Po jednom parametru možda i mogu u isti koš - kvalitet slike je na oba kanala ravan Ultra HD standarduchakany wrote:Ne diraj Eurochannel života tirizibizi wrote:Moze mala pomoc na modulu preskeniram i dobijem testne kanale, koje su frekvencije na set top boxu da i komsiju pripazim?
Sto se tice kanala, kako je bilo do sada nije lose, iskreno od ovih 7-8-10 testnih najvise sam gledao MTV-jeve, nikleodon ili kako vec i comedy central a ovaj poker tv, valentino ovako i valentino onako, eurochanel na kojem se nista ne vidi bezze samo jos kanala koje trebam ukinuti poslije skeniranja. Ali eto samo nek je veselo nek se nesto desava.. To je jedan od boljih kanala koje su uveli
![]()
Gdje ćeš njega u isti koš sa Valentinovim kanalima
HS kablovska
Moderator: anex
- MeanMachine
#5476 Re: HS kablovska
-
bull21
#5477 Re: HS kablovska
Planiraju li oni poboljšati internet i nama koji nismo KIDovci? 
-
Astrix
#5478 Re: HS kablovska
Kakvu sicu, pa ovo sto se sad nudi je i vise nego dobro u odnosu na ono prije sto je bilo...
4096/512 kbps za 15 KM
nisam upoznat sa ostalim kablovskim operaterima ali sigurno da nisu puno bolji...
4096/512 kbps za 15 KM
nisam upoznat sa ostalim kablovskim operaterima ali sigurno da nisu puno bolji...
- bahate
#5479 Re: HS kablovska
Ja se slazem u potpunostiAstrix wrote:Kakvu sicu, pa ovo sto se sad nudi je i vise nego dobro u odnosu na ono prije sto je bilo...
4096/512 kbps za 15 KM
-
bosnian1873
#5480 Re: HS kablovska
Zašto Hayat Music i Hayat Folk nisu radili jutros?
A ima slučajeva da svakog jutra ne radi Hayat Music.
-
kupujmodomace
#5481 Re: HS kablovska
ja sam 2x primjetio da nisu, sinoc i jos jednom...sad rade..zvao sam da pitam i kazu pukla opticka konekcija, rade na popravci, i pazi cuda..napravilibosnian1873 wrote:Zašto Hayat Music i Hayat Folk nisu radili jutros?
hayat music mi je jedini muzicki kanal koji gledam..samo muzika i nista vise, malo reklama i super...
samo se nadam da nece emisije ubacivati ...
ugl za sada meni no.1. muzicki kanal
ko bi rekao..od Hayata...
-
Duge
#5483 Re: HS kablovska
Meni su zakljucane iz nekog razloga
-
The Realist
#5484 Re: HS kablovska
Ne. Također su mi RTL i Nova loši.Son1 wrote:Rade li vam Arene?
-
The Realist
#5485 Re: HS kablovska
I meni se ovo često dešava i baš je specifično za ova dva kanala. Sve radi, ali oni ne i onda samo prorade.bosnian1873 wrote:Zašto Hayat Music i Hayat Folk nisu radili jutros?
Btw. eno obavještenje za Bjelašnicu, neko je nešto presjekao i rade na tome, pa ne znam utiče li to kako na nas ostale.
-
kakaljin
#5486 Re: HS kablovska
Son1 wrote:Rade li vam Arene?
Arene ne rade ni na MOJA TV, kazu imaju neke smetnje
dok mi na HS-u prekidaju stalno i prave se kocice na ekranu
- bahate
#5487 Re: HS kablovska
Ovi na HS-u pola godine uvode nove kanale na kablovsku, kako to ljudi jednostavno rade, dodje mi da ih sad nazovem i da im jebem sve
http://teve.ba/article/12783/htv-3-i-ht ... etu-b-neta
http://teve.ba/article/12783/htv-3-i-ht ... etu-b-neta
-
Son1
#5488 Re: HS kablovska
Hvala na odgovorima, bit ce da je do Arene nesto.
