Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
plagijator1975

#5476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

nevidljivi covjek wrote:Molim za pomoc. Imam galaxy s3 koji NIJE rootovan, ali kada pokrenem d3go aplikaciju, ne dozvoljava mi da gledam kanale vec izbaci poruku "Privremeno ili trajno iskljucite root da biste gledali programe". U telemachu kazu da vratim mobitel na tvornicke postavke ali sumnjam da ce to pomoci.
Onda je rootovan, a ti to ne znaš, da li si kupio nov telefon?

Imas li u meniju app SuperSU, ako nemaš skini sa marketa, pa u opciji te aplikacije možeš privremeno isključiti root (ako je rootan a ti to ne znaš)

S' mobitela
nevidljivi covjek

#5477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nevidljivi covjek »

ernadr wrote:
nevidljivi covjek wrote:Molim za pomoc. Imam galaxy s3 koji NIJE rootovan, ali kada pokrenem d3go aplikaciju, ne dozvoljava mi da gledam kanale vec izbaci poruku "Privremeno ili trajno iskljucite root da biste gledali programe". U telemachu kazu da vratim mobitel na tvornicke postavke ali sumnjam da ce to pomoci.

Imas li u meniju app SuperSU, ako nemaš skini sa marketa, pa u opciji te aplikacije možeš privremeno isključiti root (ako je rootan a ti to ne znaš)

S' mobitela
Nije rootovan 100%, mobitel dosao nov, supersu ne radi kao ni aplikacije koje zahtjevaju root (root exploreri, manageri...)
kakavdanakneiskustvu

#5478 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

pathyeshme wrote:
un1ted wrote:A tko je imao pravo prenosa u BIH !? Zasto je zatamnjeno u Sarajevu a ne u Kiseljaku !?
Zasto mojaTV zatamni na citaovm prostoru gdje pruzaju usluge a ostali ne!?
Telemach će preuzeti Art net tek od 1. aprila (Kiseljak, Busovača, Vitez). Art nikada do sada nije zatamnjivao te utakmice. Vidjet ćemo da li će ih zatamnjivati poslije prvog aprila kad i zvanično Art postane Telemach.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2

dajem ruku da tamo ili neće doći do zatamnjivanja ili će ljudi masovno odjavljivati usluge Telemacha ako bude zatamnjivanja u što nešto i ne vjerujem
kakavdanakneiskustvu

#5479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

un1ted wrote:A tko je imao pravo prenosa u BIH !? Zasto je zatamnjeno u Sarajevu a ne u Kiseljaku !?
Zasto mojaTV zatamni na citaovm prostoru gdje pruzaju usluge a ostali ne!?

pitati RAK,ja sam danas kontao da ih nazovem ali znam da će mi dati neki šupalj odgovor,kao što su mi odgovarali i prije par godina na mailove
plagijator1975

#5480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

nevidljivi covjek wrote:
ernadr wrote:

S' mobitela
Nije rootovan 100%, mobitel dosao nov, supersu ne radi kao ni aplikacije koje zahtjevaju root (root exploreri, manageri...)
Onda nemam pojima, ja sam na taj nacin koristio d3go, sada koristim ne rootovan tel. i nemam problema da d3go.

S' mobitela
Telemach

#5481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Nova D3 Go aplikacija se ne može koristiti na "Jailbreak" iOS uređajima, kao ni na "routanim" Android uređajima zbog ugrožavanja prava vlasnika programskih sadržaja, koji su eksplicitno tražili da na takvim uređajima ne bude puštena D3 Go usluga. Tako da nećete biti u mogućnosti da koristite D3GO uslugu dok god vam je uređaj otključan.
Asiklar

#5482 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

Telemach wrote:Nova D3 Go aplikacija se ne može koristiti na "Jailbreak" iOS uređajima, kao ni na "routanim" Android uređajima zbog ugrožavanja prava vlasnika programskih sadržaja, koji su eksplicitno tražili da na takvim uređajima ne bude puštena D3 Go usluga. Tako da nećete biti u mogućnosti da koristite D3GO uslugu dok god vam je uređaj otključan.
Da Bog da vas Annonymusi Jailbreak-ovali :x
StupskaBitanga

