PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

prstenizlatnilanac

#5476 Re: PROTESTI!!!

Post by prstenizlatnilanac »

nagib uzbrdica wrote:
Nokian808 wrote:
Kikibombona wrote:Nisam siguran da ovaj narod u ovom trenutku ima kapacitet razracunati se sa mafijom. Nece oni tako lako otici. Mogu malo ustuknuti, ali sigurno nece odustati. Tek sada slijedi spletkaranje i pokusaj razbijanja i deskreditacije protesta.

Cak i na ovom forumu ima dobar broj sluga mafije, kao i onih koji naivno/nesvjesno osudjuju demonstrante i na taj nacin rade u korist mafije.

Al dobro, neka se zakotrljalo. Ako se ne rijesi sad, rijesit ce se za 5, 10, 20 godina. Napravljen je veliki iskorak. Narod se probudio iz teske apatije.

Ljudi, ubijeni smo u pojam. Ako kod nas izadje 5 000 ljudi na ulice, to je kao da u Madridu izadje 1 000 000. Eto koliko smo sjebani u svakom pogledu.
POTPIS
:thumbup:
Ja sam siguran da narod koji nema kapacitet da se razracuna sa zlom ovih razmjera zavrsava na smetljistu istorije
Nokian808

#5477 Re: PROTESTI!!!

Post by Nokian808 »

biske wrote:
hrastov žižak wrote:Pa eto, razglasite po društvenim mrežama da jedan od zahtjeva bude i Fahrova smjena. Potpuno opravdan zahtjev. Pustio je balavurdiju da urade to što jesu. Sad neka snosi odgovornost. Neka mu se vrati kao bumerang.
što se svi pravite naivni i blesavi? demonstranti baš ne idu (još uvijek) sa zahtjevima prema državnom nivou jer bi to srbi jedva dočekali. a smjena federalne vlade je nešto što hadezeovi traže već godinama. izbjegava se uplitanje nacionalizma i to vrlo uspješno. to smeta SVIMA koji imaju imalo hajra od ovog nakaradnog sistema.

TO.

Ne traziti smjene na državnom nivou.
Prebaciti lopticu na antikoruptivnu priču, ekonomiju itd. a maksimalno smanjiti politizaciju.
Narod zanima posao, penzija, poboljšanje života...Iskreno da vam kažem ja da se pitam ne bi ni ultimativno tražio smjenu federalne vlade već bi joj postavio uslov da ako hoce da ostane na vlasti do izbora takva kakva jeste da donese nekoliko konkretnih uredbi i zakona (ograničavanje primanja, ukidanje raznih naknada, antikoruptivni set zakona itd.) kao i da izvrši stvarni pritisak na pravosudje da otvori slučajeve krupnog kriminala.
Pod pritiskom nas i zbog želje da ostanu na vlasti do izbora, a JOŠ BITNIJE da bi u oktobru potonuli sto manje, vjerujem da bi pokušali servirati dovoljno mesa da nahrane zahtjeve ovih protesta. Ne bi bilo idealno ali bi dobili neka KONKRETNA POBOLJŠANJA PRIJE IZBORA što je ipak bolje od predizboornih obećanja što će nam ponuditi Fahro :izet:
Ali većina stalno govori smjena, smjena kao da smjena rješava sve probleme i ko sam ja da namećem svoje mišljenje :roll:
Nokian808

#5478 Re: PROTESTI!!!

Post by Nokian808 »

Kastanienallee wrote:Broj slinavaca i shizofrenicara koji su dosli do svega u zivotu stiteci ove ludjake koji upravljaju svim porama nasih zivota je suvise velik da bi cudilo sto su aktivni u ovolikom broju. Hvata me jeza kad pomislim sta oni imaju izgubiti u odnosu na mene.
:thumbup:
almir1977

#5479 Re: PROTESTI!!!

Post by almir1977 »

Ova večerašnja marisana može biti:

1. Puko bajama film i poštocali one koji su blokirali promet (ne bi me čudilo, par likova da konta blokirati grad je malo previše ambiciozno)
2. Policija u civilu, ili bar njeni neki pijuni odradili posao (Čegaru puko film?)
3. Iscenirano da bi sutra demonstranti bili agresivni pa da se:
a) dodatno zakuha (ovo u sluaju da se kroji scenarij za neke zeznutije stvari)
b) riješi problem (da se razbiju demonstracije totalno i okonča ova polu-anarhija koju su proizvele)

To be continued..