-
Eldinn
#5489 Re: HS kablovska
Ni meni ne rade Arene, sigurno je do njih nesto, nadam se da ce brzo rijesiti problem
- amker
#5490 Re: HS kablovska
rizibizi wrote:Moze mala pomoc na modulu preskeniram i dobijem testne kanale, koje su frekvencije na set top boxu da i komsiju pripazim?
Sto se tice kanala, kako je bilo do sada nije lose, iskreno od ovih 7-8-10 testnih najvise sam gledao MTV-jeve, nikleodon ili kako vec i comedy central a ovaj poker tv, valentino ovako i valentino onako, eurochanel na kojem se nista ne vidi bezze samo jos kanala koje trebam ukinuti poslije skeniranja. Ali eto samo nek je veselo nek se nesto desava.
Frekvencija 466
Simbol rate 6875
Modulacija 256QAM
pozdrav
-
Astrix
#5491 Re: HS kablovska
Evo bas sad gledam na novom racunu sto mi je dosao i pozadi gdje su reklame pise da od nove 2013 imat cemo tri nova kanala u ponudi a to su: Eurochannel, Crime&Investigation, History HD...
-
The Realist
#5492 Re: HS kablovska
Samo ta tri? Premalo je to. Dobro, možemo već ove gledati, ali stvarno im dugo treba da sve to poslože.
- mixone1995
#5493 Re: HS kablovska
Nije tacno vec ovako pise "Od decembra jos brzi i bogatiji kid paketi, zagarantovani vece brzine interneta, uskoro novi tv programi, izdvajamo : crime, eurochannel, history, travel (slike ta 4 kanala), za vas pripremamo jos mnogo iznenadjenja u ponudi za 2013. godinu".Astrix wrote:Evo bas sad gledam na novom racunu sto mi je dosao i pozadi gdje su reklame pise da od nove 2013 imat cemo tri nova kanala u ponudi a to su: Eurochannel, Crime&Investigation, History HD...
- Troll_Happens
#5494 Re: HS kablovska
Stvarno je nevidjeni bezobrazluk sto ljudi ukidaju njemacke kanale. Pa ako hoce da poboljsaju program i kvalitet istog nije mi jasno sto ukidaju to a ostavljaju mi sranja od kanala tipa igman kakanj osm i ostale televizije koje niko negleda. Ne razumijem uopste kako funkcionise mozak tih ljudi koji to odlucuju ako ga uopste imaju. Platis nesto i podpises ugovor da bi dobio nesto drugo i gledao primitivizam i seljakluk. Uzas jedan 
ima li ko prijedlog sta raditi u im situacijama? Mozeli se provajder mjenjat ili se moze sta sa ovim hajvanima dogovorit da vrate sto je bilo???
ima li ko prijedlog sta raditi u im situacijama? Mozeli se provajder mjenjat ili se moze sta sa ovim hajvanima dogovorit da vrate sto je bilo???
-
azdralovic
#5495 Re: HS kablovska
cini mi se da je bilo vec na ovoj temi da je neko spomenuo, kako bi dobili dozvolu za rad, u ponudu su obavezni uvrstiti lokalne tv kanale sa podrucja koje pokrivaju... tako da igman i to valjda moraju imati ili sta vecTroll_Happens wrote:Stvarno je nevidjeni bezobrazluk sto ljudi ukidaju njemacke kanale. Pa ako hoce da poboljsaju program i kvalitet istog nije mi jasno sto ukidaju to a ostavljaju mi sranja od kanala tipa igman kakanj osm i ostale televizije koje niko negleda. Ne razumijem uopste kako funkcionise mozak tih ljudi koji to odlucuju ako ga uopste imaju. Platis nesto i podpises ugovor da bi dobio nesto drugo i gledao primitivizam i seljakluk. Uzas jedan
- Tiger 033
#5496 Re: HS kablovska
De bogati NE valjaj GLUPOSTIazdralovic wrote:kako bi dobili dozvolu za rad, u ponudu su obavezni uvrstiti lokalne tv kanale sa podrucja koje pokrivaju...
"Da li kablovski operateri imaju obaveznu listu programa koje moraju imati u svom sistemu?
