Sirija vol. 2

Locked
DuckZz

#5476 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Što se tiće naselja Al-Waer, Homs. Pišu se mnoge neistine
Prije par sati je stigla prva kolona vozila prema oblasti sjevera Hame.

Danas je odrađena prva tura, od sutra se nastavlja.

Transportovano je :
- Oko 700 civila, većinom žene, djeca i ranjeni civili
- Oko 100 pobunjenika (samo pratnja, nikakva organizovana grupa)
- Pobunjenici, kao i većina muškara su ostali u naselju
- U gradu se i dalji nalazi oko 2 500 pripadnika FSA (Waer thuwar martys brigade)

Autobusi su stigli u grad "Qalad Madiq", pod kontrolom pobunjenika gdje vlada primirje na linijama.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.41 ... 6&z=15&m=b

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Pobunjenici i muškarci ostaju u naselju
Image
Image
Image

Rastajanje zauvijek, jedni ostaju u naselju, drugi se prebacuju na sjever Hame, da li će se ikad više vidjeti upitno je.

Osoba iz Al-Waer naselja negira propagandu, kaže da će zauvijek ostati u naselju bez obzira na prijetnje koje dobivaju. Rekao je još neke stvari ali to nije za teme.

Bruka i sramota. Kako ovo nazvati a ne dobiti ban od godinu dana. .....
Avetinho

#5477 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Mlohavi wrote:
Avetinho wrote:
Opetja033 wrote:Ovako su ovi isti forumasi ismijavali i cinicno podjebavali Sarajlije ubijene u redovima za hljeb i vodu.

Ako nisu oni, onda su njihovi roditelji. Imali su od koga nauciti.
Ne ide mi se u banovice, ali bih ga rado nazvao imenom koje zasluzuje. Uz malo maste, moze i sam pokusati, kojegod mu padne na pamet nece mnogo pogrijesiti.
Hajmo na pp nazvat ih svakakvim imenima, nikad niko nece saznati :D A vjerujem da im nece biti bas svejedno :lol:
Ne bih ja. Anal kiticari ce se lako preopznati, i bez PP.
sarajevoxxxx

#5478 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

U naselju Merdž u En-Nešabijeh u okolini Damaska u jučerašnjem ruskom bombardovanju stradala je porodica od 9 članova od toga 8 su žene i djeca.

Djeca koja su poginula u tom masakru

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9233063591

Dvoje djece i čovjek koji su poginuli prije par sati u ruskom bombardovanju mjesta Kafr Naja u sjevernoj okolini Haleba

jao_situacije

#5479 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Bože sačuvaj koje bljuvotine
čisto teroriziranje civila i redovi za hranu su legitimne mete
sarajevoxxxx

#5480 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Izbezumljeni čovjek u rukama drži izmasakrirano dijete u jučerašnjem stravičnom rusko/režimskom masakru u mjestu Homoria u Damasku.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0439566389
Mlohavi

#5481 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

DuckZz wrote:Što se tiće naselja Al-Waer, Homs. Pišu se mnoge neistine
Prije par sati je stigla prva kolona vozila prema oblasti sjevera Hame.

Danas je odrađena prva tura, od sutra se nastavlja.

Transportovano je :
- Oko 700 civila, većinom žene, djeca i ranjeni civili
- Oko 100 pobunjenika (samo pratnja, nikakva organizovana grupa)
- Pobunjenici, kao i većina muškara su ostali u naselju
- U gradu se i dalji nalazi oko 2 500 pripadnika FSA (Waer thuwar martys brigade)

Autobusi su stigli u grad "Qalad Madiq", pod kontrolom pobunjenika gdje vlada primirje na linijama.

Bruka i sramota. Kako ovo nazvati a ne dobiti ban od godinu dana. .....
...... Nisam na vrijeme shvatio gdje se gradic nalazi, zbog toga nesporazum :)

Nego, pobunjenici koji ostaju polazu oruzje ili ne i hoce li rezim kontrolisati naselje?
Last edited by Mlohavi on 10/12/2015 02:22, edited 1 time in total.
DuckZz

#5482 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Te 2 slike jesu iz okoline Idliba da, ostale iz već pomenutog grada na sjeveru Hame (najbliža bolnica).
Kao što sam već rekao, naselje će i dalje biti pod kontrolom pobunjenika (za sada), sve ostale vijesti su propaganda.

