Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
tututuuuu

#5476 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Nakon što sam posvjedočila kaosu na blakonima hotela Porin, i dok sam u sebi pucala od ljutnje na hrvatsku policiju za koju sam mislila da vrši teror nad ‘jadnim izbjeglicama’, oni su počeli u grupama izlaziti iz hotela Porin, potpuno slobodni.

Zaustavljam jednog imigranta (mladog) koji kao zna engleski i pitam ga – Zašto ste divljali prije nekoliko sati? Što su vam radili?- I kaže on meni: – Ništa, nismo se htjeli registrirati! Pitam ja – jesu vas tukli ili zlostavljali, kaže on: ‘Ne, jeli smo, pili, spavali, oni nam nisu dali da idemo prema Sloveniji dok se ne registriramo, a mi se ne želimo registrirati, zato smo vikali – SLOBODA – UPOMOĆ’.
'Ne želimo se registrirati, zato zovemo pomoć' rekli su nam imigranti!
‘Ne želimo se registrirati, zato zovemo pomoć’, rekli su nam imigranti!

Ja slušam i ne vjerujem što čujem! Ovaj ilegalni imigrant kao i ostatak njih nemaju papire, vize, isprave, putovnice. Oni nemaju ništa, i onda u zemlji koja ih je ugostila i bolje nego što je ugostila svoje ‘socijalne obitelji’ izvikuju ‘SLOBODA – UPOMOĆ’ i na taj način manipuliraju ljudskim osjećajima, to tvrdim jer su moje osjećaje izmanipulirali u jednom trenutku! Ostala sam u šoku! I nije mi bilo jasno što to njima nije jasno!
Ugnjetavani:

Image

HELP!!! :D
tututuuuu

#5477 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Majka trazi dvoje djece koja su nestala.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/ocaj ... 09250.html
Gojeni H

#5478 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Gojeni H »

don vito wrote:
Gojeni H wrote: Zelis da uporedis anketu na nekom portalu i pisanje the Economist-a, ili ... ?
Zasto ne porediti? Mislim da je t-online.de najposjeceniji njemacki portal, u vlasnistvu Deutsche telekoma, daleko "citaniji", tj. "posjeceniji" od Economista. Pratim njemacke portale i postoji ogroman nesrazmjer izmedju rezultata "odokativnih" anketa (tipa ARD je objavio, Economist je objavio...) i onih anketa gdje se kroz komentare i sukcesivno pracenje rezultata moze pratiti raspolozenje javnosti.
Ljudi se skoluju da manipulisu misljenjem naroda. Ovo nije ni za obdanista.

Cuj "svaki drugi Nijemac se slaze ... sta vi mislite o ovome"? :lol: :lol:
don vito

#5479 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by don vito »

Povratak u proslost

Image

Anetta Kahane, koja se nalazi na celu NVO organizacije Amadeu Antonio Stiftung za zastitu gradjanskih prava, trazi od njemacke Vlade da zabrani "komentare mrznje" na internetu. Njemacka vlast izuzetno temeljito prati internet i poduzima pravne akte protiv bilo kakvog govora mrznje, pa tako cak ni na desnicarskim facebook stranicama nema poziva na nasilje, mrznju, sve se svodi uglavnom na benigne cinicne postove. Posto nema "govora mrznje", jasno je da bi ova NVO aktivistica zabranila ono malo medija koji dozvoljavaju komentare gdje ljudi mogu iznijeti svoj stav prema migracionoj politici njemacke vlasti. Slag na torti uz lik i djelo ovog borca za gradjanska prava: Anetta Kahane je bila saradnica zloglasne istocnonjemacke tajne policije Stasi (zavedena u sluzbi pod kodnim imenom "Victoria").
tututuuuu

#5480 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Gojeni H wrote:
don vito wrote:
Gojeni H wrote: Zelis da uporedis anketu na nekom portalu i pisanje the Economist-a, ili ... ?
Zasto ne porediti? Mislim da je t-online.de najposjeceniji njemacki portal, u vlasnistvu Deutsche telekoma, daleko "citaniji", tj. "posjeceniji" od Economista. Pratim njemacke portale i postoji ogroman nesrazmjer izmedju rezultata "odokativnih" anketa (tipa ARD je objavio, Economist je objavio...) i onih anketa gdje se kroz komentare i sukcesivno pracenje rezultata moze pratiti raspolozenje javnosti.

