Mister Yes wrote:Možda se bezveze trudim jer svakako nećemo dugo čekati to finale ali evo. Da bi se trenutno državno uređenje promjenilo potrebno je izazvati haos, nerede, vanredno stanje i građanski rat. Dosadašnji mirovni sporazum prestaje da važi jer je prekršen. Međunarodna zajednica se pojavljuje kao moderator i dolazi do novog mirovnog sporazuma i novog državnog uređenja.vaučer wrote:Možda sam kratkovidan ali ne vidim uzročno posljedični niz.
Možda da malo objasniš?
Prije dva dana policija u Tuzli je bila brutalna. Taman toliko da neredi postanu masovni. Ali danas su se samo sklonili i pustili demontrante da pale zgrade ne u jednom gradu već u svim gradovima u kojima je bilo nereda. Zar ni u jednom gradu da spriječe paljevinu? Neredi su i u Brčko distriktu i Mostaru što je posebno bitno za buduće događaje. Zgrada predsjedništva više nije sigurna za Srpskog člana predsjedništva. Srbi su već napustili parlament a blokiran je i dom naroda. Za nekoliko dana sastanak imaju Dodik, Bosić i Vučić. EU parlament izglasava interesantne rezolucije o BiH.
Odavno se ja pitam o čemu oni zaista pričaju na tim Sejdić Finci pregovorima do kasno u noć danima.
Ući ćemo mi u EU. Samo ne sa ovim današnjim granicama nažalost.
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
StupskaBitanga
#5476 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
sa druge teme
- Michio Kaku
#5477 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
weredsf wrote:Odgovorno tvrdim da su danas kamenje bacali i zgrade pali kolege novinari!
Vidite li te isfrustritrane dječake i balavice sa koji kidišu na državne simbole? Eh, vi ste ih odgojili, vi ste im, godinama i sistematski, u glave umetali samomržnju. Umjesto da ih napucate na prave dušmane, da im donosite i pozitivne vijesti, ukazujete na perspektive - vama svaka druga vijest protiv države, protiv nas samih. Da, kolege, za vas dobar prilog počinje: "a, u kakvoj državi živimo dokazuje i primjer..." - pa onda neko zlo, negativa, crnilo. Na sve načine, poštapalicama, pučkim govorom, proizveli ste ove monstrume kojima je mrži svaki probosanski političar od Aleksandre Pandurević. Da je trebalo otići i malo Istočno Sarajevo popaliti, ne bi imali ovoliko energije. Vi ste za to sukrivi! Eh, već vidim kako uzimaju da mi odgvore da se treba stati ukraj lopovluku, ovome - onome. Ima toga i u RS-u, ali nikada niste čuli da oni kažu nešto protiv svoje države, RS. Nikada! I od sada ću puno ozbiljnije, žešće skidati s dnevnog reda ove kolege, a prije svega kolegice, nezrelu dječurliju koja konta da je novinarstvo poetsko večer pa da je primarno rimoavnje i dopadljivost publici, a ne sadržaj i strategija, veći cilj. Konta ono napravilo prilog, napisalo tekst protiv našeg preduzeća, pojedinca, države - misli ono bitno. Eto ih, vidjeli ste ih danas, to je vaša publika, vi ste ih izgradili kao samonapadače, glodare svoga identiteta. Hey, nije šala, ono na Predjsedništvo da udari! Vi ste saučesnici. Ispravka, niste vi moje kolege, vi ste nezrela balavurdija što ima mikrofon/olovku.
ma jok. nego ljudi skontali da se država ne jede. ti, vidim, još nisi.
