I Srbi zajedno...agnostic_front wrote:http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/21554 ... u-BiH.htmlWarsame wrote:Gdje li su nam sad turska "braća"... Znaju doći da kupe tekiju na Buni i otvore univerzitet koji prosipa njihovu propagandu. Nema valjda profita i hajra od poplave pa ih ne zanimamo. Što se mene tiče, ni ne trebaju nam! Prijatelj se u nevolji poznaje!
evo, jebali te Turci
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
channel10
#5476 Re: Poplave u cijeloj BiH
- BadCopy
#5477 Re: Poplave u cijeloj BiH
I Kurdi i Kurdi
Od zla oca od gore matere
- shibonja
#5479 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kalesija,uzas !
https://www.youtube.com/watch?v=DmESzimMGzI
https://www.youtube.com/watch?v=lc_1qkPnwtY
Last edited by shibonja on 17/05/2014 22:58, edited 1 time in total.
- cyprus
#5480 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma dobro, pretpostavio sam da je dosta toga do članka... Znam za slučajeve pomoći upućene i nama... Međutim, ne mogu se otetiti dojmu da je Srbija ovo ''marketinški'' (minutu sam razmišljaao koju riječ da upotrebim i ne sjetih se bolje) bolje odradila... Čini mi se da je međunarodna percepcija percepcija takva da je Srbija daleko najgore pogođena poplavama... A teško da je kod njih gore nego kod nas...It_is_a_Leclerc wrote:Cyprus, do članka je.
BiH je dosad dobila međunarodnu pomoć iz EU, SAD, Rusije, Izraela, Luksemburga, Velike Britanije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske i Japana.
P.S. Ako znate nekog da će sutra iz dijaspore sa kontigentom u BiH, javite da moraju kontaktirati crveni krst BiH, i napraviti popis robe i "darovnicu". Bez toga neće moći dobiti olakšan prelaz na granici.
P.S.S. Moji Krajišnici u DobojuNesalomljiv duh i uvijek spremni da se našale i donesu malo vedrine.
A ovo nije kritika njima, nego nama... Oni su se mnogo bolje organizovali, uključujući i traženje vanjske pomoći... Dobro, to je i razumljivo, ali opet...
Last edited by cyprus on 17/05/2014 22:57, edited 1 time in total.
- skafiskafsnjak
#5482 Re: Poplave u cijeloj BiH
jao sto volim kad se poklopi neko ovakoagnostic_front wrote:http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/21554 ... u-BiH.htmlWarsame wrote:Gdje li su nam sad turska "braća"... Znaju doći da kupe tekiju na Buni i otvore univerzitet koji prosipa njihovu propagandu. Nema valjda profita i hajra od poplave pa ih ne zanimamo. Što se mene tiče, ni ne trebaju nam! Prijatelj se u nevolji poznaje!
evo, jebali te Turci
- Sabirni centar
#5483 Re: Poplave u cijeloj BiH
omar little wrote:evo i na zivotinje nisu zaboravili <3

- Reglan
- shibonja
#5485 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nijedna od slika nije iz BiH... gledajte sta postate,a pogotovo gluposti sa FB nisu dobro dosle ovde..Sabirni centar wrote:omar little wrote:evo i na zivotinje nisu zaboravili <3
![]()
- MOSALJOZE
#5486 Re: Poplave u cijeloj BiH

