Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
simpozijum delirijum

#5476 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by simpozijum delirijum »

jeza u ledja wrote:
Jack Be Nimble wrote:Ima li iko misljenja o novom zakonu za ilegalne imigrante u Arizoni? Policajci ce moci zaustavljati gradjane i traziti dokaz da legalno borave u Americi. Dize se buka da je to 'racial profiling'. Ja se pitam sta su dosada cekali :D

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8641346.stm
U Teksasu svugdje na cestama blizu granice imas checkpoints (nekad mozda i vise od 100 milja od granice) gdje zaustavljaju i legitimisu. Obicno ako ne izgledas Hispanic ne pitaju puno.
sluzba je ; Border patrol , u granicnim drzavama patroliraju i u unutrasnjosti drzave ako sumnaju na sverc imigranata , obicna policija ne pravi probleme imigrantima (osim ako nije neki prekrsaj ) jer nisu nadlezni
tacno je da su tamnoputi prvi sumnjivci
trenutno su protesti imigranata u Arizoni i ocekuje se duga pravna borba da se ovaj najrigorozniji zakon protiv imigranata ponisti kao neustavan
inace USA jeste najtolerantnija u vezi imigranata , mnogo vise nego li Evropljani, ali ekonomska kriza cini svoje , uz rastucu nezaposlenost
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#5477 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

i opet se nista nece promijeniti, u ilegali svi a vlast opet nista ne cini, ovaj zakon po meni je samo farsa

npr. illegalni roditelji plase se doci na informacije ili pta u skolu radi hapsa, a onda to SAD ili lokalna vlada kaze to je protuzakonito, znaci slobodno dodjite :? tj. hapsiti sve nelegalne pod krovom koji run local government ili sire je opet nezakonito.... ma jebo lud zbunjena, eto to ti je to :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#5478 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

jos ameri nisu nacisto sta ce sa njima, bas kao sto ovi video dole svjedoce

:mrgreen:
corolla02

#5479 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

Mexicanci i Turci u ocima SAD ipak imaju nesto zajednicko :D

http://www.cleveland.com/nation/index.s ... enian.html
Jack Be Nimble

#5480 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Jack Be Nimble »

corolla02 wrote:Mexicanci i Turci u ocima SAD ipak imaju nesto zajednicko :D

http://www.cleveland.com/nation/index.s ... enian.html
:skoljka: :x
simpozijum delirijum

#5481 Re: President Barack Hussein Obama!!!

54 % USA budzeta je za odbranu ? svjetski rekorder po potrosnji za vojsku koja gubi ratove :lol: ludilo oc'am
evo na linku podaci i grafikoni
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=18852
vivaldi

#5482 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by vivaldi »

simpozijum delirijum wrote:54 % USA budzeta je za odbranu ? svjetski rekorder po potrosnji za vojsku koja gubi ratove :lol: ludilo oc'am
Malo si pomjesao loncice. Koga je us army napao, taj je bez zuba vrlo brzo ostao. Problem je u njihovoj politici koja ne zna sta dalje nakon sto vojska odradi svoje pa ih godinama ili decenijama drze ko glinene golubove po nekim zemljama..
simpozijum delirijum

#5483 Re: President Barack Hussein Obama!!!

vivaldi wrote:
simpozijum delirijum wrote:54 % USA budzeta je za odbranu ? svjetski rekorder po potrosnji za vojsku koja gubi ratove :lol: ludilo oc'am
Malo si pomjesao loncice. Koga je us army napao, taj je bez zuba vrlo brzo ostao. Problem je u njihovoj politici koja ne zna sta dalje nakon sto vojska odradi svoje pa ih godinama ili decenijama drze ko glinene golubove po nekim zemljama..
tacna ispravka , slazem se , ali ta politika ih papreno kosta , doduse lako je napadati drzave koje su inace u poluraspadnutom stanju i siromasne
nisu se jos suocili sa snaznim protivnikom
u svakom slucaju?
troskovi su enormni, previse cak i za USA
:run:
vivaldi

#5484 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by vivaldi »

simpozijum delirijum wrote:tacna ispravka , slazem se , ali ta politika ih papreno kosta , doduse lako je napadati drzave koje su inace u poluraspadnutom stanju i siromasne
u svakom slucaju?
Ma ja sam se samo fokusirao na vojsku jer ona sasvim sigurno vrijedi najmanje toliko koliko kosta. Svi mi znamo njihove budzete npr. u Iraku (i dnevne i sedmicne i godisnje i kad god im kongres odobri dodatne milijarde), samo ja jos nikad nisam cuo koliko amerika ispumpa nafte svaki dan iz tog iraka. Nikad nisam cuo ni koliko je Kuvajcane kostalo oslobodjenje zemlje 91? Vjerovatno i dan danas to placaju samo mi ne znamo, a za to nije zasluzna americka demokratija vec americka armija.

