On će u najveći klub na svijetu
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JohnnyS
-
Osmi Socrates
#54677 Re: English Premier League
De b ne lupaj, ne znaš osnovnu istoriju kluba za koji navijaš.vaučer wrote: ↑02/10/2023 17:20 Da.
Kakav jebeni socijalizam?
O čemu ti buncaš.
LFC kao klub nema ništa sa socijalizmom osim radničke i union tradicije grada. To i dalje postoji u gradu i među građanima.
Dakle postavio si neku granicu koja ne postoji i onda pizdiš jer standardi koji ne postoje nisu zadovoljeni.
SOS je komentirao tu situaciju sa nekretninama. Ne jednom. Glavna navijačka organizacija. Da se naoružaju i napadnu? Jel vi to zadovoljilo tvoje fiktivne standarde.
-
Osmi Socrates
#54679 Re: English Premier League
I naravno, sad Udogie dobija gomile rasističkih uvreda na društvenim mrežama. I to se sad mora prijaviti. Whatever.
- MarlboroGold
#54680 Re: English Premier League
Ne odskače ni ovo puno od te odluke po tome koja je gora.vaučer wrote: ↑02/10/2023 12:57Sramotiš se.Osmi Socrates wrote: ↑02/10/2023 12:54 Ma ne vide oni nikad ništa kad je u njihovu korist.Grešaka na utakmicama koliko hoćeš. U ovom slučaju, frka je dignuta jer je u pitanju Liverpool i jer su obojica sudija donijele ispravnu odluku, ali nisu dobro komunicirali.
Frka nije dignuta jer je Liverpool - nego jer je ovo najgora sudijska odluka i najniža točka u petogodišnjoj implementaciji VAR-a.
Grešaka je imao milion i na ovoj, i na drugim utakmicama - i skoro svi koji ovdje pišu govore upravo o tom - o raspadnutoj sudijskoj organizaciji koja laže i prikriva vlastite greške. A ti nastavi o NFLu.
Samo ovdje je razlika što je to tad bio Arsenal, jer ko jebe Arsenal. Svakako je služio svima za šprdanje prije prošle sezone i u medijima i generalno svugdje na netu, pa su i ovdje kad su se žalili nazivani luzerima koji se ljute i da se sa time moramo pomiriti. Ali kad ste vi u pitanju to je ipak drugačije, jer je u pitanju ipak Liverpool, pa kompletna Engleska treba podržati da generalno suđenje bude mnogo bolje. Ali, gdje je ovo bilo bar upola sa tim intenzitetom nakon ove gore krađe i to u sred borbe za titulu kad je svaki bod bio važan?
Da me ne shvatiš pogrešno, nemam ništa protiv da se žalite svim mogućim sredstvima i to je opravdano i ja vas u tome i podržavam, ali nekako imam gorak okus u ustima zbog ovog gore realno.
- AmiĐa_Idriz
#54681 Re: English Premier League
Kako promašena analogija na temi. Čuj kmeka simpatizera Liverpoola. Liverpool je sam od sebe irelevantan u suštini u čitavoj priči. U svakom kolu ove sezone (i dalje jednocifren broj, dakle sezona faktički tek počela) se desio po jedan minimalno fijasko od strane sudija, dakle nebitno je sada koji je klub u pitanju. U 2023. godini sa tehnologijom kakva je dostupna stvari koje se u tzv. najboljoj ligi svijeta dešavaju su neprihvatljive.
EDIT
Tek vidim da ste u suštini svi osim ovog trolla na istoj talasnoj. Sve ok
EDIT
Tek vidim da ste u suštini svi osim ovog trolla na istoj talasnoj. Sve ok
- MarlboroGold
#54682 Re: English Premier League
Pa ja vas ne prozivam za kmeku. Žalbe su apsolutno osnovane. Samo smatram da je ovo moralo početi mnogo prije sa takvim intenzitetom prema sudijskoj organizaciji. Naravno, ne govorim za forum, već za englesku javnost.
Ali eto bolje i sad nego nikad.
I ova ko fol kazna za sudije je smiješna. Ovo je za ozbiljnog demote-a da sude u trećoj ili četvrtoj ligi, ali prije toga i duža suspenzija. To je već prava kazna.
Ali eto bolje i sad nego nikad.
I ova ko fol kazna za sudije je smiješna. Ovo je za ozbiljnog demote-a da sude u trećoj ili četvrtoj ligi, ali prije toga i duža suspenzija. To je već prava kazna.