Korisnik Dozvole je obavezan distribuirati programe Javnog radiotelevizijskog sistema Bosne i Hercegovine, u koji spadaju Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, Radiotelevizija Federacije Bosne i Hercegovine i Radiotelevizija Republike Srpske."
http://www.cra.ba/bih/index.php?uid=1274137927
-
The Realist
#5497 Re: HS kablovska
Da, ali kada ulaziš u neko područje, automatski ubacuješ lokalni program. Ne radi ostalih, nego radi lokalnog stanovništva, ali onda se i kod nas pojavi, logično.Tiger 033 wrote:De bogati NE valjaj GLUPOSTIazdralovic wrote:kako bi dobili dozvolu za rad, u ponudu su obavezni uvrstiti lokalne tv kanale sa podrucja koje pokrivaju...dužni su samo emitovati Javni servis u koji spada "FTV,BHT i RTRS" sve ostalo NE moraju ako NEce
"Da li kablovski operateri imaju obaveznu listu programa koje moraju imati u svom sistemu?
Korisnik Dozvole je obavezan distribuirati programe Javnog radiotelevizijskog sistema Bosne i Hercegovine, u koji spadaju Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, Radiotelevizija Federacije Bosne i Hercegovine i Radiotelevizija Republike Srpske."
http://www.cra.ba/bih/index.php?uid=1274137927
-
orochi
#5498 Re: HS kablovska
Da li neko zna mogul na digitalnoj na sony (kld ex410) kliknem ono guide da vidim program izbaci mi samo program za par njemackih i jedan italijanski. Ostali nema programa. Mozel se to kako napraviti?
- Troll_Happens
#5499 Re: HS kablovska
okey je to nemam ja nista protiv lokalnih programa ako su u obavezi ili nisu neka ih postave nemam nista protiv. Ali ne moze da mi da ugovor na kom pisu rtl vox pro 7 itd.. a onda da mi odjednom jednog dana smakne to i ubacuje neke druge glupe kanale... Sem toga ako vec hoce da poprave kvalitet sto ne zadrze postojece i dodaju nove to bih vidio kao neki vid truda da zele da rade na kvalitetu. Ali ovo sto oni rade to je bezobrazluk tipican samo nama. Ko oni su budale sta im god serviras gledace i placace.... Vala necu ako ne mogne dogovor da padne wozdra jos ce me oni jeb..azdralovic wrote:cini mi se da je bilo vec na ovoj temi da je neko spomenuo, kako bi dobili dozvolu za rad, u ponudu su obavezni uvrstiti lokalne tv kanale sa podrucja koje pokrivaju... tako da igman i to valjda moraju imati ili sta vecTroll_Happens wrote:Stvarno je nevidjeni bezobrazluk sto ljudi ukidaju njemacke kanale. Pa ako hoce da poboljsaju program i kvalitet istog nije mi jasno sto ukidaju to a ostavljaju mi sranja od kanala tipa igman kakanj osm i ostale televizije koje niko negleda. Ne razumijem uopste kako funkcionise mozak tih ljudi koji to odlucuju ako ga uopste imaju. Platis nesto i podpises ugovor da bi dobio nesto drugo i gledao primitivizam i seljakluk. Uzas jedan
- chakany
#5500 Re: HS kablovska
Kako sam ja shvatio samo se mogu siriti na digitalnoj, tj. na digitalnoj mogu ostati kanali i mogu siriti ponudu.
Sto se tice analogne, tu je vec malo drugi problem, zato sto imaju limit sa frekvencijama.
Tako da ukoliko zele nesto ubaciti, onda moraju nesto i izbaciti.
Mislim da se analogna lista maksimalno moze siriti do nekih 70 kanala, jer fakticki nemaju mjesta vise gdje ubaciti program.
Tako su nesto i govorili na ovim internet portalima, da je buducnost u digitalnoj i da ce se tu vidjeti napredak.
Sto se tice analogne, tu je vec malo drugi problem, zato sto imaju limit sa frekvencijama.
Tako da ukoliko zele nesto ubaciti, onda moraju nesto i izbaciti.
Mislim da se analogna lista maksimalno moze siriti do nekih 70 kanala, jer fakticki nemaju mjesta vise gdje ubaciti program.
Tako su nesto i govorili na ovim internet portalima, da je buducnost u digitalnoj i da ce se tu vidjeti napredak.