#5483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

a hoće li d3 biti za Windows phone?
Maharadza

#5484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Asiklar wrote:
Telemach wrote:Nova D3 Go aplikacija se ne može koristiti na "Jailbreak" iOS uređajima, kao ni na "routanim" Android uređajima zbog ugrožavanja prava vlasnika programskih sadržaja, koji su eksplicitno tražili da na takvim uređajima ne bude puštena D3 Go usluga. Tako da nećete biti u mogućnosti da koristite D3GO uslugu dok god vam je uređaj otključan.
Pridružujem se željama, mada za android postoji 'workaround' u vidu 'temporary unroot' opcije u vidu instalacije app-a za to ili kernela koji to podržava (npr. Siyah, dorimanx i sl. za cm10 samsung romove), dok ovi na iPhone uređajima nemaju taj luksuz i ipak moraju 'vagati' između: jailbreak ili ne?!

Tapatalked
nevidljivi covjek

#5485 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nevidljivi covjek »

Maharadza wrote:
Asiklar wrote:
Pridružujem se željama, mada za android postoji 'workaround' u vidu 'temporary unroot' opcije u vidu instalacije app-a za to ili kernela koji to podržava (npr. Siyah, dorimanx i sl. za cm10 samsung romove), dok ovi na iPhone uređajima nemaju taj luksuz i ipak moraju 'vagati' između: jailbreak ili ne?!

Tapatalked
Sto je najgore nije mi ni rootovan mobitel uopste a aplikacija ne radi :x
Maharadza

#5486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

nevidljivi covjek wrote:
Maharadza wrote:
Asiklar wrote:

Tapatalked
Sto je najgore nije mi ni rootovan mobitel uopste a aplikacija ne radi :x
:lol: e to je već "ektremno". :mrgreen:

Mada ima i za to lijeka, otiđi na mojtelemach.ba, prijavi se tamo (ako već nisi, moraš se i registrovati sa brojem ugovora itd.), pogledaj pod "D3GO" - "zamjena d3go uređaja" - i pobriši sve uređaje koji su eventulano prijavljeni i sačekaj 24h dok se to ne resetuje pa opet probaj ući na telefonu! Ako nema niti jednog uređaja prijavljenog ili ima samo jedan, onda je neki drugi problem u pitanju! Sretno! ;-)
Mustang1

#5487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Asiklar wrote:
Sta ti proklinjes ti nisi na telemachu :-)
pathyeshme

#5488 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pathyeshme »

Otkriveno ko je sjekao kablove u Kaćunima neki dan: http://www.klix.ba/vijesti/svijet/egipa ... /130329019

Nakon uspješne sječe na području Kaćuna, trojac se ohrabrio da pokuša prekinuti i internet konekciju cijelog jednog kontinenta.
Tiger 033

#5489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Tiger 033 wrote:Daj ba TelemaŠe kad cete vise prebaciti ova dva transpondera na MMDS-u :?: :x jbte prije pola godine ste poceli sa prebacijanjem do danas posao nije zavrsen :oops: :x
Jope' PITAM :!: KAD :?:
sencobih

#5490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

pathyeshme wrote:Otkriveno ko je sjekao kablove u Kaćunima neki dan: http://www.klix.ba/vijesti/svijet/egipa ... /130329019

Nakon uspješne sječe na području Kaćuna, trojac se ohrabrio da pokuša prekinuti i internet konekciju cijelog jednog kontinenta.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Asiklar

#5491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

Bubalo1 wrote:
Asiklar wrote:
Sta ti proklinjes ti nisi na telemachu :-)
Suosjecam se sa korisnicima jer mi je telemach uzeo nevinost i dobro sam iskusio na svojoj kozi kako telemach moze da gu*i svoje korisnike.
senainter

#5492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by senainter »

Onda hajte kod telecoma kad je tamo bolje!
Je tamo vise nejdem, tek sam potpisala ugovor sa telemachom pa jos ne znam mozda koji sve problemi ce me snaci al s telecomom nije sjajno, no way tamo vise jok!
hhaarree

