Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fudo387

#5476 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
Fudo387 wrote:
PM72 wrote:Bilo je toga i više ali ti napisah ono što mi je palo na pamet.To se ne može porediti sa učinkom "pravoslavnih" vjernika ali ne možemo to nazvati ni statističkom greškom.
Ma nije bilo, ne zajebaji.
Fudara,
Ako ne vjeruješ svom drugu,istraži malo pa ćeš se uvjeriti u ovo što ja pričam.Ja se ne zajebavam sa ovakvim stvarima.Vidiš da mi ljudi postavljaju pitanja -gdje,šta,kako...ko biva,gdje bi mi pa kad kažem gdje onda se sve slegne.Igrala se djeca petardama pa je zapalila ili maloljetna lica pod dejstvom droga ili alkohola.Znam čovjeka iz Hadžića koji je zapalio crkvu u Hadžićima čim je popio pola litra šljive a svaka druga mu "Allaha mi","Dina mi"...
Ne kazem ja da nije bilo tih incidenata, ali ne mozes to spominjati u istoj recenici sa pravoslavnim teroristima i povlaciti znak jednakosti. Tamo ti dodje murija i vojska, dignu dzamiju u zrak, vec sutra izlazi opstina i sve poravna da napravi parking. Kod nas su to radili, eto taj tvoj budalas gore, ne mozes ti svakog kretena u onom haosu kontrolisati.
PM72

#5477 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

U pravu si,kod nas to nije bila zvanična politika niti je bilo naredbe za uništavanjem vjerskih objekata sa "više" distance.Ja sam napisao da su vjerske objekte rušili - drugi vjernici.
prog321

#5478 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

BIljesevo je jedno a Kakanj je drugo.

U Kaknju stoje pravoslavne i katolicke crkve netaknute.
oridjidji

#5479 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by oridjidji »

prog321 wrote:
Fudo387 wrote:
PM72 wrote:Bilo je toga i više ali ti napisah ono što mi je palo na pamet.To se ne može porediti sa učinkom "pravoslavnih" vjernika ali ne možemo to nazvati ni statističkom greškom.
Ma nije bilo, ne zajebaji.

Ako ima uniformu Armije BiH ne znaci da je vjernik musliman.
Ti si ocigledan dokaz za to :-D

Koliko je crkvi Armija porusila, procentualno govori 0,1% bogomolja pod svojom kontrolom.

A ta crkva u Kaknju je izmisljotina.
Bilo je par brigada sa prefiksom muslimanska u Armiji BiH, u kojima su bili mahom vjernici praktikanti, pa eto shodno tome nek se pobroje vjerski objekti koji su isti zapalili. Posto je i kod Srba,Hrvata, a bome i kod nas Bosnja ili ti ga Bosanaca bilo onih kojima je domet religije bio stavljanje simbola oko vrata, dok je fatao krugove oko vjerskih objekata s ciljem da nadje obliznju kafanu, cesto smijuci se na racun onih koji se u istima mole i ne cudi sto su se svi ti laznjaci iskihali tako brzo u ratu na tim vjerskim objektima.

Sva me ova prica podsjeca na ovo:
Last edited by oridjidji on 16/10/2015 11:24, edited 1 time in total.
PM72

#5480 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

prog321 wrote:BIljesevo je jedno a Kakanj je drugo.

Ne vadi se - dina ti.
prog321

#5481 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Jedino realno rjesenje je da sejtanska :-D djeca uzimaju druge predmete ili vannastavne aktivnosti za vrijeme vjeronaukE.
Tako se niko nece osjecati segreriran. (Je li to rijec ? Ne'am pojma.) :-D
PM72

#5482 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

segreriran
SEGREGIRANI...mora da su te učitelji tukli po glavi dok si bio mali...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5483 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

prog321 wrote:BIljesevo je jedno a Kakanj je drugo.

Biljesevo potpada pod opcinu Kakanj. I u pravu je PM, zaboravio sam skroz da je ta crkva zapaljena, a sami bog zna koliko sam puta prosao kraj nje.

