Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nakon što sam posvjedočila kaosu na blakonima hotela Porin, i dok sam u sebi pucala od ljutnje na hrvatsku policiju za koju sam mislila da vrši teror nad ‘jadnim izbjeglicama’, oni su počeli u grupama izlaziti iz hotela Porin, potpuno slobodni.
Zaustavljam jednog imigranta (mladog) koji kao zna engleski i pitam ga – Zašto ste divljali prije nekoliko sati? Što su vam radili?- I kaže on meni: – Ništa, nismo se htjeli registrirati! Pitam ja – jesu vas tukli ili zlostavljali, kaže on: ‘Ne, jeli smo, pili, spavali, oni nam nisu dali da idemo prema Sloveniji dok se ne registriramo, a mi se ne želimo registrirati, zato smo vikali – SLOBODA – UPOMOĆ’.
'Ne želimo se registrirati, zato zovemo pomoć' rekli su nam imigranti!
‘Ne želimo se registrirati, zato zovemo pomoć’, rekli su nam imigranti!
Ja slušam i ne vjerujem što čujem! Ovaj ilegalni imigrant kao i ostatak njih nemaju papire, vize, isprave, putovnice. Oni nemaju ništa, i onda u zemlji koja ih je ugostila i bolje nego što je ugostila svoje ‘socijalne obitelji’ izvikuju ‘SLOBODA – UPOMOĆ’ i na taj način manipuliraju ljudskim osjećajima, to tvrdim jer su moje osjećaje izmanipulirali u jednom trenutku! Ostala sam u šoku! I nije mi bilo jasno što to njima nije jasno!
Gojeni H wrote:
Zelis da uporedis anketu na nekom portalu i pisanje the Economist-a, ili ... ?
Zasto ne porediti? Mislim da je t-online.de najposjeceniji njemacki portal, u vlasnistvu Deutsche telekoma, daleko "citaniji", tj. "posjeceniji" od Economista. Pratim njemacke portale i postoji ogroman nesrazmjer izmedju rezultata "odokativnih" anketa (tipa ARD je objavio, Economist je objavio...) i onih anketa gdje se kroz komentare i sukcesivno pracenje rezultata moze pratiti raspolozenje javnosti.
Ljudi se skoluju da manipulisu misljenjem naroda. Ovo nije ni za obdanista.
Cuj "svaki drugi Nijemac se slaze ... sta vi mislite o ovome"?
Anetta Kahane, koja se nalazi na celu NVO organizacije Amadeu Antonio Stiftung za zastitu gradjanskih prava, trazi od njemacke Vlade da zabrani "komentare mrznje" na internetu. Njemacka vlast izuzetno temeljito prati internet i poduzima pravne akte protiv bilo kakvog govora mrznje, pa tako cak ni na desnicarskim facebook stranicama nema poziva na nasilje, mrznju, sve se svodi uglavnom na benigne cinicne postove. Posto nema "govora mrznje", jasno je da bi ova NVO aktivistica zabranila ono malo medija koji dozvoljavaju komentare gdje ljudi mogu iznijeti svoj stav prema migracionoj politici njemacke vlasti. Slag na torti uz lik i djelo ovog borca za gradjanska prava: Anetta Kahane je bila saradnica zloglasne istocnonjemacke tajne policije Stasi (zavedena u sluzbi pod kodnim imenom "Victoria").
Gojeni H wrote:
Zasto ne porediti? Mislim da je t-online.de najposjeceniji njemacki portal, u vlasnistvu Deutsche telekoma, daleko "citaniji", tj. "posjeceniji" od Economista. Pratim njemacke portale i postoji ogroman nesrazmjer izmedju rezultata "odokativnih" anketa (tipa ARD je objavio, Economist je objavio...) i onih anketa gdje se kroz komentare i sukcesivno pracenje rezultata moze pratiti raspolozenje javnosti.
