nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#5476 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mirzet87sa wrote:
supercali wrote: svoje krkanske price ostavi za komsiluka kao sto rekoh jer si tu i naucio da ih prosipas meni neces
tebi, goranu i slicnim palim klempe..
Jes to ovjerio zdravstvenu pa se qurcis, a! :lol:
Ti da si frtalj mangupa kakvog glumatas ne bi gubio vrijeme po forumima s obicnom buranijom, pogotovo ne bi obrazlagao i dokazivao kako si za*eban, privatne poruke ovo-ono (jesi smjesan mile mi majke), a inicijali bi ti se bar 2 x dosad pojavili u novinama, zato se dobro pazi ako pokusas s tim van foruma da klempa ne sjevne odakle se najmanje nadas i da te neko od obicne buranije ne otrese na sred ceste ko obicnu slinu. Ali kako je ovo demokratsko drustvo svako ima pravo da pravi budalu od sebe... Sad mozes nastaviti tamo gdje si stao...
relax11

#5477 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

zateznistub wrote:
supercali wrote:ovo za grad ima smisla al je on prvo poceo sa otvorenom cestom a onda malo skontao pa se prebacio na grad al i dalje bahato
valjda ga u stvarnosti svi maltretiraju pa ovdje glumi opasnog
Ljetos sam uzivao u situaciji sličnoj ovoj...vraćam se sa mora i kad prođeas Mostar upratim lika iza sebe kako prestiže sve živo blio po punoj bilo isprekidanoj. Krenu da mene prestiže ja fino na kočnicu pustim kamikazu i nakon samo desetak metara Lola lizalo i zaustavi budalu...ja sam samo dva tirput kratko svirnuo kad am prolazio pored njih...Jel skonto, nije li jebemese...
Slicna sutuacija prema Olovu ne znam koje je mjesto prije je Cevljanovica ali ogranicenje je prije toga 70 pa ide ogranicenje 40 skola valjda neka ima i ima pjesacki iscrtan mi u koloni jedno 6-7 auta ja sam treci kad zadnji auto Passat napravi se mangup i poce preticat sve a mi idemo 40 uvali se ispred mene jer je vidio muriju... murijak samo izleti na cestu "u fazonu dodi vamo momak" (nije bilo radara) i zaustavi ga ja skoro stanem, sviram, gleda policajac u mene ja onom policajcu masem rukama i glavom u fazonu nije normalan a policajac ce meni na to lajk i namignut u fazonu sad cu ja njemu mamicu jebat :lol:
tempuser

#5478 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Slicna stvar neki dan samo sto je glupan vozio X5 i preticao preko pune i zebre. Kako je je drot ustop'o pore ceste iz sred kolone je za udzbenika!
Daryl Dixon

#5479 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Daryl Dixon »

sinoc oko cenera je divljao neki levat sa zelenim Seatom meščini od pravca grada prema Pofalićima i zaustave ga u blizini Elektrotehničke na samom početku izlivne trake.. izlaze dvojica policajaca i kako izlaze iskolačili oči prema njemu i ne skidaju pogled sa njega hahha u fazonu sad si ga popušio :lol: :bih:
madner

#5480 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by madner »

mirzet87sa wrote:
supercali wrote: to nisi pricao na pocetku
prica je bila o otvorenoj cesti ne o gradu
to sto sada pricas je sasvim drugo stanje i situacije
Sine, ja ovo radim u svakoj prilici, ne biram. Kome god se zuri nek fura suprotnom, zaobilazi, cik caka, boli me kurac ali meni se ispred ukoliko ima auta ispred mene, a isti ne moze nas sviju prestici, uvaliti nece po cijenu zivota. Isprekidane trake, normalno prestizanje, spora voznja, bujrum sam cu ti pomoci da me prodjes ali bezobrazlukom cu te povuci gdje vuces i ti mene. Ne ometam ja nikoga ko sto ti mislis, ja vozim 60 on 80 i dobijem kompleks male kite pa mi krivo sto me prestize i ne dam mu proci pored, ugrozavam ga.. jok, nikad.. nek gasa i 180, siroko mu polje..
Kakve veze ima da li je ispred tebe auto ili nije?

