siriti na digitalnoj, tj. na digitalnoj mogu ostati kanali i mogu siriti ponudu.
Sto se tice analogne, tu je vec malo drugi problem, zato sto imaju limit sa frekvencijama.
Tako da ukoliko zele nesto ubaciti, onda moraju nesto i izbaciti.
Mislim da se analogna lista maksimalno moze siriti do nekih 70 kanala, jer fakticki nemaju mjesta vise gdje ubaciti program.
Tako su nesto i govorili na ovim internet portalima, da je buducnost u digitalnoj i da ce se tu vidjeti napredak.
Locked