Last edited by MarlboroGold on 02/10/2023 18:42, edited 1 time in total.
-
Osmi Socrates
#54683 Re: English Premier League
Ja ih prozivam za kmeku jer su oni jedini sebe ubjedili da je ovo neka zavjera svih drugih protiv njih. Za to ih sada prozivaju navijači svih klubova u Engleskoj. Pa čitajte im jebene postove, i ovdje na forumu i na svim njihovim forumima.
Kao što vidimo, i ovdje i širom interneta, i ostali klubovi mogu naći više od jedne situacije gdje su oni oštećeni, pa čak i kad su igrali protiv Liverpula, pa se opet niko ne žali da je to zavjera svih protiv njih.
Više nego jednom sam rekao da su oštećeni zbog ovog ofsajda, ali oni sad broje i aute i kornere i faulove gdje su oštećeni.
Kao što vidimo, i ovdje i širom interneta, i ostali klubovi mogu naći više od jedne situacije gdje su oni oštećeni, pa čak i kad su igrali protiv Liverpula, pa se opet niko ne žali da je to zavjera svih protiv njih.
Više nego jednom sam rekao da su oštećeni zbog ovog ofsajda, ali oni sad broje i aute i kornere i faulove gdje su oštećeni.
Last edited by Osmi Socrates on 02/10/2023 18:44, edited 1 time in total.
- AmiĐa_Idriz
#54684 Re: English Premier League
Ma bitno je da je krenulo. Ako izuzmemo subjektivne fan forume koje ovaj no lifer iščitava poprilično su složne relevantnije navijačke strukture u Engleskoj po pitanju svega ovoga. Kažem opet, Liverpool je tu najmanje bitan, PGMOL je organizacija koja teroriše sve klubove u Engleskoj svojim neznanjem.
-
Osmi Socrates
#54685 Re: English Premier League
A eto, ti si lifer. A jbmt život. 
- AmiĐa_Idriz
#54686 Re: English Premier League
Pa ne znam, kažeš da si uspio pročitati sve žive postove na svim mogućim Liverpool forumima. Cijenim dedication.
-
Osmi Socrates
#54687 Re: English Premier League
Pa čitam na brzinu.
Eto, zar ne podsjećaju na velikosrpsku mitologiju. Sve je zavjera protiv Liverpula, i to dugogodišnja, a vi čisti k'o suza.
Eto, zar ne podsjećaju na velikosrpsku mitologiju. Sve je zavjera protiv Liverpula, i to dugogodišnja, a vi čisti k'o suza.
- BHF_Manijak
#54688 Re: English Premier League
Ama ljudi ono sto su oni zaveli je diktatura bolan, niti kome polazu racune, niti kome odgovaraju, pod ovim mislim na neko neutralno tijelo, vec sami sebi, igraci niti treneri apsolutno nikakve komentare ne smiju davati, dakle sloboda govora je ukinuta u potpunosti, cak se prate lajkovi, komentari je drustvenim mrezama itd...
Ma horor zivi i neko ce mi reci da to nije bolesno?!
Ma horor zivi i neko ce mi reci da to nije bolesno?!
- AmiĐa_Idriz
#54689 Re: English Premier League
Ne znam Boga mi o čemu pričaš. Ja nigdje nisam došao do zaključka da neko tvrdi kako su se zle sile ujedinile protiv Liverpoola. Za mene su svi klubovi čisti, štaviše, klubovi su žrtve nekompetentnih sudija. I to je činjenica, pa ti to spinuj do sutra kako neko samo sebe gleda kao žrtvu.
- MarlboroGold
#54690 Re: English Premier League
Slažem se s tim. Nije bitno ko je oštećen u konačnici ako će to na neki način ujediniti front protiv ovog cirkuza od organizacije.AmiĐa_Idriz wrote: ↑02/10/2023 18:44Ma bitno je da je krenulo. Ako izuzmemo subjektivne fan forume koje ovaj no lifer iščitava poprilično su složne relevantnije navijačke strukture u Engleskoj po pitanju svega ovoga. Kažem opet, Liverpool je tu najmanje bitan, PGMOL je organizacija koja teroriše sve klubove u Engleskoj svojim neznanjem.
Ja očekujem da se vlasnici klubova dignu i nešto organizuju, a da neke agende i rivalstva ostave po strani.
Last edited by MarlboroGold on 02/10/2023 18:55, edited 2 times in total.
-
Osmi Socrates
#54691 Re: English Premier League
Sloboda govora je ukinuta jer je Premier League biznis.
