Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Novak20

#5476 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Rampage wrote:
Kvisling, po običaju, umotava UZP fašizam u celofan.

Bolan i ne bio, smrad UZP-ovskog fašizma ne mogu sakriti sve folije ovog svijeta, džaba se trudiš.
Što meni kmečiš ?

Tuži načelnika općine Čapljina za UZP fašizam. Uzgred, UZP je oblik osobne krivične odgovornosti za međunarodne zločine.

Bajramski koncert u Čapljini 2019. nije zabranjen. Nije održan iz inata, a ne zbog zabrane lokacije.

Image
salik79

#5477 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by salik79 »

Novak20 wrote:
Rampage wrote:

Bolan i ne bio, smrad UZP-ovskog fašizma ne mogu sakriti sve folije ovog svijeta, džaba se trudiš.
Što meni kmečiš ?

Tuži načelnika općine Čapljina za UZP fašizam. Uzgred, UZP je oblik osobne krivične odgovornosti za međunarodne zločine.

Bajramski koncert u Čapljini 2019. nije zabranjen. Nije održan iz inata, a ne zbog zabrane lokacije.

Image
Ako je ovo tacno i ako nikada neki bozucni koncert nije odrzan u skoli, onda je ovo krajnji zlonamjeran i bezobrazan cin predstavnika IZ i politicke svite, u svrhu sirenja tenzija i dezavuisanja naroda.
mO k3

#5478 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

:thumbup:

Tako je salihe
Kolinda

#5479 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Novak20 wrote:
Rampage wrote:

Što meni kmečiš ?

Image
Novače, odi sad 5-6 dana godišnji jer im ovaj dokument sigurno neće dobro leći na želudac, dok se to očisti ti u međuvremenu odmori...
Novak20

#5480 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

salik79 wrote:
Ako je ovo tacno i ako nikada neki bozucni koncert nije odrzan u skoli, onda je ovo krajnji zlonamjeran i bezobrazan cin predstavnika IZ i politicke svite, u svrhu sirenja tenzija i dezavuisanja naroda.
:kakoste:

Većina nas prihvata vijesti zdravo za gotovo. I sam sam ponekad takav.

Ovaj odgovor Gradonačelnika preuzet iz "Oslobođenja" me uvjerio da istina ima dvije strane što bi trebali znati novinari koji se po pravilu svrstaju na jednu stranu pa onda pišu:
- Sramno: Gradonačelnik Čapljine zabranio bajramski koncert
- Predsjednik Medžlisa IZ-e Čapljina Izedin Kurtović je kazao kako je u toku bajramskih praznika u Čapljini došlo do neočekivane zabrane održavanja bajramskog koncerta. Odluku o zabrani donio je gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić.
- Nije nam jasno zašto bi nekome smetao bajramski koncert u dvorištu škole
- HDZ - Drugo ime za aparthejd: Gradonačelnik Čapljine zabranio bajramski koncert
salik79

#5481 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by salik79 »

Novak20 wrote:
salik79 wrote:
:kakoste:

Većina nas prihvata vijesti zdravo za gotovo. I sam sam ponekad takav.

Ovaj odgovor Gradonačelnika preuzet iz "Oslobođenja" me uvjerio da istina ima dvije strane što bi trebali znati novinari koji se po pravilu svrstaju na jednu stranu pa onda pišu:
- Sramno: Gradonačelnik Čapljine zabranio bajramski koncert
- Predsjednik Medžlisa IZ-e Čapljina Izedin Kurtović je kazao kako je u toku bajramskih praznika u Čapljini došlo do neočekivane zabrane održavanja bajramskog koncerta. Odluku o zabrani donio je gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić.
- Nije nam jasno zašto bi nekome smetao bajramski koncert u dvorištu škole
- HDZ - Drugo ime za aparthejd: Gradonačelnik Čapljine zabranio bajramski koncert
Inace, sve vijesti volim provjeriti, ali ovo mi je bilo suvise ofirno, da se neko ovakvim lazima i podmetanjima koristi, pogotovo sto je rijec o BiH i sto je (nama) sve prilicno jednostavno provjeriti.

Veliki fuj za vinovnike ove potvore. Nadam se da ce i klix ovaj demanti objaviti.
mO k3

#5482 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

NOVI ŠOK IZ MOSTARA: HT Eronet potonuo u gubitak od 2,5 miliona KM!

Negativno poslovanje uslijedilo je nakon skromne prošlogodišnje dobiti od svega 2,2 miliona KM, što je 26 puta manje od prošlogodišnje neto dobiti BH Telecoma koja je iznosila 57,2 miliona.

