AleksoMKD wrote:vivaldi wrote:
izmedju velikih sila sigurno postoji neki precutni dogovor - neke stvari su precizirane. detalje naravno niko ne zna, ali nesto postoji sigurno.
Sad mi je sinulo, mozda glupo ali sta mislis o ovome "plansko podizanje tenzija kako bi manje drzave krenule ko lude da kupuju oruzje, jedno od Amera drugi od Rusa"?
sumnjam da je taj interes dominantan, mozda jeste periferni, ali primarni nije.
imam osjecaj da su se ovde stvari malo neocekivano otele kontroli - nisam siguran da je ono jutro kada se janukovic probudio vjerovao da ce narednu noc prespavati u rusiji.
mislim da su se stvari nenadano otele kontroli i da se onda impulsivno reagovalo, prije svega putin, pa je to mozda sviju iznenadilo. putin je mozda u trenutku pomislio da mu je to prilika da mu skoci popularnost, pa sada svi smisljaju kako da se izvuku, a da svi obraz sacuvaju.
ja cka uopste ne mislim da je amerima cilj sjebavanje rusije jer covjecantvo raste nenormlanom brzinom - nemoguce je to sve kontrolisati, a i zbog cega?
rusija ima resurse, ali oni su svakako na prodaju ko is sve drugo - kupuju ih i ameri, svabe, kinezi...
pogledaj samo njemacku - pa angela merkel je skontala neuporedivo efikasniji sistem od hitlera. U njemackim firmama u bangladesu rade radnici za neuporedivo manje troskove od zarobljenika u hitlerovim fabrikama.
s tim sto je angelin recept eco friendly.
zasto i koga bezveze da napadaju?