Ameriku je najmocnijom zemljom napravila upravo vojska, a koga ce napasti ne odlucuju generali vec opet politicari, mada mnoge zemlje nisu jadne (npr upravo Irak) vec njih jadnim cini moc us army. Mislim da ne postoji zemlja na svijetu koja bi cak i do dana danasnjeg konvencionalnim oruzjem zauzela irak.

Znam da si ti mislio na neke zahebane zemlje, ali te zemlje imaju nuklearno oruzje pa su vrlo male sanse da dodje do odmjeravanja snage.

Ustvari da budem iskren, ja sam shvatio sta si ti htio reci samo se nisi dobro izrazio.
simpozijum delirijum

#5485 Re: President Barack Hussein Obama!!!

vivaldi wrote:
simpozijum delirijum wrote:tacna ispravka , slazem se , ali ta politika ih papreno kosta , doduse lako je napadati drzave koje su inace u poluraspadnutom stanju i siromasne
u svakom slucaju?
Ma ja sam se samo fokusirao na vojsku jer ona sasvim sigurno vrijedi najmanje toliko koliko kosta. Svi mi znamo njihove budzete npr. u Iraku (i dnevne i sedmicne i godisnje i kad god im kongres odobri dodatne milijarde), samo ja jos nikad nisam cuo koliko amerika ispumpa nafte svaki dan iz tog iraka. Nikad nisam cuo ni koliko je Kuvajcane kostalo oslobodjenje zemlje 91? Vjerovatno i dan danas to placaju samo mi ne znamo, a za to nije zasluzna americka demokratija vec americka armija.

Ameriku je najmocnijom zemljom napravila upravo vojska, a koga ce napasti ne odlucuju generali vec opet politicari, mada mnoge zemlje nisu jadne (npr upravo Irak) vec njih jadnim cini moc us army. Mislim da ne postoji zemlja na svijetu koja bi cak i do dana danasnjeg konvencionalnim oruzjem zauzela irak.

Znam da si ti mislio na neke zahebane zemlje, ali te zemlje imaju nuklearno oruzje pa su vrlo male sanse da dodje do odmjeravanja snage.

Ustvari da budem iskren, ja sam shvatio sta si ti htio reci samo se nisi dobro izrazio.
ipak mi se cini da su troskovi okupacije i vodjenja protugerilskoga ratovanja nadmasuju profit koji nesumnjivo crpe uz pomoc vojno-industrijskoga komplexa
da su uletili u Irak i brzo izasli iz njega (uspostavljajuci svoje pijune na vlasti ) i isto tako u Afganistanu (jos gore stanje ili bolje receno ;katasrofalno ) ostvarivali bi odlican profit
ovako izgleda da su zaglavili u zivo blato ratovanja niskoga inteziteta , koje je i dalje ratovanje , jer USA vojnici ginu a i gubi se ratna tehnika , te se vezuju hiljade vojnika na frontu koji zahtijevaju ogromnu logistiku
a i u danasnjem svijetu samo govor sile jedine supersile ne prolazi bas vise tako lako (slucaj sa Iranom trenutno )
nisu niti saveznici NATO vise odusevljeni da krenu u nove ratne avantura pod vodjstvom USA
Njemci na primjer sve otvorenije gundjaju oko Afganistana , jer ? poceli su i oni ginuti sve vise , Kanada i Holandija povlace se ove i sljedece godine
i to opet povecava troskove za USA , jer neko ih mora zamijeniti
statix

#5486 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by statix »

Pa znas li ti ko je najveci naftni ulagac u Iraku? JP Morgan

Mislis da ce prepustiti da nesto u sta se ulozi strani (americki) kapital, bude izlozeno riziku.
simpozijum delirijum

