BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Pacifistaa

#54701 Re: BHTelecom All About

Post by Pacifistaa »

Ja sam aktivirao ovaj PAKET LOJALNOSTI nekada u mjesecu decembru i nisam potrosio te bodove koje sam ima (doduse nije nista aman bodova bilo). Sad me zanima da li opet u januaru ja trebam aktivirati PAKET LOJALNOSTI ili ce mi se automatski obnoviti.

Kada odem na stranicu pise mi da imam 100 bodova za duze od 10 godina, al mi iszo pise da je validnost bodova do 31.12.2017.

Eh sada kao sto rekoh interesuje me da li sam ja vec registrovan ili ne i ako nisam kome da posaljem mail za registraciju, posto se racuni vode na ocu a on je RVI pa da ga ne zamaram.

Unaprijed hvala
Del_Boy1

#54702 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

escobar__ wrote:PS: Iz sheme je izletio Eurosport News, pretpostavljam da ćete nas narednih dana obradovat kamerom iz Bosanskog Petrovca?
Nije baš iz tog mjesta, ali jeste nova kamera. :D
Hyperthalamus

#54703 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Pacifistaa wrote:Ja sam aktivirao ovaj PAKET LOJALNOSTI nekada u mjesecu decembru i nisam potrosio te bodove koje sam ima (doduse nije nista aman bodova bilo). Sad me zanima da li opet u januaru ja trebam aktivirati PAKET LOJALNOSTI ili ce mi se automatski obnoviti.

Kada odem na stranicu pise mi da imam 100 bodova za duze od 10 godina, al mi iszo pise da je validnost bodova do 31.12.2017.

Eh sada kao sto rekoh interesuje me da li sam ja vec registrovan ili ne i ako nisam kome da posaljem mail za registraciju, posto se racuni vode na ocu a on je RVI pa da ga ne zamaram.

Unaprijed hvala
Nema potrebe da bilo sta radis...sve ce se srediti za par dana, sto se tice tih datuma i bodova koje sad vidis na portalu...tvoje je samo da nastavis placati racune i da skupljas bodove.
escobar__

#54704 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Del_Boy1 wrote:
escobar__ wrote:PS: Iz sheme je izletio Eurosport News, pretpostavljam da ćete nas narednih dana obradovat kamerom iz Bosanskog Petrovca?
I hajd reci da nisu komičan operater. :lol:
crnivrag

#54705 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

Del_Boy1 wrote:
Koja kamera je došla u ponudu?
Del_Boy1

#54706 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Skenderija
Rugafet

#54707 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Odlicno!
Radar71

#54708 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

Zašto Skenderija ne radi na Multiscren? :-)
crnivrag

#54709 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

Radar71 wrote:Zašto Skenderija ne radi na Multiscren? :-)
Na Multiscreen-u ne rade kanali Mozaik kamere 1, Mozaik Kamere 2, Pink LoL, Pink Ha Ha, Kanal 6 HD, Al Jazeera English, Solar Radio, Top Gold Radio, Lounge fm Radio, Radio FM4, Kamera Zenica, Kamera Gračanica, Kamera Goražde i Kamera Skenderija.

Svi navedeni kanali (osim Pink LoL i Pink Ha Ha) vraćaju poruku: da sadržaj nije moguće gledati na ovom uređaju (iako svi uređaji na kojima sam probao nisu bili routovani), a kanali Pink LoL i Pink Ha Ha vraćaju poruku: Nije moguće pustiti sadržaj.
mirza_15 wrote:
Mogu li se otkloniti ovi gore navedeni problemi?
Last edited by crnivrag on 04/01/2018 22:39, edited 2 times in total.
Pacifistaa

#54710 Re: BHTelecom All About

Post by Pacifistaa »

Hyperthalamus wrote:
Pacifistaa wrote:Ja sam aktivirao ovaj PAKET LOJALNOSTI nekada u mjesecu decembru i nisam potrosio te bodove koje sam ima (doduse nije nista aman bodova bilo). Sad me zanima da li opet u januaru ja trebam aktivirati PAKET LOJALNOSTI ili ce mi se automatski obnoviti.

