EU nece moci a nista oni se i ne pitaju.
Ako se EU bude pitala najebali smo, jer ce par zemalja na glasanju uvjek glasati proruski.
Vazni su Englezi i Francuzi.
Ostali nemaju vojni niti politicki kapacitet.
EU nece moci a nista oni se i ne pitaju.
Znam da si trol, ali kakve gluposti znas napisati nekad se bas potrudis. Ne mogu ukrajini da pomognu? U ratu su 3 godine sa drugom/trecom najjacom vojnom silom na svijetu, i koliko su % teritorije izgubili?elcaliente wrote: ↑04/03/2025 17:12Stabilizator wrote: ↑04/03/2025 17:09Ne vjerujem. Europa bas sada zeli pokazati svoje misice. Ne treba im jos jedan problem a jos manje Rusi u sted Evrope. Mi smo u jakoj poziciji.elcaliente wrote: ↑04/03/2025 17:05
Ovo je je jako vazan trenutak.
Smisljeno rade da privuku Ameiku na svoju stranu.
Trumpu apsolutno nista ne znaci sta su Ameri radili i investirali u zadnjim decenijama u BiH.
Pogledajte kako prvo uvlace u igru BiH a ne Kosovo jer BiH vide kao slabiji tacku.
Najgore ce biti ako Amerika prepusti Evropi BiH.
Nevjerovatno je sta se dogadza i sta se moze desiti ako Trump pokaze nezainteresovanost.
Ovdje jedino Lagumdzija, Erdo i Saudija nam mogu pomoci, Eveopljane boli tuki imaju svojih problema.
Jedno je sta zele a jedno je sta mogu.
Nisu u stanju Ukrajini da pomognu koja je u ratu.
U Evropi imas 4 zemlje koje su nekada imale kapcitet ostalo je talasila.
Danas ni te 4 zemlje nemaju novaca.
Gledaj Orbana sta im radi.
Nije stvar u tome. Ne koci Dodika to jer misli da ga Ameri nece podrzati u nezavisnosti i slicno. Jer nece. Ne koci ga ni to jer se boji da ce se Ameri aktivno suprostaviti tome. Jer nece ni to.
https://n1info.ba/vijesti/vukovic-snsd-hdz/Delegat iz RS-a: Čović podvukao crtu, danas je SNSD pogazio dogovor sa HDZ-om
Hajde pusti se ti infantilnih doskocica.Trappist wrote: ↑04/03/2025 17:52Znam da si trol, ali kakve gluposti znas napisati nekad se bas potrudis. Ne mogu ukrajini da pomognu? U ratu su 3 godine sa drugom/trecom najjacom vojnom silom na svijetu, i koliko su % teritorije izgubili?elcaliente wrote: ↑04/03/2025 17:12Stabilizator wrote: ↑04/03/2025 17:09
Ne vjerujem. Europa bas sada zeli pokazati svoje misice. Ne treba im jos jedan problem a jos manje Rusi u sted Evrope. Mi smo u jakoj poziciji.
Bukvalno.
al jako mi je ovo svim silama pljuj kako je evropa nesposobna a on sam u toj istoj evropi ankerisanTrappist wrote: ↑04/03/2025 17:52Znam da si trol, ali kakve gluposti znas napisati nekad se bas potrudis. Ne mogu ukrajini da pomognu? U ratu su 3 godine sa drugom/trecom najjacom vojnom silom na svijetu, i koliko su % teritorije izgubili?elcaliente wrote: ↑04/03/2025 17:12Stabilizator wrote: ↑04/03/2025 17:09
Ne vjerujem. Europa bas sada zeli pokazati svoje misice. Ne treba im jos jedan problem a jos manje Rusi u sted Evrope. Mi smo u jakoj poziciji.
Evropa sto posto trenutno nije sposobna da igra veliku ulogu u BiH. Sto politicki sto zbog manjka kapaciteta koji moraju izgraditi.tramvajtrojka wrote: ↑04/03/2025 18:12al jako mi je ovo svim silama pljuj kako je evropa nesposobna a on sam u toj istoj evropi ankerisanTrappist wrote: ↑04/03/2025 17:52Znam da si trol, ali kakve gluposti znas napisati nekad se bas potrudis. Ne mogu ukrajini da pomognu? U ratu su 3 godine sa drugom/trecom najjacom vojnom silom na svijetu, i koliko su % teritorije izgubili?elcaliente wrote: ↑04/03/2025 17:12
https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... sku/212789
a evo i ovih ubleha koje bi ponovno da pokazuju svoje znanje u slanju bosnjacke omladine u svoje "akcije"
cuj preko turaka i saudijacaelcaliente wrote: ↑04/03/2025 18:30Evropa sto posto trenutno nije sposobna da igra veliku ulogu u BiH. Sto politicki sto zbog manjka kapaciteta koji moraju izgraditi.tramvajtrojka wrote: ↑04/03/2025 18:12al jako mi je ovo svim silama pljuj kako je evropa nesposobna a on sam u toj istoj evropi ankerisan
a evo i ovih ubleha koje bi ponovno da pokazuju svoje znanje u slanju bosnjacke omladine u svoje "akcije"
Englezi i Francuzi mogu igrati neku ulogu.