#5487 Re: President Barack Hussein Obama!!!

statix wrote:Pa znas li ti ko je najveci naftni ulagac u Iraku? JP Morgan

Mislis da ce prepustiti da nesto u sta se ulozi strani (americki) kapital, bude izlozeno riziku.
eh ! sada se vracamo temi o novoj nadi Obami;
a sta sa Americkim gradjanima i njihovom kvalitetu zivota ?
lako je grupici od stotinjak ili neka je i par hiljada profitera u JP Morganu koji zgrcu milijarde
na linkovima koje sam stavio vidi se da se malo ulaze u skolstvo , infrastrukturu , nova radna mjesta
a evo opet i cijene benzina rastu i strah ucitelja u USA skolama da ce ih bii otpusteno na hiljade zbog nedostatka love u budzetima drzava unije
vivaldi

#5488 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by vivaldi »

simpozijum delirijum wrote:ipak mi se cini da su troskovi okupacije i vodjenja protugerilskoga ratovanja nadmasuju profit koji nesumnjivo crpe uz pomoc vojno-industrijskoga komplexa
da su uletili u Irak i brzo izasli iz njega (uspostavljajuci svoje pijune na vlasti ) i isto tako u Afganistanu (jos gore stanje ili bolje receno ;katasrofalno ) ostvarivali bi odlican profit
ovako izgleda da su zaglavili u zivo blato ratovanja niskoga inteziteta , koje je i dalje ratovanje , jer USA vojnici ginu a i gubi se ratna tehnika , te se vezuju hiljade vojnika na frontu koji zahtijevaju ogromnu logistiku
a i u danasnjem svijetu samo govor sile jedine supersile ne prolazi bas vise tako lako (slucaj sa Iranom trenutno )
nisu niti saveznici NATO vise odusevljeni da krenu u nove ratne avantura pod vodjstvom USA
Njemci na primjer sve otvorenije gundjaju oko Afganistana , jer ? poceli su i oni ginuti sve vise , Kanada i Holandija povlace se ove i sljedece godine
i to opet povecava troskove za USA , jer neko ih mora zamijeniti
Slazem se da veca frka smanjuje profit, ali profita i dalje ima. Ljudstvo i tehnika su tu totalno nebitni. Ti kad cujes da je ubijen npr ruski vojnik ti znas da je to neki boris borisov, a kad cujes da je ubijen americki nikad ne znas jel to neki hugo sanchez, li peng han, mahartama supartama aka johny, william milinovich ili upravo boris borisov.

Amerikanci u zamjenu za usa drzavljanstvo sve svoje gubitke u ljudstvu mogu preko oglasa pokriti za 15 minuta bjelosvjetskom sirotinjom i to stalno i rade. Ne ginu tamo studenti medicine, bijelci sa visegeneracijskim americkim bacgroundom (osim eventualno bijele americke sirotinje).

Sto se tice tehnike, pa ti kad ove stotine milijardi budzeta podjelis na 365 dana skontas da bi im neko svaki dan trebao rusiti najmanje 20 najmodernijih aviona (racunajuci i dane vikenda i praznike) da bi ih utjerao u minus. Druga stvar sve sto im neko i unisti, oni od njega to i naplate vjeruj. Saveznici im trebaju reda radi.

Slazem se da americki govor sile dijelom slabi zadnjih godina jer neke druge sile jacaju i sire svoj uticaj. Medjutim govor sile ce do smaka svijeta biti najmocniji govor samo sto ce se mozda prefiks promjeniti pa ce to biti kineski, ruski ili neki treci govor sile. Kad je rijec konkretno o Iranu vjerovatno jos uvijek pokusavaju na lijep nacin s njima (ako su trpili milosevica 7 godina, od 92 do 99, mogu i ove, a slobu sigurno nisu trpili sto su ga se bojali).

Medjutim, kad zakljuce da od price nema nista (pod uslovom da iran stvarno pravi nuklearno oruzje), crni oblaci ce se nadviti nad perzijom. Decenijama poslije toga iranci ce se moci baviti samo prostom poljoprivredom.