- Corto Maltese
#5478 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Odlično je što me znaš, neću ti se morati predstavljati, a znaćeš i da nije šuplja što ću ti sada reći. Tada sam dva mjeseca proveo javno ispravljajući ono što su huligani napravili za svega nekih pola sata, 13 februara 2008. A tih stotinjak kamenica je bilo mala maca za ovo danas. Znali se ne znali, ja sam sutra u 9:00 na čišćenju. Svako je dobrodošao da mi se pohvali onim što je danas spalio, a ja sam onda dobrodošao da mu kažem i uradim šta mu slijedi.O'zone wrote:Hajde hajde Corto dok si ti se gurao da se ruši kanton kad je Tajo bio na vlasti tad ti nije smetalo a sad smeta znamo se mi dobor i sa tih protestaCorto Maltese wrote:Apoteka je toliko čitava da je policija sat vremena pravila uviđaj. Onaj poziv što si uputio da se nađete vi koji bi rušili, sa nama koji bi gradili, ti važi sa sutra u devet ujutro. Mi tada čistimo naše ulice od govana koje su neki majmuni danas ostavili. Samo dođi, proderi se "ja sam O'zone, ima l' ko jači od mene", i brzo ćeš dobiti odgovor na to pitanje. Obećavam ti da osim metle neću imati drugog oružja.O'zone wrote: Tri automobila kod predsjedništav vozila SIPE
Vozilo u Koševskom potoku Škoda Felicija KS
Arhiv je još pod upitnikom
Reklame???? Pa zar se nismo donedavno bunili i kako ima previše reklama i da nam je grad posta cirkus?
Zgrada opštine, kanatonalne vlade i uprave grada Sarajeva- neka je
Tri trafike jedina prava šteta koja je nastala i to ga mi je žao.
A što u isto vrijeme nisi rekao da je knjižara na čošku (veselkin Masleša) čitava da je Hypo banka čitava da je Union banka čitava da je zgrada željeznica i ministrastva vanjskih poslova čitava da je apoteka sarajevo čitava kino Apolo čitavo.
To nisi vidio jel da?
PS, povedi i onog Adnana Bajramovića
A Adnana Bajramovića, sa iPhoneom ili bez, mi dovedi ako boga znaš.
Corto Maltese wrote:Obespravljeni radnik, žrtva privatizacije u borbi za svoja prava:
Last edited by Corto Maltese on 08/02/2014 00:18, edited 1 time in total.
-
Merengues
#5479 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
weredsf wrote:Odgovorno tvrdim da su danas kamenje bacali i zgrade pali kolege novinari!
Vidite li te isfrustritrane dječake i balavice sa koji kidišu na državne simbole? Eh, vi ste ih odgojili, vi ste im, godinama i sistematski, u glave umetali samomržnju. Umjesto da ih napucate na prave dušmane, da im donosite i pozitivne vijesti, ukazujete na perspektive - vama svaka druga vijest protiv države, protiv nas samih. Da, kolege, za vas dobar prilog počinje: "a, u kakvoj državi živimo dokazuje i primjer..." - pa onda neko zlo, negativa, crnilo. Na sve načine, poštapalicama, pučkim govorom, proizveli ste ove monstrume kojima je mrži svaki probosanski političar od Aleksandre Pandurević. Da je trebalo otići i malo Istočno Sarajevo popaliti, ne bi imali ovoliko energije. Vi ste za to sukrivi! Eh, već vidim kako uzimaju da mi odgvore da se treba stati ukraj lopovluku, ovome - onome. Ima toga i u RS-u, ali nikada niste čuli da oni kažu nešto protiv svoje države, RS. Nikada! I od sada ću puno ozbiljnije, žešće skidati s dnevnog reda ove kolege, a prije svega kolegice, nezrelu dječurliju koja konta da je novinarstvo poetsko večer pa da je primarno rimoavnje i dopadljivost publici, a ne sadržaj i strategija, veći cilj. Konta ono napravilo prilog, napisalo tekst protiv našeg preduzeća, pojedinca, države - misli ono bitno. Eto ih, vidjeli ste ih danas, to je vaša publika, vi ste ih izgradili kao samonapadače, glodare svoga identiteta. Hey, nije šala, ono na Predjsedništvo da udari! Vi ste saučesnici. Ispravka, niste vi moje kolege, vi ste nezrela balavurdija što ima mikrofon/olovku.
