Ukrajina

Post Reply
Hlapoje

#5476 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

Stjui wrote:
ništa ti ne bi bilo da si pročitao i ostatak teksta .niko ne spominje albance ni u šali,nego se dva srbina međusobno okrivljuju.
Znam vrlo dobro šta piše u tom tekstu. Čitao sam ga jer je informacija bila senzacionalna.
Ali izvor je krajnje nepoudan, jer je u pitanju smeće od lista. Nije uopšte provereno da su oni davali takve izjave.

S druge strane, imaš u Hagu svedočenje pripadnika Armije BiH o Markalama...Jel to nepobitan dokaz?
vivaldi

#5477 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

AleksoMKD wrote:http://www.kommersant.ua/docs/2014/2014 ... n_plan.pdf

Navodno uslovi da Ukrajina dobije pomoc MMF-a, mislim da je Komersant pro-Ruski ali na stranim forumima Ukrajinci kazu da ako je ovo istina (one se nadaju da nije) najebali su.
Na Ukrajinskom je tako da ne znam sta pise ali po Ukrajinskim kolegama sledi smanjenje plata i penzija kao i podizanje poreza.
Uz privatizaciju preostalih drzavnih preduzeca.
do zelene grane je predug put, oni su jednostavno baksuzi na liniji interesa vecih od njih.

po meni, njihova jedina sansa ako je to moguce izvesti, da idu u pravcu eu integracija uz vojnu neutralnost.
Kal El

#5478 Re: Ukrajina

Post by Kal El »

Hlapoje wrote:
Stjui wrote:
ništa ti ne bi bilo da si pročitao i ostatak teksta .niko ne spominje albance ni u šali,nego se dva srbina međusobno okrivljuju.
Znam vrlo dobro šta piše u tom tekstu. Čitao sam ga jer je informacija bila senzacionalna.
Ali izvor je krajnje nepoudan, jer je u pitanju smeće od lista. Nije uopšte provereno da su oni davali takve izjave.

S druge strane, imaš u Hagu svedočenje pripadnika Armije BiH o Markalama...Jel to nepobitan dokaz?
Koje svjedočenje? One za pare? ;) Prodate duše su to,lažljivci...ništa drugo ;)
Stjui

#5479 Re: Ukrajina

Post by Stjui »

Hlapoje wrote: Znam vrlo dobro šta piše u tom tekstu. Čitao sam ga jer je informacija bila senzacionalna.
kakav god kurir da je , db nema pravo ubijati srpske mladiće ,a onda to tovarit albancima.
Hlapoje

#5480 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

Kal El wrote:
Hlapoje wrote:
Stjui wrote:

Koje svjedočenje? One za pare? ;) Prodate duše su to,lažljivci...ništa drugo ;)
Ajd dobro...Kraj priče.
AleksoMKD

#5481 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

vivaldi wrote:
do zelene grane je predug put, oni su jednostavno baksuzi na liniji interesa vecih od njih.

po meni, njihova jedina sansa ako je to moguce izvesti, da idu u pravcu eu integracija uz vojnu neutralnost.
Slazem se, ali ih zapad nece pustiti u EU bez ulaska u NATO.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5482 Re: Ukrajina

Post by pici »

Sloboda za Krim...neka se vrati turKima, oni su ga najvišHe držali kao bugari beograd :mrgreen: :bih: :bih: :bih:
vivaldi

#5483 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

AleksoMKD wrote:
vivaldi wrote:

Slazem se, ali ih zapad nece pustiti u EU bez ulaska u NATO.
pa i ne mora znaciti. zapad je prije svega pragmatican, a pragmatizam ne podrzaumijeva pravdu, postenje, ideale, ljudska prava, medjunarodna prava, klince-palce vec je sve podredjeno vlastitom interesu koji je nekada direktna, a nekada indirektan.

zbog krima, ni zbog cijele ukrajine, zapad nece pokrenuti svjetski rat to je sigurno, a nece ni zatezati situaciju do tog nivoa da bi sam pretrpio neku veliku ekonomsku stetu. Zbog cega? zbog koga? zbog nekakave ukrajine? nema sanse.

