Ako je dosuđen indirektan slobodan udarac, ruka mora biti podignuta u zrak, sve dok se udarac ne izvede. Budući da Pilav nije držao ruku dignutu u zraku, to znači da je dosudio direktan slobodni udarac, iako se svugdje u svijetu za start đonom, što je Sesar uradio, svira opasna igra, te dosuđuje indirektan udarac.pOZz wrote:Dig'o je ruku odmah nakon faula. Doduše, nakratko.Obuca9 wrote:Da, bio bi, jer Pilav nije digao ruku prilikom izvođenja slobodnog udarca. Dakle, dosudio je direktan slobodan udarac, umjesto indirektan kako pravila nalažu (neka ostane u arhivi), tako da bi Željezničar došao do neregularnog izjednačenja, da je kojim slučajem Bogičević znao izvesti onaj slobodnjak.pOZz wrote:Stvarno misliš da bi gol Bogičevića iz slobodnjaka bio priznat?
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Obuca9
#5476 Re: Sarajevski derbi
- veljaca
#5477 Re: Sarajevski derbi
Ja nisam uzbudjen - mozda si ti ....vozač wrote:kad si već podebljavao trebao si i ovo podebljati, poenta je na utakmici, pa ne misliš valjda kako ti osporavam patriotizam,veljaca wrote:Generaliziras .... Nemas pravo ovo reci za SVE navijace plavih ...vozač wrote:
kakve to veze ima, čovjek je pjevao vjerovatno najpopularniju pjesmu o gradu, krenuo je i sa himnom, sve je rađeno s ciljem da se derbi podigne na nivo koji zaslužuje,
e sad što navijači želje ne osjećaju sebe dijelom ove pjesme i istorije, pa ne žele da je pjevaju, pogotovo na utakmici, to je već njihov problem
iskreno ja sam očekivao da će benjamin izaći sa mikrofonom, ali očito da je i organizator sve napravio da derbi krene u fer i korektnoj atmosferi, bez ikakvih provokacija
Sarajevo je i moj grad, a FK Sarajevo - nikada ....
I ovo ti je veoma gruba izjava ..... Sada kada bih ti ja rekao da se zna ko je bio vani i sirio istinu o Bosni za vrijeme agresije a ko bio u Rajevo'sa - onda bih i ja generalizirao . A ja to necu ....
Mozemo se mi zadirkivati i zezati o nekim stvarima - ali o PATRIOTIZMU - ne ...
mnogo se uzbuđuješ danas ... nadam se da nije zbog derbija
Samo ne dozvoljavam tebi a ni nikome drugom da GENERALIZIRA i da kaze da je GRAD Sarajevo samo vas i da ovakvu glupost napises " e sad što navijači želje ne osjećaju sebe dijelom ove pjesme i istorije" ... da si bar napisao " neki navijaci ..."
Nije ti ovo fer .... I debelo nisi u pravu ...
- vozač
#5478 Re: Sarajevski derbi
Nije ti ovo fer .... I debelo nisi u pravu ...[/quote]
priznajem, korektno bi bilo, dobar dio novokomponovanih navijača želje, sorry
priznajem, korektno bi bilo, dobar dio novokomponovanih navijača želje, sorry
-
LSD
#5480 Re: Sarajevski derbi
to je mucki smišljeno od organizatora....korektnije bi bilo da je Benjamin zapjevao mit o divovima, mnogo korektnije.vozač wrote:iskreno, to nema veze sa šoljaninom, nego sa činjenicom da su i sjever i istok pjevali,LSD wrote:Iskreno- jest, ali samo kad Kemo zapjeva...i to van stadiona, mimo derbija... gdje ce Šoljanin pjevati to
![]()
smiješan pokušaj
nismo mi krivi što smo se pronašli u pjesmi
jbg ... valjda smo trebali zapjevati "zeljeznico ljubavi moja"
Šta treba
Kad budete vi pjevali Grbavicu, onda i drugima spocitavajte
- veljaca
#5481 Re: Sarajevski derbi
Na zalost dobar dio novokomponovanih ima na svim stranama. I vi niste imuni na ovo ....vozač wrote:priznajem, korektno bi bilo, dobar dio novokomponovanih navijača želje, sorryveljaca wrote:Nije ti ovo fer .... I debelo nisi u pravu ...![]()
I dobro i korektno od tebe sto si se ispravio ....
- vozač
#5482 Re: Sarajevski derbi
kad je aljo bio sav u bordo ofarban, ti nisi bio ni u obliku spermatozoida zacrtan u petogodišnjem razvojnom planu svojih roditelja, nadam se da kontaš o čemu ti pričamBlueBlood wrote:
čovjek je legenda
- JThomas
#5483 Re: Sarajevski derbi
al' zaista, od onih koji najviše insistiraju na čistoći sarajevske krvi i da za želju navijaju ljudi iz istočne bosne i sandžaka...mirza šoljanin 
- vozač
#5485 Re: Sarajevski derbi
pa normalno da nismo, ko da mene to ne izluđujeveljaca wrote:Na zalost dobar dio novokomponovanih ima na svim stranama. I vi niste imuni na ovo ....vozač wrote:priznajem, korektno bi bilo, dobar dio novokomponovanih navijača želje, sorryveljaca wrote:Nije ti ovo fer .... I debelo nisi u pravu ...![]()
I dobro i korektno od tebe sto si se ispravio ....