Ovo mi je rekao jedan reporter iz Al-Waera, citiram :
"We will remain in the neighborhood will not leave. And the regime wont enter the neighborhood. But there will be a agreement for the management of the neighborhood by two parties. And preference for our soldiers and opposition"

U prijevodu, situacija će ostati ista samo što ć pobunjenici sada imati više beneficija, tj. vjerovatno hrana i lijekovi će ulaziti jednostavnije u naselje.
Ovo je velika pobjeda za pobunjenike, ali Rusko-Režimski spin to drugacije pokazuje, komedija :lol:
Mlohavi

#5483 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Ma tek sad sam otvorio link koji si dao i vidio gdje je taj grad. Moja greska necu vise :) Sam taj gradic je nedaleko od Idliba, dakle kako su i pisali, cilj im je Idlib i okolina. Vjerovatno i najbolja opcija.
Mlohavi

#5484 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Ne vjerujem bas ni u tu verziju, ne kuzim zbog cega bi rezim na to pristao? :D

Pobunjenici koji ne zele poloziti oruzje idu, oni koji poloze oruzje ostaju. Optimum na koji mislim da bi rezim pristao je to, i mozda da im prepuste naselje sami da vode, da ne ulaze vojskom.

Patak mislim da kruze price poput te do koje si dosao, samo da bi se moral koliko-toliko odrzao, jer stvarno to mi zvuci gotovo nevjerovatno.

Image

Mislim da nikad niko nije pokazao iskreniji srednjak :D
Last edited by Mlohavi on 10/12/2015 03:36, edited 1 time in total.
Kikibombona

#5485 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:Ne vjerujem bas ni u tu verziju, ne kuzim zbog cega bi rezim na to pristao? :D

Pobunjenici koji ne zele poloziti oruzje idu, oni koji poloze oruzje ostaju. Optimum na koji mislim da bi rezim pristao je to, i mozda da im prepuste naselje sami da vode, da ne ulaze vojskom.

Patak mislim da takve informacije kruze da bi se moral odrzao koliko-toliko, jer stvarno to mi zvuci gotovo nevjerovatno.
Ma pusti Patka i njegove bajke. Ovo danas je bila prva faza evakuacije. Da pobunjenici zele dugorocno braniti kvart ne bi odlazili vojnici iz njega. To nema nikakve logike.
Mlohavi

#5486 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:
Ma pusti Patka i njegove bajke. Ovo danas je bila prva faza evakuacije. Da pobunjenici zele dugorocno braniti kvart ne bi odlazili vojnici iz njega. To nema nikakve logike.
Stvarno mislim da nije do njega, mislim da je samo prenio ono sto je cuo.
Vjerujem da se medu pobunjenicima namjerno plasiraju takve price kako ne bi nastao haos i masovna histerija te da bi se moglo nastaviti s nekim planskim postepenim povlacenjem iz naselja. Barem meni zvuci logicno to uraditi u takvoj situaciji.
Mlohavi

#5487 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Dobar ovaj JN snimak napada na Banish 8) Jucer postavio savox link na facebook s ovim videom, vrijedi pogledati
Em2r

#5488 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Jerko kakvo je stanje u Par selu? Ode li se na Husino kad u Madonu?
salik79

#5489 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Jerko1 wrote:
Em2r wrote:Jerko kakvo je stanje u Par selu? Ode li se na Husino kad u Madonu?
Nema se gdje otici! Hrvati sa te regije masovno napustaju to podrucje, Ostaju samo oni kojima je jugoslovenski general Mijo Kresic obezbjedio bezbriznu buducnost. Koliko sam upoznat i njegovi brat i djeca i ostali su napustili Ljubace!

Moracu postaviti temu o generalu bez centa u dzapu1

Na Husino idem samo u Diskreciju! Gadi mi se kada neko ovdje postavlja one zastave od islamske drzave! Sve je laz!

Cigani...Podrinjci i Sandzaklije su moj Em2r preuzeli nasu Tuzlu...Pusta im bila!
Da, napustaju i odlaze s putovnicama u Njemacku, trbuhom za kruhom, sto i ostali rade (Bosnjaci, Srbi,...) i bez putovnice. Snalazi se ko kako zna...
sarajevoxxxx

#5490 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

86 Sirijaca poginulo u jučerašnjim masakrima.
bingov buraz

#5491 Re: Sirija vol. 2

Post by bingov buraz »

Bugojanci su najbolji ljudi u BiH!
Maystor

#5492 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Co0l wrote:
Maystor wrote:bye bye turska nuklearna elektrana :run:

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusij ... /151209083

ovo znači da Rusija ne preza ni od poteza koji su na vlastitu štetu u namjeri da kazni Prdoganovu Tursku i da će posljedici biti mnogo dalekosežnije nego što mnogi misle. Tako i treba!
Rusi sve iracionalniji u svojim postupcima.
Turskoj nece naskoditi koliko ce sebi jer za ovakvim projektima vlada veliko interesovanje i Turci ce sigurno naci nekog drugog partnera koji ce omastit brk umjesto Rusa.
Onog momenta kad si izjednačio važnost i snagu Turske i Rusije, i kad si ustvrdio da je katarski plin alternativa za ruski (valjda će ga teleportirat iz katara) ja sam digao ruke od daljne diskusije. Zaslijepljen si emocijama, ili ideologijom, ne znam i ne zanima me.
--------------------------
Ostatak posta je odgovor na pisanje, Lincolna, ako se dobro sjećam, o nuklearnoj elektrani.
Turska je samo poslušni sluga i ništa više. Napuckani su na Rusiju, valjda vjerujući kako će im gospodari nadoknaditi štetu. Vidjećemo hoće li tako biti. Prva tranša ruskih sankcija je pokrivena isplatom 3 milijarde eura iz budžeta EU. Za ostatak - vidjećemo.
Jebo elektranu, nije to neka pljačka, kad sve sabereš i oduzmeš, pitanje je ima li više štete ili koristi od iste. Impresivna je odlučnost Rusije da jeftinoj kuji zapada, Turskoj, vrati neproporcionalnom mjerom, pa šta košta da košta. To mogu samo supersile. Svi drugi bi kalkulisali.
Maystor

#5493 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Što se tiče Mehina, da, orci su ga zauzeli. Problem sirijske vlade je što ne može zadržati osvojene teritorije, jednostavno su razvučeni. Elitne jedinice vojske naprave rezultat, povuku se i ostafe NDF-u da čuva, a ovi ne mogu. Nije problem opet osloboditi Mehin, problem je kako ga odžati. Doći će to na svoje, kad se Palmira oslobodi, aBd.
Slično je bilo i u Alepu, kad su iračani otišli kući na dopust nusrići su krenuli u kontranapad.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5494 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

sarajevoxxxx wrote:Emiratska naftna kompanija ADCO otpustila svih 96 radnika sirijskog porijekla.
fašistički rasisti :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5495 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote: Zasto je to cudno?
Samo par kilometara sjevernije se nalaze pobunjenicka uporista koja se nalaze u potpunom okruzenju.

Var je skroz na jugu a iznad je velika pobunjenicka enklava

Image
neš kontam ako je izrael u kampanji protiv gaze sa svom silom izgubio 60 vojnika
a u siriji ima barem 50 enklava kao što su gaza na kojima je zbijeno toliko 100000 i 10000 ljudi, a očito lokalna muljaža i šverc caruju nema barijera ni prirodnih ni vojnih
bit će ovo gadnije nego sam mislio...
vjerojatno se ide na to da ruje unište sve što mogu od vojske pa da se ovi demoraliziraju i polagano predaju
inače će dosta vojske i civila izginuti
Ironmen

#5496 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

DuckZz wrote:Te 2 slike jesu iz okoline Idliba da, ostale iz već pomenutog grada na sjeveru Hame (najbliža bolnica).
Kao što sam već rekao, naselje će i dalje biti pod kontrolom pobunjenika (za sada), sve ostale vijesti su propaganda.

Ovo mi je rekao jedan reporter iz Al-Waera, citiram :
"We will remain in the neighborhood will not leave. And the regime wont enter the neighborhood. But there will be a agreement for the management of the neighborhood by two parties. And preference for our soldiers and opposition"

U prijevodu, situacija će ostati ista samo što ć pobunjenici sada imati više beneficija, tj. vjerovatno hrana i lijekovi će ulaziti jednostavnije u naselje.
Ovo je velika pobjeda za pobunjenike, ali Rusko-Režimski spin to drugacije pokazuje, komedija :lol:
:( :( :(
Ironmen

#5497 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Jerko1 wrote:Ah, da

Na temelju posebnog sporazuma militanti iz al-Kaide povezanih Nusra Front grupa dobilo dozvolu za siguran prolaz

@opetja ..psiho izvini se covjeku

O tome sam jos juce pisao da su navodno i teroristi ALkaide pristali da napuste tu oblast a patak bunce vjerovatno ima temperaturu i nezna sta bi od muke napisao pa prosipa jefitnu propagandu sa allazire.

Slike civila koji napusta dio Homsa http://prntscr.com/9cfx5h
Putnik ali stvarno

#5498 Re: Sirija vol. 2

Post by Putnik ali stvarno »

Jel I Goran otisao u Siriju ?

Image

na ciji mig ?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#5499 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Tuzla ili Sirija? :D
Image
Stvarno nisam mogao odoliti
sumirprimus

#5500 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

man se tuzle.. na primjer svima u bosni.
Locked