a ovaj model bi mozda svima odgovarao i bio karta za vadjenje - ukrajinci bi dobili lazni osjecaj uspjeha i napretka, rusi bi se mozda zadovoljili time sto ovi ne bi usli u nato, zapad bi zadovoljan svojim diplomatskim uspjehom, a ukrajina kao drzava bi narednih 50 godina muku mucila sa eu integracijama.
AleksoMKD

#5484 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

vivaldi wrote:
pa i ne mora znaciti. zapad je prije svega pragmatican, a pragmatizam ne podrzaumijeva pravdu, postenje, ideale, ljudska prava, medjunarodna prava, klince-palce vec je sve podredjeno vlastitom interesu koji je nekada direktna, a nekada indirektan.

zbog krima, ni zbog cijele ukrajine, zapad nece pokrenuti svjetski rat to je sigurno, a nece ni zatezati situaciju do tog nivoa da bi sam pretrpio neku veliku ekonomsku stetu. Zbog cega? zbog koga? zbog nekakave ukrajine? nema sanse.

a ovaj model bi mozda svima odgovarao i bio karta za vadjenje - ukrajinci bi dobili lazni osjecaj uspjeha i napretka, rusi bi se mozda zadovoljili time sto ovi ne bi usli u nato, zapad bi zadovoljan svojim diplomatskim uspjehom, a ukrajina kao drzava bi narednih 50 godina muku mucila sa eu integracijama.
Sve tocno pises, ali mislim da Amerika taj pragmatizam vidi ko guranje prsta u oko Rusima u svakoj mogucoj situaciji.

I ja mislim da je tvoje resenje najbolje pre svega za Ukrajince ali to je u slucaju kada bi oni bili komp[aktni politicki, ovako ces uvek zbog koaliciranja imati nekog koji vuce prema NATO-u.
vivaldi

#5485 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

AleksoMKD wrote:Sve tocno pises, ali mislim da Amerika taj pragmatizam vidi ko guranje prsta u oko Rusima u svakoj mogucoj situaciji.
izmedju velikih sila sigurno postoji neki precutni dogovor - neke stvari su precizirane. detalje naravno niko ne zna, ali nesto postoji sigurno.

uvijek sam se pitao koji kurac se rusi jebu sa iranom i vec 30 godina im prodaju nekakvu nukelranu tehnologiju na kasicicu - zasto im odmah ne prodaju cijelu bombu? zasto ne prodaju svoju ako ne najsavremeniju, onda bar predzadnju generaciju najmodernijeg oruzja svih vrsta svima ko je zainteresovan? irak, iran, libija, koreja..ima bezbroj zaintereseovanih zemalja koje mogu platiti.

to bi naravno drmaaticnu promjenilo geopliticku sliku svijeta, a to bi itekako pogodilo amere.

nesto mora da postoji cega se drze...
AleksoMKD

#5486 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

U Saint Nazairu je danas porinut Ruski nosac helikoptera/pomorsko desantnih trupa VLadivostok klase Mistral.
http://www.francetvinfo.fr/monde/europe ... 45359.html
Drugi brod ove klase koji francusko brodogradiliste radi za Rusiju ce se zvati Sevastopol :-)

Tu je dilema drage kolege pare od Rusa ili ne?
AleksoMKD

#5487 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

vivaldi wrote:
izmedju velikih sila sigurno postoji neki precutni dogovor - neke stvari su precizirane. detalje naravno niko ne zna, ali nesto postoji sigurno.
Sad mi je sinulo, mozda glupo ali sta mislis o ovome "plansko podizanje tenzija kako bi manje drzave krenule ko lude da kupuju oruzje, jedno od Amera drugi od Rusa"?
Bodkin

#5488 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

AleksoMKD wrote:
vivaldi wrote:
Sad mi je sinulo, mozda glupo ali sta mislis o ovome "plansko podizanje tenzija kako bi manje drzave krenule ko lude da kupuju oruzje, jedno od Amera drugi od Rusa"?
ma jok. kupuju svakako, a ne mogu kupiti dovoljno da se odrbane od rusije/amerike
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#5489 Re: Ukrajina

Post by Domaci izdajnik »

tnnt wrote:
Hlapoje wrote: Da...i na Krimu su neke paravojne formacije okupirale deo Ukrajine.
O tome se i radi.
Dvostruki standardi.