#5493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hhaarree »

Asiklar wrote:
Suosjecam se sa korisnicima jer mi je telemach uzeo nevinost i dobro sam iskusio na svojoj kozi kako telemach moze da gu*i svoje korisnike.
a dusa dusebriznicka, bas mi te zao, hajde jos malo mudrosti sa nama podijeli :(

p.s. ako vec prosvetljujes narodne mase, imaj malo onih stvari sto vise pa nemoj editovat postove kad ih nazoves srpskom bagrom i pozelis im bankrot :zoka:
Asiklar

#5494 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

senainter wrote:Onda hajte kod telecoma kad je tamo bolje!
Je tamo vise nejdem, tek sam potpisala ugovor sa telemachom pa jos ne znam mozda koji sve problemi ce me snaci al s telecomom nije sjajno, no way tamo vise jok!
Svako ima razlicita iskustva. Nekome telecom ne moze, steka slika i sve a nekome (meni) je sve ok. S druge strane neko je zadovoljan telemachom ali vecina nije pogotovo u prigradskim naseljima (Nedzarici, Stup, Kasindolska, Ilidža,...)

@ hhaarree

Jesu srpska bagra i to stoji
senainter

#5495 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by senainter »

Ne mogu nista reci za telemach jer jos nisam probala, al za iste pare oni mi nude recimo 2 puta brzi internet i iste kanale ko u telecomu. U telecomu je usluga ok, samo osoblje i organiziranost njihovih radnika je problem. A Moja TV mi steka, i onda oni nece da dodju da to naprave. Npr za ruter sam cekala godinu dana, za TV evo cekam vec 7 dana nemam kanala nikako ....
Prvi put kad je monter dosao da mi prikljuci ruter izderao se na mene toliko, da me bilo strah iza toga godinu dana da ih zovnem i da kazem da taj ruter steka.. Jbg nabere se sve to ...
Nadam se da ce telemach biti bolji, nisam nacionalista, kogod je korektan za mene je covjek ...
Arslan_11

#5496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Arslan_11 »

Ima li ko problema da netom. Nedzarici, vojnicko???

Sent from my LG-E610 using Tapatalk 2
Maharadza

#5497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Arslan_11 wrote:Ima li ko problema da netom. Nedzarici, vojnicko???

Sent from my LG-E610 using Tapatalk 2
AP - sve udure!

Image
Bryant 24

#5498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

Je li zna neko kako se zove pjesma koju pustaju kad reklamiraju utakmice engleske lige na sport klubu? Ide nesto good time for football..al je nema nigdje na jotobu :D
nicaze_072

#5499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nicaze_072 »

senainter wrote:Ne mogu nista reci za telemach jer jos nisam probala, al za iste pare oni mi nude recimo 2 puta brzi internet i iste kanale ko u telecomu. U telecomu je usluga ok, samo osoblje i organiziranost njihovih radnika je problem. A Moja TV mi steka, i onda oni nece da dodju da to naprave. Npr za ruter sam cekala godinu dana, za TV evo cekam vec 7 dana nemam kanala nikako ....
Prvi put kad je monter dosao da mi prikljuci ruter izderao se na mene toliko, da me bilo strah iza toga godinu dana da ih zovnem i da kazem da taj ruter steka.. Jbg nabere se sve to ...
Nadam se da ce telemach biti bolji, nisam nacionalista, kogod je korektan za mene je covjek ...
Image
rajv0sa

#5500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rajv0sa »

Asiklar wrote:
senainter wrote:Onda hajte kod telecoma kad je tamo bolje!
Svako ima razlicita iskustva. Nekome telecom ne moze, steka slika i sve a nekome (meni) je sve ok. S druge strane neko je zadovoljan telemachom ali vecina nije pogotovo u prigradskim naseljima (Nedzarici, Stup, Kasindolska, Ilidža,...)

@ hhaarree

Jesu srpska bagra i to stoji
Koji ces qrac na temi onda ,ako nisi korisnik telemaha ,nego drugog operatera? A za ovo drugo nisu srpska , a bogami ni bakirova kao neki(a).
Locked