Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kakaljin
#5476 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Fedja mora ostati minimalno dvije godine bez obzira na rezultat jer se vidi od pocetka da se ide kako treba, ali ne moze sve preko noci, ove dvije utakmice nam trebaju biti opomena stalno da se moramo svi u klubu uozbiljiti i dati maksimalno u svom dijelu posla.
Ako otjeramo Fedju nakon par kola onda cemu treba da se nadamo ako trenere mjenjamo kao carape.
Ove godine je samo europa prioritet bez ikakvih pritisaka da se moraju titula ili kup osvojiti. Moramo i mi navijaci stati na loptu. Mi zelimo preko noci sve odmah sto je veoma nerealno i nemoguce i tako stvaramo pritisak i na klub i na igrace i na sve ostale.
Svi znamo da smo najveci klub u drzavi i da svi zele da nam skinu skalp i daju preko 200% svoje snage da se pokazu protiv nas najbolje i onda izgore i slijdecii protivnici lako prodju sa njima.
Ako otjeramo Fedju nakon par kola onda cemu treba da se nadamo ako trenere mjenjamo kao carape.
Ove godine je samo europa prioritet bez ikakvih pritisaka da se moraju titula ili kup osvojiti. Moramo i mi navijaci stati na loptu. Mi zelimo preko noci sve odmah sto je veoma nerealno i nemoguce i tako stvaramo pritisak i na klub i na igrace i na sve ostale.
Svi znamo da smo najveci klub u drzavi i da svi zele da nam skinu skalp i daju preko 200% svoje snage da se pokazu protiv nas najbolje i onda izgore i slijdecii protivnici lako prodju sa njima.
- Zavatoni
#5477 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Trebaju nam dva štopera...Sadiku je bez ugovora...što ne bi on bio opcija.
Šta je sa Hamzom Bešićem...on je najavljivan svojevremeno kao potencijal za prvi tim...može li se povući sa posudbe iz Stupčanice.
U startu mi je ovo Hadžićevo gomilanje ofanzivaca nebuloza....od osam igrača prema naprijed...bar su dvojica višak. Po meni...Suljić i još jedan... Kobiljar npr...Treba osloboditi prostor za akademce...kad će Pramenković i Lamadžema dobiti šansu?
Kapić je baš naporan igrač...višak. Samo zauzima mjesto Tariku Ramiću. Trebalo je i njega otjerati.
I Belminu je do daljnjeg klupa mjera...Šahinović je puno perspektivniji golman od njega.
Hadžić ponovo radi isto kao u prošlom mandatu...gomila igrače...dok godišnji ceh za ugovore ne dobaci do 8 miliona.
Šta je sa Hamzom Bešićem...on je najavljivan svojevremeno kao potencijal za prvi tim...može li se povući sa posudbe iz Stupčanice.
U startu mi je ovo Hadžićevo gomilanje ofanzivaca nebuloza....od osam igrača prema naprijed...bar su dvojica višak. Po meni...Suljić i još jedan... Kobiljar npr...Treba osloboditi prostor za akademce...kad će Pramenković i Lamadžema dobiti šansu?
Kapić je baš naporan igrač...višak. Samo zauzima mjesto Tariku Ramiću. Trebalo je i njega otjerati.
I Belminu je do daljnjeg klupa mjera...Šahinović je puno perspektivniji golman od njega.
Hadžić ponovo radi isto kao u prošlom mandatu...gomila igrače...dok godišnji ceh za ugovore ne dobaci do 8 miliona.
- Cossack
#5478 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Gomila igrače i to nerezonski. Dok smo na nekim pozicija u totalnom višku ne možemo dva stopera sastaviti.Zavatoni wrote: ↑15/08/2022 15:53 Trebaju nam dva štopera...Sadiku je bez ugovora...što ne bi on bio opcija.
- East_side
#5479 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nisam plaho pratio tok karijere Rijada Sadikua, posljednje što znam je to da se prije par godina našao u redovima Zrinjskog, nije mnogo igrao i nakon toga nestao...Zavatoni wrote: ↑15/08/2022 15:53 Trebaju nam dva štopera...Sadiku je bez ugovora...što ne bi on bio opcija.
Da budem iskren, nije mi jasno kako su tek tako ispuhali on i još par naših perspektivnih akademaca iz njegove generacije. Možda ni klub nije postupio prema njima kako se očekivalo. S druge strane, ako imaš kvalitet, ne ovisi ti karijera o naklonosti jednog kluba. Možda su razlozi negdje u sredini, tj. da su zbog nekih svojih neispunjenih očekivanja splasnuli u vidu motiva za daljim radom i razvojem a sam (ne?)kvalitet i (anti?)talenat nisu bili dovoljni za nešto više. To je sada kao kinder jaje, tj. možemo samo nagađati šta se nalazi unutra.
E sad ako je slobodan igrač, upitno je u kakvom je kondicionom stanju i formi. Da se razumijemo, ja potpuno podržavam ideju koju si iznio. U takvoj smo trenutno situaciji da bih rado i Torlaka vratio iz penzije, a kamo li našeg akademaca koji je u ranim 20-im godinama života. Isto važi i za Bešića, on je čak imao i nekoliko obećavajućih nastupa za prvi tim.
