vivaldi
Slazem se da americki govor sile dijelom slabi zadnjih godina jer neke druge sile jacaju i sire svoj uticaj. Medjutim govor sile ce do smaka svijeta biti najmocniji govor samo sto ce se mozda prefiks promjeniti pa ce to biti kineski, ruski ili neki treci govor sile. Kad je rijec konkretno o Iranu vjerovatno jos uvijek pokusavaju na lijep nacin s njima (ako su trpili milosevica 7 godina, od 92 do 99, mogu i ove, a slobu sigurno nisu trpili sto su ga se bojali).
Medjutim, kad zakljuce da od price nema nista (pod uslovom da iran stvarno pravi nuklearno oruzje), crni oblaci ce se nadviti nad perzijom. Decenijama poslije toga iranci ce se moci baviti samo prostom poljoprivredom.
Da se razumijemo, mnogi od nas ovde i sirom svijeta simpatisu iran iz raznih razloga (najvise jer niko ne voli amere), ali u slucaju rata iranci garantovano putuju kroz vrijeme, samo unazad. Tu nema sumnje.vivaldi
Pošalji privatnu poruku
nevjerovatno je kako olako prihvatamo cinjenicu agresije na druge drzave od strane jos uvijek jedine supersile (ne zadugo ,uvijek ponavljam , istorija je uciteljica nemilosrdna )
jednostavno pod pritiskom doista fantasticne propagadne kampanje iz USA i njihovih saveznika ;Iranci , Kubanci Venecualenci , pa i Rusi i Kinezi ( u blazem obliku jer ih se boje ) su pretvoreni u neljude , ljudozdere, nizu rasu i fanaticne teroriste -samoubojice koje teba trijebiti svim raspolozivim oruzjima
Iran je tvrd orah , ne zaboravimo; Persija ! hiljade godina kulture i tradicije , nece se predati tako lako i treba im pomoci jer oni NEMAJU atomsku bombu pobogu !
USA ide u jednome vrlo problematicnome smjeru , malo sam vise obratio paznju na face poput Sarah Palin (dobra stara koka uf! maznuo bi je fakat !

) i Tea Party ekipu , desnicari masu i oruzjem , nazivaju Obamu "Socijalistom" i izdajicom uz neskrivene doze rasizma
njih je na hiljade , dobro sponzoriranih od milijunera konzervativaca
nije dobro
ja znam da sam uz liberalnu Ameriku po prvobitnome ustavu i pravima jednakima za sve
Obama mora biti odlucniji i zaustaviti extremne republikance , ali ? Obama mi je jos jako slab
mora biti jak jer milioni Amerikanaca i dalje racunaju na njega i sve slabije zive i ponavljam ; volim Ameriku , divni su vecinom ovo ljudi , ima prave raje , ali ? zivi se sve losije, a resursi isticu i nove velesile se uzdizu , USA gubi korak , gubi dah