Aluminij Mostar

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
spreca

#5476 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by spreca »

zrakomlat wrote:https://mostarski.ba/radnicima-aluminij ... re-dugove/

Pa kako strućnjaci ne otvoriše račune na drugoj banci za isplatu otpremnine. Nisu valjda mislili da će im dozvoljeno prekoračenja i dalje biti dozvoljeno.
Pa sta je ovaj Bioksic mislio, da mu drzava namiri minus koji je napravio ila da mu banka halali :lol: :lol: ...tako je kad se nauci zivjeti sa tudje grbace
Haman2

#5477 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Haman2 »

Vise nije gubitas. Dosao kraj pljacki FBiH. Ne znam kako ce se sve zavrsiti? Da li ce to uticati na karijeru D. Covica. Licno mislim da nece iako mnogi tvrde da hoce ili oce.
zrakomlat

#5478 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by zrakomlat »

spreca wrote:

Pa kako strućnjaci ne otvoriše račune na drugoj banci za isplatu otpremnine. Nisu valjda mislili da će im dozvoljeno prekoračenja i dalje biti dozvoljeno.
Pa sta je ovaj Bioksic mislio, da mu drzava namiri minus koji je napravio ila da mu banka halali :lol: :lol: ...tako je kad se nauci zivjeti sa tudje grbace
Ma taj je u plusu. Nije on garant ni imao prekoračenje. Opet najebaše oni što su jedini zarađivali svoju platu i leđa ostavili u ćelijama.
Maharadza

#5479 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Maharadza »

Haman2 wrote:
DRAMATIČNO U UPROPAŠTENOM "ALUMINIJU": Ogorčeni radnici potezali noževe na članove Uprave "Aluminija", pripremaju se veliki prosvjedi protiv najodgovornijeg krivca- DRAGANA ČOVIĆA!

Prema tvrdnjama svjedoka mučnih scena, u krugu tvornice moglo se vidjeti noževe, drvene palice u rukama radnika dok su se pokušavali probiti do prostorija u kojima sjedi Uprava "Aluminija". Ozlijeđenih u ovim dogajima, srećom, nije bilo.

.....

Prema tvrdnjama svjedoka mučnih scena, u krugu tvornice moglo se vidjeti noževe, drvene palice u rukama radnika dok su se pokušavali probiti do prostorija u kojima sjedi Uprava "Aluminija". Ozlijeđenih u ovim dogajima, srećom, nije bilo.
Nosioci udruženozločinačkih vrijednosti. :skoljka:
howdy

#5480 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by howdy »

Sad ce nama efendija hafis objasnit da fabrika samo sto nije krenula i da je ovo samo predstava balijskih medija.
Ustade jedan radnik ustaše svi
Haris.ba

#5481 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Haris.ba »

Haman2 wrote:Vise nije gubitas. Dosao kraj pljacki FBiH. Ne znam kako ce se sve zavrsiti? Da li ce to uticati na karijeru D. Covica. Licno mislim da nece iako mnogi tvrde da hoce ili oce.
Neće. Eno i Uljanik je potonuo u Hrvatskoj pa nema nekih velikih problema (mada nije grohno još ko Aluminij). Stvar je što mnogi radnici Aluminija imaju amortizer - putovnicu.

A, i nema neke snage da politički uobliči alternativu. Mogu danima protestvovati protiv Čovića. Ali, šta time dobijaju? Čovke će dati ostavku na mjesto predsjednika HDZ? :D

Na lokalnim izborima Bešlić će izgubiti mjesto gradonačelnika? :D
Haman2

#5482 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Haman2 »

Najvaznije je da nema vise pljackanja FBiH i BiH. BiH i FBiH su nekima sluze samo za pljacku. Klasican primjer je da radnik politicar uzme otpremninu za penziju a onda nastavi sa politickim djelovanje na nivou FBiH ili pak BiH.
zrakomlat

#5483 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by zrakomlat »

spreca wrote:

Uništiše im radna mjesta, uništiše im proteste a sad ih raja iz uprave još šutaju nogama dok su na zemlji.

Čega su se likovi dosjetili. Čuj tražit će da im banke vrate pare.

https://www.bljesak.info/gospodarstvo/n ... ima/284937

:pisnuo:
spreca

#5484 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by spreca »

zrakomlat wrote:
spreca wrote:

Uništiše im radna mjesta, uništiše im proteste a sad ih raja iz uprave još šutaju nogama dok su na zemlji.

Kakim bobama ih to bubaju....o isusek isusek i marijo
daddy-kool

#5485 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by daddy-kool »

zrakomlat wrote:
spreca wrote:

:roll:

E što im bacaju ublehe, jadni ljudi.
Mislim šta su očekivali da će im privatne banke finansirati život? :?
dembele

#5486 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by dembele »

Vratiti pare, nego šta. Biće i dodatak iz banke za nanešenu duševnu bol.
zrakomlat

#5487 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by zrakomlat »

Je li legao povrat iz banaka.
SaraFina

#5488 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by SaraFina »

zrakomlat wrote:Je li legao povrat iz banaka.

