FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Nadzorna_ploca
#54676 Re: FC Barcelona
Vermalen staklena koljena zna lopte igrati.
- AmiĐa_Idriz
#54677 Re: FC Barcelona
E ne znam. Znam da "nasi" pisu ono isto sto i Klopp izjavljuje - nije na prodaju. Al vidjecemo. Zanimljivo da ponude redovno dolaze pred vazne tekme Liverpoola.
- Logovan
#54678 Re: FC Barcelona
Pravo će se usrećiti sa Vermaelenom.skenderija04 wrote:
Tvrdi da ima 4 stopera i da ce Marlona posuditi. Po ovome sto je rekao na press konferenciji prije 10 minuta, racuna na Vermaelena
- skenderija04
#54679 Re: FC Barcelona
Eh sad... Ja i dalje tvrdim da su barcini pregovaraci mahom uzaludni tipovi, ali kako vrijeme prolazi vidim da nije sve ni do njih. Liverpool kao ne prodaje ali vrata uvijek odskrinuta uz ono " mozete vi i bolje"AmiĐa_Idriz wrote:E ne znam. Znam da "nasi" pisu ono isto sto i Klopp izjavljuje - nije na prodaju. Al vidjecemo. Zanimljivo da ponude redovno dolaze pred vazne tekme Liverpoola.
Pa ma koliki majmuni bili, nakon dva puta bi odustali. I oni kockaju neki svoj (mali) ugled.
Vazne utakmice? Ok, ali igrac koji je predmet price ne igra.
- zomri
#54680 Re: FC Barcelona
Mozda ponude i stizu da i ne pomislja zaigrati? Kao, ovi me jos traze, valja proci ljekarski i to.
-
channel10
#54681 Re: FC Barcelona
Sto se mene tice neka plaćaju igrače i po milijardu, samo neka to budu istinska pojačanja.
-
missko
#54682 Re: FC Barcelona
Cou ce krenuti da blati iduce sedmice ako ga ne puste sad sta gube i sta dobijaju neprodajom ne znam. Koncentrisan nece biti
- skenderija04
#54683 Re: FC Barcelona
Igrač je odgovornost kluba Ako se ne prodaje, ne prodje se. Vidjeli smo ovo ljeto kako to radi PSG Liverpool nije pokazao takvu odlučnostzomri wrote:Mozda ponude i stizu da i ne pomislja zaigrati? Kao, ovi me jos traze, valja proci ljekarski i to.
-
°u°
#54684 Re: FC Barcelona
Mosquito, kako ga Umtiti nazva, ko pravi katalonac veli Visca Barça, Visca Catalunya !
Momak ima kvalitet ali najvažnije je hoće li imat u glavi da se uklopi u ekipu. Po youtube klipovima čini mi se da mu nije mrsko često a i dobro asistirati. Ako se uklopi u sistem ekipe i igre, i ako si ne umisli ili mu neko ne napuni glavu da mora bit zamjena ilitiga kopija Nejmara mogao bi biti dobro pojačanje.
Francuzi bi uskoro mogli biti velesila, imaju mladu generaciju za izvoz.
Nije loše ako je u 2017 https://www.youtube.com/watch?v=9HRLXh_yXic
Momak ima kvalitet ali najvažnije je hoće li imat u glavi da se uklopi u ekipu. Po youtube klipovima čini mi se da mu nije mrsko često a i dobro asistirati. Ako se uklopi u sistem ekipe i igre, i ako si ne umisli ili mu neko ne napuni glavu da mora bit zamjena ilitiga kopija Nejmara mogao bi biti dobro pojačanje.
Francuzi bi uskoro mogli biti velesila, imaju mladu generaciju za izvoz.
Nije loše ako je u 2017 https://www.youtube.com/watch?v=9HRLXh_yXic
- ioannes
#54685 Re: FC Barcelona
čitajući temu zadnjih sedmica dobiva se dojam da većina članova kritizira ili čak ismijava upravu barcelone...
i meni ponekad dođe pomisao da ih drugi nadmudrivaju na neki način...ali opet kad razmislim, pa majke mu ga pa ne može baš da ljudi ne znaju šta rade ,pa nisu to neki početnici. možda imam malo naivan pristup, ne znam ali opet imam neki optimističan pristup i mislim da će sve doći na svoje..... @skenderija tebi kao ozbiljnom poznavatelju situacije vjerujem....ohrabri me malo
i meni ponekad dođe pomisao da ih drugi nadmudrivaju na neki način...ali opet kad razmislim, pa majke mu ga pa ne može baš da ljudi ne znaju šta rade ,pa nisu to neki početnici. možda imam malo naivan pristup, ne znam ali opet imam neki optimističan pristup i mislim da će sve doći na svoje..... @skenderija tebi kao ozbiljnom poznavatelju situacije vjerujem....ohrabri me malo
- skenderija04
#54686 Re: FC Barcelona
Na zalost ne mogu te ohrabritiioannes wrote:čitajući temu zadnjih sedmica dobiva se dojam da većina članova kritizira ili čak ismijava upravu barcelone...
