Sarajevski taksisti- dno dna
- dječak sa šibicama
#5476 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Izadjes na autobskoj, 10 metara do ceste, zovnes Kale, Crveni, bilo koji... samo nemoj uzimati ovu pogan sa standa, sanse su jedno 90% da ces izaci iz auta sa osjecajem gadjenja.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#5477 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kantonalne vlasti se bave pozorišnom predstavom Olivera Frljića jer je uvaženi nadbiskup Puljić rekao da je "kontraverzna" , "ozbiljno će razmatrati prijedlog studenata o prekidu predavanja i ispita petkom u vrijeme Džume" ali im neće pasti na pamet da pošalju inspektore da sjednu deset puta u tri mjeseca u taksi vozila na štandovima aerodrom i autobuska i da kazne bagru doživotno zabranom obavljanja djelatnosti zbog zloupotrebe.dječak sa šibicama wrote:Izadjes na autobskoj, 10 metara do ceste, zovnes Kale, Crveni, bilo koji... samo nemoj uzimati ovu pogan sa standa, sanse su jedno 90% da ces izaci iz auta sa osjecajem gadjenja.
Logično.
- Ljakan
#5478 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kad smo kod taxista,vozila se baba taxijem i dosla na odrediste kaze taxista 10 maraka ona mu daje petaka,kaze on sta je ovo baba,sta hoces pa i ti si se sine vozio. 
- drag_gost
#5479 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Izvinjavam se na upadu, ako nije tajna, jesi li ti taksista? Ne smeta mi ni da jesi naravno.Jon Spencer wrote:Trebao si sine izabrati jedan ili više ponuđenih odgovora, a ne odgovarati pojedinačno na svako pitanje.Logovan wrote:a) Normalno da ne želi koristiti tvoje usluge, jer je preskupo, a vi još znate i smrditi (kao i auto) i vozite namjerno sporo i svašta još nešto.Jon Spencer wrote: Što si nervozan, šta je problem:
a) To što on ne želi da koristi moje usluge?
b) To što ga ja u potpunosti podržavam u toj odluci?
c) To što on nema 5 KM da bi sjeo u taxi?
d) To što je on jako nekulturan?
e) To što ni ti nemaš 5 KM potrebnih za ulazak u taxi pa si morao opsovati?
f) Ništa od navedenog samo si htio popljuvat nekog danas bez ikakvog povoda?
b) Podržavaj ga slobodno, ali vi ćete ostati bez mušterija, barem nadam se da će vas svi zaobilaziti. Ili makar da vam se drastično smanji broj mušterija.
c) Imao ili ne, druga stvar.
d) Nemaš pravo da nekome govoriš da je nekulturan. Pogledaj sebe.
e) Imam ja para hvala dragom Bogu, ali vama taksistima ne dam, jer ste obični lopovi.
f) Zaslužili ste da vas raja pljuje na svakom koraku. I čuj bez povoda.
Poprilično si nepismen, nekulturan, vulgaran i površan.
Sjedi jedan.