Da se razumijemo, mnogi od nas ovde i sirom svijeta simpatisu iran iz raznih razloga (najvise jer niko ne voli amere), ali u slucaju rata iranci garantovano putuju kroz vrijeme, samo unazad. Tu nema sumnje.
simpozijum delirijum

#5489 Re: President Barack Hussein Obama!!!

vivaldi
Slazem se da americki govor sile dijelom slabi zadnjih godina jer neke druge sile jacaju i sire svoj uticaj. Medjutim govor sile ce do smaka svijeta biti najmocniji govor samo sto ce se mozda prefiks promjeniti pa ce to biti kineski, ruski ili neki treci govor sile. Kad je rijec konkretno o Iranu vjerovatno jos uvijek pokusavaju na lijep nacin s njima (ako su trpili milosevica 7 godina, od 92 do 99, mogu i ove, a slobu sigurno nisu trpili sto su ga se bojali).

Medjutim, kad zakljuce da od price nema nista (pod uslovom da iran stvarno pravi nuklearno oruzje), crni oblaci ce se nadviti nad perzijom. Decenijama poslije toga iranci ce se moci baviti samo prostom poljoprivredom.

Da se razumijemo, mnogi od nas ovde i sirom svijeta simpatisu iran iz raznih razloga (najvise jer niko ne voli amere), ali u slucaju rata iranci garantovano putuju kroz vrijeme, samo unazad. Tu nema sumnje.vivaldi

Pošalji privatnu poruku
nevjerovatno je kako olako prihvatamo cinjenicu agresije na druge drzave od strane jos uvijek jedine supersile (ne zadugo ,uvijek ponavljam , istorija je uciteljica nemilosrdna )
jednostavno pod pritiskom doista fantasticne propagadne kampanje iz USA i njihovih saveznika ;Iranci , Kubanci Venecualenci , pa i Rusi i Kinezi ( u blazem obliku jer ih se boje ) su pretvoreni u neljude , ljudozdere, nizu rasu i fanaticne teroriste -samoubojice koje teba trijebiti svim raspolozivim oruzjima
Iran je tvrd orah , ne zaboravimo; Persija ! hiljade godina kulture i tradicije , nece se predati tako lako i treba im pomoci jer oni NEMAJU atomsku bombu pobogu !
USA ide u jednome vrlo problematicnome smjeru , malo sam vise obratio paznju na face poput Sarah Palin (dobra stara koka uf! maznuo bi je fakat ! :D ) i Tea Party ekipu , desnicari masu i oruzjem , nazivaju Obamu "Socijalistom" i izdajicom uz neskrivene doze rasizma
njih je na hiljade , dobro sponzoriranih od milijunera konzervativaca
nije dobro

ja znam da sam uz liberalnu Ameriku po prvobitnome ustavu i pravima jednakima za sve
Obama mora biti odlucniji i zaustaviti extremne republikance , ali ? Obama mi je jos jako slab
mora biti jak jer milioni Amerikanaca i dalje racunaju na njega i sve slabije zive i ponavljam ; volim Ameriku , divni su vecinom ovo ljudi , ima prave raje , ali ? zivi se sve losije, a resursi isticu i nove velesile se uzdizu , USA gubi korak , gubi dah
jugasvili

#5490 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jugasvili »

simpozijum delirijum wrote:
tacna ispravka , slazem se , ali ta politika ih papreno kosta , doduse lako je napadati drzave koje su inace u poluraspadnutom stanju i siromasne
u svakom slucaju?
:run:
de navedi par snaznih protivnika koji bi mogli sa njima ratovati .
(uzmi u obzir nuklearni arsenal koji moze unistiti kompletnu planetu za par sati) .
zonbirile

#5491 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

ima ona naša stara:"Neće djete učiti babu kako se djeca prave".Eto tako nekako djeluju priče o tome šta su Ameri,trebali,ili nisu trebali uraditi u Iraku,ovdje,ondje.Pogled žabe iz dna bunara,žabi je isti kao i bjeloglavom orlu sa 2000m visine.
Lenora

#5492 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Lenora »