Ova uprava su ostatci uprave Sandra Rosella. Mozemo iznijeti milion odvratnih stvari na racun rada tog covjeka ali se znalo ko kosi a ko vodu nosi. Nakon slucaja Neymar Bartomeu preuzima funkciju koju ptvrdjuje na izborima 20115. Od tada treba poceti analizu sta je i kako je napravljeno.
Ako Barcelonu podjelis na tri segmenta (kao i svaki drugi klub na svijetu) institucionalni, ekonomski i sportski, vidjeces da postoji erozija .
1. Dakle, nakon odlaska Rosella, Bartomeu je pokusao da se distancira i napravio je rokade u upravi. Na socijalmon planu su presli od put antipaticnih Rosellevaca do antipaticnih i naivnih Bartista. Prvi ozbiljan slucaj, FIFA i maloljetnici su vodili na los nacin. Uspjeli su da u jednom trenutku niko iz FIFE nije zelio da ih primi. Tjerali su inat umjesto da vode slucaj osim sudski, i kroz razgovor. Naravno, izgubili su, i dobili su ban. Drugi slucaj sa Uefom takodje su vodilii na glup nacin. Radi se o konfliktu oko zastava . Kazna od 150.000 eura i prijetnja parcijalnim zatvaranjem stadiona. Sreca pa je ovaj put u slucaj umjesana i organizacija hajde da kazemo navijaca (nije to ko kod nas) koja je podnijela privatnu tuzbu protiv Uefe i dobila na sudu. Dakle ljudi koji su znali gdje udaraju, kako treba voditi slucaj, i kako treba nastupiti.Nije Barcelonin pravni tim dobio na sudu,nego hajde da kazemo "ljudi sa strane". Od ove sezone nema zabrane zastava ni zvizdanja himni lige sampiona. Kad neko zna sta radi, ima nade za uspjeh
Treci konflikt sa zakonom , slucaj Neymar, su doveli do situacije da klub plati kaznu jer opet pravni tim nije dobro odradio posao. Na kraju je ispalo dobro, jer su tuzioci u silnoj zelji da sjebu klub i igraca napravili pogresne korake koji su iskoristili Barsini advokati. Ali pazi, to su advokati koje je Barcelona uzela/platila za slucaj, ne ljudi koji rade te poslove u klubu. Pregovori sa Katarom oko produzenja sponzorskog ugovora su bili stetni za ugled kluba. Kako nema dovoljno vjerodostojnih informacija, ne moze se sva krivica svaliti na njih. Ipak, nije moglo bez polemike
Za institucionalni dio kec .
2. Ekonomski. Tu nema puno price. Dobro rade i treba im cestitati. Zatekli su klub u finansijskim problemima i doveli su ga u mirne vode.
3. Sportski.
To nas naravno najvise zanima i to je Bartina najveca drama. Nakon Zubizarrete potop. Natrpao je sportsku direkciju likovima kao Braida,Robert,Mestre, Soler kojima je na kraju dodat Segura koji je za 15 dana uspio napraviti haos.
Rezultati
- Prodaje. Porazno je da su iz kluba otisli Sandro,Grimaldo i Bartra za 9 miliona ukupno. Za to treba neko da odgovara
- Kupovine Vec milion puta napisano. 200 miliona u vjetar. Katastrofa
Zbog svejga ovoga, mislim da Bartomeu mora odreagovati u septembru i napraviti remodelaciju uprave. Ako ne, gotov je.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#54688 Re: FC Barcelona
Kakvo je ovo ganjanje sa Nejmarom?
- skenderija04
#54689 Re: FC Barcelona
Andre Gómes naprasno dobio sraćku tako da je otpao sa liste za današnju tekmu
1 Prodaja?
2 Ulazi u operaciju Coutinho?
3 Samo ima sraćku?
1 Prodaja?
2 Ulazi u operaciju Coutinho?
3 Samo ima sraćku?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#54691 Re: FC Barcelona
Samo jedan osvrt na Francusku, tamo je sport broj 1 .... ?
nogomet nikad nece biti.

-
alpha_lex
#54692 Re: FC Barcelona
Barça: Ter Stegen, Aleix Vidal, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitić, Iniesta, Sergi Roberto, Messi i Deulofeu.
Odličan sastav
Odličan sastav
-
Vertig0
#54693 Re: FC Barcelona
U zadnjih pet utakmicama u kojima je messi fulio penal, zabio je gol u nastavku utakmice 
- skenderija04
#54694 Re: FC Barcelona
Zavidim Valenciji. Vezo, Lato, Carlos Soler, Nacho Vidal, I Gaya. Dodju u Madrid i odigraju muški. Jebo rezultat mogli su i izgubiti. Ako opet ne pobudale navijači i budu imali malo strpljenja, ovi mogu vratiti Valenciju u vrh.
- Charuga
- Globalni moderator
#54695 Re: FC Barcelona
@skendere
Šta je sa Osmanom, dokle je ta saga? Je li potpisao, ako jeste kad će predstavljanje i kad će moći igrati?
Spominje li se još ko od prinova?