Šta god da je, imajte pameti vi koji izlazite na proteste. Ne podržavam vas nakon nereda u petak jer ste doveli grad u stanje poluanarhije, i nakon što je postalo jasno da je Fahraon najvažniji igrač unutar samih demonstranata, znali vi to ili ne.

Ali ako mislite da će i ovi sadašnji samo gledati kako Šćepo odrađuje stvari, niste u pravu.

Pazite da vam ne naprave igranku i ne oleše vas.

Daleko su ove demonstracije od toga da budu dovoljno jake da to država i sigurnosni sistem ne mogu srediti u vrlo kratkom roku ako se odluče za to.

Ni blizu tu nema kritične mase dovoljne da ih spriječi u tome, a koliko god vi palamudili o narodu, izgubili ste veliki postotak podrške naroda već, narod je i mimo ovog foruma što neki očito ne shvataju.

Pitanje je samo da li vas smiju odraditi zbog izbora i sl.
Nokian808

#5480 Re: PROTESTI!!!

Post by Nokian808 »

Butmiran wrote:Jebo li vam politika majku više. Cijelu mladost o čemu slušam, o politici jebla vas ona u usta. Dignu se ljudi zbog lošeg stanja u državi, na kraju opet sve na politiku ode. Na ovom forumu ima toliko ubačenih elemenata iz svih stranaka da mi se gadi ovo sve. Vama je važno da vaša stranka jebena bude bolja od druge i nimalo vas nije stid zbog tog. To što faktički izdajete svoju državu i svoj narod zbog stranke to vam nije bitno. Nabijem vas na kurac redom sve, počevši od ovih s foruma pa dalje sve vaše havere do vrha stranke pičkice prodane.
POTPISUJEM!
Nazalost pomalo i uspjevaju jer vidim da neki demonstranti više raspravljaju o tome ko treba dati ostavku i ko treba u vladu nego koje socio-ekonomske mjere i koje zakone zahtjevati.
Nokian808

#5481 Re: PROTESTI!!!

Post by Nokian808 »

ExNihilo wrote:
todd_smith wrote: Ko je Senadu koji nema vise para za FACE TV placao da ide u Lihtenstajn da emituje utakmicu repke?

Ko Senada drzi u onim kancelarijama kada vise ne placa kiriju, niti radnike?

Koga je Senad polahko i fino 20tak minuta "ispitivao" neku vecer, dok ostale politicare poput Niksica i Izetbegovica gura i gura da odgovore ili plasira izjave koje sugerisu njihovu krivicu (koja i jeste, ali je i Fahrova, ali njemu se sutilo)

Dosadan si i providan, i najgore izdajica svog naroda i svoje drzave.

Vozdra.
Nikšić dobio preko sat vremena, Fahro 44 minute.
I ne samo to nego je Senad bio pomalo neprofesionalan i na neki način sam sugerirao da je revolucija kukavičje jaje Fahre.
Izgledao mi je pro SDP a ne pro SBB ali šta ja znam...
Nokian808

#5482 Re: PROTESTI!!!

Post by Nokian808 »

almir1977 wrote:Ova večerašnja marisana može biti:

1. Puko bajama film i poštocali one koji su blokirali promet (ne bi me čudilo, par likova da konta blokirati grad je malo previše ambiciozno)
2. Policija u civilu, ili bar njeni neki pijuni odradili posao (Čegaru puko film?)
b) riješi problem (da se razbiju demonstracije totalno i okonča ova polu-anarhija koju su proizvele)

To be continued..

Šta god da je, imajte pameti vi koji izlazite na proteste. Ne podržavam vas nakon nereda u petak jer ste doveli grad u stanje poluanarhije, i nakon što je postalo jasno da je Fahraon najvažniji igrač unutar samih demonstranata, znali vi to ili ne.

Ali ako mislite da će i ovi sadašnji samo gledati kako Šćepo odrađuje stvari, niste u pravu.

Daleko su ove demonstracije od toga da budu dovoljno jake da to država i sigurnosni sistem ne mogu srediti u vrlo kratkom roku ako se odluče za to.

Ni blizu tu nema kritične mase dovoljne da ih spriječi u tome, a koliko god vi palamudili o narodu, izgubili ste veliki postotak podrške naroda već, narod je i mimo ovog foruma što neki očito ne shvataju.

Je l ovaj lik pokušava ovdje nekog uplašiti :-)
Puši ga Sdalmirko...
Nokian808

#5483 Re: PROTESTI!!!

Post by Nokian808 »

J*e*b*ote jedini budan na forumu...uf već 5:35.
Valja se naspavati do protesta :run:
almir1977

#5484 Re: PROTESTI!!!