- EdoSP
#5480 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Evo i vidjenja iz moje perspektive:
Vratih se danas kuci umoran oko podne i legoh da spavam. Budim se oko 7, a u kuci svitkaju televizori, svi gledaju jedno te isto, hajde rekoh da vidim i ja sta je to tako zanimljivo. Govori mi stari zapali zgradu vlade ks i predsjednistvo, kontam stari ko stari, vazda pretjeruje. Kad upalim tv, imam sta i za vidjeti, gori sve. Gledam tako tv jedno 5 minuta bez tona, zatim ga ugasim i ne shvatam nista. Koja je poenta uopste ovih demonstracija ? Je li iko izasao sa nekim zahtjevom ili je ovo samo izivljavanje raje za nanesene frustracije svih godina poslije rata ? Sta sutra ? Bojim se, opet isto, doci ce drugi i opet ista prica se nastavlja. Jucer u ova doba, 80% ljudi govori, izaci na proteste, svim silama natjerati celne ljude na ostavku, danas kada se to uradilo, tih istih 80% glumi neku par ekselans gospodu, pljujuci po demonstracijama i ljudima koji su ucestvovali na njima. Policiju su jucer pljuvali kad su demonstratori dobili batine, danas kad je policija dobila batine, pljuju po policiji uz standardnu pricu "to su neciji ocevi,muzevi,sinovi,djedovi,komsije,...".
Kratak opis moga posta je :
Niko ne zna sta hoce, niko ne zna na kojoj je strani, ko mu je prijatelj a ko ne neprijatelj, za sta se bori i protiv cega se bori,...
Jednom rjecju: Bosna i Hercegovina.
Vratih se danas kuci umoran oko podne i legoh da spavam. Budim se oko 7, a u kuci svitkaju televizori, svi gledaju jedno te isto, hajde rekoh da vidim i ja sta je to tako zanimljivo. Govori mi stari zapali zgradu vlade ks i predsjednistvo, kontam stari ko stari, vazda pretjeruje. Kad upalim tv, imam sta i za vidjeti, gori sve. Gledam tako tv jedno 5 minuta bez tona, zatim ga ugasim i ne shvatam nista. Koja je poenta uopste ovih demonstracija ? Je li iko izasao sa nekim zahtjevom ili je ovo samo izivljavanje raje za nanesene frustracije svih godina poslije rata ? Sta sutra ? Bojim se, opet isto, doci ce drugi i opet ista prica se nastavlja. Jucer u ova doba, 80% ljudi govori, izaci na proteste, svim silama natjerati celne ljude na ostavku, danas kada se to uradilo, tih istih 80% glumi neku par ekselans gospodu, pljujuci po demonstracijama i ljudima koji su ucestvovali na njima. Policiju su jucer pljuvali kad su demonstratori dobili batine, danas kad je policija dobila batine, pljuju po policiji uz standardnu pricu "to su neciji ocevi,muzevi,sinovi,djedovi,komsije,...".
Kratak opis moga posta je :
Niko ne zna sta hoce, niko ne zna na kojoj je strani, ko mu je prijatelj a ko ne neprijatelj, za sta se bori i protiv cega se bori,...
Jednom rjecju: Bosna i Hercegovina.
-
1Dante1
#5481 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ma joj ovakvih supljaka na pretek. Samo znaju zanovijetat po forumu i filozofirati.Michio Kaku wrote:1Dante1 wrote:Ti si jedna od onih koji podrzavaju ovakvu vlast. Ma bravo.Cherry-Cherry wrote: Dakle, ti si jedan od onih što podržava paljenje i rušenje. Ma bravo.
biće ovoga koliko hoćeš tipičan blackmail samo da se stvari ne bi mijenjale.
-
StupskaBitanga
#5482 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
weredsf
Vi ste novinar?
Vi ste novinar?