Kontam da neces da zakocis, ali sta uradis da sprijecis covjeka da ti se "uvali"?
Dope_Man

#5481 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

madner wrote:
mirzet87sa wrote:
supercali wrote: to nisi pricao na pocetku
prica je bila o otvorenoj cesti ne o gradu
to sto sada pricas je sasvim drugo stanje i situacije
Sine, ja ovo radim u svakoj prilici, ne biram. Kome god se zuri nek fura suprotnom, zaobilazi, cik caka, boli me kurac ali meni se ispred ukoliko ima auta ispred mene, a isti ne moze nas sviju prestici, uvaliti nece po cijenu zivota. Isprekidane trake, normalno prestizanje, spora voznja, bujrum sam cu ti pomoci da me prodjes ali bezobrazlukom cu te povuci gdje vuces i ti mene. Ne ometam ja nikoga ko sto ti mislis, ja vozim 60 on 80 i dobijem kompleks male kite pa mi krivo sto me prestize i ne dam mu proci pored, ugrozavam ga.. jok, nikad.. nek gasa i 180, siroko mu polje..
Kakve veze ima da li je ispred tebe auto ili nije?

Kontam da neces da zakocis, ali sta uradis da sprijecis covjeka da ti se "uvali"?
Citam temu i ne kontama kako mnogi pogresno citaju njegove postove. Covjek samo kaze da kada vidi neko levata koji bi da nazore pretekne kolonu, pa se onda mora u po preticanja uvaljivati jer se pojavio neko u suprtotnoj traci, on ne dozvoljava da se taj levat njemu uvali tako sto nece zakociti da bi njemu dao prostora, vec ce nastaviti ici iza auta ispred sebe ili ce mu se primaci skroz ako je spora/stojeca kolona.

Potpuno razumljivo, kreteni koji preticu kolone to i rade samo jer znaju da ce ih neko pustiti da se uvale par puta dok ne prebace cijelu kolonu i onda on pametan a svi ostali glupi.
madner

#5482 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by madner »

Nastaviti voziti bez da koci = sasvim normalno.
Pribliziti se vozilu ispred = kretenluk.
corsa

#5483 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by corsa »

madner wrote:Nastaviti voziti bez da koci = sasvim normalno.
A moze se desiti da covjek nije kreten vec jednostavno nije dobro procijenio. Nije BAS svako kreten ko se nadje u takvoj situaciji.
KB9

#5484 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

kad prelazis kolonu prihvatio si rizik da gines a kad si prihvatio rizik da gines e pa onda gini frajeru :izet:
madner

#5485 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by madner »

To je ekvivalent tome da ubrzas kako te neko ne moze prestici.
kB27

#5486 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kB27 »

Preticanje kolone nije stvar procjene nego bezobrazluka.
zateznistub

#5487 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zateznistub »

corsa wrote:
madner wrote:Nastaviti voziti bez da koci = sasvim normalno.
A moze se desiti da covjek nije kreten vec jednostavno nije dobro procijenio. Nije BAS svako kreten ko se nadje u takvoj situaciji.
Upravo tako...
mirzet87sa

#5489 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Dope_Man wrote:
Citam temu i ne kontama kako mnogi pogresno citaju njegove postove. Covjek samo kaze da kada vidi neko levata koji bi da nazore pretekne kolonu, pa se onda mora u po preticanja uvaljivati jer se pojavio neko u suprtotnoj traci, on ne dozvoljava da se taj levat njemu uvali tako sto nece zakociti da bi njemu dao prostora, vec ce nastaviti ici iza auta ispred sebe ili ce mu se primaci skroz ako je spora/stojeca kolona.

Potpuno razumljivo, kreteni koji preticu kolone to i rade samo jer znaju da ce ih neko pustiti da se uvale par puta dok ne prebace cijelu kolonu i onda on pametan a svi ostali glupi.
Upravo tako. Pustaju ih osobe tipa respe, gorana, ti se boje samog sebe. Nikakav mangupluk u ovome nema, a ni prikazivanje sebe kao zajebanog, jednostavno ne dozvoljavam bezobrazluk, toliko postovanja prema sebi imam. Svi koji misle da lazem, bujrum probaj mi uzet prvenstvo, uvalit se u koloni, pa vidi kako i gdje ces zavrsiti. Ja za lim vezan nisam, promijenio sam ih do sad ko neko carapa. Jednom kada krenes u pohod preticanja kolone/pune linije sam treba da budes svjestan svog rizika i potencijalnog smrtnog ishoda, a ne da se oslanjas na mene kao andjeo cuvara.
Gorane, autic koji si narucio je stigao meni, ako ga zelis nazad matori kenjac dodji da ti sastavim jednu klempu zdravstvenom knjizicom, pa ako povijes glavusku mozda ga i dobijes nazad, do tad kenjac stari laj preko tastature.. Moje incijale se ne trebaju pojavljivati po crnoj hronici da bi bio neko i nesto u tvojim ili necijim ocima, ja klosar ni propali kriminalac nisam, nit mi je to ikada bio cilj.
seoBIH