- alchak.ba
#5486 Re: Sarajevski derbi
dok se vaša legenda "Buki" na Sokocu slikala sa šalom Glasinca oko vrata na kojem su jasno izrazena 4C.....BlueBlood wrote:
sad se samo sjeti Dzilde - heroja!
- vozač
#5487 Re: Sarajevski derbi
vaš zet, ako se ne varam, pa da se i miJThomas wrote:al' zaista, od onih koji najviše insistiraju na čistoći sarajevske krvi i da za želju navijaju ljudi iz istočne bosne i sandžaka...mirza šoljanin
oženio sestru bivšeg igrača ŽELJA, kad se već šicamo, a mogu misliti koliko vas je slalo SMS kad se glasalo, sad je on kao papak, oplakah svega mi
-
tcz
#5488 Re: Sarajevski derbi
ne zabi ga ni nase dijeteJThomas wrote:al' zaista, od onih koji najviše insistiraju na čistoći sarajevske krvi i da za želju navijaju ljudi iz istočne bosne i sandžaka...mirza šoljanin
@BlueBlood
je si li dobar momcino? ako ne kontas posavjetuj se sa momcima sa juzne tribine pa onda izvaljuj ovakve gluposti.
- JThomas
#5489 Re: Sarajevski derbi
mi ne furamo te furke i ne sudimo ljude po porijeklu. al' čudno mi od vas...
- ultima_palabra
#5490 Re: Sarajevski derbi
Batman aka maska za ronjenje je ipak najveći fail
O ostalim stvarima se da pričati, ali Manijaci su u koreografijama uvijek bili daleko ispred.
- alchak.ba
#5491 Re: Sarajevski derbi
Ne zaboravi:ultima_palabra wrote:Batman aka maska za ronjenje je ipak najveći failO ostalim stvarima se da pričati, ali Manijaci su u koreografijama uvijek bili daleko ispred.
GDJE GOD DA JESMO UVIJEK SMO NA KORAK ISPRED VAS!
- BlueBlood
#5492 Re: Sarajevski derbi
alchak.ba wrote: GDJE GOD DA JESMO UVIJEK SMO NA KORAK ISPRED VAS!
aaaaaaaaaaaa taman kontam da ste dostigli vrhunac sa glupostima vi me iznenadite
samo naprijed koracajte...
Last edited by BlueBlood on 05/11/2012 12:47, edited 1 time in total.
- vozač
#5493 Re: Sarajevski derbi
ma 1:0 ljudi, pustite šuplju, jebo sudiju, šoljanina, komitete, tribine, papke, vake, nake ... 1:0

- veljaca
#5495 Re: Sarajevski derbi
Na ovom 100-tom derbiju Manijaci su navijanjem izdominirali ..... a samo prije nekoliko vremena, nekima je bilo vazno da su bolji na tribini ....ultima_palabra wrote:Batman aka maska za ronjenje je ipak najveći failO ostalim stvarima se da pričati, ali Manijaci su u koreografijama uvijek bili daleko ispred.
- Baltazar_khan
#5496 Re: Sarajevski derbi
ultima_palabra wrote:Batman aka maska za ronjenje je ipak najveći failO ostalim stvarima se da pričati, ali Manijaci su u koreografijama uvijek bili daleko ispred.
http://static.sarajevo-x.com/media/imag ... 8.5_xl.jpg
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
- alchak.ba
#5498 Re: Sarajevski derbi
Vidi ih sto su zaboravniBlueBlood wrote:alchak.ba wrote: GDJE GOD DA JESMO UVIJEK SMO NA KORAK ISPRED VAS!![]()
![]()
aaaaaaaaaaaa taman kontam da ste dostigli vrhunac sa glupostima vi me iznenadite![]()
![]()
![]()
samo naprijed koracajte...![]()
![]()
- htcxone
#5499 Re: Sarajevski derbi
ultima_palabra wrote:Batman aka maska za ronjenje je ipak najveći failO ostalim stvarima se da pričati, ali Manijaci su u koreografijama uvijek bili daleko ispred.
-
The 51st State
#5500 Re: Sarajevski derbi
tebi su od starosti neuroni pokidani, cuj izdominirali, jeli ti to sin reko....culi se prvih pet minuta jace dok je nasa koreo bila i onda tac daun i pored naseg rekreativnog izdanja.veljaca wrote:Na ovom 100-tom derbiju Manijaci su navijanjem izdominirali ..... a samo prije nekoliko vremena, nekima je bilo vazno da su bolji na tribini ....ultima_palabra wrote:Batman aka maska za ronjenje je ipak najveći failO ostalim stvarima se da pričati, ali Manijaci su u koreografijama uvijek bili daleko ispred.