Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
hAZNADAR

#54576 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hAZNADAR »

argyle wrote:
megaman4 wrote:Ovo je dokaz koliko je bolesno rukovodstvo RS-a. I sto je po njih jos gore, oni svoj narod guraju u tesku izolaciju i konfrontaciju sa ostala dva druga naroda.
koja dva naroda? Srbi i Hrvati u BiH su rijesili svoje nesuglasice '92-'93. Tudjman&Slobo, Karadzic&Boban, sada Mile&Dragan.
"15,43%", majorizirani, bi rado treci entitet i bez RS-a.

Image

Ono sto ti zeli srbin, to ti isto zeli hrvat, razlika je u tome sto to srbi, genocidasi otvoreno govore, a skutori pokusavaju napraviti na jedan podmukli, hinjski nacin.
Halo momak, za slikovni prikaz dodikovih hrvatskih saveznika mozes naci mnostvo drugih slika. Ako si imalo upucen - mozes na googlu ukucati i prava imena.

Ali stavljati sliku jako dobrog covjeka, humaniste i prijatelja BiH biskupa Franje Komarice u kontekst sa neprijateljskim podmuklim skutorima je vrlo primitivno, krkanski - ili je u pitanju cista neupucenost gdje si kladim se - surfao dok nisi nasao sliku koja odgovara tvojoj predstavi. Bez ikakve provjere o kojoj se ceremoniji radi i Ko je covjek na slici.

Ali ipak cu pitati - po cemu je biskup Franjo Komarica po tebi saveznik srpske politike i bosnjacki podmukli skutorski neprijatelj?

A i taj Nedjo sa cuvenom ratnom pjesmom je promijenio plocu danas - vidi mu profil na FB. :D Pa iako ga ne opravdavam - danas nije bas primjer S-H politicke koalicije protiv Bosnjaka. Mozda nebi bilo lose da se informises ko danas prednjaci u tome i koje sinonim za to.
archi_a

#54577 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Ako ćemo iskreno, biskup je ovdje primio orden časti pi si-ja (mislim stvarno, čast, pi si i dodik???? :roll:). Istog onog pi si-ja u kojem su pljačkani, pobijeni ili protjerani svi hrvati i bošnjaci.
Iskreno, mislim da mu je ovo i jedina mrlja u životu.
Matzan

#54578 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Matzan »

Kliknuh na onaj umni prdež, kad vidjeh još veća novoguslarska dostignuća.
U mnoštvu junačkih pesmica nebeskog naroda ova mi je posebno zapela za oko i uho:

A evo i teksta da ne gubite sluh i 10 min
Ameriko, dali su ti, dali.
Gori Njujork, Pentagon se ruši,
Krajišnici, vraćajmo se kući.
Šta će sada u Zagrebu vlada,
Amerika na kolena pada.
Ameriko, Arapin Bin Ladin
nije Turčin, već Srbin Miladin.
Ameriko, biće ti i gore,
platićeš za Jankovića dvore.
Ameriko, dobila si svoje,
zbog Kosova i Krajine moje.
Ameriko, priprema se buna,
gorećeš zbog Like i Korduna.
Ameriko, biće zemljotresa,
platićeš nam zbog Kupresa.
Čuj nas dobro, kučko Olbrajtova,
ubiće te puška Gavrilova.
Doći ćemo Klintonu na vrata
ubiti ga ko Miloš Murata.
I gospođi Del Ponte nek jave
da se neće nanosati glave.
Neće srpska zatajiti ruka
kad zapuca na Blera i Kuka.
Braćo Srbi, pitanje je dana
kad će biti ubijen Solana.
Kofi Anan, crni gospodine,
dočekati nećeš dogodine.
Ej, da mi se dočepati mraka
da upitam za Žaka Širaka.
Da ga pljunem u francusko lice,
tukao je Srbe nemilice.
Videćete, propalice sede,
čija majka crnu vunu prede.
Vi nećete biti izuzetak,
I vama će doći crni petak.
Image
argyle

#54579 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by argyle »

hAZNADAR wrote: Ali stavljati sliku jako dobrog covjeka, humaniste i prijatelja BiH biskupa Franje Komarice u kontekst sa neprijateljskim podmuklim skutorima je vrlo primitivno, krkanski - ili je u pitanju cista neupucenost gdje si kladim se - surfao dok nisi nasao sliku koja odgovara tvojoj predstavi. Bez ikakve provjere o kojoj se ceremoniji radi i Ko je covjek na slici.

Ali ipak cu pitati - po cemu je biskup Franjo Komarica po tebi saveznik srpske politike i bosnjacki podmukli skutorski neprijatelj?
Slika je inace sa skupa pcelara Banjaluckog okruga, datum 9 sijecanj 2012, i tom prilikom je dobio zlatnu medalju za najbolji med.
Srebrena medalja je pripala Edhemu ef. Camdzicu, ali on se iz nepoznatih razloga nije pojavio na dodjelu nagrade.
A i taj Nedjo sa cuvenom ratnom pjesmom je promijenio plocu danas- vidi mu profil na FB. :D Pa iako ga ne opravdavam - danas nije bas primjer S-H politicke koalicije protiv Bosnjaka. Mozda nebi bilo lose da se informises ko danas prednjaci u tome i koje sinonim za to.
nije jedini koji bi rado da izbrise '92-'95, al ima ljudi koji sve pisu, arhiviraju, kopaju po seharama, pa salju gdje treba...
Toffee karamela

#54580 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Toffee karamela »

Matzan wrote: U mnoštvu junačkih pesmica nebeskog naroda ova mi je posebno zapela za oko i uho:

Mati moja mila i oni se čude što su dobili sankcije, sigurno misle da ovo nije proslijeđeno gdje treba :shock:
Matzan

#54581 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Matzan »

Toffee karamela wrote:
Matzan wrote: U mnoštvu junačkih pesmica nebeskog naroda ova mi je posebno zapela za oko i uho:

Mati moja mila i oni se čude što su dobili sankcije, sigurno misle da ovo nije proslijeđeno gdje treba :shock:

Pobiše "junaci" pola Sveta.
Al' najbolji dio je kad kažu da je Bin Laden ustvari Miladin. :mrgreen: :lol: :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#54582 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by japin_mutapi »

dan nakon što su pali tornjevi u njujorku, u beogradu je osvanuo grafit "to bine srbine"
hAZNADAR

#54583 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hAZNADAR »

argyle wrote:

Slika je inace sa skupa pcelara Banjaluckog okruga, datum 9 sijecanj 2012, i tom prilikom je dobio zlatnu medalju za najbolji med.
Srebrena medalja je pripala Edhemu ef. Camdzicu, ali on se iz nepoznatih razloga nije pojavio na dodjelu nagrade.
Jos nisi odgovorio po cemo je po cemu je biskup Franjo Komarica po tebi saveznik srpske politike i neprijateljski skutor?
argyle

#54584 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by argyle »

hAZNADAR wrote:
argyle wrote:

Jos nisi odgovorio po cemo je po cemu je biskup Franjo Komarica po tebi saveznik srpske politike i neprijateljski skutor?
Je li primio ili ne orden casti RS na 20.tu godisnjicu RS-a?
Zovi ga idiotom, kolaboratorom, neprijateljem, kako god.
Il si protiv RS il sa njom.
155_mm

#54585 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Sankcije Dodiku nisu kratkog daha

Američki ambasador u BiH Morin Kormak izjavila je da odluka SAD u uvođenju sankcija predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku nije donesena tek tako i da je proces odlučivanja o sankcijama bio vrlo ozbiljan.
nije mi jasno sta vise hoce ova odlazeca!
arzuhal

#54586 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by arzuhal »

155_mm wrote:
Sankcije Dodiku nisu kratkog daha

Američki ambasador u BiH Morin Kormak izjavila je da odluka SAD u uvođenju sankcija predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku nije donesena tek tako i da je proces odlučivanja o sankcijama bio vrlo ozbiljan.
nije mi jasno sta vise hoce ova odlazeca!
Čuj šta hoće...Hoće da crkvu sruši u Potočarima, navodno da ta inat-crkva provocira Bošnjake...I, vele, skinut će mu sankcije...Al' Dodik se samo nasmijao i rek'o: Nema ništa od toga!
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#54587 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

Za udar na šumsku planiran na proljeće pod kodnim imenom "Visi-baba" koji planiraju Bakir i tzv MZ uglavnom se manje-više sve zna,ali
zašto se Guardian ne oglasi na sulude zahtjeve bratskog HDZ-a da za treći entitet čopnu i dijelove šumske? :?
Jerković za treći entitet, traži dio RS :-?

Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, koji je protekloga vikenda učestvovao u radu Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru,u intervjuu
za bh. izdanje Večernjega lista kazao je kako se nada da bi se nakon unutrašnjeg preuređenje BiH, u okviru hrvatske federalne jedinice mogao
naći veći dio Posavine i dijelovi Republike Srpske.

Vijesti Republika Srpska Ponedjeljak, 30.01.2017. | 11:58

“Nadam se kako ćemo mi, s jednim novim, federalnim uređenjem BiH, što zagovara naša stranka, Hrvatski narodni sabor,a ja sam to zagovarao
i ranije, Hrvati morati naći svoj kutak u ovoj našoj BiH. Svima je jasno kako ovakva zemlja bez reorganizacije nema izgleda, a posebno je važno
reći da je za Hrvate to najvažnije, jer bi u tome slučaju hrvatska federalna jedinica mogla snažnije pomoći sunarodnicima koji se ne bi nalazili u
okviru te federalne jedinice”, kazao je Jerković.

Današnji položaj Hrvata u Republici Srpskoj Jerković ocjenjuje kao puko preživljavanje.

“Ja postavljam pitanje gdje se mi danas nalazimo i u kakvom smo položaju. Mi u Republici Srpskoj smo danas izvan FBiH gdje živi najveći broj sunarodnika. Živimo u drugom entitetu, živimo na vrlo različit način od onoga što imamo u Federaciji BiH, a ja se nadam da će jedan veći
dio Posavine i Republike Srpske biti uključen u novu federalnu jedinicu i da će ostati manji broj ljudi izvan te federalne jedinice”, kazao je potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković.

(Agencije)
Ne daj šumsku Guardiane! :angry:
Eno im federacija,pa neka uzmu šta hoće.Može samo zamjena,Modriča za Dubrovnik i Split! :-D

P.S.Ovih dana biće malo više informacija vezano za anegdotu kada je Guardian išamarao i čvokama nalupao američkog ambasadora,a onda
ga mršno i nabio nogom... :mrgreen:
mO k3

#54588 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Nema mileta ovih dana da nije preselio ???
zavrzlama

#54589 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

mO k3 wrote:Nema mileta ovih dana da nije preselio ???
Sad ide sloj covica...obicno antibosanske snage idu sisteom,sloj velikosrba pa sloj velikohrvata...sad je covic na redu....kad MZ pritisne covica i vrati u brlog,tad nastupa dodik...kad pritisnu dodika ako covic ne uleti ima bake..
Point.

#54590 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Point. »

prljavi Hare wrote:
P.S.Ovih dana biće malo više informacija vezano za anegdotu kada je Guardian išamarao i čvokama nalupao američkog ambasadora,a onda
Vidis, i ja sam nesto nacuo o tom dogadjaju. Rekose da ce precednik sam ispricati tu anegdotu na RTRS iduce sedmice.
chupacabra

#54591 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by chupacabra »

Priprema se da objavi ekskluzivni razgovor: "...oni meni kažu moraš srušit' crkvu u Srebrenici. Ja ka'em, neću da rušim crkvu...".

Onda vjerni sljedbenici krenu pljeskati i svršavati na vođinu hrabrost.

:lol:
Juliuscezar

#54592 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Juliuscezar »

Point. wrote:
prljavi Hare wrote:
Vidis, i ja sam nesto nacuo o tom dogadjaju. Rekose da ce precednik sam ispricati tu anegdotu na RTRS iduce sedmice.
Moze meni na pm, ta prica zvuci super
Point.

#54593 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Point. »

bhnapoleon1 wrote:
Point. wrote:
prljavi Hare wrote:
Moze meni na pm, ta prica zvuci super
Sad ne znam je li ambasadoru rekao da se goni, poslo ga u pm ili mu je samo odlucno rekao da nece rusiti crkvu i da napusti kancelariju. To je valjda bio neki iz odlazece administracije.
archi_a

#54594 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Šta god da mu je rekao, to je bilo nakon što mu je poručio da je jebe i nek ne sere. Ta crkva je sigurno uredna sa papirima i sve je tu čisto kao suza dječija. :-D
statixx

#54597 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by statixx »

Da Guardianovi savjetnici citaju Fergusonov blog, ne bi postavljali takva pitanja.
Edward Ferguson

British Ambassador to Bosnia and Herzegovina
16th Decembar 2016 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

BiH is not a voluntary confederation in witch entities have the right to seced. They don't. Entities only exist legally by virtue of Constitution, as integral parts of BiH. It is therefore legally incorrect to argue that the entities, or any of their institutions or decisions, pre-date the Dayton Peace Agreement in 1995.

https://blogs.fco.gov.uk/edwardferguson ... g-history/

Nek ne sere...
SmokingMan

#54598 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by SmokingMan »

arzuhal

#54599 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by arzuhal »

statixx wrote:Da Guardianovi savjetnici citaju Fergusonov blog, ne bi postavljali takva pitanja.
Edward Ferguson

British Ambassador to Bosnia and Herzegovina
16th Decembar 2016 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

BiH is not a voluntary confederation in witch entities have the right to seced. They don't. Entities only exist legally by virtue of Constitution, as integral parts of BiH. It is therefore legally incorrect to argue that the entities, or any of their institutions or decisions, pre-date the Dayton Peace Agreement in 1995.

https://blogs.fco.gov.uk/edwardferguson ... g-history/

Nek ne sere...

Ova britanska administracija će svakako uskoro otići, za nekoliko godina najviše, to je skoroodlazeća administracija, pričaju gluposti i podržavaju Muslimane-bošnjake...
Krokodajl

#54600 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Krokodajl »

Jel otišla ova persona non grata, Kesić rek'o da je Trump podžao Srbe u svemu ?
Locked