Unaprijed hvala
Nema potrebe da bilo sta radis...sve ce se srediti za par dana, sto se tice tih datuma i bodova koje sad vidis na portalu...tvoje je samo da nastavis placati racune i da skupljas bodove.
Hvala buraz, svako dobro :thumbup: :bih:
ala7

#54711 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

mirza_15 wrote:
ala7 wrote:pozdrav momci..

zna li ko od vas da li se može iz modema poslati kabal (iz jednog porta modema) ka drugom ruteru gdje bi istovremeno mogao namjestiti wifi tj internet i drugi resiver tj STB, laički da upakujem iptv i internet kroz jedan lan kabal pa da ga na kraju splitam preko rutera u stb,wifi..??
ne razumijem se pa može li pomoć! Hvala
Tesko. Morao bi imati dva uredjaja koji "razumiju" vlan taggiranje ili barem onaj drugi mora to moci. I dok bi se mozda moglo i napraviti na vdsl modemu, vjerovatno nemas drugi uredjaj koji razumije vlan taggiranje (dot1q). A mozes li tv spojiti direktno na prvi modem, pa samo internet rijesiti na taj nacin kako si zamislio?
Mirza hvala na javljanju, pretpostavio sam da je tako.. Imam odma tik uz kuću pomoćni objekat gdje bi podijelio Internet i dodao još jedan STB, doplatio još jedan stb.. Ne isplati mi se još jednu paricu priključivati u pomoćni objekat a neću wifi repitere da postavljam jer znamo kako to na kraju ispadne sa konekcijom.. dva kabla ću povući i završim priču.. Jel ok što bi dužina bila 40-50m za stb?
Ako može koji kabal da uzmem cat6 ili može cat5e? Ako može kako da ih krimpujem sa klještima jel crooss over ili kojom metodom? Nisam tu pametan, pozz
Dr_Help
BHTelecom podrška

#54712 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

ala7 wrote:
mirza_15 wrote:
ala7 wrote:pozdrav momci..

zna li ko od vas da li se može iz modema poslati kabal (iz jednog porta modema) ka drugom ruteru gdje bi istovremeno mogao namjestiti wifi tj internet i drugi resiver tj STB, laički da upakujem iptv i internet kroz jedan lan kabal pa da ga na kraju splitam preko rutera u stb,wifi..??
ne razumijem se pa može li pomoć! Hvala
Tesko. Morao bi imati dva uredjaja koji "razumiju" vlan taggiranje ili barem onaj drugi mora to moci. I dok bi se mozda moglo i napraviti na vdsl modemu, vjerovatno nemas drugi uredjaj koji razumije vlan taggiranje (dot1q). A mozes li tv spojiti direktno na prvi modem, pa samo internet rijesiti na taj nacin kako si zamislio?
Mirza hvala na javljanju, pretpostavio sam da je tako.. Imam odma tik uz kuću pomoćni objekat gdje bi podijelio Internet i dodao još jedan STB, doplatio još jedan stb.. Ne isplati mi se još jednu paricu priključivati u pomoćni objekat a neću wifi repitere da postavljam jer znamo kako to na kraju ispadne sa konekcijom.. dva kabla ću povući i završim priču.. Jel ok što bi dužina bila 40-50m za stb?
Ako može koji kabal da uzmem cat6 ili može cat5e? Ako može kako da ih krimpujem sa klještima jel crooss over ili kojom metodom? Nisam tu pametan, pozz
U teoriji može do 90 metara UTP kabal ali se javlja slabljenje. Međutim ta tvoja dimenzija može . Ja sam u jednom objektu u starom gradu stavio UTP dužine 80m za livestream koji mi je više zahtjevao nego STB od 3,5 mege . Ako imaš odabir bolje je cat 6 . Imaš u Peny-plusu ćini mi se 0.7 pf po metru ali ovaj je bio sa jačim plaštom koji se može primjeniti i vani. (zbog vremenskih uticaja) mada ti možeš kupit unutrašnji kabal ( za unutrašnju upotrebu ) ako je to što ti je potrebno unutra :) i kroz jedan kabal možeš provući 2 stb-a ili 1 stb plus net :) ima dovoljno parica :) samo na krajevima moraš razdvojiti tj ukljucit u modem odgovarajući port
kloniran