Pomenute opcije su mnogo razumnije od dovođenja nekakvog Rashida iz Afrike koje je "mačak u vreći" i čiju svrhu dovođenja još uvijek ne kontamo a vjerovatno ni sam Hadžić. Ali eto, kao neka i njega, nek se nađe. "Ima se, može se"...
Slažem se i za Belmina. Drag mi je ali, ruku na srce, jedna je od najslabijih karika tima. Kad mu neko vraća loptu nazad, vazda strepiš od nekog novog negativnog iznenađenja...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5480 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
teško da će ostati i još par kola, pogotovo ako kiksa derbikakaljin wrote: ↑15/08/2022 14:28 Fedja mora ostati minimalno dvije godine bez obzira na rezultat jer se vidi od pocetka da se ide kako treba, ali ne moze sve preko noci, ove dvije utakmice nam trebaju biti opomena stalno da se moramo svi u klubu uozbiljiti i dati maksimalno u svom dijelu posla.
istočna trEbina je presudila, mahala je presudila, to je to
- rocco_siffredi
#5481 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da nije kurcobolja nastupila zbog plata. Nije da nismo to već preživljavali. Kasni uplata iz Vijetnama, sad iz Amerike, šta ja znam 
- madesa
#5482 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ostat ce dugo fedja ali ovo je sve zbog sindroma pitarluka koji i da dodje murinjo i izgubi,majke bi mu psovali. Dosta vise toga. Jakirovicu su dali podrku kad evropu nisu izborili pa sad igraju za njega ko da je klopp
- Blixen
#5483 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
pa nismo mi anamoni da se oko toga sekiramorocco_siffredi wrote: ↑16/08/2022 08:25 Da nije kurcobolja nastupila zbog plata. Nije da nismo to već preživljavali. Kasni uplata iz Vijetnama, sad iz Amerike, šta ja znam![]()
a sto se tice trenutne forme, ekipu treba uigrati
9 je novih igraca
ode ti Nihad a Marin se provrijedi u 3 dana
ostanes bez dva najbolja stopera
Kapic visak
Suljic klupa
Davati prostora ovoj djeci
Ciljati Evropu
za sve nas je Zrnjski i dalje najjaca ekipa u BiH
Do titule cemo se zestoko oznojiti
- Logovan
- Cossack
- Dr. Kuca
#5486 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Saopstenje znaci u prevodu " daska je nasapunjanja, samo da se fino sjedne i ode".
- rocco_siffredi
#5487 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jebo je majku kome iz kluba daju podršku

- East_side
#5488 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pravo pitanje je da li je on kao trener uopšte bio odgovarajuća opcija za nas. Ali gotovo je sad, treba ga istrpiti do kraja pa taman 90% nas ga tjeralo. Ganjat Evropu ove sezone, halalit se unaprijed sa trofejima na kraju iste i tjt.Velkoski wrote: ↑16/08/2022 03:42teško da će ostati i još par kola, pogotovo ako kiksa derbikakaljin wrote: ↑15/08/2022 14:28 Fedja mora ostati minimalno dvije godine bez obzira na rezultat jer se vidi od pocetka da se ide kako treba, ali ne moze sve preko noci, ove dvije utakmice nam trebaju biti opomena stalno da se moramo svi u klubu uozbiljiti i dati maksimalno u svom dijelu posla.
Dovođenjem nekog novog sad u po' frke možemo biti samo još gori, pa onda u neko doba otjerati i tog novog i tako u krug, scenario kojeg gledamo već godinama... treba nekad i tome odlučno stati u kraj, ma koliko bolno bilo i koliko sabura trebalo!
Naumpade mi onaj Saša Novaković, vidim da nema kluba još od prošle godine a nije loš štoper, pogotovo u ovoj našoj situaciji kad je završen prelazni rok i kad smo se doveli u "daj šta daš" poziciju. Šta je sa njim, je li završio karijeru ili...? 31 mu je godina, ne bi trebalo da jeste.
-
Karikaturist
#5489 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Halalili smo se mi sa trofejima vec davno, samo nismo svjesni izgleda..
-
kakaljin
#5490 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ako je tako onda je najbolje da se ugasimo jer ne da smo mahalski klub nego gore od mahalstinje i onda nismo klub koji treba da ide naprijedVelkoski wrote: ↑16/08/2022 03:42teško da će ostati i još par kola, pogotovo ako kiksa derbikakaljin wrote: ↑15/08/2022 14:28 Fedja mora ostati minimalno dvije godine bez obzira na rezultat jer se vidi od pocetka da se ide kako treba, ali ne moze sve preko noci, ove dvije utakmice nam trebaju biti opomena stalno da se moramo svi u klubu uozbiljiti i dati maksimalno u svom dijelu posla.
- Logovan
#5491 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pocnimo se mijenjati jebemu majku, ne moze covjek zapamtiti sve trenere u sezoni koliko ih izredamo.
