SDP

putokaz1

#54726 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Nikšić ,Pudarić,Delić nije to baš Kvalitetno zasad
Leverage

#54727 Re: SDP

Post by Leverage »

putokaz1 wrote:Nikšić ,Pudarić,Delić nije to baš Kvalitetno zasad
Rano je još, birat će se u maju.

Najvažnije je da pobijedi predstavnik urbane, anti-SDA politike.
putokaz1

#54728 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Jedini urbani predstavnik je
Damir Nikšić koji je javno protiv SDA
Ostali svi bi s SDA ili sa PDA što je isto ili gore
Leverage

#54729 Re: SDP

Post by Leverage »

putokaz1 wrote:Jedini urbani predstavnik je
Damir Nikšić koji je javno protiv SDA
Ostali svi bi s SDA ili sa PDA što je isto ili gore
Nije tačno.

Upravo su Bećirović i Imamović (svojim nesumnjivim uticajem) bili presudni glas protiv ruralne koalicije.
putokaz1

#54730 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Da jer im u Tuzli netreba SDA ni PDA imaju većinu SDP-DF + neke manje partije
Leverage

#54731 Re: SDP

Post by Leverage »

putokaz1 wrote:Da jer im u Tuzli netreba SDA ni PDA imaju većinu SDP-DF + neke manje partije
Jah.
drug_profi

#54732 Re: SDP

Post by drug_profi »

Prestanite DF pominjati kao saveznika, to je trojanski konj, peta kolona.
kmirsad

#54733 Re: SDP

Post by kmirsad »

Ovo što je DF uradio je velika sramota. Hoče li DF u TK u koaliciju sa SDA...Vjerovatno hoče... valja se dograbit položaja, funkcija, imenovanja... a SDA ipak plača najviše...samo to je važno, kakvi crni principi... neće da dođu na sastanak BH Bloka... sumnjaju da SBB pokušava da uvuče u vlast PDA, a onda se udaju za SDA...
Cirkus. Tragikomični.
Čekam saopštenje DF TK.
Baš me zanima šta će sad smisliti... odbrana domovine...i slična sranja... od unutrašnjih i vanjskih neprijatelja, vanzemaljaca...
Ili odbrana zapišanih pozicija i funkcija...
kmirsad

#54734 Re: SDP

Post by kmirsad »

Denis Bečirević par praznih mjesta, pa Jasmin Imamović, Nermin Nikšić... ovim redom.
jefff

#54735 Re: SDP

Post by jefff »

Ispuhali su. ima Komsic pravo, opstanak pod navodnicima lijevih stranaka i strancica totalno je besmislen.
Banksy

#54736 Re: SDP

Post by Banksy »

Leverage wrote:
Priželjkujem da se ide sa Bećirovićem.
Previše je bilo (nepotrebnih) turbulencija u zadnje vrijeme, a biće još koja kad su bude čistila SDA ekipa. Šta god mislili o njemu, a ne mislim ni ja baš sve najbolje, Nerko je u vrlo izazovnim momentima nezabilježenih pritisaka i ucjena, pokazao da ima kičmu, da je nepotkupljiv i da ima snage za velike odluke. Čini mi se da ima i dobru suradnju s omladincima. Trebalo bi ga ostaviti na čelu stranke još neko vrijeme, dok se situacija ne smiri, a stranka sasvim stabllizira. U slučaju Bećiroviće kandidature, stranka bi se ponovo nepotrebno podijelila u nove tabore i otvorila opet nova pitanja i dileme. Zato, Nerko, bar još neko vrijeme.
nemampojma0

#54737 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Banksy wrote:
Leverage wrote:
Previše je bilo (nepotrebnih) turbulencija u zadnje vrijeme, a biće još koja kad su bude čistila SDA ekipa. Šta god mislili o njemu, a ne mislim ni ja baš sve najbolje, Nerko je u vrlo izazovnim momentima nezabilježenih pritisaka i ucjena, pokazao da ima kičmu, da je nepotkupljiv i da ima snage za velike odluke. Čini mi se da ima i dobru suradnju s omladincima. Trebalo bi ga ostaviti na čelu stranke još neko vrijeme, dok se situacija ne smiri, a stranka sasvim stabllizira. U slučaju Bećiroviće kandidature, stranka bi se ponovo nepotrebno podijelila u nove tabore i otvorila opet nova pitanja i dileme. Zato, Nerko, bar još neko vrijeme.
Hvalospjevi iz dnevnog avaza, po zelji dnevnog avaza i za racun dnevnog avaza :D
Posebno ovo nepotkupljiv mi upade u oci. Kako se spinuje i izvrce. Kao neko ga potkupljivao da udje u vlast sa SDA i DF, pa on odbio. A zapravo jedina prica o potkupljivanju koja je bila u javnosti je ona da je potkupljen od SBB i PDA da ne ide u vlast. Osim te price, imaju i cinjenice koliko je Adnan Terzic funkcioner SBB-a, platio firmi Niksica i Grabovice.
Banksy

#54738 Re: SDP

Post by Banksy »

Besmislena, nebulozna, a već jako smarajuća, traljava, drotovska podmetanja.
bunk

#54740 Re: SDP

Post by bunk »

Jel i on jedan od one trojice protiv 190 :mrgreen:
Capsicum

#54741 Re: SDP

Post by Capsicum »

'ta će ruralac.
kmirsad

#54742 Re: SDP

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
Leverage wrote:
Banksi... djelimično se slaćem. Ali raslojavanje je počelo i teško će biti zaustaviti... Enko je uporan, lukav, iskusan i pohlepan. Uz to ima i egzistencijalne razloge da bude uz one koji ga mogu optužiti za razne stvari pa da se mora zabaviti sobom, umjesto največom posliratnom investicijom u BiH...
kmirsad

#54743 Re: SDP

Post by kmirsad »

bunk wrote:Jel i on jedan od one trojice protiv 190 :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
daddy-kool

#54744 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Realno ovaj Delić nije loš, ali ne bih rekao da ima šansi.
sumirprimus

#54745 Re: SDP

Post by sumirprimus »

:D
kmirsad

#54747 Re: SDP

Post by kmirsad »

daddy-kool wrote:
Realno ovaj Delić nije loš, ali ne bih rekao da ima šansi.
Nije on loš... ali se mnogo nešto kolebao kad su ono kantonalci ašikovali sa SDA...Pokušao da drži stolicu i tam i vam... ali znamo se dobro... odličan operativac još bolji pragmatičar...
A i da nije kolebljiv, teško bi pobijedio Bečirevića koji uživa veliku ugled, a u Tuzli posebno... teško bi i Jasmina pobjedio...
Banksy

#54748 Re: SDP

Post by Banksy »

N1 je žestoko za SDA u zadnje vrijeme, Emela pogotovo, nije čudo da Lazović "predstavlja" SDP.
kmirsad

#54749 Re: SDP

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
N1 je žestoko za SDA u zadnje vrijeme, Emela pogotovo, nije čudo da Lazović "predstavlja" SDP.
Teško da medijski mogu privuči u medvjeđi zagrljaj više ikoga og preostalog Bloka... O Kojoviću da ne pričam, to je već svima jasno... a i Nikšič je pokazao neočekivanu odlučnost...
Lazović može okolo da prdi, možda i da se vadi... ali pročitana je knjiga... i ko ga sada čita, baš je koga briga...
Leverage

#54750 Re: SDP

Post by Leverage »

Banksy wrote:
Leverage wrote:
Razumijem o čemu govoriš i naravno da sam i o tome razmišljao.

Ali, bit ću potpuno otvoren, ne vjerujem Nerminu Nikšiću. Mislim da bi se, da je bilo takvo raspoloženje u GO, priklonio i eventualnoj ruralnoj većini. Mislim da postoji opasnost da bi, u nekoj drugoj situaciji, mogao to napraviti.

Sa Denisom Bećirovićem i Jasminom Imamovićem znam na čemu sam - nema priče sa SDA. A to je, kako smo već konstatovali, osnovni preduslov za bilo kakav progres.
Post Reply