-
Ponosan
#5483 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Onaj ko je u stanju dici ruku na policiju-tj na drzavu on je u stanju izvrsiti najokorjela krivicna djela koja postoje u danasnjem svijetu,od terorizma do masovnih ubistava! nazalost opravdani gnjev naroda iskoristili su i zloupotrebili divljaci,kriminalci,drogerasi,primitivci i zabili noz u ledja sopstvenoj drzavi,onoj istoj drzavi za koju su mnogi dali svoje zivote! 40-50 balavaca,divljaka,alkoholicara,drogerasa je uzela sebi za pravo da bude vlast,sila i moc,a ostatak od 500 000 ljudi ce za to da ispasta modza i narednih 10 i vise godina,jer koja ce budala nakon ovoga uloziti i 1 KM u ovu drzavu? strane investicije,kapital..bjeze iz drzava gdje pukne petarda,a tek od ovoga sto je danas bilo,hm..... ko ce otvoriti nekad u dalekoj buducnosti te nove fabrike,zaposliti ljude? mi para nemamo,stranci ce nas mahom zaobilaziti,i do sada su,ali nakon ovoga mi nemamo sta traziti! Drzava je dozvolila primitivcima,alkoholicarima,drogerasima da uvode svoja pravila,da rusi,pali,krade,i zbog takvih idiota opravdani protesti nezadovoljnih radnika otisli su u drugi plan,i oni ce biti najveci gubitnici! posla ce biti sve manje,nezadovoljstva sve vise,i bojim se da sada nemamo ni pravo na "Nadu",a to je tek beznadje iz kojeg se ne vidi izlaz! vinovnici ovih incidenata,kradljivcu,rusitelji drzavnih institucija trebaju biti drakonski kaznjeni,niko jedan drogeras,primitivac,divljak,alkoholicar ne msije proci ne kaznjeno,iskoristiti sad video materijal,sve vidljive dokaze,svjedoke itd i pohapsiti bagru,a radnicima vratiti dostojanstvo i pravo na posao!
- Cherry-Cherry
#5484 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nemaš ti petlju za to. Takvi kao ti znaju samo paliti zgrade. To vam je krajnji domet._mufljuz_ wrote:
vidjeti pod prvi post - i volio bih da neko pridje i ovjeri te izbliza sa - rafalom![]()
steta sto tu priliku nemam ja - da te vidim odradio bih te
- Arteta
#5485 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Da su ovi protesti imali neke ciljeve pa hajde, ali ovako je ispalo katastrofa, samo steta.O'zone wrote:
Kako nas može nešto baciti nazad kad smo po svemu najzadnji iza toga se više nazad ne može.
- seln
#5486 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Evo, da ti kazem kako je u zemlji u kojoj zivim vec vise od decenije:don vito wrote:Vec sam postavio pitanje, nisam dobio konkretan odgovor pa mi probaj ti objasniti Seln.seln wrote:Zvuci brutalno, ali tako je. Za taj drustveni sistem smo se izjasnili 1990.StupskaBitanga wrote:Najdegutantnije je čitati FB postove SDP jurišnika iz FOM gdje mrtvi hladni govore kako radnici iz tuzlanskih preduzeća nemaju šta tražiti od Vlade jer su to mahom privatne kompanije
Krivica SDPoljana je to sto nisu procesuirali krivce za nezakonite privatizacije.
A mnogi gladni radnici su aplaudirali privatizaciji, ocekujuci zlatne kasike.
Jel kapitalizam ("za koji smo glasali") vazi samo za radnike u realnom sektoru? Hocel kad zavladati trzisna ekonomija i u javnom sektoru? Ima li kod budzetlija viska zaposlenih da im se podijele otkazi ili smanje plate? jeli ostao neko od budzetlija bez posla od 2009. do danas kad je u istom periodu izmedju 80 i 100 hiljada ljudi ostalo bez posla u realnom sektoru? Zar "logika kapitalizma" nije da smanjenjem zaposlenih u realnom sektoru treba smanjiti i broj zaposlenih u javnom? Kako moze biti sve vise zaposlenih u prosvjeti a sve manje djece u skolama? Gdje je tu kapitalizam?
imaju izbore. Izabrana vlada radi jedan mandat.
Narod zadovoljan - bira ih opet. Nije zadovoljan - bira druge.
Ne valjaju ni jedni ni drugi - novi ljudi se angazuju u politici.
Dakle, u osnovi sve isto kao u Bosni.
S tom razlikom sto kod nas ne valjaju ni jedni ni drugi, a oni novi koji se angazuju u politici postaju korumpirani u roku hitno.
Sto ce reci, do nas je, jebo ti nas.
Svi ti politicari nisu pali s neba (dobro, mozda Scepo). Sve su to originalni Bosanci i Hercegovci.