Od tog biznisa zarađuje 20 vlasnika klubova Premier Lige, a ne neki zamišljeni zavjerenici. Tako se i odluke donose, kako da najbolje svi zarade na biznisu. Pa stoga i odluka da se ljutnja na sudije ne izražava pretjerano oštro.
Svaki put kad pričaš o jebenim zavjerama, bla bla bla truć truć, mogućnost da taj biznis počne gubiti pare je veća.
Od tog biznisa zarađuje 20 vlasnika klubova Premier Lige, a ne neki zamišljeni zavjerenici. Tako se i odluke donose, kako da najbolje svi zarade na biznisu. Pa stoga i odluka da se ljutnja na sudije ne izražava pretjerano oštro.
Svaki put kad pričaš o jebenim zavjerama, bla bla bla truć truć, mogućnost da taj biznis počne gubiti pare je veća.
- AmiĐa_Idriz
#54692 Re: English Premier League
MarlboroGold wrote: ↑02/10/2023 18:54 Slažem se s tim. Nije bitno ko je oštećen u konačnici ako će to na neki način ujediniti front protiv ovog cirkuza od organizacije.
Mislim, ja volim fudbal i uživam u njemu. Svaki minut slobodnog vremena trošim na njega, ako nema ništa uživo hvatam se repriza pa ponekad i bizarnih utakmica. Ali naravno, u svemu tome najviše uživam u EPL-u, najboljem ligaškom brendu u svijetu bez sumnje. I tako se svaki vikend zavalim da odgledam što je više moguće utakmica, i u gotovo svakoj utakmici se desi trenutak gdje ti se sudija usere u ćejf nekim odlukama. Naravno, na te se odluke gleda i malo srčanije kada je klub koji simpatiziraš u pitanju oštećeni, ali u biti meni je overall to svejedno. Hvala Bogu forum pamti, ja sam ovdje pisao nakon svake bizarne odluke sudija kako je neki klub oštećen i kako je gušt utakmice odma ukaljan. I ne znam ni zašto ovo pišem, ali nikada nisam bio pristaša priča kako se nekome namjenski nešto šilji, to je u konačnici nemoguće u ovakvim sistemima. Jednostavno, sprat niže kvalitet suđenja u odnosu na sve ostalo u ovoj ligi.
- MarlboroGold
#54693 Re: English Premier League
AmiĐa_Idriz wrote: ↑02/10/2023 18:58MarlboroGold wrote: ↑02/10/2023 18:54 Slažem se s tim. Nije bitno ko je oštećen u konačnici ako će to na neki način ujediniti front protiv ovog cirkuza od organizacije.![]()
Mislim, ja volim fudbal i uživam u njemu. Svaki minut slobodnog vremena trošim na njega, ako nema ništa uživo hvatam se repriza pa ponekad i bizarnih utakmica. Ali naravno, u svemu tome najviše uživam u EPL-u, najboljem ligaškom brendu u svijetu bez sumnje. I tako se svaki vikend zavalim da odgledam što je više moguće utakmica, i u gotovo svakoj utakmici se desi trenutak gdje ti se sudija usere u ćejf nekim odlukama. Naravno, na te se odluke gleda i malo srčanije kada je klub koji simpatiziraš u pitanju oštećeni, ali u biti meni je overall to svejedno. Hvala Bogu forum pamti, ja sam ovdje pisao nakon svake bizarne odluke sudija kako je neki klub oštećen i kako je gušt utakmice odma ukaljan. I ne znam ni zašto ovo pišem, ali nikada nisam bio pristaša priča kako se nekome namjenski nešto šilji, to je u konačnici nemoguće u ovakvim sistemima. Jednostavno, sprat niže kvalitet suđenja u odnosu na sve ostalo u ovoj ligi.
-
convict
#54694 Re: English Premier League
Možemo li se složiti da nije u redu da sudije iz engleske lige honorarno sude u drugim ligama? Pogotovo ako je to 2 dana prije utakmice u EPL i pola zemaljske kugle udaljeno. I pogotovo ako se radi o zemljama čiji je kapital u EPL?
Ako bi neki sudija primio uplatu od recimo 20 hiljada iz Emirata na svoj račun, to bi se smatralo korupcijom. Ali ako ode tamo i odradi 90 minuta za te pare, to je onda OK?
Neko dobro napisa da je EPL biznis od kojeg svi profitiraju. Ne vidim kako bi kvalitetnije suđenje moglo biti loše za biznis u tom slučaju.