Post by almir1977 »

Nokian808 wrote:
almir1977 wrote:Ova večerašnja marisana može biti:

To be continued..

Je l ovaj lik pokušava ovdje nekog uplašiti :-)
Puši ga Sdalmirko...
Čemu ljutnja mladiću? Na savjete mudrih ljudi se kaže hvala, a ne puši ga :D
x_lecter

#5485 Re: PROTESTI!!!

Post by x_lecter »

http://www.visokoin.com/naslov/nacelnik ... ga-podrze/

Klix da je iole ozbiljan medij, zabranio bi podrzavanje bilo koje stranke u BiH ... sve nove nickove zabraniti jer su su to obicni placenici. Cilj protesta i jeste smijeniti komplet sve stranke sa vlasti
luckylaka

#5486 Re: PROTESTI!!!

Post by luckylaka »

UŽIVO: Nikšić dao ostavku na vanrednoj sjednici Parlamenta BiH(parodija):D
pustopoljina

#5487 Re: PROTESTI!!!

Post by pustopoljina »

Jbt. Moj me "insekt" nikad ne vara.
petokolonas ostaje petokolonas.
saale

#5488 Re: PROTESTI!!!

Post by saale »

Ovi jadni ljudi ili su u velikoj zabludi ili neko s njima vjesto manipulise,,pa nemoze se rusiti utavni poredak i sistem jednog djela ponavljam jednog djela drzave jer vec sad smo sebi napravili vise mnogo vishe stete nego koristi, znaci potpuno pogresan koncep protesta, trebalo je traziti konkretne stvari koje se mogu uraditi a ne ovako, sad nemamo vlada u pola kantona A DO IZBORA JE 8 MJESECI, nikakvog ovdje organizatora nema, sindikata, studenata, akedemske zajednice ko bi usao u OZB dijalog sa vlastima i trazi konkretne stvari, stvari koje se mogu promijeniti a ne UKIDANJE KANTONA, ENTITETA I DR RAZNE NEBULOZE.
Paranoid

#5489 Re: PROTESTI!!!

Post by Paranoid »

saale wrote:Ovi jadni ljudi ili su u velikoj zabludi ili neko s njima vjesto manipulise,,pa nemoze se rusiti utavni poredak i sistem jednog djela ponavljam jednog djela drzave jer vec sad smo sebi napravili vise mnogo vishe stete nego koristi, znaci potpuno pogresan koncep protesta, trebalo je traziti konkretne stvari koje se mogu uraditi a ne ovako, sad nemamo vlada u pola kantona A DO IZBORA JE 8 MJESECI, nikakvog ovdje organizatora nema, sindikata, studenata, akedemske zajednice ko bi usao u OZB dijalog sa vlastima i trazi konkretne stvari, stvari koje se mogu promijeniti a ne UKIDANJE KANTONA, ENTITETA I DR RAZNE NEBULOZE.
Nakon prošlih izbora cijelu 2011 nismo imali uspostavljenu vlast, a nakon toga su padale i mijenjale se kao na traci. Tada nisu bili protesti u ovom broju, a oni koji su protestvovali ispred Dite smo svi nijemo gledali. Smjena kantonalnih vlada i drmanje kaveza Nikšiću i federalnoj vladi može samo donijeti bolje sutra ovom narodu.
hellue

#5490 Re: PROTESTI!!!

Post by hellue »

Nokian808 wrote:
hrasno38 wrote:[url]http://--- NO LINKS ---/clanak/5688373/vijesti/„Predstavnik%20građana“%20je%20zapravo%20vijećnik%20Radončićevog%20SBB-a/?ref=tiker[/url]

source ba

Protestanti ne vrše legitimisanje niti brojanje krvnih zrnaca onih koji dođu...
Ogromna većina demonstranata je svakako svjesna da na proteste osim iskrenih protestanata dolaze i neki po zadatku npr. policajci u civilu kao i aktivisti odredjenih interesnih grupa i stranki. Mi kad primjetimo takve njihov zadatak završava...
Stvar je da oni predstavljaju taj narod, niko ne zamjera na njihovom dolasku
hellue

#5491 Re: PROTESTI!!!

Post by hellue »

emigrazione wrote:Demonstrante kod higijenskog marisali Dzeka Muminovic i onaj Cenga kosarkas...e svasta u pizdu materinu, za koga ovi rade
Ja to govorim satima vec ali ovi sa DIF-a, mahom Sandzaklije spinuju i lazu raju da je to policija...
XXS

#5492 Re: PROTESTI!!!

