Sebija All about

Post Reply
Dozer

#5476 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Dr. Pervu poznajem licno, odlican je covjek i zaista dobar doktor i strucnjak. Medjutim, on je radio i otisao davno prije nego je Sebija postala bog i batina na KCUS. A svi znamo sta malo vlasti i moci napravi od ljudi.
Sad vidimo i sta napravi puno vlasti i moci.... Horor.

Edit: Slusam jarana prije neki dan... Mater mu pravo bolesna, nesto joj operisali glavu (aneurizma ili tako nesto), i to su odradili kako treba, bila zena OK, komunikativna, pokretna. Ali, onda joj se, par dana kasnije, u bolnici inficira ta rana (MRSA), i morali je onda opet otvarati radi toga. Od tada je kao biljka. Ne prica, ne konta, samo lezi.
Operaciju odgadjali radi vrucina (nema klima u UKC, naravno), a sad kad je zahladilo, vjerovali ili ne - ne smije doktor da je primi u bolnicu dok joj u DZ ne povade sve nalaze, a sto je direktiva glavne od najglavnijih?! :shock:
Jbt zivot...zena nepokretna, a iz DZ dolaze, nosaju je i vracaju, da bi joj odradili te nalaze i da bi mogla na operaciju. Zamisliste samo koja je to patnja za zenu...
Nefs-i Mulhima

#5477 Re: Sebija All about

Post by Nefs-i Mulhima »

Sve pozitivno o Sebiji.

Nakon saobraćajke i urgentne uputnice prema Općoj bolnici i driblanja 4 sata, odem na KCUS i završim sve nalaze za sat vremena (pregledi, 3x rtg, ultrazvuk....).

Toliko o tome da Sebija nevalja.

Nedavno otac imao trovanje, uputnica iz hitne direktno na KCUS. Povraćanje crnog sekreta u pitanju. Izuzetna ljubaznos doktorice na infektologiji, urgentno djelovanje, infuzija, tablete, injekcija.... Još 5 dodatnih nalaza uradio brzo i bez problema.... etc etc

Ovo je samo dio koji navodim sta se izdesavalo...
Fudo Bosna

#5478 Re: Sebija All about

Post by Fudo Bosna »

Nefs-i Mulhima wrote:Sve pozitivno o Sebiji.

Nakon saobraćajke i urgentne uputnice prema Općoj bolnici i driblanja 4 sata, odem na KCUS i završim sve nalaze za sat vremena (pregledi, 3x rtg, ultrazvuk....).

Nedavno otac imao trovanje, uputnica iz hitne direktno na KCUS. Povraćanje crnog sekreta u pitanju. Izuzetna ljubaznos doktorice na infektologiji, urgentno djelovanje, infuzija, tablete, injekcija.... Još 5 dodatnih nalaza uradio brzo i bez problema.... etc etc

Sjedi jedan(1). (Ne uklapas se u atmosferu linca na ovom topicu, a kada forumasi kazu da neko ne valja, ako imas suprotno misljenje, "nagrabusis ko zuti!")
Ne gledaju se ovdje argumenti, npr, sta kaze onaj veliki dio dr koji kazu da nije losije nego bolje stanje, da se zaustavio sunovrat npr, ili oni pacijenti koji imaju pozitivna iskustva? Ma jok, dovoljno je sto su neki dr , inace ogrezli u korupciji i navikli da rade na 2 ili 3 mjesta pored onog u UKC , poceli da kmece i napustaju Kliniku...
:D

P.S.
Naravno, vjerovatno i jedni i drugi imaju argumente vjerovatno i Sebija ima x gresaka, ali, meni je samo JAKO indikativno da se niko od tih " moralnih doktorskih gromada", nije bunio ranije na predhodne rukovodioce u Klinickom, ( nije im smetalo trazenje mita, nerad, odnosno rad na jos dva/tri mjesta dok Klinicki/pacijenti trpe?) :roll:
JThomas