BH Telecom je u prvom polugodištu 2019. poslovao s neto dobiti od 24,56 miliona KM što je za 2,7 posto više u odnosu na godinu ranije kada je dobit iznosila oko 23,92 miliona KM.

U isto vrijeme, HT Eronet, koji je također u većinskom vlasništvu Vlade Federacije BiH, potonuo je u gubitak od 2,5 miliona KM.

Prema dostupnim informacijama, poslovni prihodi HT-a pali su za oko 3 posto na 94,77 miliona KM, nakon što su u istom periodu prošle godine bili 97,6 miliona KM. U isto vrijeme, poslovni rashodi iznosili su 98,79 miliona KM i manji su u odnosu na prošlu godinu za oko 1,5 posto kada su iznosili 100,2 miliona KM.

Na drugoj strani, poslovni prihodi BH Telecoma na kraju juna 2019. godine, iznosili su oko 224,4 miliona KM i također su za 3,4 posto su manji u odnosu na isti period prošle godine kada su iznosili oko 232,36 miliona KM.

No, u isto vrijeme, za pet posto smanjeni su i poslovni rashodi BH Telecoma koji su na kraju juna 2019. iznosili oko 198,2 miliona KM, dok su godinu ranije iznosili 208,80 miliona KM.

I upravo tu treba tražiti razloge zbog kojih je HT Eronet potonuo u gubitak, što predstavlja prvorazredni šok budući da je riječ o sektoru koji još uvijek bilježi visoke stope profitabilnosti.

Nakon Aluminjskog kombinata Mostar, i Mostarskog aerodroma, HT Eronet je već treća firma u većinskom državnom kapitalu, a pod kontrolom HDZ-a, koja se u 2019. godini suočava s ozbiljnim ekonomskim problemima.

:mrgreen:
Novak20

#5483 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

mO k3 wrote:

Jesi se naklatio kao da su te Hrvati otjerali od Banja Luke. :lol:
mO k3

#5484 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Novak20 wrote:
mO k3 wrote:

Jesi se naklatio kao da su te Hrvati otjerali od Banja Luke. :lol:
naklatio :lol:

jebem ti selo odakle si sisao :mrgreen:
zrakomlat

#5485 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zrakomlat »

Kolinda wrote:
Novak20 wrote:
Rampage wrote:

Što meni kmečiš ?

Image
Novače, odi sad 5-6 dana godišnji jer im ovaj dokument sigurno neće dobro leći na želudac, dok se to očisti ti u međuvremenu odmori...
Čuj ODI :lol:
zrakomlat

#5486 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zrakomlat »

Novak20 wrote:
zrakomlat wrote:
salik79 wrote:Pokusajmo zamisliti da, ne daj Boze, Skaka odbije pokroviteljstvo, a kamoli zabrani bozicni koncert u Sarajevu!? :run:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/podrska ... /190903115
Mislim da je i u Stocu isti slučaj oko tog opstinskog vijeća. UZP živi još.
Prvo, bajramski koncert u Čapljini nije zabranjen.

Održan je na istom mjestu gdje Hrvati i Srbi Čapljine drže božične koncerte. Valjda je lokalnim hodžama, novinarima i bošnjačkoj politici trebalo povoda za nekakav bajramski skandal pa su izabrali školu za pozornicu.

Drugo, kad Hrvati požele da organiziraju božični koncert u nekoj od sarajevskih osnovnih ili srednjih škola iz bilo kojeg povoda ili razloga, neka ga Skaka slobodno zabrani.

Ne kažem da bh Hrvati ne vole zabijati političke autogolove ali me čudi da je sve što urade automatski UZP. Što to Bošnjaci ne mogu držati koncerte povodom vjerskuh blagdana na istim mjestima gdje to rade H/S ?

Jbt, meni je onda bio UZP kad je samo jedan bh narod uveo u državnim jaslicama vjeronauk za djecu od dvije godine.
Što meni to pišeš , ja sam nešto drugo komentarisao. I to drugo jeste UZP politika, odnosno nastavak iste u miru.
Novak20

#5487 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

@zrakomlat

Ne znam što si drugo komentirao jer si se nadovezao na post @salik79 i link o "zabrani" bajramskog koncerta pominjući nejasno Stolac i općinsko vijeće.