- Panzer_Daddy
#5487 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Djecurlija sada spava a sutra....VjecitiStudent wrote:Bojim se da bi to teško prošlo bez propratne dječurlije, sad su u punom zamahu.Danguba wrote:Sutra treba izaci i mirno setati i samo uzvikivati OSTAVKE.
Mislim da bi i taj blef mogao upaliti nakon sto su ''demonstranti'' pokazali i svoju drugu stranu.
Ako se ovo zavrsi bez minimalno nekoliko ostavki, zali boze onih zgrada.

- _mufljuz_
#5488 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
svaka cast konacno neko kurcem mrdno da napise sluzbene zahtjeve falim te boze
- seln
#5489 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pa krenuli su ljudi, ali im gomila balavaca sjeba show.Itakoto wrote:Pa kreni. Sutra na ulice, trazi promjene, pravdu, barem ostavke. Ili mislis da ce se "visa klasa" sama procesuirat'?seln wrote:Ne predlazem ama bas nista, samo ti kazem kako jeste. Drustvena imovina se krcmi vec 15 godina i niko ni mukajet.Itakoto wrote:
Cuj, cuj!? Predlazes znaci status-quo ili ti ga rahat patnju. Poznato mi to nesto.
Mozemo se nasaditi na glavu, ali te firme su propale i kapak.
najvise sto se moze - kazniti odgovorne.
-
xxfmanxx
#5490 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
moze li neko napisat, ako zna, u cemu je fazon sa ovom famoznom specijalnom jedinicom mupa federacije, konkretno danas u sarajevu. jer kao kad su oni dosli odma su se svi razbjezali, posto su oni ti neki opasni sto im niko nista ne moze, ne kontam gdje su onda bili citav dan dok su oni obicni policajci batine primali i dok je sve gorilo. oni dosli na kraju balade kad je vec sve otislo u tri p*cke materine. fakat ozbiljno me interesuje, jer nekako nema logike.
- O'zone
- Globalni moderator
#5491 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
E ovdje ću ti reći BRAVO!weredsf wrote:Odgovorno tvrdim da su danas kamenje bacali i zgrade pali kolege novinari!
-
x_lecter
#5492 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
IZGORIO ARHIV I SA NJI PODATAK KAD SU PITARI ZADNJI PUT BILI PRVACI

-
weredsf
#5493 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ne nisam, procitah na fb zanimljiv komentar jednog novinara pa sam ga stavio tu, manje vise slazem sa njimStupskaBitanga wrote:weredsf
Vi ste novinar?
- seln
#5494 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Nema tamo uvezivanja staza. Ili si radio ili nisi. Ako nisi, dobices socijalnu pomoc i to je to.StupskaBitanga wrote:ništa jer u Njemačkoj ne ni radio a nemao staž ili ne bi radio a nemao platu kao kod nasseln wrote:Eto, sta bi sa jednim takvim u jednoj civilizovanoj zemlji, npr. Njemackoj?StupskaBitanga wrote:a šta ćemo s nekim ko ima 55 godina lupam i jedno 15 godina neuvezanog staža?
- Panzer_Daddy
#5495 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
x_lecter wrote:IZGORIO ARHIV I SA NJI PODATAK KAD SU PITARI ZADNJI PUT BILI PRVACI![]()
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- _mufljuz_
#5497 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
kad sam imo petlju prosetat se okupiranom teritorijom u ratu sa tinejdzerskim godinicama - proset'o bih se i tobom vjeruj mi - takve hamelje je tesko ne prepoznatCherry-Cherry wrote:Nemaš ti petlju za to. Takvi kao ti znaju samo paliti zgrade. To vam je krajnji domet._mufljuz_ wrote:
vidjeti pod prvi post - i volio bih da neko pridje i ovjeri te izbliza sa - rafalom![]()
steta sto tu priliku nemam ja - da te vidim odradio bih te
na pp mi mozes dat detalje nadjem te - i neces znat sta te snaslo ljubavi
-
weredsf
#5498 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Dugo nam je trebalo da se pocnemo sprdati sa ovim bezkrajno tuznim danomx_lecter wrote:IZGORIO ARHIV I SA NJI PODATAK KAD SU PITARI ZADNJI PUT BILI PRVACI![]()
![]()
-
Itakoto
#5499 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Znaci ipak status quo.seln wrote:Pa krenuli su ljudi, ali im gomila balavaca sjeba show.Itakoto wrote:Pa kreni. Sutra na ulice, trazi promjene, pravdu, barem ostavke. Ili mislis da ce se "visa klasa" sama procesuirat'?seln wrote: Ne predlazem ama bas nista, samo ti kazem kako jeste. Drustvena imovina se krcmi vec 15 godina i niko ni mukajet.