#5479 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

evo ja sad otvorio vodu i ima je. lažu raja da nema.
Dozer

#5480 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Fudo... Doktori gore i sada rade isto kao i prije.
Razlika je samo sto je uspjesno rastjerala one koji joj nisu odgovarali, koji su bili sposobniji u medicinskom smislu od nje, i koji nisu bili ili nisu htjeli biti dio njene SDA falange.
DaffyDuck

#5481 Re: Sebija All about

Post by DaffyDuck »

Capsicum wrote:
bhnapoleon1 wrote:Tesko da trenutno postoji omraženija osoba u drzavi, gotov svako njeno spominjanje je popraceno psovkama
Nisi svjestan koliko si u krivu. Ja sam isto tako mislio jedno vrijeme, a onda sam razgovarao malo s ljudima van Sarajeva... Ne bi vjerovao kako na nju gleda ruralno stanovnistvo. Jebo Indiru Gandi, kako oni nju uzdizu na pijedastal. Nema, to je sposobna menadzerica, milione ustede napravila, uvela red... Ne da reci. Mater i Sebiju im ne diraj. Ja sam 100% ubijedjen da ta zena postaje clan predsjednistva, ako je samo SDA kandiduje. Previse je ispranih mozgova u ovoj zemlji. A ono malo sive mase se evakuise iz ove zemlje nevjerovatnom brzinom.
Evo toliko banalan podatak, a toliko puno govori o strukturi ljudi, odnosno glasača koji ih guraju dalje. Nagledaniji program Moje TV od BHTelecoma, (koja BTW svugdje prikljucuje svoje usluge- ne samo u gradskim sredinama kao ostali kablovski operateri) jeste IZVORNA TV, koja im stoji na broju 7 od 200+ programa. Za one koji su imali srecu i nisu se susreli s ovim cudom : http://www.izvornatv.com/katalog-pjesama
cheers
DaffyDuck

#5482 Re: Sebija All about

Post by DaffyDuck »

Fudo Bosna wrote:

Sjedi jedan(1). (Ne uklapas se u atmosferu linca na ovom topicu, a kada forumasi kazu da neko ne valja, ako imas suprotno misljenje, "nagrabusis ko zuti!")
Ne gledaju se ovdje argumenti, npr, sta kaze onaj veliki dio dr koji kazu da nije losije nego bolje stanje, da se zaustavio sunovrat npr, ili oni pacijenti koji imaju pozitivna iskustva? Ma jok, dovoljno je sto su neki dr , inace ogrezli u korupciji i navikli da rade na 2 ili 3 mjesta pored onog u UKC , poceli da kmece i napustaju Kliniku...

P.S.
Naravno, vjerovatno i jedni i drugi imaju argumente vjerovatno i Sebija ima x gresaka, ali, meni je samo JAKO indikativno da se niko od tih " moralnih doktorskih gromada", nije bunio ranije na predhodne rukovodioce u Klinickom, ( nije im smetalo trazenje mita, nerad, odnosno rad na jos dva/tri mjesta dok Klinicki/pacijenti trpe?) :roll:
Ti ono rece da je super da privilegovani smiju i dalje raditi na vise mjesta privatno pored klinickog a drugi koji se hanumi ne svidjaju ne? De ba...
Fudo Bosna

#5483 Re: Sebija All about

Post by Fudo Bosna »

@Daffy Duck

To nisam napisao, ali sam pisao da je dobro da su se stvari uopce pokrenule, da ce i Sebijini "miljenici" , pa barem od drugog /narednog menadzmenta doci na red, (to je , ukratko, sustina mog ranijeg postanja...)

Stvari nisu "crno-bijele"!

U Klinickom mnogo toga ne fercera decenijama, a ne od dolaska zadnjeg menadzmenta !
Last edited by Fudo Bosna on 04/10/2017 00:45, edited 4 times in total.
Fudo Bosna

#5484 Re: Sebija All about

Post by Fudo Bosna »

DaffyDuck wrote:
Fudo Bosna wrote:

P.S.
Ti ono rece da je super da privilegovani smiju i dalje raditi na vise mjesta privatno pored klinickog a drugi koji se hanumi ne svidjaju ne? De ba...