Ako je ta "zabrana" UZP koji po tebi još živi, neka nezadovoljni efendija zajedno s tobom podnese krivičnu prijavu protiv Načelnika Čapljine, Stolca i drugih osoba koje u tom "UZP" učestvuju.
mO k3

#5488 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

@novak hajde Allaha ti popusti , postaješ gori od @ hafisa
Novak20

#5489 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

mO k3 wrote:@novak hajde Allaha ti popusti , postaješ gori od @ hafisa
Što da popustim ? Ne pišem o tebi, tvojoj forumskoj raji i Hafisu.

Pišem o tome da ničije političko maslo u BiH nije za Ramazana.

Npr, da ovaj gazija Ališpago ima obraza i da je čist u zločinu protiv Hrvata civila, ne bi se deset godina izvlačio na bolest koja mu ne smeta da mlati policiju. Da je Sud normalan i da radi svoj posao, priveo bi ga u 10 godina izmišljene bolesti na ročište.

Što na ovo ima reći bošnjačka politika i javnost ? Možda to majstore ???

https://www.dnevnik.ba/vijesti/sudenje- ... pristupiti
Suđenje Zulfikaru Ališpagi: Kako je moguće da napada policiju, a zbog bolesti ne može pristupiti suđenju?!
zrakomlat

#5490 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zrakomlat »

Novak20 wrote:@zrakomlat

Ne znam što si drugo komentirao jer si se nadovezao na post @salik79 i link o "zabrani" bajramskog koncerta pominjući nejasno Stolac i općinsko vijeće.

Ako je ta "zabrana" UZP koji po tebi još živi, neka nezadovoljni efendija zajedno s tobom podnese krivičnu prijavu protiv Načelnika Čapljine, Stolca i drugih osoba koje u tom "UZP" učestvuju.
Pa otvori link i pročitaj tekst, nije dovoljno naslov pročitati.
BHCluster

#5491 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:
mO k3 wrote:@novak hajde Allaha ti popusti , postaješ gori od @ hafisa
Što da popustim ? Ne pišem o tebi, tvojoj forumskoj raji i Hafisu.

Pišem o tome da ničije političko maslo u BiH nije za Ramazana.

Npr, da ovaj gazija Ališpago ima obraza i da je čist u zločinu protiv Hrvata civila, ne bi se deset godina izvlačio na bolest koja mu ne smeta da mlati policiju. Da je Sud normalan i da radi svoj posao, priveo bi ga u 10 godina izmišljene bolesti na ročište.

Što na ovo ima reći bošnjačka politika i javnost ? Možda to majstore ???

https://www.dnevnik.ba/vijesti/sudenje- ... pristupiti
Suđenje Zulfikaru Ališpagi: Kako je moguće da napada policiju, a zbog bolesti ne može pristupiti suđenju?!
Pa pitas tuziteljicu u tom slucaju tj Vesnu Budimir. :oops:
mO k3

#5492 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

@novak imas pitanja evo ti email adresa obrati se njima direktno i zamolio bih te da nam podijelis sta su ti odgovorili

[email protected]
Novak20

#5493 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

BHCluster wrote:
Je li ona što onom ustaši Ž. Budimiru iz SDA-SDP koalicije ? Ako jeste, to objašnjava puno toga. Samo mi nešto nije jasno. Kad googlam o Vesni, nađem da je 2014. dala ostavku jer je netko uhodio i da je ovaj slučaj obustavila. Problem je što je ovo bio zločin A kategorije pa će se morati gurati do kraja bez obzira na sudije i tužioce.

Vidim da barataš podacima, imaš dokumentaciju pri ruci i sve znaš kao pravi AID, a ja ne mogu da nađem ime trenutnog tužitelja u ovom procesu protiv ex Zulfe.

Valjda je to što se događa u ovom slučaju sve do tužitelja, a možda i do rijetkih preživjelih svjedoka Hrvata a ne do gazija, svjedoka obrane, doktora, vještaka, advokata, sudija i svih drugih kojima (ni)je stalo da "svog" osude za ratni zločin.

Edit: Hvala mO k3, svakako ću ih kontaktirati.
BHCluster

#5494 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:
BHCluster wrote:
Je li ona što onom ustaši Ž. Budimiru iz SDA-SDP koalicije ? Ako jeste, to objašnjava puno toga. Samo mi nešto nije jasno. Kad googlam o Vesni, nađem da je 2014. dala ostavku jer je netko uhodio i da je ovaj slučaj obustavila. Problem je što je ovo bio zločin A kategorije pa će se morati gurati do kraja bez obzira na sudije i tužioce.