Dobrodošli u Obamin rat

I tako je istina napokon izišla na vidjelo... neka vrsta istine. Nakon što su prvobitno tvrdili da su dvije trudne žene i jedna tinejdžerka, ubijene u napadu američkih specijalnih jedinica u Khatabi, Afganistan, u februaru ove godine, pronađene mrtve od strane Amerikanaca, američka vojska je sada priznala da su one ubijene od strane tih istih Amerikanaca, koji su nakon toga pokušali da prikriju svoju "grešku", izvlačeći metke iz njihovih tijela noževima, uklanjajući metke iz zidova i sapiranjem tragova krvavog incidenta alkoholom. U novoj odvratnoj verziji ovog događaja koju je izdala američka komanda u Afganistanu, ovaj slučaj je predstavljen tako da se tvrdi da su pripadnici američkih specijalnih snaga lagali svojim pretpostavljenima o onome šta se zaista desilo u ovom krvavom incidentu, u kojem je ubijen afganistanski policijski komandir i vladin tužitelj.

Jedini razlog zbog kojeg to mi danas znamo jeste nemilosrdno istraživanje novinara „Times of London“, Jeromea Starkeya, koji, za razliku od onih sramota u Kabulu koji se nazivaju novinarima iz raznim američkih novinskih agencija, nije prihvatio službenu verziju događaja iz ureda generala Stanley McChrystala, nego je pokrenuo sopstvenu istragu, razgovarajući s afganistanskim istražiteljima i istražiteljima UN-a, kao i s lokalnim stanovništvom u području gdje se pokolj dogodio. Zbog svojih napora da sazna istinu, Starkey je napadnut od strane američke vojske, optužen je da laže i da iskrivljuje američke izjave i tvrdnje. I sada kada je jasno da je Starkey bio upravu, nema nikakvog izvinjenja iz ureda generala McChrystala, niti od drugih vojnih dužnosnika. Niti su američki reporteri i urednici, koji su ostavili Starkeya samog dok je njegov kredibilitet napadala SAD, išta rekli o njegovoj ulozi da istina izađe na vidjelo.

obamas_afgan_victimsU New York Timesu, u članku kojeg je napisao Richard A. Oppel, Jr., spomenuto je da je američka vojska "nakon što je prvobitno negirala učešće u bilo kakvom prikrivanju dokaza vezano za njihovu smrt", na kraju "priznala da su njihove snage ubile ženu za vrijeme noćnog prepada. "U novinama je odato priznanje novinama „Times of London“ (bez spominjanja Starkeya), koje su dan prije priznanja vojske, otkrile da su američki vojnici na sceni zločina "vadili metke iz tijela žrtava nakon krvavog pokolja" i onda "oprali njihove rane s alkoholom prije laganja svojim nadređenima o tome šta se stvarno dogodilo".

A ova priča još uvijek nije gotova. Nevjerovatno, ali američka vojska još uvijek tvrdi, uprkos službenoj istrazi SAD/NATO osoblja o ovome incidentu da "..ništa ne ukazuje na očigledni dokaz da su naši momci ti koji su radili išta mjestu zločina". Ali kao što Oppel primjećuje: "Međutim, s obzirom da su specijalne jedinice ubile ženu, nije jasno ko bi drugi imao bilo kakvu motivaciju da ukloni metke iz tijela ili da uklanja dokaze s mjesta zločina." Čini se da je prikrivanje još uvijek na sceni.

Nije bilo govora o tome da se podignu optužnice protiv vojnika iz specijalnih jedinica koje su počinile ova ubistva i koji su se potrudili da prikriju dokaze o tome, ili onih koji su bili s njima i dozvolili da se počini ovaj zločin, a da nisu o tome izvijestili. Ovdje je vrijedno spomenuti da general McChrystal ima historiju vođenja operacija specijalnih snaga. On je vodio velike operacije odreda smrti u Iraku, prije nego što je preuzeo komandu nad ratom u Afganistanu, i postoji veliki broj informacija i tvrdnji da namjerava tu taktiku ponoviti i u Afganistanu. Ovaj posebni noćni prepad, na objekat koji se smatrao talibanskim uporištem, a što je ustvari bila svečanost davanja imena novorođenčetu (akika), je sigurno dio takve njegove misije.