Ponavljam netacno! Stavljas me u pogresan , netacan kontekst, kazem da doktorska "nevinascad" /onponenti, nije ni zucnula godinama, kada su radile koverte, kada su radili sta su htjeli, (a sada placu na FACE tv) i na mnogim drugim medijima i portalima, glume "nevinascad" i neke kao " moralne gromade", odlazili kad su htjeli raditi privatno, Sebija sigurno ima puno gresaka ali je barem otpocela, neka drugi nastave , neka se stane na put i izabere, ILI KLINICKI ILI PRIVATLUK, a neka taj sljedeci direktor ukine privatluk i Sebijinim "miljenicima"...

Pa zatim, kada dodje neki jos odlucniji direktor iza Sebije ,neka na red konacno dodju maltene " uobicajene" tarife i KOVERTE, prije svake operacije...

P.S.
Ne podrzavam je niti apriori osudjujem, ima vjerovatno puno gresaka,( npr ; stednja na lijecenju, medikamentima, dijagnostici i sl.) , ali je cinjenica, da nije sve (crno/bijelo) i da sadasnji menadzment ima podrsku velikog broja uposlenika , mnogih doktora koji ne rade privatno a dobri su ljekari i strucnjaci, nisu nikakvi "miljenici" ,( nisu dio menadzmenta), ali, cuo sam da imaju dijametralno suprotno misljenje od ovih koji je kritikuju...
Hakiz

#5485 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

Dakle, pozli čovjeku, u panici, strah od smrti, ali mora misliti o tome je li ponedjeljak/petak jer za KCUS tada ne postoje hitni slučajevi.

Ovo je Sebijina ideja koliko mi se čini?
izgubljena dusa

#5486 Re: Sebija All about

Post by izgubljena dusa »

Fudo Bosna wrote:@Daffy Duck

To nisam napisao, ali sam pisao da je dobro da su se stvari uopce pokrenule, da ce i Sebijini "miljenici" , pa barem od drugog /narednog menadzmenta doci na red, (to je , ukratko, sustina mog ranijeg postanja...)

U Klinickom mnogo toga ne fercera decenijama, a ne od dolaska zadnjeg menadzmenta !
Dobra ti ova ''od dolaska zadnjeg menadzmenta....'' Poslije sebije I njenih menadzerskih poteza, od Klinickog nece ostati nista I nece biti potrebe za nekim narednim menadzerima :izet:
The BEN10

#5487 Re: Sebija All about

Post by The BEN10 »

DaffyDuck wrote:Evo toliko banalan podatak, a toliko puno govori o strukturi ljudi, odnosno glasača koji ih guraju dalje. Nagledaniji program Moje TV od BHTelecoma, (koja BTW svugdje prikljucuje svoje usluge- ne samo u gradskim sredinama kao ostali kablovski operateri) jeste IZVORNA TV, koja im stoji na broju 7 od 200+ programa. Za one koji su imali srecu i nisu se susreli s ovim cudom : http://www.izvornatv.com/katalog-pjesama
cheers
Odakle ti ovaj podatak da je izvorna najgledanija na Moja TV?
The BEN10

#5488 Re: Sebija All about

Post by The BEN10 »

izgubljena dusa wrote:
Fudo Bosna wrote:@Daffy Duck

Dobra ti ova ''od dolaska zadnjeg menadzmenta....'' Poslije sebije I njenih menadzerskih poteza, od Klinickog nece ostati nista I nece biti potrebe za nekim narednim menadzerima :izet:
Jah, što bi rekao Novalić - a Sebija kao član Upravnog odbora, bez kojeg gen. direktor ne može potpisati ugovor preko 50 000 KM i koji kontroliše rad uprave, čučala i šutila.
tranquil

#5489 Re: Sebija All about

Post by tranquil »

Evo ja se upravo najeo, baš sam sit. Dakle, lažu oni koji kažu da ima gladnih u svijetu.
djevojka bez imena

#5490 Re: Sebija All about

Post by djevojka bez imena »

Ovi sto lupaju napamet, sta je sve procvjetalo Sebijinim dolaskom :mrgreen:, imate li doktora u porodici, ili prijatelja, komsiju? Pitajte ih za misljenje. Cak i oni 'dupelisci' ce vam mozda reci istinu.
Fudo Bosna