-
sencobih
#5492 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Treba čovjeku dati šansu barem sezonu, dvije, da proba svoje zamisli. Ovakvim načinom zamjene trenera na dva kiksa, otvara se mogućnost da par igrača "namjerno" iz nekih svojih razloga nakon par tekmi otjera trenera koji im se ne sviđa, jer ih tjera da trče, ne da im da se bave svojim poslovima, nisu u planu za prvi tim, ili slično. Onda dođe drugi trener koji se neće sviđati nekim drugim igračima i tako u krug godinama. Ne treba podlijegati raznim hampama i nasjedati na razne priče. Evo probalu smo mijenjati oa ne ide, dajte da jednom probamo i drugačije. Evo Xavi u Barsi ima ubjedljivo najgoru statistiku od svih trenera ikad, ali ne tjeraju ga. Da se razumijemo nije ni Feđa trenerski mag , ali zar mi možemo sebi priuštiti trenerskog maga, a o vrhunskim igračima da i ne govorimo. Mislim da bi se i prvotimci drugačije ponašali kada bi znali da treneru ne mogu ništa, nego bi se okrenuli poslu od koga žive.
- Dinostula
#5493 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kakvo vise mijenjanje trenera mi jednostavno dovodimo mrtvace i bolik...e.Mene je na pocetku iznenadilo vidi rekoh kako dobro igramo a otjerali 12 igraca a doveli 10.Dva kola odigrali da valja a vec 3 kolo patnja protiv Posusja.Ostaviti sve ovako kako jeste dovest 1-2 stopera i uigravati se pa makar i 3 godine.
- Blixen
#5494 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jesica dovesti 
- East_side
#5495 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Uredu, treba ga podržati, otrpiti, dati vremena da se sve posloži itd ali ja se pitam zašto u svakoj ebenoj pres konferenciji ima onaj "ja, pa ja" performans.
Evo maloprije slušam pred meč protiv Slobode, te mene niko nije preporučio, mene je doveo ovdje kontinuiran rad i rezultati, bla, bla...
Zbog čega ima stalnu potrebu da se pravda, ponavlja istu priču... Ufati se jarane posla, umjesto što navijače ubjeđuješ u bilo šta, de ti malo igračima pojasni gdje i za koga igraju, ubijedi ih da jače zapnu i td. Pogotovo nakon zadnje dvije utakmice koje su bile katastrofalne u svakom smislu.
Evo maloprije slušam pred meč protiv Slobode, te mene niko nije preporučio, mene je doveo ovdje kontinuiran rad i rezultati, bla, bla...
Zbog čega ima stalnu potrebu da se pravda, ponavlja istu priču... Ufati se jarane posla, umjesto što navijače ubjeđuješ u bilo šta, de ti malo igračima pojasni gdje i za koga igraju, ubijedi ih da jače zapnu i td. Pogotovo nakon zadnje dvije utakmice koje su bile katastrofalne u svakom smislu.
- omega369
#5496 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
To ja govorim od pocetka. Iako su ovi igraci iskljucivo Fedjin izbor, mislim da je 90% do njih.Dinostula wrote: ↑18/08/2022 10:12 Kakvo vise mijenjanje trenera mi jednostavno dovodimo mrtvace i bolik...e.Mene je na pocetku iznenadilo vidi rekoh kako dobro igramo a otjerali 12 igraca a doveli 10.Dva kola odigrali da valja a vec 3 kolo patnja protiv Posusja.Ostaviti sve ovako kako jeste dovest 1-2 stopera i uigravati se pa makar i 3 godine.
Ipak, ne smijemo vise dozvoliti da u kukuruz ligu ne izadjemo u evropu da je capelo na klupi. I to ce biti iskljucivo fedjina krivica
U Velezu se hvalio kako je analizirao golmana i igrace kako pucaju penale a vamo vec fulimo dva bitna penala i ne zna se ko puca, ko ne puca. Trebao bi on malo vise raditi a malo manje pricati
-
last mohicans
#5497 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tad se lozio da nas zajebe, sad valjda mu manji izazov ove lijeve ekipe koje nas dobijaju ili muče. Vec sam pisao, da se ne ponavljam. Svake sedmice se moraju vjezbati penali, kao i prekidi, nista ih nismo unaprijedili i mora se znati ko izvodi iste. Nije valjda da nam opet treba neki novi Husref da kaze nisam ja odredio ko ce pucati,Melun ili neko drugi.
- Logovan
- Dinostula
#5499 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Joj Rikija legende razvalio se pravo.
Samo sportski zivot,idemo jako.
I kazu sto ne moze da pogodi penal mene cudi da ovakav moze i zgradu da pogodi gdje zivi kad se vraca kuci.

Samo sportski zivot,idemo jako.
I kazu sto ne moze da pogodi penal mene cudi da ovakav moze i zgradu da pogodi gdje zivi kad se vraca kuci.

- Logovan
#5500 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Deaktivirao profil... Možda mu je hakovan profil, ako nije ne znam što koji klinac ovo postavlja.