BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mirsek

#54726 Re: BHTelecom All About

Post by mirsek »

Cossack wrote:
tipler wrote:šta je sa ovim bonusom prošle godine imao silver sad vidim na stranici da sam start,isti paket imam ništa nisam mjenjao,jel to kako reklamiraju veće pogodnosti
Meni je bio silver i ostao nakon resetovanja. Vjerovatno će ti vratiti nakon prvog računa.
Kako se odredjuje koji si paket? Meni lik na 1444 nije znao objasniti kako se to odredjuje.
Del_Boy1

#54727 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Image

Jedino ne znam koji minimalni iznos računa trebaš plaćati da bi prešao na veći status.
Cossack

#54728 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

mirsek wrote:
Cossack wrote:
tipler wrote:šta je sa ovim bonusom prošle godine imao silver sad vidim na stranici da sam start,isti paket imam ništa nisam mjenjao,jel to kako reklamiraju veće pogodnosti
Meni je bio silver i ostao nakon resetovanja. Vjerovatno će ti vratiti nakon prvog računa.
Kako se odredjuje koji si paket? Meni lik na 1444 nije znao objasniti kako se to odredjuje.
Objasnjeno ti je u postu ispod tvog. Ja sam u pocetku bio start ali sam nakon uvezivanja usluga u Moja TV Moj izbor skocio na silver.
zippoo87

#54729 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

izgleda da su u telekomu nesto caprkali i preuredjivali u korisnickom nalogu
naime,kada se ulogujem na svoj profil,kada kliknem na BHT e-racun,nista se ne desi,nema racuna a prije ga je otvaralo identicnog kao sto dodje na email
takodjer,kada odem na "pregled dugovanja",pa tu ima popis svih racuna,na klik "pregled",nista ne otvara,samo vrti kruzice u nedogled
dalje,prije nekog vremena sam negdje u korisnickom nalogu nasao tacan datum kada mi je zadnja rata za platiti,vise ni tog nema

sta su ovo caprkali i jesu li morali i ovo pokvariti...nevjerovatno ?
ili sam ja ovo "zaboravio" koristiti :D
ima li kod vas ovih problema ?
i jos jedna glupost,pogledajte datum :D
Image
Del_Boy1

#54730 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

BHT e-racun ti je forma za aktivaciju e-računa, ako hoćeš da preuzmeš račun onda otvoriš recimo MojaTV pa onda tu stanje računa, a tamo odabereš godinu i mjesec za koji želiš preuzeti račun.

Image

Za pregled rata pogledaj ovu sliku.

Image
zippoo87

#54731 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

Del_Boy1 wrote:BHT e-racun ti je forma za aktivaciju e-računa, ako hoćeš da preuzmeš račun onda otvoriš recimo MojaTV pa onda tu stanje računa, a tamo odabereš godinu i mjesec za koji želiš preuzeti račun.

Image

Za pregled rata pogledaj ovu sliku.

Image
hvala ,tu su racuni
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#54732 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

Image
Evo kod majke testirao
MojaTV Full paket sa upaljenim STB
pepeljara

#54733 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Raja jel moguce uzeti na rate (ultra korisnik).
Bar ne vidim cijene na stranici ?

Hvala unaprijed.
zippoo87

#54734 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

pepeljara wrote:Raja jel moguce uzeti na rate (ultra korisnik).
Bar ne vidim cijene na stranici ?

Hvala unaprijed.
koliko je meni poznato,nije
vatrogasac

#54735 Re: BHTelecom All About

Post by vatrogasac »

escobar__ wrote:^^ Kod mene ga na drugom STB-u prikazuje kao zaključanog, na prvom ga uopšte nema.

I da, Dorcela (oba) su izbačena.
A vidim ja meni se brojevi kanala ispreturali. Znači manje 2-3 kanala.
escobar__

#54736 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Da ne bude da ih vazda pljujem, što se Interneta tiče zadovoljan sam.
Image

Godila bi veća brzina uploada ali šta je tu je. Nadam se da ću i FTTH/D dočekat jednog dana. :D
ing-ecc

#54737 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

ti jos manje placas :D moro bi i ovo prekoracenje brzine nadoknaditi :)
:thumbup:
kemox

#54738 Re: BHTelecom All About

Post by kemox »

escobar__ wrote:Da ne bude da ih vazda pljujem, što se Interneta tiče zadovoljan sam.
Image

Godila bi veća brzina uploada ali šta je tu je. Nadam se da ću i FTTH/D dočekat jednog dana. :D
Evo kako to izgleda :)

Image
Cossack

#54739 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Image

Moja TV Full 8-)
irac300

#54740 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Mene je sinoc zezao net. Nestane, pa dodje ali sa smanjenom brzinom, Moja Tv jedva funkcionisala. Kont'o jutros zvati, kad se restartova modem i vrati se brzina. Opet je sve normalno.
thekupus

#54741 Re: BHTelecom All About

Post by thekupus »

Meni vec mjesec dana vrlo često u jednom periodu svakih 10ak minuta potpuno nestane interneta, na router se upali crvena lampica, i poslije minut, dva se resetuje. I tako nekoliko sati, konstantno. Uglavnom se to događa uvečer. Starom mrsko zvati Telekom da rješavaju, više smo navikli na probleme i sporost, ozbiljno razmišljamo o telemahu
CooK