I u Kaknju, ako mislimo na urbano podrucje-imas jednu Pravoslavnu u centru grada i jednu Katolicku u rubnom podrucju grada, u smjeru izletista Ponijeri, kod nekadašnje skole Rudi Čajavec.
prog321

#5484 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Znao sam za te da su netaknute.
Nego PM72 nema dokaze da su onih par unistenih uradili vjernici.
PM72

#5485 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

Prvo napišeš da je izmišljotina.Kad postavim čak i sliku onda napišeš kako Bilješevo nije Kakanj ( ko biva,Bilješevo se nalazi u opštini Hong Kong).Sad po starom običaju pleteš i vezeš nebuloze.Moram ti priznati,svojski se trudiš da svaki dan napišeš budalaštinu.

a što se tiče "dokaza" o tome ko je spaljivao vjerske objekte,svi su se trudili da ih nikad i ne nađu pa se sad prave ...prog 321.Vjerovatno su skojevci prolazili pored te crkve pa je slučajno potpalili...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5486 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

prog321 wrote:Znao sam za te da su netaknute.
Nego PM72 nema dokaze da su onih par unistenih uradili vjernici.
Nisu bas ni netaknute, ali nisu ni srusene. Puno pises o stvarima o kojima nemas pojma.
prog321

#5487 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Kao na primjer ?
Bas me interesuje gdje je tvoj mladi um to primjetio ?

Navedi jedan fakt da sam ja pogresno rekao ?
Netaknute, kao na primjer, netaknute vatrom, bombom ili dinamitom.
prog321

#5488 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

PM72 wrote:Prvo napišeš da je izmišljotina.Kad postavim čak i sliku onda napišeš kako Bilješevo nije Kakanj ( ko biva,Bilješevo se nalazi u opštini Hong Kong).Sad po starom običaju pleteš i vezeš nebuloze.Moram ti priznati,svojski se trudiš da svaki dan napišeš budalaštinu.

a što se tiče "dokaza" o tome ko je spaljivao vjerske objekte,svi su se trudili da ih nikad i ne nađu pa se sad prave ...prog 321.Vjerovatno su skojevci prolazili pored te crkve pa je slučajno potpalili...

Ako ti je cilj da vredjas onda ti necu udostojiti odgovor.
Ti se boris sa vlastitim problemima i ja ti ne zelim biti izduvni ventil.
Dao sam ti sansu. Vidim da sam pogrijesio. Ides nazad na block. Haj' znj.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5489 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

prog321 wrote:Kao na primjer ?
Bas me interesuje gdje je tvoj mladi um to primjetio ?

Navedi jedan fakt da sam ja pogresno rekao ?
Netaknute, kao na primjer, netaknute vatrom, bombom ili dinamitom.
Vatrom, bombom i dinamitom ne diras objekte nego ih rusis, to nisam ni sporio.

Na pravoslavnoj je bilo polupanih prozora. Ko ih je polupao ne znam. Nije iskljuceno da su i djeca loptom. Dugo vremena su bile sperploce na straznjim prozorima, kod apside.
prog321

#5490 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Vatrom , bombom se zgrade mogu i ostetiti.
Nevezano za paradigmu (najdraza rijec :-D ) nacina ostete crkvi, ja sam u pravu.
Kao sto sam uvijek u pravu sto se tice fakti. Osim par pravopisnih smicalica za koje me nije briga. :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5491 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Ako mislis da si uvijek u pravu, onda pisi dnevnik, sto ces na forumu?
PM72

#5492 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

"Arkan imao oklopne i artiljerijske jedinice",aksijalne sile u Drugom svjetskom ratu,USA dala Markoviću 3,4 milijarde dolara 1991,nakon rata promjenjene vodovodne cijevi u kompletnom Sarajevu,crkva u Kaknju nije spaljena,segretiti,aktivno vladanje sa tri svjetska jezika pa greške u prevodu na maternji...samo su neki od tvojih bisera.Da ne tražim dalje a ima toga koliko hoćeš.