Ako bi neki sudija primio uplatu od recimo 20 hiljada iz Emirata na svoj račun, to bi se smatralo korupcijom. Ali ako ode tamo i odradi 90 minuta za te pare, to je onda OK?
Neko dobro napisa da je EPL biznis od kojeg svi profitiraju. Ne vidim kako bi kvalitetnije suđenje moglo biti loše za biznis u tom slučaju.
-
NecuVise
#54695 Re: English Premier League
Trebaju zatvoriti Stamford Bridge i pretvoriti ga u bolnicu

- Student_u_Ostavci
#54696 Re: English Premier League
Nasraše se Jamie i Lampard na MNF ali u prinicpu, ništa ne rekoše što već nije rečeno. Zanimljivo da je i SKY tražio audio zapis komunikacije kod poništenog gola, ali ni oni je nisu dobili. Jedino što rekoše dobro je da, ako PGMOL želi zadržati minimum kredibiliteta, moraju dati taj audio snimak javnosti. Okej, zajebali smo, evo poslušajte, to se desilo i vozdra.
-
Osmi Socrates
#54697 Re: English Premier League
Suđenje je takvo kakvo je jer su svi klubovi učestvovali u donošenju odluka oko procedura.convict wrote: ↑02/10/2023 20:30 Možemo li se složiti da nije u redu da sudije iz engleske lige honorarno sude u drugim ligama? Pogotovo ako je to 2 dana prije utakmice u EPL i pola zemaljske kugle udaljeno. I pogotovo ako se radi o zemljama čiji je kapital u EPL?
Ove sezone nema polu-automatskog ofsajda jer jednostavno nije bilo interesa među PL klubovima da se uvede. Među svim klubovima.
Sve veće evropske lige imaju sudije koji idu u druge lige da sude pokoji meč.
Konflikt interesa se određuje u zavisnosti koje su uključene strane. Ako sudija sudi utakmicu u Emiratima, i vlasnik jednog od umiješanih klubova iz Emirata je i vlasnik Citija, to nije, striktno govoreći, konflikt interesa. Liga u Emiratima, valjda, ima neko sudačko tijelo koje je nezavisno od njihovih klubova.
Ako ga direktno plaća vlasnik kluba, onda je svejedno u problemu, bez obzira na kvalitet suđenja u Engleskoj.
Što se tiče umora, to je razuman argument, ali onda tu dolazimo do problema da li se možemo miješati u nečije slobodno pravo da zaradi pare. Nisu sudije neki bogataši. Možda bi ih trebali plaćati više u Engleskoj da ne uzimaju poslove u Emiratima, ili bilo gdje drugo.
- Logovan
#54698 Re: English Premier League
Chelsea poludio 
- Student_u_Ostavci
#54699 Re: English Premier League
Drago mi je zbog Mihajla
- Edin H.
#54700 Re: English Premier League
Možemo se dogovoriti da ukoliko Liverpool izgubi titulu za do tri boda da tuži i raskući suce, kao što Phillipe Massa tuži FIA-u za titulu 2008.Osmi Socrates wrote: ↑02/10/2023 20:51Suđenje je takvo kakvo je jer su svi klubovi učestvovali u donošenju odluka oko procedura.convict wrote: ↑02/10/2023 20:30 Možemo li se složiti da nije u redu da sudije iz engleske lige honorarno sude u drugim ligama? Pogotovo ako je to 2 dana prije utakmice u EPL i pola zemaljske kugle udaljeno. I pogotovo ako se radi o zemljama čiji je kapital u EPL?
Ove sezone nema polu-automatskog ofsajda jer jednostavno nije bilo interesa među PL klubovima da se uvede. Među svim klubovima.
Sve veće evropske lige imaju sudije koji idu u druge lige da sude pokoji meč.
Konflikt interesa se određuje u zavisnosti koje su uključene strane. Ako sudija sudi utakmicu u Emiratima, i vlasnik jednog od umiješanih klubova iz Emirata je i vlasnik Citija, to nije, striktno govoreći, konflikt interesa. Liga u Emiratima, valjda, ima neko sudačko tijelo koje je nezavisno od njihovih klubova.
Ako ga direktno plaća vlasnik kluba, onda je svejedno u problemu, bez obzira na kvalitet suđenja u Engleskoj.
Što se tiče umora, to je razuman argument, ali onda tu dolazimo do problema da li se možemo miješati u nečije slobodno pravo da zaradi pare. Nisu sudije neki bogataši. Možda bi ih trebali plaćati više u Engleskoj da ne uzimaju poslove u Emiratima, ili bilo gdje drugo.