#54742 Re: BHTelecom All About

Post by CooK »

thekupus wrote:Meni vec mjesec dana vrlo često u jednom periodu svakih 10ak minuta potpuno nestane interneta, na router se upali crvena lampica, i poslije minut, dva se resetuje. I tako nekoliko sati, konstantno. Uglavnom se to događa uvečer. Starom mrsko zvati Telekom da rješavaju, više smo navikli na probleme i sporost, ozbiljno razmišljamo o telemahu
Dovoljno ti je to sto imas i toliko internet, nismo mi Njemacka pa da imas internet 24/7. Jos ako imas 5mbps ili vise, ehhh, na konju si i ne znam sto se zalis. :D
thekupus

#54743 Re: BHTelecom All About

Post by thekupus »

CooK wrote:
thekupus wrote:Meni vec mjesec dana vrlo često u jednom periodu svakih 10ak minuta potpuno nestane interneta, na router se upali crvena lampica, i poslije minut, dva se resetuje. I tako nekoliko sati, konstantno. Uglavnom se to događa uvečer. Starom mrsko zvati Telekom da rješavaju, više smo navikli na probleme i sporost, ozbiljno razmišljamo o telemahu
Dovoljno ti je to sto imas i toliko internet, nismo mi Njemacka pa da imas internet 24/7. Jos ako imas 5mbps ili vise, ehhh, na konju si i ne znam sto se zalis. :D
Nazalost, u ovom trenutku mi je doista brzina downloada 5.86 mbps :-)
Radar71

#54744 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

thekupus wrote:
CooK wrote:
Nazalost, u ovom trenutku mi je doista brzina downloada 5.86 mbps :-)
na konju si :thumbup:
mulderm

#54745 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

Bhtelecom sa novom godinu ukinuo 3 kanala 1hd i 2sd kanala ( kanali za odrasle ).

Idemo prvi dajemo manje ;)
Heller

#54746 Re: BHTelecom All About

Post by Heller »

mulderm wrote:Bhtelecom sa novom godinu ukinuo 3 kanala 1hd i 2sd kanala ( kanali za odrasle ).

Idemo prvi dajemo manje ;)
Ukinuli Dorcel al ima Pink.
Jel se moze neki paket uzet bez pinkova?
irac300

#54747 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Image

Evo opet počelo, nakon 19h. Ovo je sa upaljenim STB uređajom. Neupotrebljivo. Fazon je, što će se sutra ujutru vjerovatno popraviti, pa kad zovem, reći će mi sve je u redu, a naveče opet po starom.
Dr_Help
BHTelecom podrška

#54748 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

irac300 wrote:Image

Evo opet počelo, nakon 19h. Ovo je sa upaljenim STB uređajom. Neupotrebljivo. Fazon je, što će se sutra ujutru vjerovatno popraviti, pa kad zovem, reći će mi sve je u redu, a naveče opet po starom.
Podneseš reklamaciju na uslugu, oni će izvršiti praćenje saobraćaja unutar 48 sati. Bit češ stavljen na monitoring na kojem će se uvidjeti gdje je greška. Prilikom tvoje prijave kvara radi se momentalno na redovnom pregledu tvoje parice/porta i tu se preventivno djeluje međutim ako je greška negdje dalje to se tek može uvijedjeti ako se detaljno ispita linija ali samo reklamacijom. Nemoj odustajati moj prijatelj je imao skoro problem doduše ne kao tvoj već dosta bezveze ali mu je pravilo problem . Njemu je brzina interneta bila 10 mega po paketu, na modemu parica odlična , linija dobra medjutim brzina 0.4 mbps . danima pravio problem , vršio reklamacije , ovi mu mjenjali modeme i portove dok se nije utvrdilo da mu je na jednom od računara koji radi većinu rada bio u pozadini upaljen torrent koji mu je uzimao brzinu. Filmove neke skida. Znači od jednostavnog prijavljivanja kvara samo se preventivno rješavaju problemi ali reklamacijom zahtjevaj detaljnije. Ovi koji su u Telecomu a sa ovog foruma će ti reći. isto. Nadam se da ne griješim.
PlusSA

#54749 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Sasvim dovoljno za prosjecnog korisnika.
Na kraj krajeva upaljen ti je TV uzivaj i gledaj TV, pa kad zelis brzu konekciju za racunar ili mobitel ugasi TV pa uzivaj na drugim uređajima.

To su se genijalci sjetili iz telekoma :D :lol: :thumbup:
irac300

#54750 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Dr_Help wrote:

Podneseš reklamaciju na uslugu, oni će izvršiti praćenje saobraćaja unutar 48 sati. Bit češ stavljen na monitoring na kojem će se uvidjeti gdje je greška. Prilikom tvoje prijave kvara radi se momentalno na redovnom pregledu tvoje parice/porta i tu se preventivno djeluje međutim ako je greška negdje dalje to se tek može uvijedjeti ako se detaljno ispita linija ali samo reklamacijom. Nemoj odustajati moj prijatelj je imao skoro problem doduše ne kao tvoj već dosta bezveze ali mu je pravilo problem . Njemu je brzina interneta bila 10 mega po paketu, na modemu parica odlična , linija dobra medjutim brzina 0.4 mbps . danima pravio problem , vršio reklamacije , ovi mu mjenjali modeme i portove dok se nije utvrdilo da mu je na jednom od računara koji radi većinu rada bio u pozadini upaljen torrent koji mu je uzimao brzinu. Filmove neke skida. Znači od jednostavnog prijavljivanja kvara samo se preventivno rješavaju problemi ali reklamacijom zahtjevaj detaljnije. Ovi koji su u Telecomu a sa ovog foruma će ti reći. isto. Nadam se da ne griješim.
Hvala na savjetu. Vidjet ću to danas uraditi kada dođem kući. Sinoć oko 22h se opet vratilo sve u normalu, tako je i jutros bilo.
Locked