- esmasaric
#5480 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nemoguće je uhvatiti taxi oko pola 5 u gradu. Nigdje nijednog 
- Ciprol
#5481 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa onda nemoj hvatati taxi oko pola 5 u graduesmasaric wrote:Nemoguće je uhvatiti taxi oko pola 5 u gradu. Nigdje nijednog
- esmasaric
#5482 Re: RE: Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Gdje si Ciprol!!!!? [emoji41]Ciprol wrote:Pa onda nemoj hvatati taxi oko pola 5 u graduesmasaric wrote:Nemoguće je uhvatiti taxi oko pola 5 u gradu. Nigdje nijednog
- Ciprol
#5483 Re: RE: Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Evo me, vozam se tramvajem k'o svi studenti xdesmasaric wrote:Gdje si Ciprol!!!!? [emoji41]Ciprol wrote:Pa onda nemoj hvatati taxi oko pola 5 u graduesmasaric wrote:Nemoguće je uhvatiti taxi oko pola 5 u gradu. Nigdje nijednog
-
quarterback
#5484 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
TA table, zuta firma na krovu, sarajevo taxi, bez oznake radio ili broja, ako je legalan onda je sramota za sarajevo taxi
olicenje sarajevskog dzibera
olicenje sarajevskog dzibera
- madesa
#5485 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Iskustvo prije neki dan.Krenem ujutru na posao i bordo petica ili sestica ( broj 404 ili 044 ) , djevojka u taxiju izlazi i pomaze majci ili nani svojoj da udje dok kreten dodiruje mjenjac ( lagano kuckanje ) i sa 3.00 km dize na 4.00 i nastavljaju voznju. NAdam se da neko cita iz Sarajevo taxija i da ga prijavi ili sta god da moze uraditi po tom pitanju
-
Hakiz
#5486 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
https://www.youtube.com/watch?v=4H7bRkalOGcmadesa wrote:Iskustvo prije neki dan.Krenem ujutru na posao i bordo petica ili sestica ( broj 404 ili 044 ) , djevojka u taxiju izlazi i pomaze majci ili nani svojoj da udje dok kreten dodiruje mjenjac ( lagano kuckanje ) i sa 3.00 km dize na 4.00 i nastavljaju voznju. NAdam se da neko cita iz Sarajevo taxija i da ga prijavi ili sta god da moze uraditi po tom pitanju
I nema koristi taksiste Sarajevotaksija koji rade stvari koje ne bi trebali prijavlivati centrali. Neće se ništa desiti. Šteta što u Sarajevu nema metro. Moja iskustva sa putovanja su ta da je metro terminator za taksiste. U zadnjih 10 godina putovanja po raznim evropskom gradovima taksi sam koristio samo u dvije situacije. Gradski prevoz počinjeraditi u 6 a ja moram u 5 ili ranije krenuti da bih stigao na avion. Sve ostalo gradski prevoz. Sa aerodroma u grad ili iz grada na aerodrome koristim ilio metro ili aerobuseve, a po gradu metro ili autobuse. I sve super. Kome treba sa razmišlja da li će u ći u taksi normalnog čovjeka ili mafijaša.
Last edited by Hakiz on 13/12/2016 23:26, edited 1 time in total.
-
MAN-lion's coach
#5487 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
....
Last edited by MAN-lion's coach on 18/01/2017 22:43, edited 1 time in total.
- mayab
#5488 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Taxisti su svuda posebna sorta, prije 15 dana u Beogradu,trazimo da nam iz hotela pozovu taksi , i stvarno za manje od 5 min dolazi lik sa C4 picasom, i prije nego smo i usli vristi da ne lupamo vratima, i onda do odredista slusamo predavanje "kako je to francuz, a ne nemac kako to ne treba lupati, kako je to lepo lagano , a ne grubo", bolestan lik definitivno....
Da nismo skoro vec kasnili , ja bi mu odmah izašao iz auta cim je prvu progovorio i rekao , idi se ti leči, bre ....

Da nismo skoro vec kasnili , ja bi mu odmah izašao iz auta cim je prvu progovorio i rekao , idi se ti leči, bre ....
- vješalica
#5489 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nista mu nisi trebo reci nego iskoristit momenat i lupiti vratima
-
Heller
#5490 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Crveni i koji taksi imaju stajaliste kod Johnnya na Malti 
- azurna_obala
#5491 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jutros krenula u vojnu bolnicu, Sarajevo taxi prvi naišao i ja tako uđoh. Vozilo Dacia, vozač stariji i tako on putem opsuje sad ovome, sad onome. Uglavnom, cijena vožnje je bila 3.40 KM. Ja u novčaniku tačno toliko sitno imadoh, znači 1.00 KM, 0.50 KF i ostalo su bili sitniji feninzi. Pored toga sam imala okruglo 20 KM.
Znam da peglaju kad nemam sitno, i kontam evo imam taman. Ja njemu ove pare i još mu kažem ako hoćete provjerite vi opet, a on kao da ga neko udari i drsko mi reče ''šta ti je ovo, neću ti ja ovo brojati'' i vrati mi pare. Dobro, dobro govorim ja, kontam još će se početi derati i dam mu ono 20 KM. Da nisam ostala bez teksta i da mi je na um palo da mu račun tražim, kao što mu i piše na naljepnici na prozoru, pa bi vidjeli kako se biraju pare.
