Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Obuca9

#5476 Re: Sarajevski derbi

Post by Obuca9 »

pOZz wrote:
Obuca9 wrote:
pOZz wrote:Stvarno misliš da bi gol Bogičevića iz slobodnjaka bio priznat? :-D
Da, bio bi, jer Pilav nije digao ruku prilikom izvođenja slobodnog udarca. Dakle, dosudio je direktan slobodan udarac, umjesto indirektan kako pravila nalažu (neka ostane u arhivi), tako da bi Željezničar došao do neregularnog izjednačenja, da je kojim slučajem Bogičević znao izvesti onaj slobodnjak.
Dig'o je ruku odmah nakon faula. Doduše, nakratko.
Ako je dosuđen indirektan slobodan udarac, ruka mora biti podignuta u zrak, sve dok se udarac ne izvede. Budući da Pilav nije držao ruku dignutu u zraku, to znači da je dosudio direktan slobodni udarac, iako se svugdje u svijetu za start đonom, što je Sesar uradio, svira opasna igra, te dosuđuje indirektan udarac.
veljaca

#5477 Re: Sarajevski derbi

Post by veljaca »

vozač wrote:
veljaca wrote:
vozač wrote:
kakve to veze ima, čovjek je pjevao vjerovatno najpopularniju pjesmu o gradu, krenuo je i sa himnom, sve je rađeno s ciljem da se derbi podigne na nivo koji zaslužuje,
e sad što navijači želje ne osjećaju sebe dijelom ove pjesme i istorije, pa ne žele da je pjevaju, pogotovo na utakmici, to je već njihov problem

iskreno ja sam očekivao da će benjamin izaći sa mikrofonom, ali očito da je i organizator sve napravio da derbi krene u fer i korektnoj atmosferi, bez ikakvih provokacija
Generaliziras .... Nemas pravo ovo reci za SVE navijace plavih ...
Sarajevo je i moj grad, a FK Sarajevo - nikada ....
I ovo ti je veoma gruba izjava ..... Sada kada bih ti ja rekao da se zna ko je bio vani i sirio istinu o Bosni za vrijeme agresije a ko bio u Rajevo'sa - onda bih i ja generalizirao . A ja to necu ....
Mozemo se mi zadirkivati i zezati o nekim stvarima - ali o PATRIOTIZMU - ne ...

:bih:
kad si već podebljavao trebao si i ovo podebljati, poenta je na utakmici, pa ne misliš valjda kako ti osporavam patriotizam,
mnogo se uzbuđuješ danas ... nadam se da nije zbog derbija 8)
Ja nisam uzbudjen - mozda si ti ....
Samo ne dozvoljavam tebi a ni nikome drugom da GENERALIZIRA i da kaze da je GRAD Sarajevo samo vas i da ovakvu glupost napises " e sad što navijači želje ne osjećaju sebe dijelom ove pjesme i istorije" ... da si bar napisao " neki navijaci ..."
Nije ti ovo fer .... I debelo nisi u pravu ...
vozač

#5478 Re: Sarajevski derbi

Post by vozač »

Nije ti ovo fer .... I debelo nisi u pravu ...[/quote]

priznajem, korektno bi bilo, dobar dio novokomponovanih navijača želje, sorry :(
BlueBlood

#5479 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Image
LSD

#5480 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

vozač wrote:
LSD wrote:Iskreno- jest, ali samo kad Kemo zapjeva...i to van stadiona, mimo derbija ;-) ... gdje ce Šoljanin pjevati to :shock: :shock: smiješan pokušaj
iskreno, to nema veze sa šoljaninom, nego sa činjenicom da su i sjever i istok pjevali,
nismo mi krivi što smo se pronašli u pjesmi

jbg ... valjda smo trebali zapjevati "zeljeznico ljubavi moja"
to je mucki smišljeno od organizatora....korektnije bi bilo da je Benjamin zapjevao mit o divovima, mnogo korektnije.
Šta treba :?: da hiljade manijake na derbiju, na sred koševa pjevaju "Sarajevo ljubavi moja", pa da nam se citava država smije...pojedinci stvarno previše ocekuju ili se pravi totalno naivni....i mani se te demagogije o poveznici grad=klub ;-) ne ide jbg.
Kad budete vi pjevali Grbavicu, onda i drugima spocitavajte ;-) jel tako
veljaca

#5481 Re: Sarajevski derbi

Post by veljaca »

vozač wrote:
veljaca wrote:Nije ti ovo fer .... I debelo nisi u pravu ...
priznajem, korektno bi bilo, dobar dio novokomponovanih navijača želje, sorry :(
Na zalost dobar dio novokomponovanih ima na svim stranama. I vi niste imuni na ovo ....

I dobro i korektno od tebe sto si se ispravio .... :thumbup:
vozač

#5482 Re: Sarajevski derbi

Post by vozač »

BlueBlood wrote:Image
kad je aljo bio sav u bordo ofarban, ti nisi bio ni u obliku spermatozoida zacrtan u petogodišnjem razvojnom planu svojih roditelja, nadam se da kontaš o čemu ti pričam

čovjek je legenda
JThomas

#5483 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

al' zaista, od onih koji najviše insistiraju na čistoći sarajevske krvi i da za želju navijaju ljudi iz istočne bosne i sandžaka...mirza šoljanin :lol:
BlueBlood

#5484 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

:thumbup:
vozač

#5485 Re: Sarajevski derbi

Post by vozač »

veljaca wrote:
vozač wrote:
veljaca wrote:Nije ti ovo fer .... I debelo nisi u pravu ...
Na zalost dobar dio novokomponovanih ima na svim stranama. I vi niste imuni na ovo ....