Post by XXS »

Jos "njima" nije jasno:
Image
saale

#5493 Re: PROTESTI!!!

Post by saale »

Paranoid wrote:
saale wrote:Ovi jadni ljudi ili su u velikoj zabludi ili neko s njima vjesto manipulise,,pa nemoze se rusiti utavni poredak i sistem jednog djela ponavljam jednog djela drzave jer vec sad smo sebi napravili vise mnogo vishe stete nego koristi, znaci potpuno pogresan koncep protesta, trebalo je traziti konkretne stvari koje se mogu uraditi a ne ovako, sad nemamo vlada u pola kantona A DO IZBORA JE 8 MJESECI, nikakvog ovdje organizatora nema, sindikata, studenata, akedemske zajednice ko bi usao u OZB dijalog sa vlastima i trazi konkretne stvari, stvari koje se mogu promijeniti a ne UKIDANJE KANTONA, ENTITETA I DR RAZNE NEBULOZE.
Nakon prošlih izbora cijelu 2011 nismo imali uspostavljenu vlast, a nakon toga su padale i mijenjale se kao na traci. Tada nisu bili protesti u ovom broju, a oni koji su protestvovali ispred Dite smo svi nijemo gledali. Smjena kantonalnih vlada i drmanje kaveza Nikšiću i federalnoj vladi može samo donijeti bolje sutra ovom narodu.
Da se razumijemo ja mislim da niko ali niko nije zadovoljan radom vlada, ali ljudi mi imamo demokratske izbore za 8 mjeseci a mozda cak i prije ako ovi iz RS prihvate izmijene zakona, zato izadjite na izbore i mjenjajte vlast, glasajte za nove ljude, to je jedini ispravan demokratki nacin za promijene a ne rusiti sistem i praviti anarhiju u drustvu :bih:
Drvosjeca iz Dejcica

#5494 Re: PROTESTI!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

almir1977 wrote:
Čemu ljutnja mladiću? Na savjete mudrih ljudi se kaže hvala, a ne puši ga :D
Imaš pravo, evo šta mudar čovjek govori. Da je živ vjerujem da bi i on bio u prvim redovima demonstranata. Poslušajte barem njega, ništa vam nije sveto.

hellue

#5495 Re: PROTESTI!!!

Post by hellue »

x_lecter wrote:http://www.visokoin.com/naslov/nacelnik ... ga-podrze/

Klix da je iole ozbiljan medij, zabranio bi podrzavanje bilo koje stranke u BiH ... sve nove nickove zabraniti jer su su to obicni placenici. Cilj protesta i jeste smijeniti komplet sve stranke sa vlasti
Pa manje vise svi ljudi cije se ostavke traze imaju desetak puta vise glasova ljudi nego sto je broj demostranata, nije ni cudo da ih boli neka stvar
Drvosjeca iz Dejcica

#5497 Re: PROTESTI!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

:lol: Naravno, režim se međusobno hrani strahovima i podvalama a u tom kontekstu i ova podrška KURIRA režimskoj hobotnici.
hellue

#5498 Re: PROTESTI!!!

Post by hellue »

Gledam maloprije dnevnik s babom, i govori voditeljica 'Milanović je došao u Mostar da smanji tenzije'. Kaže baba šta će mi smanjivat, taman mi povećalo za 15 maraka
saale

#5499 Re: PROTESTI!!!

Post by saale »

Tako nam i treba sta su ovi mislili, da ce mjenjati ustav i sistem :-) :-) :-)
Paranoid

#5500 Re: PROTESTI!!!

Post by Paranoid »

saale wrote:
Paranoid wrote:
Da se razumijemo ja mislim da niko ali niko nije zadovoljan radom vlada, ali ljudi mi imamo demokratske izbore za 8 mjeseci a mozda cak i prije ako ovi iz RS prihvate izmijene zakona, zato izadjite na izbore i mjenjajte vlast, glasajte za nove ljude, to je jedini ispravan demokratki nacin za promijene a ne rusiti sistem i praviti anarhiju u drustvu :bih:
Izborne liste čine i sačinjavaju (ne)ljudi zbog kojih 50% gradjana BiH ne izlazi na birališta, a oni koji dobiju glasove su uglavnom nižerazredni poslušnici zagovarača straha od "onih drugih" i tako već 20 godina. Ta tradicija se nije mogla drugačije prekinuti osim ovim scenama koje smo imali priliku da vidimo.

Ponavljam.. Nije anarhija ovo što gledamo u ovo par dana, nego ono što smo preživjeli od rata pa sve do neki dan.
Post Reply