Pouka koja se treba uzeti iz ovog ružnog primjera: kako se vode američke operacije u Afganistanu, bez imalo pretjerivanja; da je ovo precizan i tačan pokazatelj na koji način se rat vodi u ovom dijelu svijeta. Da noćni prepad nije bio baziran na lošoj informaciji, u kojem su umjesto talibana ubijeni afganistanski šef policije i tužitelj, a nakon toga je izvršen pokolj nekoliko trudnih žena i djevojčica, i sve bi to prošlo neprimijećeno. Ustvari ubice iz specijalnih jedinica se ne bi čak ni potrudili oko prikrivanja, niti bi zarivali svoje noževe u tijela žrtava vadeći svoje metke. Sa sigurnošću možemo pretpostaviti da se ovakve stvari dešavaju svakodnevno širom Afganistana. Dobrodošli u Obamin rat.

Piše: Dave Lindorff
Izvor: Cumterpunch. com
Revolucijaonline.com
Last edited by Lenora on 26/04/2010 21:41, edited 1 time in total.
vivaldi

#5493 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by vivaldi »

simpozijum delirijum wrote:nevjerovatno je kako olako prihvatamo cinjenicu agresije na druge drzave od strane jos uvijek jedine supersile (ne zadugo ,uvijek ponavljam , istorija je uciteljica nemilosrdna )
Nemamo mi sta prihvatati ili ne prihvatati - to je jednostavno tako. Istorija jeste uciteljica zivota, a ona nam bas govori da od nastanka covjecanstva uvijek je neka sila (ponekad i vise njih) vladala svijetom. U prevodu sjase kurta da uzjase murta. Ja cak mislim da su sadasnji "gospodari" svijeta jos i najbolji.
simpozijum delirijum wrote:jednostavno pod pritiskom doista fantasticne propagadne kampanje iz USA i njihovih saveznika ;Iranci , Kubanci Venecualenci , pa i Rusi i Kinezi ( u blazem obliku jer ih se boje ) su pretvoreni u neljude , ljudozdere, nizu rasu i fanaticne teroriste -samoubojice koje teba trijebiti svim raspolozivim oruzjima
Mislim da bi bilo posteno prvo pitati ove narode koje si nabrojao sta misle o svojim liderima. Ja mislim da se narod u ovim zemljama vise boji svoje vlasti nego amera.
simpozijum delirijum wrote:Iran je tvrd orah , ne zaboravimo; Persija ! hiljade godina kulture i tradicije , nece se predati tako lako i treba im pomoci jer oni NEMAJU atomsku bombu pobogu !
Iran jeste tvrd orah, al ameri imaju jos tvrdja klijesta. Sto se tice kulture i tradicije to im nazalost u ovom slucaju nista ne pomaze. Muzejski eksponati nisu nikakvo rjesenje protiv pametnih bombi, ali u slucaju rata ameri su vjerovatno jedina sila u istoriji koja je i o tim stvarima vodila racuna (npr. bombardovanje firence u 2. svjetskom ratu kada su piloti imali mapu sa ucrtanim kulturno-istorijskim spomenicima i nista nisu unistili).
Sto se tice atomske, ne znam kako ti znas da imaju ili nemaju ili je prave. Ne znam onda zasto ne udovolje zahtjevima i amera i ostatka svjetske zajednice.
Razumijem ja da mozda nije posteno da se bilo kome brani da nesto pravi, ali se isto tako slazem da kad je rijec o WMD to se ne smije vise siriti jer je to ipak nesto sto moze ostaviti posljedice na citav svijet. Sto ga vise ima, veca je vjerovatnoca da nestanemo ko dinasaurusi.
simpozijum delirijum wrote:ja znam da sam uz liberalnu Ameriku po prvobitnome ustavu i pravima jednakima za sve
Obama mora biti odlucniji i zaustaviti extremne republikance , ali ? Obama mi je jos jako slab
mora biti jak jer milioni Amerikanaca i dalje racunaju na njega i sve slabije zive i ponavljam ; volim Ameriku , divni su vecinom ovo ljudi , ima prave raje , ali ? zivi se sve losije, a resursi isticu i nove velesile se uzdizu , USA gubi korak , gubi dah
Ovde si sam sebi dao sve odgovore. Njima vojska i pomaze da drze korak i osvajaju nove resurse. Da nema vojske Vi bi tamo jos slabije zivjeli - simple as that. Tacno je da jacaju druge sile, ali to je vec druga tema.
jugasvili

#5494 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jugasvili »

vivaldi wrote:

Iran jeste tvrd orah, al ameri imaju jos tvrdja klijesta. Sto se tice kulture i tradicije to im nazalost u ovom slucaju nista ne pomaze. Muzejski eksponati nisu nikakvo rjesenje protiv pametnih bombi, ali u slucaju rata ameri su vjerovatno jedina sila u istoriji koja je i o tim stvarima vodila racuna (npr. bombardovanje firence u 2. svjetskom ratu kada su piloti imali mapu sa ucrtanim kulturno-istorijskim spomenicima i nista nisu unistili).
malo off topic , ali to sto tvrdis nije bas tacno . kad vec spominjes 2. svjetski uzmi naprimjer monte casino gdje su bombardovali i unistili sa 1400 tona bomba nesto staro od prilike 1400 godina . poslije bombardovanja nijemci zauzimaju pozicije na toj lokaciji i zbog rusevina dobijaju prednost u smislu zaklona i nanose velike gubitke amerikancima (za svakog nijemca pet amerikanaca) , ironicno zar ne?
ima jos primjera ali eto kad vec spominjes 2. svjetski i italiju .
vivaldi

#5495 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by vivaldi »

jugasvili wrote:
vivaldi wrote:

malo off topic , ali to sto tvrdis nije bas tacno . kad vec spominjes 2. svjetski uzmi naprimjer monte casino gdje su bombardovali i unistili sa 1400 tona bomba nesto staro od prilike 1400 godina . poslije bombardovanja nijemci zauzimaju pozicije na toj lokaciji i zbog rusevina dobijaju prednost u smislu zaklona i nanose velike gubitke amerikancima (za svakog nijemca pet amerikanaca) , ironicno zar ne?
ima jos primjera ali eto kad vec spominjes 2. svjetski i italiju .
Gledao sam nedavno emisiju o tome. Ameri su danima trazili predaju i pokusavali da ne uniste samostan, ali je to na kraju bilo neminovno. Ja ipak mislim da to vise govori o onima sto su se krili tu nego o ovima sto su ga srusili.
Medjutim nije vazno, moja poenta je da oni to imaju na umu i da ce ako je ikako moguce maximalno izbjeci razaranje kulturnog blaga.
jugasvili

#5496 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jugasvili »

vivaldi wrote: Gledao sam nedavno emisiju o tome. Ameri su danima trazili predaju i pokusavali da ne uniste samostan, ali je to na kraju bilo neminovno. Ja ipak mislim da to vise govori o onima sto su se krili tu nego o ovima sto su ga srusili.
Medjutim nije vazno, moja poenta je da oni to imaju na umu i da ce ako je ikako moguce maximalno izbjeci razaranje kulturnog blaga.
izvinjavam se ostalim za off topic ali nisam mogao da ne odgovorim na ovo .

nijemci se nisu krili na toj lokaciji , vec je unisteno zbog sumnje da bi se mogao koristi za izvidjanje zbog svoje lokacije (na vrh brda) . pozicije su tek zauzete poslije bombardovanja , neki amerikanci su pricali o velikim gubitcima na toj lokaciji kao bozjoj kazni . pretpostavljam da znas da je bio veliki broj amerikanaca italijanskog porijekla u jedinicama americke vojske koja je izvrsila invaziju .

oni nemaju na umu nista drugo osim svojih sebicnih ciljeva . uzmi primjer babilona gdje su buldozerima i ostalom teskom masinerijom napravili ogromnu stetu u gradu starom 4000 godina . ono sto je porazavajuce je cinjenica da tu nisu bili vojno ugrozeni , toliko su bili sigurni da su napravili bazu .

o ne postovnju kulturnog blaga po zapadnoj evropi (prvenstveno njemackoj) pa aziji i bliskom istoku mogu pisati danim medjutim to se ne uklapa u sliku koju amerikanci zele da predstave o sebi a ti prihvatas zdravo za gotovo . to ti je nesto kao obamina nobelova nagrada za mir , trupe pod njegovom komandom ubijaju civile svaki dan a on kao borac za mir .
vivaldi

#5497 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by vivaldi »

jugasvili wrote:izvinjavam se ostalim za off topic ali nisam mogao da ne odgovorim na ovo .