Ne znam za Nijemce, al malo pratim Britance, Independent recimo, i sta ti pisu... Ja ne znam da sam nasao jedan jedini komentar pozitivan o ovim ljudima. Do onih da ne odobravaju pa do cisto fasistickih (da i ja jednom upotrijebim tu rijec ) Al ovo su bas komentari mrznje, ne ovo ovdje preseravanje s "fasizmom". Ovi ovdje su zapravo mila majka, sto i jesu.
Last edited by tututuuuu on 20/09/2015 11:51, edited 1 time in total.
Gojeni H wrote:
Evo ostavio sam i ja svoj glas iz BiH i tako postadoh dio njemačkog javnog mijenja. Ali tebi ne vrijedi ni nacrtati...kamo li pokušati objasniti neke stvari.
Gojeni H wrote:
Evo ostavio sam i ja svoj glas iz BiH i tako postadoh dio njemačkog javnog mijenja. Ali tebi ne vrijedi ni nacrtati...kamo li pokušati objasniti neke stvari.
Gojeni H wrote:
To sam ja pokušao objasniti njemu i Bati da takve fraze prolaze možda, ali samo možda, u obdeništu ili ti ga u Kindergarten-u. Na kraju sam odustao.
Gojeni H wrote:Ljudi se skoluju da manipulisu misljenjem naroda. Ovo nije ni za obdanista.
Kad Economist objavi podrska migrantima narasla sa 57 na 59 posto, to je neporeciv dokaz
a kad 95,2 posto stanovnika na uzorku od 78 hiljada ljudi odgovori na pitanje (koje je na prvi pogled zaista malo zakukuljeno da ne bi neka NVO trazila zakljucavanje ankete, ali je stvar vise nego jasna), e to je manipulacija misljenjem naroda?
Evo ti ovaj link http://www.focus.de/politik/ausland/flu ... 59708.html
skrolaj na dno i otvaraj 10 po 10 komentara (od ukupno 5221), ako ne znas njemacki ukljuci prevodilac i vidjet ces da li je relevantnija anketa Economista ili t-online.de.
Portal t-online.de prenosi rezultate istrazivanja ARD-a po kojem svaki drugi Nijemac smatra da njihova zemlja treba prihvatiti vise izbjeglica. Uz preneseni text t-online.de poziva posjetioce sajta da glasaju u anketi "spadate li i vi medju njih?"
Rezultati ankete (5 minuta iza ponoci, skoro 75 hiljada glasaca):
DA: 4,3 %
NE: 95,1 %
Nemam stav: 0,6 %
U medjuvremenu se broj glasaca popeo na skoro 78 hiljada, a opcija NE je narasla na 95,2 %
Ovo ti je poll koji je fabrikovan od strane Merkelove odnosno od CDU-a. Gradjani u Njemackoj ne zele vise migranata u svojoj zemlji, cak ni njemacki muslimani, tako da je ovo sve suplja. Angela i CDU znaju da gube sljedece izbore zbog ovoga (ukoliko ovim migrantima do izbora ne daju drzavljanstvo, pa oni glasaju za CDU), pa mora sada da se vadi preko irelevantnih anketa.
don vito wrote:Povratak u proslost
Anetta Kahane, koja se nalazi na celu NVO organizacije Amadeu Antonio Stiftung za zastitu gradjanskih prava, trazi od njemacke Vlade da zabrani "komentare mrznje" na internetu. Njemacka vlast izuzetno temeljito prati internet i poduzima pravne akte protiv bilo kakvog govora mrznje, pa tako cak ni na desnicarskim facebook stranicama nema poziva na nasilje, mrznju, sve se svodi uglavnom na benigne cinicne postove. Posto nema "govora mrznje", jasno je da bi ova NVO aktivistica zabranila ono malo medija koji dozvoljavaju komentare gdje ljudi mogu iznijeti svoj stav prema migracionoj politici njemacke vlasti. Slag na torti uz lik i djelo ovog borca za gradjanska prava: Anetta Kahane je bila saradnica zloglasne istocnonjemacke tajne policije Stasi (zavedena u sluzbi pod kodnim imenom "Victoria").