#5490 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by seoBIH »

E moje budale. Sa takvim osobama se ne "bori". Ako te jebena drzava ne zastiti, odnosno ne sprovodi zakon protiv takvih, koji si kurac ti da ga sprovodis? Odvezi se od tacke A do tacke B, pokusaj se izboriti da se zakon provodi, a nemoj kristi isti taj ugrozavanjem drugog (da ugrozavas ga svojim nacinom voznje, nista bolji od njega).

Sta je ovo, svi glume neke junake?
mirzet87sa

#5491 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Uzmimo u obzir da je istina to za drzavu, a koji si onda ti kurac da moralises drugome sta da radi, a svoje postupke krijes? Boli tebe, kao sto te boli za ovog sto prestize, kurac sta ja radim i ugrozavam li koga, razumijes li? Moj je zivot bio ugrozen i narusen od strane takvih, svakog sljedeceg koji krene na mene tim nacinom smatram ubicom i poslat cu ga gdje su poslali mene. Bolje u zatvor, nego dva metra pod zemlju. Ja sudbinu ne izazivam, nit se oslanjam na tudju sadaku i milost da me pusti, svjesno si krenuo znajuci da nekoga mozes ubiti, ne ocekuj da te potapsem po ramenu.
supercali

#5492 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Jesi ti bas toliko maloumann pa da skontas da svojim ponasanjem ne ugrozavas samo sebe i tog sto pretice?
tempuser

#5493 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mirzet87sa wrote: Upravo tako. Pustaju ih osobe tipa respe, gorana, ti se boje samog sebe. Nikakav mangupluk u ovome nema, a ni prikazivanje sebe kao zajebanog, jednostavno ne dozvoljavam bezobrazluk, toliko postovanja prema sebi imam.
Ne jedi govna bez potrebe, kao ne dozvoljavas bezobrazluk, da ti se uzima prednost, a ti si prvi bezobrazni papkar koji krzi zakon tamim staklima, doduse zagusti cvilis pred murijom i vadis se na tudju bolest.
Nisi ti ni klosar, ni propali (ni uspjesni) kriminalac, ti si jedva dobacio anonimca koji glumi mangupa po forumu, a posto pojma nemam o cemu govoris tu klempu zdravstvenom ostavi za onog na cije je ime izdata! Sad nastavi biti papak...
Last edited by tempuser on 17/08/2016 18:52, edited 1 time in total.
mirzet87sa

#5494 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

A jesi li ti malouman da skontas da ga ja tjerao da krene prestizati tamo gdje ne moze nisam? Boli me bolan kurac hoce li tvoje dijete poginuti, shvatas li? Ugrozio si mi zivot, ugrozit cu i ja tvoj. Pustao sam i ja, govorio pusti budalu, gledaj hajvana, ja zavrsio na krovu preko bankine, a on pobjego ko zadnji bijednik, znas li kakav je osjecaj tako visit? Ne znas, nit imas predstavu. Ja svojom voznjom ne ugrozavam nikoga, al nikoga, ne odgovaram ja za postupke drugih vozaca. Zna se kad, gdje i kako se prestize, ja se pravila drzim. Svakoga pustim, al na meni zakon lomit, bezobrazlukom se provlacit nece niko.
nightvision