Uskoro. A polako kreće i pokretanje proizvodnje i povratak na posao oko 300 - stotinjak ovih iz uprave.
Što iz uprave samo a radi se o pokretanju proizvodnje?Ne pitaj!
dembele

#5489 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by dembele »

SaraFina wrote:
zrakomlat wrote:Je li legao povrat iz banaka.

Uskoro. A polako kreće i pokretanje proizvodnje i povratak na posao oko 300 - stotinjak ovih iz uprave.
Što iz uprave samo a radi se o pokretanju proizvodnje?Ne pitaj!
Pa dobro, kuća se od krova gradi.
ultima_palabra

#5490 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by ultima_palabra »

Dje jajara, nije valjda da tacnu nosa pa se ne stigne javiti...
jajara

#5491 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by jajara »

ultima_palabra wrote:Dje jajara, nije valjda da tacnu nosa pa se ne stigne javiti...
dobar baksis u mepasu sta fali...tu sam ja nego mi nesto neda da se sprdam sa ovim jadnim rudarima...tjeram sam sebe da ih ismijavam i nasladjujem se buducim siromasima. al nesto me blokira ne znam valjda ono sto nije fizicko u nama
SaraFina

#5492 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by SaraFina »

Meni je šizofreno da neko može uopće uporediti rudare sa radnicima AL. A ne sprdati se s njima.

Propao AL ratni plijen velikohrvatske politike, koji je služio HDZ-ovim uhljebima i stranci kao krava muzara i to tridesetak godina.
BHCluster

#5493 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by BHCluster »

SaraFina wrote:Meni je šizofreno da neko može uopće uporediti rudare sa radnicima AL. A ne sprdati se s njima.

Propao AL ratni plijen velikohrvatske politike, koji je služio HDZ-ovim uhljebima i stranci kao krava muzara i to tridesetak godina.

Aluminij je bio hrvatski nacionalni interes i pustili su da propadne, ne samo to povukli su i EP HZHB koja mora isplatiti 65 miliona duga Hrvatskoj EP. Pitanje se postavlja zasto Hrvatska EP taj dug ne otpiše ako se radi o hrvatskom nacionalnom interesu. :mrgreen:
Maraschino

#5494 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Maraschino »

BHCluster wrote:

Aluminij je bio hrvatski nacionalni interes i pustili su da propadne, ne samo to povukli su i EP HZHB koja mora isplatiti 65 miliona duga Hrvatskoj EP. Pitanje se postavlja zasto Hrvatska EP taj dug ne otpiše ako se radi o hrvatskom nacionalnom interesu. :mrgreen:
Lahko ce to oni prebijati preko Buskog a mozda im je to sve i bila namjera.
zrakomlat

#5495 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by zrakomlat »

Izgleda banke im vratile uzete pare za prekoračenja, i odobrili im još po milju dodatno.
Ukoliko se ne pokrene proizvodnja ubrzo, vratiti će im i rate kredita za zadnjih 6 mjeseci pa će dalje vidjeti.
Svaka čast upravi, dobro su to isposlovali.
SaraFina

#5496 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by SaraFina »

BHCluster wrote:
SaraFina wrote:Meni je šizofreno da neko može uopće uporediti rudare sa radnicima AL. A ne sprdati se s njima.

Meni fakat nije jasan taj maćehinski odnos. Crpe Buško jezero, neku siću bace, nikad puna isplata. Prave Pelješki i koji nikakvu korist neće donijeti s druge strane ljudima. Naprotiv! Evo sad i sa tim vraćanjem duga. Što kažeš trebali bi otpisati. Itd itd
Maraschino

#5497 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Maraschino »

SaraFina wrote:

Meni fakat nije jasan taj maćehinski odnos. Crpe Buško jezero, neku siću bace, nikad puna isplata. Prave Pelješki i koji nikakvu korist neće donijeti s druge strane ljudima. Naprotiv! Evo sad i sa tim vraćanjem duga. Što kažeš trebali bi otpisati. Itd itd
O Buskom jezeru se skoro i ne prica da se ne bi pokrenula naplata a za Donje horizonte uredno placaju naknadu republici srpskoj.
BHCluster

#5498 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by BHCluster »

Maraschino wrote:
BHCluster wrote:

Lahko ce to oni prebijati preko Buskog a mozda im je to sve i bila namjera.
Ja mozda u limburgu mjesecu, mozda? Jer ipak za tako nesto treba mozga.
Haman2

#5500 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Haman2 »

Mi smo ga spravom zatvorili. Sluzio je bogacenju pojedinaca na stetu drzave. Ako ima neki zainteresirani strani investitor nemam nista protiv da ga pokrene. Ipak sumnjam?
Post Reply