#5491 Re: Sebija All about

Post by Fudo Bosna »

Sav problem UKCS je u jednoj personi? :izet:

Znaci, problem cijelog UKCS smo " locilari" i on se zove SEBIJA? :-)

Otjerajmo doticnu "zlu vilu" i sa ove pozicije i iz svih odbora UKCS i problem je rjesen? :-)

Sebija i samo ona je kriva sto : decenijama na svim hirurskim klinikama imamo tarife u vidu koverte, imamo doktore koji imaju posao od cetiri / sest sati na. Klinici a ostalo privatluk pa kada te pregleda, normalno da ima sukob interesa i da ces umjesto cekanja od mjesec dva , ako imas para, radije doci istom privatno, sto si imao dane i dane cekanja, (samo da uzmem kao primjer, na toj istoj Ortopediji je uzas godinama a zna se ko je 19 godina bio sef iste, ali avaj, dr Ismet se sad "sjetio" , kada ga je doticna nagazila da mora braniti struku i pacijente, znaci isto je i na drugim ili vecini drugih primjera,( vecini drugih hirurskih klinika), a dr Gavrankapetanovica sam uzeo kao zadnje ukazivanje na "opasnu Sele", ), znaci sve je i za sad i prije dvadeset godina kriva Sele, kao sve je prije na UKCS bilo ok ili ako nije , opet je odgovorna kao ona, znaci, ako je izbacimo sa mjesta glavnog menadzera i iz svih upravnih odbora, sve je ok, jes ali u stulcu... :-)

Eto locirali smo probleme i jednom personalnom smjenom, doticne " Sele", rijesili sve probleme u UKCS ? :izet:
Last edited by Fudo Bosna on 04/10/2017 12:18, edited 3 times in total.
jao_situacije

#5492 Re: Sebija All about

Post by jao_situacije »

DaffyDuck wrote:
Capsicum wrote:
bhnapoleon1 wrote:Tesko da trenutno postoji omraženija osoba u drzavi, gotov svako njeno spominjanje je popraceno psovkama
Nisi svjestan koliko si u krivu. Ja sam isto tako mislio jedno vrijeme, a onda sam razgovarao malo s ljudima van Sarajeva... Ne bi vjerovao kako na nju gleda ruralno stanovnistvo. Jebo Indiru Gandi, kako oni nju uzdizu na pijedastal. Nema, to je sposobna menadzerica, milione ustede napravila, uvela red... Ne da reci. Mater i Sebiju im ne diraj. Ja sam 100% ubijedjen da ta zena postaje clan predsjednistva, ako je samo SDA kandiduje. Previse je ispranih mozgova u ovoj zemlji. A ono malo sive mase se evakuise iz ove zemlje nevjerovatnom brzinom.
Evo toliko banalan podatak, a toliko puno govori o strukturi ljudi, odnosno glasača koji ih guraju dalje. Nagledaniji program Moje TV od BHTelecoma, (koja BTW svugdje prikljucuje svoje usluge- ne samo u gradskim sredinama kao ostali kablovski operateri) jeste IZVORNA TV, koja im stoji na broju 7 od 200+ programa. Za one koji su imali srecu i nisu se susreli s ovim cudom : http://www.izvornatv.com/katalog-pjesama
cheers

bh telecom ne da telemahu da razvuče kablovsku u sela :?
DaffyDuck

#5493 Re: Sebija All about

Post by DaffyDuck »

jao_situacije wrote:
fulas poentu. I kad vec pitas telemah ne zeli da gdje misli da mu se ne isplati...nebitno potpuno.
jao_situacije

#5494 Re: Sebija All about

Post by jao_situacije »

DaffyDuck wrote:
jao_situacije wrote:
fulas poentu. I kad vec pitas telemah ne zeli da gdje misli da mu se ne isplati...nebitno potpuno.
iz tvoje priče ispada da po selima ima samo moja tv

a u stvarnosti ima i telemah pod nazivom total tv, koji je dio iste grupacije

a što se tiče pozicija programa iz prve ruke ti mogu reći da se pozicije programa plaćaju i da čak nekad znaju i ucjenjivati oko pozicija, tako da ko plati više ima bolju poziciju odnodno "broj"
DaffyDuck