Šta je sa Osmanom, dokle je ta saga? Je li potpisao, ako jeste kad će predstavljanje i kad će moći igrati?
- skenderija04
#54696 Re: FC Barcelona
Osman gotov. Sutra predstavljanjeCharuga wrote:@skendere
Sutra poslijepodne moguć rasplet Coutinha. Ništa nije procurilo.
Večeras svi pričaju o Goretzki Ja bi da se sačeka, ali neko je bacio to ime kao jako blizu. Iskreno, ne znam ko je. Imamo na forumu raje koja prati bundesligu pa će nam reci nešto više
-
missko
#54697 Re: FC Barcelona
Nedokazan igrac i nije neki talenat po meni. Igrac tipa Mandzukic u losijoj varijanti. Vjerovatno jeftin i samo kratkorocna zammjena za Suareza pojacanje nikako. Uzeo bi to Bayern da je top . Mlad jeftin, reprezentativac povremeni a Bayern ga nece to dosta govoriskenderija04 wrote:Osman gotov. Sutra predstavljanjeCharuga wrote:@skendere
Večeras svi pričaju o Goretzki Ja bi da se sačeka, ali neko je bacio to ime kao jako blizu. Iskreno, ne znam ko je. Imamo na forumu raje koja prati bundesligu pa će nam reci nešto više
- vicious
#54698 Re: FC Barcelona
Pa nije baš da ga Bayern neće, samo što im ovog ljeta nije bilo stalo da ga dovedu po svaku cijenu. Sljedeće godine mu ističe ugovor i onda bi došao džaba, tim prije što Bayern trenutno na njegovoj poziciji ima dovoljno opcija. Čak je i bilo nekih napisa da se već dogovorio s Bayernom za ljeto 2018.missko wrote:Nedokazan igrac i nije neki talenat po meni. Igrac tipa Mandzukic u losijoj varijanti. Vjerovatno jeftin i samo kratkorocna zammjena za Suareza pojacanje nikako. Uzeo bi to Bayern da je top . Mlad jeftin, reprezentativac povremeni a Bayern ga nece to dosta govoriskenderija04 wrote:Osman gotov. Sutra predstavljanjeCharuga wrote:@skendere
Mislim da poređenje sa Mandžukićem ne stoji, niti bi mogao biti bilo kakva zamjena za Suareza, Goretzka je centralni vezni.
Potencijala sigurno ima, dobar je igrač, a da li bi mogao biti rješenje za Barcu drugo je pitanje. Možda bi među boljim saigračima nego što su trenutno baš bljesnuo, a možda bi ipak bio prevelik zalogaj za njega, teško je ocijeniti.
- MOSALJOZE
#54699 Re: FC Barcelona
Taj klub,da je bilo sposobnih ljudi u njemu bi danas redovno igrao LŠ,bio sigurno ozbiljan konkurent Atleticu.skenderija04 wrote:Zavidim Valenciji. Vezo, Lato, Carlos Soler, Nacho Vidal, I Gaya. Dodju u Madrid i odigraju muški. Jebo rezultat mogli su i izgubiti. Ako opet ne pobudale navijači i budu imali malo strpljenja, ovi mogu vratiti Valenciju u vrh.
Mata,Silva,David Vilja,Banega mislim da je i Albiol igrao uglavnom imena koja su ostavila značajan trag u fudbalu
Emery je posložio ekipu da valja,ali nije bilo novca pa su bili primorani da prodaju igrače,dobro kad Barca ili Real zovu nema tu puno razmišljanja,ali taj period ih je kasnije koštao nekih boljih rezultata.Onda je Simeone preuzeo Atletico koji se danas ravnopravno bori za šampionat.
-
missko
#54700 Re: FC Barcelona
Pa nije baš da ga Bayern neće, samo što im ovog ljeta nije bilo stalo da ga dovedu po svaku cijenu. Sljedeće godine mu ističe ugovor i onda bi došao džaba, tim prije što Bayern trenutno na njegovoj poziciji ima dovoljno opcija. Čak je i bilo nekih napisa da se već dogovorio s Bayernom za ljeto 2018.vicious wrote:Nedokazan igrac i nije neki talenat po meni. Igrac tipa Mandzukic u losijoj varijanti. Vjerovatno jeftin i samo kratkorocna zammjena za Suareza pojacanje nikako. Uzeo bi to Bayern da je top . Mlad jeftin, reprezentativac povremeni a Bayern ga nece to dosta govoriskenderija04 wrote:Osman gotov. Sutra predstavljanjeCharuga wrote:@skendere
Mislim da poređenje sa Mandžukićem ne stoji, niti bi mogao biti bilo kakva zamjena za Suareza, Goretzka je centralni vezni.
Potencijala sigurno ima, dobar je igrač, a da li bi mogao biti rješenje za Barcu drugo je pitanje. Možda bi među boljim saigračima nego što su trenutno baš bljesnuo, a možda bi ipak bio prevelik zalogaj za njega, teško je ocijeniti.[/quote]
Bayern to kaparise kad je godina do isteka ugovora. Koga bi onda mijenjao u Barci Mesija?