nijemci se nisu krili na toj lokaciji , vec je unisteno zbog sumnje da bi se mogao koristi za izvidjanje zbog svoje lokacije (na vrh brda) . pozicije su tek zauzete poslije bombardovanja , neki amerikanci su pricali o velikim gubitcima na toj lokaciji kao bozjoj kazni . pretpostavljam da znas da je bio veliki broj amerikanaca italijanskog porijekla u jedinicama americke vojske koja je izvrsila invaziju .

oni nemaju na umu nista drugo osim svojih sebicnih ciljeva . uzmi primjer babilona gdje su buldozerima i ostalom teskom masinerijom napravili ogromnu stetu u gradu starom 4000 godina . ono sto je porazavajuce je cinjenica da tu nisu bili vojno ugrozeni , toliko su bili sigurni da su napravili bazu .

o ne postovnju kulturnog blaga po zapadnoj evropi (prvenstveno njemackoj) pa aziji i bliskom istoku mogu pisati danim medjutim to se ne uklapa u sliku koju amerikanci zele da predstave o sebi a ti prihvatas zdravo za gotovo . to ti je nesto kao obamina nobelova nagrada za mir , trupe pod njegovom komandom ubijaju civile svaki dan a on kao borac za mir .
Ne znam uopste kako me ti navuce u ovu raspravu. Ja sam ubijedjen da su ameri najbolji svjetski policajac jer svijet je uvijek morao imati nekog takvog.
Staljin je pobio milione rusa za vrijeme svoje vladavine, unistio bezbroj crkava. Njemci su u 2 rata svijet unakazali, Kinezi su pobili tibetance i unistisli im bezbroj samostana ili kako im se vec zovu, a nije im strano ni gazenje vlastitog naroda tenkovima. U takvoj konkurenciji, ja nemam sumnje ko je najmanje zlo.
corolla02

#5498 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

dobra mapa za informaciju; dakle informacije o dugu, gdje nase, vase, i njihove tax money go u posljednjih 10 godina: Death 'N' Taxes 2011

http://www.deathandtaxesposter.com/

PS
:shock: tek sad imam predstavu koliki je taj drzavni aparat i njegova birokratija naokolo :run:
jugasvili

#5499 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jugasvili »

vivaldi wrote:
Ne znam uopste kako me ti navuce u ovu raspravu. Ja sam ubijedjen da su ameri najbolji svjetski policajac jer svijet je uvijek morao imati nekog takvog.
Staljin je pobio milione rusa za vrijeme svoje vladavine, unistio bezbroj crkava. Njemci su u 2 rata svijet unakazali, Kinezi su pobili tibetance i unistisli im bezbroj samostana ili kako im se vec zovu, a nije im strano ni gazenje vlastitog naroda tenkovima. U takvoj konkurenciji, ja nemam sumnje ko je najmanje zlo.

:lol: :lol:

kako je nastala amerika kao drzava ?

genocid , etnicko ciscenje , robovlasnistvo itd itd kinezi i staljin su male mace prema onom sta napravise amerikanci u americi .

kazes svijet je morao imati nekog policaja , ko je bio policajac prije amerikanaca ?
vivaldi

#5500 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by vivaldi »

jugasvili wrote:
vivaldi wrote:

:lol: :lol:

kako je nastala amerika kao drzava ?

genocid , etnicko ciscenje , robovlasnistvo itd itd kinezi i staljin su male mace prema onom sta napravise amerikanci u americi .

kazes svijet je morao imati nekog policaja , ko je bio policajac prije amerikanaca ?
Jesi ti siguran kako je nastala americka nacija?

Otkud bijelci u americi? Ko je pobio domoroce i sve ostalo sto si napisao? Nepostojeci amerikanci?
Kazes robovlasnistvo. Pogledaj boju koze americkog predsjednika? Sta mislis jesu njegovi preci bili zagovornici ili zrtve svega ovog sto si nabrojao?

Ko je bio policajac prije amera. Pa bili su 50 godina zajedno u patroli sa rusima. Prije njih englezi. Ne treba zaboraviti svabe. Francuze isto tako po africi. napoleon, vizantija, osmanlije, austrugari, rimljani, grci, egipcani, aleksandar makedonski, mali nurko..nije mi istorija jaca strana, ali neko ovde sigruno zna da ti popuni listu.
Post Reply