#5495 Re: Sebija All about

Post by DaffyDuck »

Broj je nebitan, bitan je podatak da je taj program najgledaniji, vjerovao ili ne. Podatak dobiven od uposlenika navdenog provajdera, jer me eto intresovalo to cudo zvano Izvora tv. I to je SDA glasacka masina. I ne samo selo, evo ih puno Sarajevo, da se ne lazemo.
djevojka bez imena

#5496 Re: Sebija All about

Fudo Bosna wrote:Sav problem UKCS je u jednoj personi? :izet:

Otjerajmo doticnu "zlu vilu" i sa ove pozicije i iz svih odbora UKCS i problem je rjesen? :-)

Sebija i samo ona je kriva sto : decenijama na svim hirurskim klinikama imamo tarife u vidu koverte, imamo doktore koji imaju posao od cetiri / sest sati na. Klinici a ostalo privatluk pa kada te pregleda, normalno da ima sukob interesa i da ces umjesto cekanja od mjesec dva , ako imas para, radije doci istom privatno, sto si imao dane i dane cekanja, (samo da uzmem kao primjer, na toj istoj Ortopediji je uzas godinama a zna se ko je 19 godina bio sef iste, ali avaj, dr Ismet se sad "sjetio" , kada ga je doticna nagazila da mora braniti struku i pacijente, znaci isto je i na drugim ili vecini drugih primjera,( vecini drugih hirurskih klinika), a dr Gavrankapetanovica sam uzeo kao zadnje ukazivanje na "opasnu Sele", ), znaci sve je i za sad i prije dvadeset godina kriva Sele, kao sve je prije na UKCS bilo ok ili ako nije , opet je odgovorna kao ona, znaci, ako je izbacimo sa mjesta glavnog menadzera i iz svih upravnih odbora, sve je ok, jes ali u stulcu... :-)

Eto locirali smo probleme i jednom personalnom smjenom, doticne " Sele", rijesili sve probleme u UKCS ? :izet:
Sto banalizujes stvari? Ko tvrdi da je stanje na klinikama biilo drugacije nego ga ti opisujes? A prof Gavrankapetanovic i Sebija pripadaju istoj politickoj opciji, zar ne? Znala je ona kakvo je stanhe pa sto nije nesto poduzela iranije? Nemoj samo reci nije imala ovlasti :-) Ona radi ono stoniti jedna drzava, niti jedan kanton ili opcina ni u snu sebi ne smiju dozvoliti, a to je da otjera STRUCNJAKE. Razumijem da ju je strah konkurencije, ipak je ona po nicemu istaknuta kao dr.
Slobodno me demantuj i nabroj mi njene poslovne uspjehe kao lijecnice.
Fudo Bosna

#5497 Re: Sebija All about

Post by Fudo Bosna »

djevojka bez imena wrote:
Fudo Bosna wrote:Sav problem UKCS je u jednoj personi? :izet:

Sto banalizujes stvari? Ko tvrdi da je stanje na klinikama biilo drugacije nego ga ti opisujes? A prof Gavrankapetanovic i Sebija pripadaju istoj politickoj opciji, zar ne? Znala je ona kakvo je stanhe pa sto nije nesto poduzela iranije? Nemoj samo reci nije imala ovlasti :-) Ona radi ono stoniti jedna drzava, niti jedan kanton ili opcina ni u snu sebi ne smiju dozvoliti, a to je da otjera STRUCNJAKE. Razumijem da ju je strah konkurencije, ipak je ona po nicemu istaknuta kao dr.
Slobodno me demantuj i nabroj mi njene poslovne uspjehe kao lijecnice.