I dobro i korektno od tebe sto si se ispravio .... :thumbup:
pa normalno da nismo, ko da mene to ne izluđuje
alchak.ba

#5486 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

BlueBlood wrote:Image
dok se vaša legenda "Buki" na Sokocu slikala sa šalom Glasinca oko vrata na kojem su jasno izrazena 4C.....

sad se samo sjeti Dzilde - heroja! 8-)
vozač

#5487 Re: Sarajevski derbi

Post by vozač »

JThomas wrote:al' zaista, od onih koji najviše insistiraju na čistoći sarajevske krvi i da za želju navijaju ljudi iz istočne bosne i sandžaka...mirza šoljanin :lol:
vaš zet, ako se ne varam, pa da se i mi :lol:

oženio sestru bivšeg igrača ŽELJA, kad se već šicamo, a mogu misliti koliko vas je slalo SMS kad se glasalo, sad je on kao papak, oplakah svega mi :lol: :lol: :lol:
tcz

#5488 Re: Sarajevski derbi

Post by tcz »

JThomas wrote:al' zaista, od onih koji najviše insistiraju na čistoći sarajevske krvi i da za želju navijaju ljudi iz istočne bosne i sandžaka...mirza šoljanin :lol:
ne zabi ga ni nase dijete :lol: stvarno kako mozemo slaviti :lol:

@BlueBlood

je si li dobar momcino? ako ne kontas posavjetuj se sa momcima sa juzne tribine pa onda izvaljuj ovakve gluposti.
JThomas

#5489 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

mi ne furamo te furke i ne sudimo ljude po porijeklu. al' čudno mi od vas...
ultima_palabra

#5490 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Batman aka maska za ronjenje je ipak najveći fail :D O ostalim stvarima se da pričati, ali Manijaci su u koreografijama uvijek bili daleko ispred.
alchak.ba

#5491 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

ultima_palabra wrote:Batman aka maska za ronjenje je ipak najveći fail :D O ostalim stvarima se da pričati, ali Manijaci su u koreografijama uvijek bili daleko ispred.
Ne zaboravi:

GDJE GOD DA JESMO UVIJEK SMO NA KORAK ISPRED VAS! 8-)
BlueBlood

#5492 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

alchak.ba wrote: GDJE GOD DA JESMO UVIJEK SMO NA KORAK ISPRED VAS! 8-)
:lol: :lol: :lol:
aaaaaaaaaaaa taman kontam da ste dostigli vrhunac sa glupostima vi me iznenadite :lol: :lol: :lol:

samo naprijed koracajte... :thumbup: :mrgreen: :lol:
Last edited by BlueBlood on 05/11/2012 12:47, edited 1 time in total.
vozač

#5493 Re: Sarajevski derbi

Post by vozač »

ma 1:0 ljudi, pustite šuplju, jebo sudiju, šoljanina, komitete, tribine, papke, vake, nake ... 1:0 :dance: :dance: :dance:
tcz

#5494 Re: Sarajevski derbi

Post by tcz »

100-ti derbi je nas derbi :thumbup:
veljaca

#5495 Re: Sarajevski derbi

Post by veljaca »

ultima_palabra wrote:Batman aka maska za ronjenje je ipak najveći fail :D O ostalim stvarima se da pričati, ali Manijaci su u koreografijama uvijek bili daleko ispred.
Na ovom 100-tom derbiju Manijaci su navijanjem izdominirali ..... a samo prije nekoliko vremena, nekima je bilo vazno da su bolji na tribini .... :D
Baltazar_khan

#5496 Re: Sarajevski derbi

Post by Baltazar_khan »

:lol:

http://static.sarajevo-x.com/media/imag ... 8.5_xl.jpg
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#5497 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

Image

8-)
alchak.ba

#5498 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

BlueBlood wrote:
alchak.ba wrote: GDJE GOD DA JESMO UVIJEK SMO NA KORAK ISPRED VAS! 8-)
:lol: :lol: :lol:
aaaaaaaaaaaa taman kontam da ste dostigli vrhunac sa glupostima vi me iznenadite :lol: :lol: :lol:

samo naprijed koracajte... :thumbup: :mrgreen: :lol:
Vidi ih sto su zaboravni :D :D
htcxone

#5499 Re: Sarajevski derbi

Post by htcxone »

:lol: :lol: jeste kako da niste .... pruga se kreće .... ćiju ćiju
The 51st State

#5500 Re: Sarajevski derbi

Post by The 51st State »

veljaca wrote:
Na ovom 100-tom derbiju Manijaci su navijanjem izdominirali ..... a samo prije nekoliko vremena, nekima je bilo vazno da su bolji na tribini .... :D
tebi su od starosti neuroni pokidani, cuj izdominirali, jeli ti to sin reko....culi se prvih pet minuta jace dok je nasa koreo bila i onda tac daun i pored naseg rekreativnog izdanja.
Post Reply