Mozemo se nasaditi na glavu, ali te firme su propale i kapak.
najvise sto se moze - kazniti odgovorne.
- Jedaj
#5500 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Jako mi je drago da se oglasio I kapiten nase reprezentacije I jos mi je draze da vidim da mislimo ISTO. Gdje je sada onaj idiot sto se kreveljio na moje komentare. Da vidimo kako ce se kreveljit na komentar uvazenog zmaja Emira Spahica.x_lecter wrote:Emir Spahic
Da, desilo se to danas da se gradjanska hrabrost napokon probudila i da se razumijemo, nisu to huligani nisu to divljaci. Nisu to divlja djeca. To su djeca koja svaki dan roditeljima traze 2, KM za kafu, to su djeca koju svaki dan izbacuju iz vozila javnog prijevoza, to su djeca, ciji roditelji su zivote davali i od zivota odvajali da im djeca imaju gdje zivjeti. Ne nazivajte ih huliganima, ne nazivajte ih divljacima. Zeljkovicu ne poredi tu djecu sa Cetnicima koji su oteli nekome roditelje bracu i sestre. Ne govorite Zeljkovicu da djeca Sarajeva nisu gladna... nije ni sve ni u hljebu, na taj hljeb Zeljkovicu treba nesto i da se stavi.
Kantoni ove zemlje su višak. Višak su i Zeljkovic i Bubica i Budimir i Niksic i cijela parlamentarna skupstina i struktura vlasti.
Da, izgorile su nase zgrade, nasi objekti i mi cemo ih izgraditi, a sta vi vec danas radite??? Dali mozda namjestate vec nekome tendere za obnove objekata, dali vec birate tendere i ponude za obnovu bilo koje stete?
Kantoni treba da se ukinu i ugase. Gradske uprave treba da vide svoja podrucja. Treba gasiti entitete, mijenjati Ustav, gasiti Dayton.
Neka policija kao u drugim gradovima stane na stranu gradjana. Neka pohapse one koji su isprovocirali ovo stanje. Tuzilastvo treba smijeniti u kompletu i postaviti ljude koji ce izdati naloge za hapsenje svih politickih tajkuna koji su uzeli gradjanima hljeb iz usta i dali ga svojim familijama da maltretiraju druge gradjane koji nisu s njima u krvnoj vezi.
Kada se smijeni u drzavi 2000 vladara onda ce se poceti mijenjati neke stvari.
Ne nazivajte djecu Sarajeva divljacima, to su djeca heroja koja zele svoja prava i zele da zive i da im se pomogne a ne da ih se sputava!
Znam da nije vezano za Sport ali sam morao objavit
(Admin team)
Narode genocidom nametnuta ludjacka kosulja je uzrok svih nasih problema. Taj sistem omogicava dolazak na vlast mafije, kriminalca I fasista, tako je dizjaniran da to omoguci, da konacno srusi nasu Jednu I jedinu I da omoguci da se ratni ciljevi agresora ispune. Zato je borba za povratak Ustava Republiek BH ujedno I borba za normalno drustvo, vladavinu prava, ekonosmki prosperitet, jednakost svih gradjana I naroda, zivot u miru I progresu kakav smo imali prije rata.