Potpuno legitiman stav, na tom društvu je da demokratskim procesima odobre ili odbiju njen legitiman stav.
Samo pitam da li su metode koje koristi NSA kao i sve obavještajne službe u Evropi (koriste njihov software i metode) i svijetu iste one metode koje je koristio Stasi, UDBA i ostali?
Portal t-online.de prenosi rezultate istrazivanja ARD-a po kojem svaki drugi Nijemac smatra da njihova zemlja treba prihvatiti vise izbjeglica. Uz preneseni text t-online.de poziva posjetioce sajta da glasaju u anketi "spadate li i vi medju njih?"
Rezultati ankete (5 minuta iza ponoci, skoro 75 hiljada glasaca):
DA: 4,3 %
NE: 95,1 %
Nemam stav: 0,6 %
U medjuvremenu se broj glasaca popeo na skoro 78 hiljada, a opcija NE je narasla na 95,2 %
Ovo ti je poll koji je fabrikovan od strane Merkelove odnosno od CDU-a. Gradjani u Njemackoj ne zele vise migranata u svojoj zemlji, cak ni njemacki muslimani, tako da je ovo sve suplja. Angela i CDU znaju da gube sljedece izbore zbog ovoga (ukoliko ovim migrantima do izbora ne daju drzavljanstvo, pa oni glasaju za CDU), pa mora sada da se vadi preko irelevantnih anketa.
Gojeni H wrote:Ljudi se skoluju da manipulisu misljenjem naroda. Ovo nije ni za obdanista.
Kad Economist objavi podrska migrantima narasla sa 57 na 59 posto, to je neporeciv dokaz
a kad 95,2 posto stanovnika na uzorku od 78 hiljada ljudi odgovori na pitanje (koje je na prvi pogled zaista malo zakukuljeno da ne bi neka NVO trazila zakljucavanje ankete, ali je stvar vise nego jasna), e to je manipulacija misljenjem naroda?
Evo ti ovaj link http://www.focus.de/politik/ausland/flu ... 59708.html
skrolaj na dno i otvaraj 10 po 10 komentara (od ukupno 5221), ako ne znas njemacki ukljuci prevodilac i vidjet ces da li je relevantnija anketa Economista ili t-online.de.
Ne mogu ti na forumu objasnjavati kako se to radi, a i da ti objasnim moram te onda roknut.
Ovaj video treba pogledati svako ko dođe na ovu temu i prije nego krene sa komentrima. Molim moderaciju ako je kako moguće da se video stavi na prvu stranicu.
musicman80 wrote:
Cak ne mora biti da je anketa ARD-a isfabrikovana jer na dnu vijesti ima informacija da je anketa sprovedena u periodu od 20. do 22. aprila kad je bio puno manji pritisak migranata na Njemacku i nije bilo poziva Merkelice da su "svi dobrodosli".
tututuuuu wrote:
Nesto me podsjeca na tramvaje u Sarajevu.
Mi musloši to imamo u genima, volimo da se guramo k'o stoka. Htio si to reći?
Ja.
Pa malo humora... Al tako i je donekle i Sarajevu sto se GRAS-a tice, ko se vozi tramvajima, trolama... zna da ne lazem. Ide iza prazan tramavaj, udaljen mozda 50 metara al svi hoce u ovaj prvi i nema mjesta al se gura i gotovo. Zene su najgore.
Last edited by tututuuuu on 20/09/2015 13:02, edited 1 time in total.
tututuuuu wrote:
Nesto me podsjeca na tramvaje u Sarajevu.
Mi musloši to imamo u genima, volimo da se guramo k'o stoka. Htio si to reći?
Ja.
Pa malo humora... Al tako i je donekle i Sarajevu sto se GRAS-a tice, ko se vozi tramvajima, trolama... zna da ne lazem. Ide iza prazan tramavaj, udaljen mozda 50 metara al svi hoce u ovaj prvi i nema mjesta l se gura i gotovo. Zene su najgore.
Ma kažem ti ja to su geni. Ljudi vide ono što imaju u glavama.