#5495 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

po gradu ima logike, ja sam i sam davno rekao da se trkacima ne sklanjam (zbog cega su me razapinjali) ali isto tako sam rekao da me slobodno mogu zaobici ako mogu, nemam nista protiv. medjutim na cesti je druga prica jer ako si imalo o-sebi-pri-sebi nebitno kojom brzinom vozis drzis odstojanje od auta ispred tako da ti se u principu uvijek moze neko "uvaliti" ispred a namjerno povecavati brzinu i priblizavati se automobilu ispred dok te neko pretice ravno je pokusaju ubistva sa predumisljajem, i to visestrukog, jer nikad ne znas sta je sa automobilom koje dolazi u susret. mozda je porodica s djecom, zasto da ginu radi nekog kretena ako je dovoljno da ti malo prikocis. u takvoj situaciji nisi nista manje neodgovoran od onoga ko pretice.
tempuser

#5496 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Takvo ponasanje je kompenzacija sa kratku pamet i cunu...
mirzet87sa

#5497 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

tempuser wrote: Ne jedi govna bez potrebe, kao ne dozvoljavas bezobrazluk, da ti se uzima prednost, a ti si prvi bezobrazni papkar koji krzi zakon tamim staklima, doduse zagusti cvilis pred murijom i vadis se na tudju bolest.
Nisi ti ni klosar, ni propali (ni uspjesni) kriminalac, ti si jedva dobacio anonimca koji glumi mangupa po forumu, a posto pojma nemam o cemu govoris tu klempu zdravstvenom ostavi za onog na cije je ime izdata! Sad nastavi biti papak...
Vozim jer mi se moze, moja stakla nikoga u grob odvest nece. Ne cvilim ja pred prasinarima, nit ce me isti natjerat kao sto tjera vas da grebem foliju. Kome bolan da glumim mangupa na forumu, tebi koji ima 50 godina u guzici, djecu kuci, a pri tom skuplja hotweells autice, jesi li normalan? Bujrum, dodji da iskusis kako se pucaju klempe al zdravstvenom knjizicom, usput povedi i djecu da uvide kakav im je klosar stari.
supercali

#5498 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

ti udario po svom samo da bi ispao zajeban a uopste ne kontas o cemu govorim
on svojim postupkom ugrozava sebe tebe i ovoga koji ide u susret
kad ti dodas svoj postupak ugorzavas i ono auto ispred sebe i iza sebe i jos bar 3-4 auta
al sta se tebi ima objasnjavati kad si najpametniji ima restart dugme jel tako
mirzet87sa

#5499 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

nightvision wrote:po gradu ima logike, ja sam i sam davno rekao da se trkacima ne sklanjam (zbog cega su me razapinjali) ali isto tako sam rekao da me slobodno mogu zaobici ako mogu, nemam nista protiv. medjutim na cesti je druga prica jer ako si imalo o-sebi-pri-sebi nebitno kojom brzinom vozis drzis odstojanje od auta ispred tako da ti se u principu uvijek moze neko "uvaliti" ispred a namjerno povecavati brzinu i priblizavati se automobilu ispred dok te neko pretice ravno je pokusaju ubistva sa predumisljajem, i to visestrukog, jer nikad ne znas sta je sa automobilom koje dolazi u susret. mozda je porodica s djecom, zasto da ginu radi nekog kretena ako je dovoljno da ti malo prikocis. u takvoj situaciji nisi nista manje neodgovoran od onoga ko pretice.
Procitaj moj post opet, nikada ubrzao preko 60km/h nisam, ovo radim iskljucivo u sporo kretajucoj koloni/koloni. Ko moze da me zaobidje, nek leti, al rejserski iz vedra neba pri kilometarskoj guzvi, jer si ti pametan a svi glupi, uvalit se kod mene neces.
tempuser

#5500 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mirzet87sa wrote:
tempuser wrote: Ne jedi govna bez potrebe, kao ne dozvoljavas bezobrazluk, da ti se uzima prednost, a ti si prvi bezobrazni papkar koji krzi zakon tamim staklima, doduse zagusti cvilis pred murijom i vadis se na tudju bolest.
Vozim jer mi se moze, moja stakla nikoga u grob odvest nece. Ne cvilim ja pred prasinarima, nit ce me isti natjerat kao sto tjera vas da grebem foliju. Kome bolan da glumim mangupa na forumu, tebi koji ima 50 godina u guzici, djecu kuci, a pri tom skuplja hotweells autice, jesi li normalan? Bujrum, dodji da iskusis kako se pucaju klempe al zdravstvenom knjizicom, usput povedi i djecu da uvide kakav im je klosar stari.
I nastavio si...
Post Reply