Žao mi što ga policajcu ne prijavih koji je bio tu odmah ispred i pisao kazne za ona parkirana vozila. Ne bi bilo fajde bezbeli, ali bih se bolje osjećala.
Odavno me nije ništa šokiralo kao ovaj javašluk.
Stoka bahata
Znam da peglaju kad nemam sitno, i kontam evo imam taman. Ja njemu ove pare i još mu kažem ako hoćete provjerite vi opet, a on kao da ga neko udari i drsko mi reče ''šta ti je ovo, neću ti ja ovo brojati'' i vrati mi pare. Dobro, dobro govorim ja, kontam još će se početi derati i dam mu ono 20 KM. Da nisam ostala bez teksta i da mi je na um palo da mu račun tražim, kao što mu i piše na naljepnici na prozoru, pa bi vidjeli kako se biraju pare.
Žao mi što ga policajcu ne prijavih koji je bio tu odmah ispred i pisao kazne za ona parkirana vozila. Ne bi bilo fajde bezbeli, ali bih se bolje osjećala.
Stoka bahata
- vješalica
#5492 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
iživljavaju se na ženama tipično za njih
- MikroBelaj
#5493 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zilet majka,ako nije kulturan,ti mu kulturno zaparas sva zadnja sjedista 
- azurna_obala
#5494 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma odakle mi žilet
još mi ispade novčanik ispod nogu, sve ispade iz njeg, ja ne mogu da se sagnem od stomaka, izađem iz auta pa se nekako sagnem i pokupim ono, da Bog da mu akumulator crko na ovoj zimi
još mi ispade novčanik ispod nogu, sve ispade iz njeg, ja ne mogu da se sagnem od stomaka, izađem iz auta pa se nekako sagnem i pokupim ono, da Bog da mu akumulator crko na ovoj zimi
- Ommadawn
#5495 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa sto mu ti lijepo ne izbrojis, novcic po novcic, kad je vec tako drzak i bezobrazan. Jebote koji kreten, tesko mu i novac brojati, k´o da kruh od toga ne jede...azurna_obala wrote:Jutros krenula u vojnu bolnicu, Sarajevo taxi prvi naišao i ja tako uđoh. Vozilo Dacia, vozač stariji i tako on putem opsuje sad ovome, sad onome. Uglavnom, cijena vožnje je bila 3.40 KM. Ja u novčaniku tačno toliko sitno imadoh, znači 1.00 KM, 0.50 KF i ostalo su bili sitniji feninzi. Pored toga sam imala okruglo 20 KM.
Stoka bahata
- azurna_obala
#5496 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma nisam se snašla, baš me zatekaOOmmadawn wrote: Pa sto mu ti lijepo ne izbrojis, novcic po novcic, kad je vec tako drzak i bezobrazan. Jebote koji kreten, tesko mu i novac brojati, k´o da kruh od toga ne jede...
- esmasaric
#5497 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sarajevotaksi je ipak najveci i najzastupljeniji...tako da ima i finih, ali i seljaka na bacanje...
Ja nikad neću zaboraviti kada sam naručila taksi, jer sam nosila veliku torbu punu opreme, na relativno malu udaljenost. I taksista u po vožnje otvara prozor i dere se na semaforu susjednom autu, kao da dogovore kafu i tako...
Na kraju me izbaci iz auta, jer nije imao da vrati 15km.... Ehhhh...
Ja nikad neću zaboraviti kada sam naručila taksi, jer sam nosila veliku torbu punu opreme, na relativno malu udaljenost. I taksista u po vožnje otvara prozor i dere se na semaforu susjednom autu, kao da dogovore kafu i tako...
Na kraju me izbaci iz auta, jer nije imao da vrati 15km.... Ehhhh...
- pepeljara
#5498 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa hoce oni tako te sa parama gagaga
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- kockica_kockica
#5499 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Taxi - poslovni prostor u koji kad udjes ne smijes pisnuti

- anonimni clan