Evo mog prijasnjeg komentara pa procjenite sami hocete li vase zahtjeve svesti na onu "sjasi Kurta uzjasi Murta" ili cete zahtjevati trajno rjesenje Bosne za bolju buducnost I vas I vasih pokoljenja I svih gradjana I naroda u BH:
---------------
NARODE I NARODI DO VAS JE!!!!!! Nemorate cekati izbore jer ce oni ionako potplatiti svoje glasace sa kojima su intersno povezani da ponove osvoje vlast. Nasi dokazni neprijatelji su multi-cetnicka, mafijaska, kriminalna hobotnica koja lomi kicmu i nama i drzavi vec evo 20 godina. Radi se o bandi: SDS,SNSD,SDA,SDP,SZBH,SBB,DNZ,HDZ,HDZ1990 ali i ostalim strankama koje su ucestvovali i ucestvuju u razbijanju nase Jedne i jedine. OVO JE VAZNO, VRLO VAZNO: SOCIJALANA PITANJA, NEZAPOSLENOST, PLJACKA, KORUPCIJA, RUSENJE DRZAVE JE SAMO POSLJEDICA, PONAVLJAM POSLJEDICA RADA PROTUDRZAVNE, MAFIJASKE BANDE KOJA JE NAMETNULA DEJTONSKI USTAV GENOCIDOM I KOJA GA CUVA. NJIMA TREBA DEJTON DA NAS MOGU SABITI U FASISTICKE APARTHEJDE, OBESPRAVITI, STRASITI DRUGIMA I NEOGRANICENO PLJACKATI I PRODAVATI DRZAVU A TIME PRODAVATI I VASU BUDUCNOST I BUDUCNOST VASIH POKOLJENJA. JA KAO INTELEKTUALAC, KOJI RAZUMIJE DRUSTEVNE PROCESE VAM KAZEM DA IMATE POTPUNO ZAKONSKO I MORALNO I ETICKO PRAVO DA RUSITE TU BANDU ZLIKOVACA ALI NE I DA PRAVITE NASILJE NA ULICAMA NASE JEDNE I JEDINE. OKUPITE SE U SVIM GRADOVIMA I SELIMA I IMAJTE SAMO JEDAN JEDINI ZAHTJEV: POVRATAK SILOM I GENOCIDOM SUSPENDOVANOG GRADJANSKOG USTAVA REPUBLIKE BH. DEJTONSKI USTAV JE UZROK SVIH RETROGRADNIH PROCESA OD KOJI JE NAJOGORI RUSNJE NASE DOMOVINE, KOJE SE ODVIJA I TO POTPISIMA LAZNIH BOSNJACKIH PREDSTAVNIKA, IZETBEGOVICA, TIHICA, LAGUMDZIJE, RADONCICA, SILAJDZICA I TD. TI LJUDI I TE STRANKE SU NAJVECI I NAJOPASNIJI NEPRIJATELJI NASE DRZAVE JER JEDINO SA NJIOVIM POTPISIMA SE MOZE RUSITI DRZAVA, A ONI SU REVNOSNI U DAVANJU MILOSEVICEVIM I TUDJMANOVIM SLJEDBENICAM TIH POTPISA, KOJI ZNACE DA VAS PRETVARAJU U ROME, NAROD BEZ DRZAVE. Nemojte na to pristati! Ujedinite se i trazite aktiviranje POLITICKOG DOGOVORA ZAVNOBIH-a, koga su svi narodi Republike BH slozno prihvatili tokom antifasisticke borbe u Republici BH. Taj politicki dogovor je pretocen u gradjanski Ustav Republike BH, koji je civilizovan, napredan Ustav po kome su odrzani i visepartijski izbori i sa kome smo primljeni u clanstvo UN-a. HAJMO NARODE, HAJMO NARODI IZ TUZLE, SARAJEVA, MOSTARA, BANJA LUKE, BIHACA I SVIH OSTALIH GARDOVA! Imate zajednickog neprijatelja, multi-cetnicku, mafijasku bandu SDS,SNSD,SDA,SDP,SZBH,SBB,DNZ,HDZ,HDZ1990, OBEZVLASTITE IH JEDNOM ZAUVJEK. TRAZITE ODMAH POVRATAK NAZAD GRADJANSKE REPUBLIKE BH, GRADJANSKOG USTAVA REPUBLIKE BH I UKIDANJE FASISTICKIH APARTHEJDA I GETOA, GDJE STE SVI SKUPA GRADJANIN DESETOG REDA AKO SE NADJETE U "POGRESNOM" GETOU.
----------