A sta je dr Ismet, koji je bio sef 19 godina, (on nije trazio mito, a sta je poduzeo da ga sprijeci na Klinici gdje je bio glavni "baja"), sta je poduzeo da sprijeci "favorizovane" pacijente, rad na 3 mjesta istovremeno, i tek sad ode na TV da kritikuje, kada se njemu personalno stalo na "rep"? Sta su preduzeli svi Sebijini predhodnici, (nije valja kada su u proteklih 20 godina oni bili gen. direktori, Sebija i tada bila No 1 na UKCS i kao , "sve se pitala"?)
Nabroj mi sta je bilo pozitivno kod tih predhodnika, ko je prijavio korupciju, kada je stanje sa lijecenjem bilo kao " bolje"?
Sebija nije nista bolja ni losija od ranijih menadzera...
uglavnomja

#5498 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

bilo je lijekova, tariguza, i DOKTORA koji su znali svoj posao :zzzz:
djevojka bez imena

#5499 Re: Sebija All about

Fudo Bosna wrote:
A sta je dr Ismet, koji je bio sef 19 godina, (on nije trazio mito, a sta je poduzeo da ga sprijeci na Klinici gdje je bio glavni "baja"), sta je poduzeo da sprijeci "favorizovane" pacijente, rad na 3 mjesta istovremeno, i tek sad ode na TV da kritikuje, kada se njemu personalno stalo na "rep"? Sta su preduzeli svi Sebijini predhodnici, (nije valja kada su u proteklih 20 godina oni bili gen. direktori, Sebija i tada bila No 1 na UKCS i kao , "sve se pitala"?)
Nabroj mi sta je bilo pozitivno kod tih predhodnika, ko je prijavio korupciju, kada je stanje sa lijecenjem bilo kao " bolje"?
Pa gdje si ti procitao da ja branim Gavrana ko ti Sebiju? Ista je to stranka othranila :mrgreen: samo sto se njemu mora priznati strucnost, ma sta ko rekao on je tata mata za ortopediju. A taj rad na tri mjesta? :lol: Pa rade i danas pojedinci tako. Jedino sto oni Seki ljube skute pa ih niko ne dira. Kad dodje pacijent kao hitan slucaj, jel. normalno za jednu bolnicu koju vodi tako jedna vrsna menadzerica da dr pita sestru: ima li ista u apoteci? Nema. I posalje porodicu da kupi lijek. Je li uspjeh jedne takve sposobne direktorice, krah na onkoloskoj? Je li njen uspjeh takodje sto i dan danas ono malo doktora koji jos mare za pacijente a ne za proracun, i dalje kupuju vatu, zavoj, iz slovenije narucuju o svom trosku neke rukavice itd?
Sta je dobro kod prethodnika ne znam, sem onog stoje evidentno, u njihovo doba bilo je sposobnih vise nego sada, i to je 100% tacno.
Fudo Bosna

#5500 Re: Sebija All about

Post by Fudo Bosna »

djevojka bez imena wrote:
Fudo Bosna wrote:
Pa gdje si ti procitao da ja branim Gavrana ko ti Sebiju? Ista je to stranka othranila :mrgreen: samo sto se njemu mora priznati strucnost, ma sta ko rekao on je tata mata za ortopediju. A taj rad na tri mjesta? :lol: Pa rade i danas pojedinci tako. Jedino sto oni Seki ljube skute pa ih niko ne dira. Kad dodje pacijent kao hitan slucaj, jel. normalno za jednu bolnicu koju vodi tako jedna vrsna menadzerica da dr pita sestru: ima li ista u apoteci? Nema. I posalje porodicu da kupi lijek. Je li uspjeh jedne takve sposobne direktorice, krah na onkoloskoj? Je li njen uspjeh takodje sto i dan danas ono malo doktora koji jos mare za pacijente a ne za proracun, i dalje kupuju vatu, zavoj, iz slovenije narucuju o svom trosku neke rukavice itd?
Sta je dobro kod prethodnika ne znam, sem onog stoje evidentno, u njihovo doba bilo je sposobnih vise nego sada, i to je 100% tacno.

Po meni je sve isto bilo u 5 dkg, samo sto sada neki kmece jer ih se malo pritislo... Sve isto i Sebija i ovi sto "brane" Klinicki ...
Post Reply