Vidim da barataš podacima, imaš dokumentaciju pri ruci i sve znaš kao pravi AID, a ja ne mogu da nađem ime trenutnog tužitelja u ovom procesu protiv ex Zulfe.

Valjda je to što se događa u ovom slučaju sve do tužitelja, a možda i do rijetkih preživjelih svjedoka Hrvata a ne do gazija, svjedoka obrane, doktora, vještaka, advokata, sudija i svih drugih kojima (ni)je stalo da "svog" osude za ratni zločin.

Edit: Hvala mO k3, svakako ću ih kontaktirati.
Kolega da je do mene Zulfo i sve Zulfe bi do sada bile objesene za pocinjene zlocine.
SaraFina

#5495 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Hrvati su previše uložili u defanzivu kad su počinjeni zločini u pitanju, a premalo u ofanzivu da se procesuiraju zločini počinjeni nad hrvatskim stanovništvom.

Nažalost to se pokazalo loše i u HR i u BiH. U HR su neki JNA časnici dobili simbolične ili nikakve kazne, a u BiH ima slučajeva da su traljavo ili čak nikako pokrenuti procesi.
Haman2

#5496 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Haman2 »

Sve nam ovo nije trebalo a posebno rat. Mogli smo se razdruziti na miran nacin. NIsmo jer su Srbi i Hrvati imali svoje ciljeve. Srbi su zelili Veliku Srbiju u kojoj bi Hrvatska bila onoliko veliko koliko se mogla vidjeti sa Slejemena. Hrvati su zeljeli cijelu BiH a ako ne moze onda bar pola BiH.

Image

Ono sto je Milosevic nudio Aliji Izetbegovicu a on nije prihvatiti, Franjo Tudjman to je ucinio rasirenih ruku i tako gurnu Hrvate u rat sa Bosnjacima Po mom misljenju kriva procjena Tudjmana. Ta kriva procjena egzistira i danas a sprovodi je gospodin Covic, nekadasnji Jugosloven, danas najvec ahbab sa Miloradom Dodikom. Ahbabovali su Tudjmani Milosevci, pa Boban I Karadjic, a sad se ahbabovanje nastavljaju Covic i Dodik.
Last edited by Haman2 on 07/09/2019 15:17, edited 1 time in total.
mO k3

#5497 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Zaista , Bosna je preživjela puno toga i preživjeti će i budućnosti ... :bih:
Haman2

#5498 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Haman2 »

Slazem se, samo sporo napredujemo. Imamo puno kocnicara koji pljackaju BiH. Kako zaustaviti pljacku nase domovine BiH.
Novak20

#5499 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Haman2 wrote:Slazem se, samo sporo napredujemo. Imamo puno kocnicara koji pljackaju BiH. Kako zaustaviti pljacku nase domovine BiH.
Zaustavićeš pljačku kad prestaneš trolati temu, kriviti druge i glasovati za SDA i njihove podrepne muhe.

Bošnjačka politika i njeni izvršioci su najodgovorniji za pljačku naše domovine. Najbolje, najveće firmel i resursi BiH su pod kontrolom bošnjačke politike, a dovedeni su do ruba ili opljačkani.
Ono što je opljačkano ili lako zarađeno se ne ulaže u privredu i proizvodnju nego na siguricu i ćeif. Samo trgovina, lokacija u centru, stanovi od Sarajeva do Antalije, štednja i putovanja.
spreca

#5500 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Novak20 wrote:
Haman2 wrote:Slazem se, samo sporo napredujemo. Imamo puno kocnicara koji pljackaju BiH. Kako zaustaviti pljacku nase domovine BiH.
Zaustavićeš pljačku kad prestaneš trolati temu, kriviti druge i glasovati za SDA i njihove podrepne muhe.

Bošnjačka politika i njeni izvršioci su najodgovorniji za pljačku naše domovine. Najbolje, najveće firmel i resursi BiH su pod kontrolom bošnjačke politike, a dovedeni su do ruba ili opljačkani.
Ono što je opljačkano ili lako zarađeno se ne ulaže u privredu i proizvodnju nego na siguricu i ćeif. Samo trgovina, lokacija u centru, stanovi od Sarajeva do Antalije, štednja i putovanja.
Glasajte za UZP HDZ :lol: :lol: :lol: ....jesi ti dobar 'umorista......Bosnjaci imaju bar alternativu SDA bez koje nebi bilo ni HDZea a vi nemate druge osim svi za Dragoslava sa Rodobolje i njegovo doo ADZ....ajme gospeti cime vas spricaju
Post Reply