DaffyDuck wrote:Fudo Bosna wrote:
Sjedi jedan(1). (Ne uklapas se u atmosferu linca na ovom topicu, a kada forumasi kazu da neko ne valja, ako imas suprotno misljenje, "nagrabusis ko zuti!")
Ne gledaju se ovdje argumenti, npr, sta kaze onaj veliki dio dr koji kazu da nije losije nego bolje stanje, da se zaustavio sunovrat npr, ili oni pacijenti koji imaju pozitivna iskustva? Ma jok, dovoljno je sto su neki dr , inace ogrezli u korupciji i navikli da rade na 2 ili 3 mjesta pored onog u UKC , poceli da kmece i napustaju Kliniku...
P.S.
Naravno, vjerovatno i jedni i drugi imaju argumente vjerovatno i Sebija ima x gresaka, ali, meni je samo JAKO indikativno da se niko od tih " moralnih doktorskih gromada", nije bunio ranije na predhodne rukovodioce u Klinickom, ( nije im smetalo trazenje mita, nerad, odnosno rad na jos dva/tri mjesta dok Klinicki/pacijenti trpe?)

Ti ono rece da je super da privilegovani smiju i dalje raditi na vise mjesta privatno pored klinickog a drugi koji se hanumi ne svidjaju ne? De ba...
Ponavljam netacno! Stavljas me u pogresan , netacan kontekst, kazem da doktorska "nevinascad" /onponenti, nije ni zucnula godinama, kada su radile koverte, kada su radili sta su htjeli, (a sada placu na FACE tv) i na mnogim drugim medijima i portalima, glume "nevinascad" i neke kao " moralne gromade", odlazili kad su htjeli raditi privatno, Sebija sigurno ima puno gresaka ali je barem otpocela, neka drugi nastave , neka se stane na put i izabere, ILI KLINICKI ILI PRIVATLUK, a neka taj sljedeci direktor ukine privatluk i Sebijinim "miljenicima"...
Pa zatim, kada dodje neki jos odlucniji direktor iza Sebije ,neka na red konacno dodju maltene " uobicajene" tarife i KOVERTE, prije svake operacije...
P.S.
Ne podrzavam je niti apriori osudjujem, ima vjerovatno puno gresaka,( npr ; stednja na lijecenju, medikamentima, dijagnostici i sl.) , ali je cinjenica, da nije sve (crno/bijelo) i da sadasnji menadzment ima podrsku velikog broja uposlenika , mnogih doktora koji ne rade privatno a dobri su ljekari i strucnjaci, nisu nikakvi "miljenici" ,( nisu dio menadzmenta), ali, cuo sam da imaju dijametralno suprotno misljenje od ovih koji je kritikuju...