U Njemackoj nema vlade a vlada panika zbog manjka para.
Mada Njemacku niko ni ne uzima za ozbiljno vanjskopoliticki a imaju svakako previse unutrasnjih problema.
BiH mora pokusati preko Erdogana i Saudije ucvrstiti poziciju.
Majmune, ako samo prevodis sto ti TASS servira, idi radi na pijaci…Nakon izricanja presude, Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) održala je vanrednu sjednicu na kojoj su poslanici jednoglasno odbacili odluku Suda BiH, ocijenivši je politički motivisanom i nelegitimnom.
Kakva gomila glupostielcaliente wrote: ↑04/03/2025 17:59 Hajde pusti se ti infantilnih doskocica.
Ko je pomogao Ukrajini? Ameri najvise!
Ameri napustaju podrsku vidis li panike kod Evropljana??
Citas li stranu stampu.
Navodzene rakete funcionisu preko amreickih ciljnih sistema, Evropljani nemaju svoju. Nemaju satelitsku podrsku, Trump je najavio uskracivanje podrske sa ciljanje, najavio jutros prestanak citave vojne pomoci.
Vidis li panike u Briselu?
Njemci danas kazu nama fali 100 milijardi eura u budzetu mi nemozemo podnjeti da sebe naoruzamo i da Ukrajinu bez Amerike podrzavamo.
Citaj malo sta pisu danas mediji po Njemackoj, Britaniji i Poljskoj.
Trump voli Saudijce, Erdo je znacajan u Nato.gozila555 wrote: ↑04/03/2025 18:39cuj preko turaka i saudijacaelcaliente wrote: ↑04/03/2025 18:30Evropa sto posto trenutno nije sposobna da igra veliku ulogu u BiH. Sto politicki sto zbog manjka kapaciteta koji moraju izgraditi.tramvajtrojka wrote: ↑04/03/2025 18:12
al jako mi je ovo svim silama pljuj kako je evropa nesposobna a on sam u toj istoj evropi ankerisan
Mada Njemacku niko ni ne uzima za ozbiljno vanjskopoliticki a imaju svakako previse unutrasnjih problema.
BiH mora pokusati preko Erdogana i Saudije ucvrstiti poziciju.![]()
![]()
joj sdf price,pa znaci ti hoces palestinu ovde
samo te zapad moze spasit i niko vise,toliki bosnjaci po zapadu a ti zagovaras nekakve turke i saudijce
![]()
Vidi, ja razumijem da su vas očigledno učili da ne valja ništa što nosi neko ime tipa "Muhamed" i slično, ali ti isti Saudijci imaju vjerovatno bolje odnose sa Trumpovom Amerikom nego evropa.gozila555 wrote: ↑04/03/2025 18:39cuj preko turaka i saudijacaelcaliente wrote: ↑04/03/2025 18:30Evropa sto posto trenutno nije sposobna da igra veliku ulogu u BiH. Sto politicki sto zbog manjka kapaciteta koji moraju izgraditi.tramvajtrojka wrote: ↑04/03/2025 18:12
al jako mi je ovo svim silama pljuj kako je evropa nesposobna a on sam u toj istoj evropi ankerisan
![]()
samo te zapad moze spasit i niko vise,toliki bosnjaci po zapadu a ti zagovaras nekakve turke i saudijce
![]()
Slovaci i Rumuni su antirusielcaliente wrote: ↑04/03/2025 18:56Trump voli Saudijce, Erdo je znacajan u Nato.gozila555 wrote: ↑04/03/2025 18:39cuj preko turaka i saudijacaelcaliente wrote: ↑04/03/2025 18:30
Evropa sto posto trenutno nije sposobna da igra veliku ulogu u BiH. Sto politicki sto zbog manjka kapaciteta koji moraju izgraditi.
![]()
![]()
Sa kim imamo snazne veze jos?
Koju zemlju bi ti izabrao da lobira za BiH? Sa kim smo prisni?
Evo Dodil ima Ruse, Kineze, Madzare, Slovake, Rumune.
Fico antirus? Jel me to zezas? Pa pratis li spregu Orban i Fico i kako glasaju u EU?Stabilizator wrote: ↑04/03/2025 19:20Slovaci i Rumuni su antirusielcaliente wrote: ↑04/03/2025 18:56Trump voli Saudijce, Erdo je znacajan u Nato.
Sa kim imamo snazne veze jos?
Koju zemlju bi ti izabrao da lobira za BiH? Sa kim smo prisni?
Evo Dodil ima Ruse, Kineze, Madzare, Slovake, Rumune.