Ne znam za Nijemce, al malo pratim Britance, Independent recimo, i sta ti pisu... Ja ne znam da sam nasao jedan jedini komentar pozitivan o ovim ljudima. Do onih da ne odobravaju pa do cisto fasistickih :D (da i ja jednom upotrijebim tu rijec :D ) Al ovo su bas komentari mrznje, ne ovo ovdje preseravanje s "fasizmom". Ovi ovdje su zapravo mila majka, sto i jesu.
Last edited by tututuuuu on 20/09/2015 11:51, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#5481 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

don vito wrote:
:lol: Evo ostavio sam i ja svoj glas iz BiH i tako postadoh dio njemačkog javnog mijenja. Ali tebi ne vrijedi ni nacrtati...kamo li pokušati objasniti neke stvari. :lol:
tututuuuu

#5482 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
don vito wrote:
:lol: Evo ostavio sam i ja svoj glas iz BiH i tako postadoh dio njemačkog javnog mijenja. Ali tebi ne vrijedi ni nacrtati...kamo li pokušati objasniti neke stvari. :lol:
Jesi vidio one treba gore. Koju bi ti? :D
Drvosjeca iz Dejcica

#5483 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Gojeni H wrote:
don vito wrote:

To sam ja pokušao objasniti njemu i Bati da takve fraze prolaze možda, ali samo možda, u obdeništu ili ti ga u Kindergarten-u. :D Na kraju sam odustao. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#5484 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

tututuuuu wrote: Jesi vidio one treba gore. Koju bi ti? :D
Šta vidio, bacio ga već dva puta na njih. :lol: :lol:
don vito

#5485 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by don vito »

Gojeni H wrote:Ljudi se skoluju da manipulisu misljenjem naroda. Ovo nije ni za obdanista.

Kad Economist objavi podrska migrantima narasla sa 57 na 59 posto, to je neporeciv dokaz
a kad 95,2 posto stanovnika na uzorku od 78 hiljada ljudi odgovori na pitanje (koje je na prvi pogled zaista malo zakukuljeno da ne bi neka NVO trazila zakljucavanje ankete, ali je stvar vise nego jasna), e to je manipulacija misljenjem naroda? :-)

Evo ti ovaj link
http://www.focus.de/politik/ausland/flu ... 59708.html
skrolaj na dno i otvaraj 10 po 10 komentara (od ukupno 5221), ako ne znas njemacki ukljuci prevodilac i vidjet ces da li je relevantnija anketa Economista ili t-online.de.
musicman80

#5486 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by musicman80 »

post od 17/09/2015 23:13

http://www.t-online.de/nachrichten/deut ... ehmen.html

Portal t-online.de prenosi rezultate istrazivanja ARD-a po kojem svaki drugi Nijemac smatra da njihova zemlja treba prihvatiti vise izbjeglica. Uz preneseni text t-online.de poziva posjetioce sajta da glasaju u anketi "spadate li i vi medju njih?"

Rezultati ankete (5 minuta iza ponoci, skoro 75 hiljada glasaca):
DA: 4,3 %
NE: 95,1 %
Nemam stav: 0,6 %

U medjuvremenu se broj glasaca popeo na skoro 78 hiljada, a opcija NE je narasla na 95,2 %

Ovo ti je poll koji je fabrikovan od strane Merkelove odnosno od CDU-a. Gradjani u Njemackoj ne zele vise migranata u svojoj zemlji, cak ni njemacki muslimani, tako da je ovo sve suplja. Angela i CDU znaju da gube sljedece izbore zbog ovoga (ukoliko ovim migrantima do izbora ne daju drzavljanstvo, pa oni glasaju za CDU), pa mora sada da se vadi preko irelevantnih anketa.
Drvosjeca iz Dejcica

#5487 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

don vito wrote:Povratak u proslost
Anetta Kahane, koja se nalazi na celu NVO organizacije Amadeu Antonio Stiftung za zastitu gradjanskih prava, trazi od njemacke Vlade da zabrani "komentare mrznje" na internetu. Njemacka vlast izuzetno temeljito prati internet i poduzima pravne akte protiv bilo kakvog govora mrznje, pa tako cak ni na desnicarskim facebook stranicama nema poziva na nasilje, mrznju, sve se svodi uglavnom na benigne cinicne postove. Posto nema "govora mrznje", jasno je da bi ova NVO aktivistica zabranila ono malo medija koji dozvoljavaju komentare gdje ljudi mogu iznijeti svoj stav prema migracionoj politici njemacke vlasti. Slag na torti uz lik i djelo ovog borca za gradjanska prava: Anetta Kahane je bila saradnica zloglasne istocnonjemacke tajne policije Stasi (zavedena u sluzbi pod kodnim imenom "Victoria").
Potpuno legitiman stav, na tom društvu je da demokratskim procesima odobre ili odbiju njen legitiman stav.
Samo pitam da li su metode koje koristi NSA kao i sve obavještajne službe u Evropi (koriste njihov software i metode) i svijetu iste one metode koje je koristio Stasi, UDBA i ostali?
Gojeni H

#5488 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Gojeni H »

musicman80 wrote:

post od 17/09/2015 23:13

http://www.t-online.de/nachrichten/deut ... ehmen.html

Portal t-online.de prenosi rezultate istrazivanja ARD-a po kojem svaki drugi Nijemac smatra da njihova zemlja treba prihvatiti vise izbjeglica. Uz preneseni text t-online.de poziva posjetioce sajta da glasaju u anketi "spadate li i vi medju njih?"