Neki od tvojih nebuloza biće uvršteni u "greates shits" Klix-a.More bit da dobiješ i kakve nagrade.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5493 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

PM72 wrote:"Arkan imao oklopne i artiljerijske jedinice",aksijalne sile u Drugom svjetskom ratu,USA dala Markoviću 3,4 milijarde dolara 1991,nakon rata promjenjene vodovodne cijevi u kompletnom Sarajevu,crkva u Kaknju nije spaljena,segretiti,aktivno vladanje sa tri svjetska jezika pa greške u prevodu na maternji...samo su neki od tvojih bisera.Da ne tražim dalje a ima toga koliko hoćeš.

Neki od tvojih nebuloza biće uvršteni u "greates shits" Klix-a.More bit da dobiješ i kakve nagrade.
Paradigma upravljanja :D
prog321

#5494 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

PM72, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
==============================================

Nece da moze. :-D
PM72

#5495 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

_BataZiv_0809 wrote:
PM72 wrote:"Arkan imao oklopne i artiljerijske jedinice",aksijalne sile u Drugom svjetskom ratu,USA dala Markoviću 3,4 milijarde dolara 1991,nakon rata promjenjene vodovodne cijevi u kompletnom Sarajevu,crkva u Kaknju nije spaljena,segretiti,aktivno vladanje sa tri svjetska jezika pa greške u prevodu na maternji...samo su neki od tvojih bisera.Da ne tražim dalje a ima toga koliko hoćeš.

:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Legenda je.
prog321

#5496 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

_BataZiv_0809 wrote:

To su sve tacni fakti. Koje sam dokazao raznim izvorima. :-D
PM72

#5497 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

:ginisovac:

Dokazao "nešto" :lol: :pisnuo:

"pitaj pokojnu Savku - ona zna"...
LBVIEW

#5498 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by LBVIEW »

piupiu wrote:
hAZNADAR wrote:Jugoslavija je po jednoj stvari bila nalik nekadasnjem SSSR.

Postojala je neka vrsta hriscanskog slavenskog rasizma prema ostalima. I u YU i u SSSR se forsirao slavenizam a sve sto je izlazilo iz okvira slavenizma i hriscanske civilizacije se tumacilo kao nazadno i strano.
Čak i Pokret nesverstanih i naša raja iz istog?

Ne slažem se da je sve što je nehrišćansko tumačeno kao nazadno, a ako se ovdje radi o odnosu prema osmanskom periodu, to ima drugu pozadinu - anti-kolonijalističku, narodopreporodnu, nacionalističku ...
Pakovalo se to svakako,no u biti je bilo onako kako rece Haznadar gore.Inace,ne bi tradicija i kultura jednog naroda
koja je "obiljezila" tako dug historijski period bila toliko marginalizirana.Dalje,u jednoj visenacionalnoj zajednici moralo bi se imati
vise obzira prema osjecajima tog istog naroda,te se ne bi,bez kritickog osvrta,istima servirao najcrnji sovinizam i mrznja upakovan u knjizevna djela poput Gorskog Vijenca.Prepoznao bi se i razlicit historijski razvoj i koji su nasi narodi imali,pa se ne bi jednima uzimalo za nesto negativno sto su biil granicari-krajisnici jedne carevine ,a drugima za isto na suprotnoj strani odavalo priznjanje.Malo manje bi se posvetilo vremena srpskim ustancima i/ili pomenulo bi se na koji nacin se odnosilo prema slavenskom dominicilnom stanovnistvu(npr. zlocini po Beogradi i Sjenici),a vise o bitci kod Banja Luke,oruzanom otporu protiv Ausrougarske nakon Berlinskog kongresa,Gradascevicu i sl.
Mohamad Sissoko

#5499 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Mohamad Sissoko »

Ma Tito je bio licemjer po tom pitanju, nesto poput meni jahta, Mercedes a drugovi vama Jugo.
Bratstvo i jedinstvo naroda je bila samo iluzija.
Prvom prilikom bratski narodi se pocese da bune, pa i kod raspodjele prispjelih deviza a kamoli oko jos bitnijih stvari.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5500 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Dok vi njemu ne mozete napakovati glad, bijedu i neimastinu, nego se bavite gorskim vijencima, jasno je da je Tito bio Tito :D
Post Reply