A ta tvoja njesra o kosovskom aparthejdu, ne bih mnogo komentarisao...sem što bih pomenuo da su se Albanci na Kosovu bunili i talasali mnogo pre Miloševića. Još za vreme Tita koji im je praktično Kosovo na tacni dao.
nemoj ti njesra, u Kosovu kojem živi 90% Albanaca, je u državnim i loklalnim ustanovama radilo 90% Srba, policija je valjda bila 100% Srpska kao i što je bilo 90% Srba u vodstvu svih poduzeća Kosova, Albanci su jedino mogli prodavati čevape i sljadoled ili kopati u rudniku
nije bio apartheid?
daj se saberi malo momak :-)
Ajde nemoj da lupaš! Pa na Kosovu Albanci imali svoje, škole, institucije pa čak i univerzitet na Albanskom. A policajaca Albanaca u MUPu koliko hoćeš još od kada....Na Kosmetu sranja i demonstracije još od kraja 50tih, pravila iredenta sranje još dok je Slobo bio brucoš, najlakše je reći da su sve Srbi radili 90tih. Azem Vlasi bio predsjednik saveza omladine,Jugoslavije u svoje vrijeme, Sapundžiju u predsjedništvu, a Agim Čeku bio oficir JNA....baš ono aparthejd :-)
daddy-kool

#5490 Re: Ukrajina

Post by daddy-kool »

AleksoMKD wrote: Sad mi je sinulo, mozda glupo ali sta mislis o ovome "plansko podizanje tenzija kako bi manje drzave krenule ko lude da kupuju oruzje, jedno od Amera drugi od Rusa"?
Najbolji su ratovi kada se suparnik iscrpljuje na tebi nebitnom savezniku. (Vijetnam, Afganistan za SSSR, čak i Rusija na Ukrajini npr)
AleksoMKD

#5491 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Bodkin wrote:
ma jok. kupuju svakako, a ne mogu kupiti dovoljno da se odrbane od rusije/amerike
Mozda ne od Amerike ili Rusije ali od "manjina" a-la Krim?

Yatsenjuk kaze da jos nije na agendi prikljucivanje NATO-u http://www.ukrinform.ua/rus/news/ukrain ... uk_1610811
Mozda smiruje tenzije?
AleksoMKD

#5492 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

daddy-kool wrote:
Najbolji su ratovi kada se suparnik iscrpljuje na tebi nebitnom savezniku. (Vijetnam, Afganistan za SSSR, čak i Rusija na Ukrajini npr)
Jos ako mozes prodavati oruzje "savezniku".
daddy-kool

#5493 Re: Ukrajina

Post by daddy-kool »

AleksoMKD wrote: Jos ako mozes prodavati oruzje "savezniku".
To se podrazumijeva, još je bolje obje strane kontrolisano snadbijevati.
It_is_a_Leclerc

#5494 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

Knmeee bosanski neonacisti daju podršku Ukrajincima kmeeee...

Umjesto da kao uljuđeni predvodnici slobodnog svijeta - četnici, podrže braću v Rosiji.