Rezultati ankete (5 minuta iza ponoci, skoro 75 hiljada glasaca):
DA: 4,3 %
NE: 95,1 %
Nemam stav: 0,6 %

U medjuvremenu se broj glasaca popeo na skoro 78 hiljada, a opcija NE je narasla na 95,2 %

Ovo ti je poll koji je fabrikovan od strane Merkelove odnosno od CDU-a. Gradjani u Njemackoj ne zele vise migranata u svojoj zemlji, cak ni njemacki muslimani, tako da je ovo sve suplja. Angela i CDU znaju da gube sljedece izbore zbog ovoga (ukoliko ovim migrantima do izbora ne daju drzavljanstvo, pa oni glasaju za CDU), pa mora sada da se vadi preko irelevantnih anketa.
:lol:
Gojeni H

#5489 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Gojeni H »

don vito wrote:
Gojeni H wrote:Ljudi se skoluju da manipulisu misljenjem naroda. Ovo nije ni za obdanista.

Kad Economist objavi podrska migrantima narasla sa 57 na 59 posto, to je neporeciv dokaz
a kad 95,2 posto stanovnika na uzorku od 78 hiljada ljudi odgovori na pitanje (koje je na prvi pogled zaista malo zakukuljeno da ne bi neka NVO trazila zakljucavanje ankete, ali je stvar vise nego jasna), e to je manipulacija misljenjem naroda? :-)

Evo ti ovaj link
http://www.focus.de/politik/ausland/flu ... 59708.html
skrolaj na dno i otvaraj 10 po 10 komentara (od ukupno 5221), ako ne znas njemacki ukljuci prevodilac i vidjet ces da li je relevantnija anketa Economista ili t-online.de.
Ne mogu ti na forumu objasnjavati kako se to radi, a i da ti objasnim moram te onda roknut. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#5490 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Ovaj video treba pogledati svako ko dođe na ovu temu i prije nego krene sa komentrima. :thumbup: Molim moderaciju ako je kako moguće da se video stavi na prvu stranicu.

don vito

#5491 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by don vito »

musicman80 wrote: Ovo ti je poll koji je fabrikovan od strane Merkelove odnosno od CDU-a. Gradjani u Njemackoj ne zele vise migranata u svojoj zemlji, cak ni njemacki muslimani, tako da je ovo sve suplja. Angela i CDU znaju da gube sljedece izbore zbog ovoga (ukoliko ovim migrantima do izbora ne daju drzavljanstvo, pa oni glasaju za CDU), pa mora sada da se vadi preko irelevantnih anketa.
Cak ne mora biti da je anketa ARD-a isfabrikovana jer na dnu vijesti ima informacija da je anketa sprovedena u periodu od 20. do 22. aprila kad je bio puno manji pritisak migranata na Njemacku i nije bilo poziva Merkelice da su "svi dobrodosli".
Novak20

#5492 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Novak20 »

Nijemac o egzodusu izbjeglica i medijima...

http://www.youtube.com/watch?v=rJS3LdddcQk
Last edited by Novak20 on 20/09/2015 13:05, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#5493 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

[quote="Novak20"]Nijemac o egzodusu izbjeglica i medijima...

Ovako bolje. Inače video do jaja, koji kralj. :thumbup: :lol: Sve ono što od početka govorim. :thumbup:

Edit: Izbaci ono "s" kod https jer ti u protivnom neće prikazati video.
tututuuuu

#5494 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Ma ajd molim te, i Hitlera na vlast doveli Ameri...

Nego... Jobsi stizu, tamo negdje od 0.32 pocinje priljev mozgova. :D

Joooj, a ovo Zlovencima stizu hahaha :lol: Vidite ovog visokog policajca sto je ucviko. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#5495 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

tututuuuu wrote:Ma ajd molim te, i Hitlera na vlast doveli Ameri...
Malo širi kontekst kolega, malo širi kontekst. :wink:
tututuuuu

#5496 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Nesto me podsjeca na tramvaje u Sarajevu. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#5497 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

tututuuuu wrote: Nesto me podsjeca na tramvaje u Sarajevu. :D
Mi musloši to imamo u genima, volimo da se guramo k'o stoka. Htio si to reći? :lol:
tututuuuu

#5498 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Izbjeglice kazu
tututuuuu

#5499 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Mi musloši to imamo u genima, volimo da se guramo k'o stoka. Htio si to reći? :lol:
Ja. :D

Pa malo humora... Al tako i je donekle i Sarajevu sto se GRAS-a tice, ko se vozi tramvajima, trolama... zna da ne lazem. Ide iza prazan tramavaj, udaljen mozda 50 metara al svi hoce u ovaj prvi i nema mjesta al se gura i gotovo. Zene su najgore. :D
Last edited by tututuuuu on 20/09/2015 13:02, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#5500 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

tututuuuu wrote:
Ja. :D

Pa malo humora... Al tako i je donekle i Sarajevu sto se GRAS-a tice, ko se vozi tramvajima, trolama... zna da ne lazem. Ide iza prazan tramavaj, udaljen mozda 50 metara al svi hoce u ovaj prvi i nema mjesta l se gura i gotovo. Zene su najgore. :D
Ma kažem ti ja to su geni. Ljudi vide ono što imaju u glavama. :roll:

Menwhile negdje u Japanu.

Image
Locked