#54713 Re: BHTelecom All About

Post by kloniran »

zasto ne Cat 6a ako ga moze naci
kakavdanakneiskustvu

#54714 Re: BHTelecom All About

Post by kakavdanakneiskustvu »

pozz,imam jedno pitanje,zna li ko moze li se na salterima bh telecoma dobiti potvrda ili šta već o plaćenom racunu za odredjeni mjesec,izgubljen račun a potreban mi?
ing-ecc

#54715 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

SONY_91 wrote:@ing-ecc - Imaš pp pa bih te zamolio za odgovor.
Bonsu plus se može aktivirati i na 1444 i na prodajnom mjestu. Računi inače budu gotovi 'na mašinama' do 5-7 u mjesecu, fixna, adsl, mobilna, mojatv, i onda se šalju na mail ili prema bh pošti (ako ide kao klasični račun). :D
Cossack

#54716 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Resetovali bonus plus 8-) Idemo Jovo nanovo! :mrgreen:

Image
PlusSA

#54717 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Raja zna li neko kako se prijaviti za ove live kamere BHtelekomu?
Da ih zamolim da postave live kameru moje ulice da ne kupujem video nadzor 8-) :mrgreen:
SONY_91

#54718 Re: BHTelecom All About

Post by SONY_91 »

ing-ecc wrote:
SONY_91 wrote:@ing-ecc - Imaš pp pa bih te zamolio za odgovor.
Bonsu plus se može aktivirati i na 1444 i na prodajnom mjestu. Računi inače budu gotovi 'na mašinama' do 5-7 u mjesecu, fixna, adsl, mobilna, mojatv, i onda se šalju na mail ili prema bh pošti (ako ide kao klasični račun). :D
Zvao sam i 1444. Proslijedili su dalje, pokušali aktivirati ne ide. Neki problem ima ali ne znaju mi reći šta se dešava. Na Moja TV prošlo sve bez problema na Extra 20 paketu ne ide.
tipler

#54719 Re: BHTelecom All About

Post by tipler »

šta je sa ovim bonusom prošle godine imao silver sad vidim na stranici da sam start,isti paket imam ništa nisam mjenjao,jel to kako reklamiraju veće pogodnosti
zateznistub

#54720 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

tipler wrote:šta je sa ovim bonusom prošle godine imao silver sad vidim na stranici da sam start,isti paket imam ništa nisam mjenjao,jel to kako reklamiraju veće pogodnosti
Ako nisi iskoristio, propada ti i od januara kreće novi krug sakupljanja.
Cossack

#54721 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

tipler wrote:šta je sa ovim bonusom prošle godine imao silver sad vidim na stranici da sam start,isti paket imam ništa nisam mjenjao,jel to kako reklamiraju veće pogodnosti
Meni je bio silver i ostao nakon resetovanja. Vjerovatno će ti vratiti nakon prvog računa.
Dioxis

#54722 Re: BHTelecom All About

Post by Dioxis »

Rekoše mi vrijeme dostave 2 radna dana - 48h, evo treci dan gotov proso niko nista. Bezobrazluk.
Ali_G

#54723 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Kako se tretira korisnik na cijem se imenu vodi usluga moj izbor, ali jedna od komponenti nije na njegovo ime? Interesuje me u vezi ovog programa lojalnosti
Dzontra_Volta

#54724 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

Ako sam rezervisao mobitel, koji trenutno nemaju na stanju, da li će me sigurno zvati kad dođu ili da ja ipak svako malo skoknem do BHT prodajnog mjesta da priupitam? :D
Del_Boy1

#54725 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Ali_G wrote:Kako se tretira korisnik na cijem se imenu vodi usluga moj izbor, ali jedna od komponenti nije na njegovo ime? Interesuje me u vezi ovog programa lojalnosti
Samo usluge koje su na tvoje ime možeš uvezati u moj izbor, one koje to nisu a želiš ih uvezati, moraš prenijeti na svoje ime.
Locked