:lol: :lol:
vivaldi

#5495 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

AleksoMKD wrote:
vivaldi wrote:
sumnjam da je taj interes dominantan, mozda jeste periferni, ali primarni nije.

imam osjecaj da su se ovde stvari malo neocekivano otele kontroli - nisam siguran da je ono jutro kada se janukovic probudio vjerovao da ce narednu noc prespavati u rusiji.

mislim da su se stvari nenadano otele kontroli i da se onda impulsivno reagovalo, prije svega putin, pa je to mozda sviju iznenadilo. putin je mozda u trenutku pomislio da mu je to prilika da mu skoci popularnost, pa sada svi smisljaju kako da se izvuku, a da svi obraz sacuvaju.

ja cka uopste ne mislim da je amerima cilj sjebavanje rusije jer covjecantvo raste nenormlanom brzinom - nemoguce je to sve kontrolisati, a i zbog cega?

rusija ima resurse, ali oni su svakako na prodaju ko is sve drugo - kupuju ih i ameri, svabe, kinezi...

pogledaj samo njemacku - pa angela merkel je skontala neuporedivo efikasniji sistem od hitlera. U njemackim firmama u bangladesu rade radnici za neuporedivo manje troskove od zarobljenika u hitlerovim fabrikama.

s tim sto je angelin recept eco friendly.

zasto i koga bezveze da napadaju?
agnostic_front

#5496 Re: Ukrajina

Post by agnostic_front »

vivaldi wrote: pogledaj samo njemacku - pa angela merkel je skontala neuporedivo efikasniji sistem od hitlera. U njemackim firmama u bangladesu rade radnici za neuporedivo manje troskove od zarobljenika u hitlerovim fabrikama.

Ima jedna malena razlika, skoro pa nebitna, u Bangladešu niko nije nasilno, protiv svoje volje zatvoren u koncentracioni kamp. Doduše, kakav je vakat došao, biće da je hitler bio humaniji od firme koja zapošljava radnike u nerazvijenim zemljama Azije.
vivaldi

#5497 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

agnostic_front wrote:
vivaldi wrote: pogledaj samo njemacku - pa angela merkel je skontala neuporedivo efikasniji sistem od hitlera. U njemackim firmama u bangladesu rade radnici za neuporedivo manje troskove od zarobljenika u hitlerovim fabrikama.

Ima jedna malena razlika, skoro pa nebitna, u Bangladešu niko nije nasilno, protiv svoje volje zatvoren u koncentracioni kamp. Doduše, kakav je vakat došao, biće da je hitler bio humaniji od firme koja zapošljava radnike u nerazvijenim zemljama Azije.
pa u tome i jeste fol. Ona fino i kulturno postize iste rezultate u miru, bez oruzja i prisile, a sa svima raja.

100 puta savrseniji sistem
agnostic_front

#5498 Re: Ukrajina

Post by agnostic_front »

Pa logično da će biti sa svima raja, kad se kapitalizam primjenjuje onda su svi raja, jer niko nikoga ne tjera na nešto.
jastuk1

#5499 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

vivaldi wrote:
100 puta savrseniji sistem
A "savršeniji" je samo zato jer imaju svjetsku rezernu valutu pa mogu printat do mile volje i tako sami sebi vraćat dugove, što direktnom monetizacijom, što inflacijom.

Pito bi te ja kakav bi to sistem bio i gdje bi bile zemlje rezervne valute kao što su US, JP, GB i Ger da nemogu printat.

To je najperfidniji sistem, a najveća je idijotija kad neko tako kratkovidno hvali taj robovlasnički sistem.

Znači NE 100 puta savršeniji sistem, :-x već 1000000000 puta perfidniji, poganiji, kradljiviji i robovlasničkiji sistem. :idea:
daddy-kool

#5500 Re: Ukrajina

Post by daddy-kool »

jastuk1 wrote: A "savršeniji" je samo zato jer imaju svjetsku rezernu valutu pa mogu printat do mile volje i tako sami sebi vraćat dugove, što direktnom monetizacijom, što inflacijom.

Pito bi te ja kakav bi to sistem bio i gdje bi bile zemlje rezervne valute kao što su US, JP, GB i Ger da nemogu printat.

To je najperfidniji sistem, a najveća je idijotija kad neko tako kratkovidno hvali taj robovlasnički sistem.

Znači NE 100 puta savršeniji sistem, :-x već 1000000000 puta perfidniji, poganiji, kradljiviji i robovlasničkiji sistem. :idea:

Šta sprečava Kinu i Rusiju da isto rade?
Post Reply