Evo jedna od Manijaka
-
Lopov-eliminator
#5487 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ljudi, molim vas, ko god ikako moze, neka ne salje indirektno putem kojekakvih organizacija nego neka ode licno, organizirajte se i skupite se u auto po 4-5 sa stvarima i dajte direktno ugrozenima jer mnogo doniranog biva pokradeno ili se prodaje po bezobrazno naduvanim cijenama. Opet kazem ko god moze.
- Hashishar
#5488 Re: Poplave u cijeloj BiH
shibonja wrote:Kalesija,uzas !
Preko 100 klizišta javljaju, desetine ljudi ostalo bez krova nad glavom i nekoliko sela odsječeno klizištima... plus pljačke napuštenih kuća... Na to sve dolazi neorganizovana CZ i CK... nek im je Bog na pomoći.
- Zovem se Zelena
#5489 Re: Poplave u cijeloj BiH
@Šveđanin, Doboj na snimku ili?!
- svjezi_ustipak
#5490 Re: Poplave u cijeloj BiH
Tirkiz wrote:LJUDI IZ CRVENOG KRSTA LAŽU
ZAKON O MEDJUNARODNNOM I MEDJUENTITESKOM CESTOVNOM PREVOZU - 24.10.2010
.
ne lazu. citirao si zakon o prevozu, ovo je definisano zakonom o zastiti i spasavanju, zakonom o crvenom krizu i zakonom o humanitarnim organizacijama i humanitarnoj djelatnosti Crveni kriz je jedini ovlasten u drzavi da prikuplja humanitarnu pomoc iz inostranstva. Zato je americka ambasada prvi dan saradjivala sa CK oko kupovine camaca.
ovdje imas Zakon o Crvenom krizu FBiH i cime se bavi:
Članak 9.
Crveni križ/ krst Federacije vrši sljedeće javne ovlasti:
1. sudjeluje u organiziranju i pružanju socijalne pomoći i zdravstvene zaštite stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda, epidemija i drugih većih nesreća;
2. radi na zdravstveno - socijalnoj zaštiti i na zdravstvenom prosvjećivanju stanovništva i sudjeluje u organiziranju raznih oblika međusobne pomoći građana u duhu humanizma i solidarnosti;
3. sudjeluje u organiziranju pomoći za žrtve elementarnih nepogoda, epidemija, oružanih sukoba i drugih nesreća i raspoređuje pomoć primljenu od nacionalnih i međunarodnih društava;
4. organizira, koordinira i provodi akcije prikupljanja i slanja pomoći drugim nacionalnim i međunarodnim društvima, u suradnji sa Društvom Crvenog križa/krsta Bosne i Hercegovine, radi ublažavanja posljedica elementarnih nepogoda, epidemija oružanih sukoba i drugih nesreća;
5. surađuje sa zdravstvenim i sanitetskim službama snaga u Bosni i Hercegovini i civilnom zaštitom na zbrinjavanju povrijeđenih i oboljelih u slučaju oružanih sukoba, elementarnih i drugih nesreća;
6. organizira Službu traženja;
7. sudjeluje u akcijama traženja, spašavanja i zbrinjavanja stanovništva i materijalnih dobara u slučaju katastrofa i oružanih sukoba, sukladno nadležnostima tijela civilne zaštite i ostalih koji provode akcije traženja, spašavanja i zbrinjavanja;
8. vrši obuku stanovništva i aktivista Crvenog križa/krsta iz svoga djelokruga, radi pripreme za djelovanje u slučaju katastrofa ili oružanih sukoba;
9. sudjeluje u obuci stanovništva, kao i uposlenih u poduzećima i ustanovama u oblasti prve medicinske pomoći;
10. vrši obuku kandidata i obavlja ispite iz oblasti prve pomoći za vozače motornih vozila u okviru polaganja vozačkog ispita;
11. sudjeluje u organiziranju akcija dobrovoljnog davanja krvi i animiranju stanovništva u ovoj oblasti;
12. radi na prosvjećivanju stanovništva o svjesnosti postojanja mina i drugih neeksplodiranih ubojitih sredstava;
13. educira predavače i specijalizirano osoblje sukladno djelatnostima Crvenog križa/krsta;
14. vrši i druge poslove sukladno zakonu, kao i poslove u svezi sa tradicionalnim aktivnostima Crvenog križa/krsta.
U vršenju javnih ovlasti iz stavka 1. ovoga članka Crveni križ/krst izdaje odgovarajuća uvjerenja i druge isprave.
- Havatar
#5491 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sabirni centar wrote:omar little wrote:evo i na zivotinje nisu zaboravili <3
![]()

Sabirni kako si ti
-
nemezis
#5492 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jeste, ovo je Doboj.Zovem se Zelena wrote:@Šveđanin, Doboj na snimku ili?!
-
snake c3
#5493 Re: Poplave u cijeloj BiH
Joj kad sam vidio ovo malo dijete suze mi na oci majke mi.505sCrtom wrote:
- Zovem se Zelena
#5494 Re: Poplave u cijeloj BiH
Hvala.nemezis wrote: Jeste, ovo je Doboj.
Sablasno!
-
almir1977
#5495 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bit će problema sa minama... ovo je danas nađeno prilikom čišćenja zavidovičkih ulica:

- ema_
#5496 Re: Poplave u cijeloj BiH
arshavin wrote: http://www.ekskluziva.ba/ISTINA-KOJA-SE ... 50535.html
Koji debil uredjuje ovaj portal jebo kosti
Jel moguće da neko toliko slaže
- BadCopy
#5497 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nakon 3 dana javi mi se dajdza.3 dana u Nemili bio na kopanju.nisam imao pojma gdje je :/
I napise mi na fb ovo sada
DOBROSAM PASA MOJ MALO UMORAN OD POSLA I PROBLEMA KOJi SU NAS ZADESILi PO ZENICI I OKOLINI
- Havatar
#5498 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nema ovo vze sa minama ovo je neciji privatni arsenalalmir1977 wrote:Bit će problema sa minama... ovo je danas nađeno prilikom čišćenja zavidovičkih ulica:
-
5 0 5
#5499 Re: Poplave u cijeloj BiH
Savski nasip u Batkovicu kod Bijeljine pukao na cetiri mjesta. Voda nadire, pukotine se sire. Evakuacija stanovnistva iz tog dijela Semberije.
- nasa
#5500 Re: Poplave u cijeloj BiH
bio je juce prilog vezano za mine na al Jazeera gdje su pominjali bas ovo da rijeke nece povuci samo mine vec I niz drugog naoruzanja koje su ljudi u godinama nakon rata bacaliHavatar wrote:Nema ovo vze sa minama ovo je neciji privatni arsenalalmir1977 wrote:Bit će problema sa minama... ovo je danas nađeno prilikom čišćenja zavidovičkih ulica: