English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#54576 Re: English Premier League
Nisam se tebi ni obratio. Obratio sam se ovima koji bi za svaku sudijsku grešku išli na sud.
- vaučer
#54577 Re: English Premier League
Obratio sam im se i ja - da je to besmisleno i da se neće dogoditi, niti LFC planira da se to dogodi. Ali ono što se treba dogoditi - za sve klubove, ne samo LFC, je da se ova trulež očisti i da se napokon čuje i vidi tko, kako i zašto donosi odluke kakve donosi. Jedini realan razlog zašto odbijaju live audio, koji bez ikakvih problema funkcionira u ragbiju, je što bi ogolili do kraja razinu pristranosti, nesposobnosti i nepotizma koja hara sudijskom organizacijom.
- drug_profi
#54578 Re: English Premier League
Evo ja ti odgovaram. Reci lijepo.Osmi Socrates wrote: ↑02/10/2023 10:57 Nisam se tebi ni obratio. Obratio sam se ovima koji bi za svaku sudijsku grešku išli na sud.
U suđenju u kojem se jedna ekipa teško ošteti za bodove, i gdje se dodijele 2 crvena kartona kao posebno zanimljiv kladioničarski događaj, ima elemenata namjere i krivičnog djela.
Podnositelj tužbe ne mora dokazati ništa, treba samo navesti indicije i moguće motive, a službena dužnost istražnih organa je da preduzmu istragu.
-
Osmi Socrates
#54579 Re: English Premier League
Planirali su ove sezone da omoguće ljudima da preslušaju audio snimke sudija, ali samo nakon utakmica. Ne znam da li su to primjenili.
Ne bih ni ja imao ništa protiv audio uživo, ali treba imati obzira i sa kakvom publikom imaš posla. U Americi, u NFL, to funkcionira jer je sasvim sigurno da niko neće provaliti na teren zbog pogrešne odluke. Nisam baš siguran da se to ne bi dešavalo u engleskom fudbalu, pogotovo ako je odluka protiv domaćeg kluba.
Ne bih ni ja imao ništa protiv audio uživo, ali treba imati obzira i sa kakvom publikom imaš posla. U Americi, u NFL, to funkcionira jer je sasvim sigurno da niko neće provaliti na teren zbog pogrešne odluke. Nisam baš siguran da se to ne bi dešavalo u engleskom fudbalu, pogotovo ako je odluka protiv domaćeg kluba.
- drug_profi
#54580 Re: English Premier League
Transparentnost je ono što fali. Pa i greške bi bile prihvatljviije da se transparentno utvrdi kako je do njih doslo. Ljudi normalno grijese.
Ali u transparentnim događajima ne bi bilo moguce ponisiti cist gol.
Ali u transparentnim događajima ne bi bilo moguce ponisiti cist gol.
-
Osmi Socrates
#54581 Re: English Premier League
Ono što tvrdiš ovako ležerno treba i dokazati na sudu. To ne dokazuješ riječima, ili onim što se desilo na kladionici, nego materijalnim dokazima. Nije materijalni dokaz nečiji dobitak na kladionici. Najlakše ovako baratati ovakvim optužbama na forumu.drug_profi wrote: ↑02/10/2023 11:04Evo ja ti odgovaram. Reci lijepo.Osmi Socrates wrote: ↑02/10/2023 10:57 Nisam se tebi ni obratio. Obratio sam se ovima koji bi za svaku sudijsku grešku išli na sud.
U suđenju u kojem se jedna ekipa teško ošteti za bodove, i gdje se dodijele 2 crvena kartona kao posebno zanimljiv kladioničarski događaj, ima elemenata namjere i krivičnog djela.
Podnositelj tužbe ne mora dokazati ništa, treba samo navesti indicije i moguće motive, a službena dužnost istražnih organa je da preduzmu istragu.
Po toj logici, svaki posebno zanimljiv kladioničarski događaj bi mogao na istragu, pa onda i na sud.
- drug_profi
#54582 Re: English Premier League
Naravno da sam ja to uprostio.Osmi Socrates wrote: ↑02/10/2023 11:08Ono što tvrdiš ovako ležerno treba i dokazati na sudu. To ne dokazuješ riječima, ili onim što se desilo na kladionici, nego materijalnim dokazima. Nije materijalni dokaz nečiji dobitak na kladionici. Najlakše ovako baratati ovakvim optužbama na forumu.drug_profi wrote: ↑02/10/2023 11:04
Evo ja ti odgovaram. Reci lijepo.
Po toj logici, svaki posebno zanimljiv kladioničarski događaj bi mogao na istragu, pa onda i na sud.
I naravno da treba dodati još toga.
I ako tužilac nađe da su argumenti dobri, pokrenuće istragu.
Može na kraju i odbaciti optužnicu, ali bitno je da se malo počnu prznojavat.
Ovako, boli ih qurac. Eto izvinuli smo se.
Nijedno prvenstvo na kraju nije regularno.
Jal su odlučili ko je prvak, jal ko će ispast.
-
Osmi Socrates
#54583 Re: English Premier League
Pa ne znam ja kako vi posmatrate državna tužilaštva, ali, to nisu rupe bez dna, koje pokreću u ovom slučaju, hiljade i hiljade istraga godišnje oko sportskih događaja.
Koliko bi im istražitelja trebalo? U svakom slučaju, ubrzo bi bankrotirali, pa onda i država, a onda bi svi kukali kako im neodgovorno država troši pare od poreza.
Koliko bi im istražitelja trebalo? U svakom slučaju, ubrzo bi bankrotirali, pa onda i država, a onda bi svi kukali kako im neodgovorno država troši pare od poreza.
- vaučer
#54584 Re: English Premier League
Ne znam oko čega se raspravljate, jer pod jedan privatna tužba bi bila takav negativni PR za bilo koji klub koji je pokrene - da se od tog ne bi oporavili deset godina. A institucionalno ne mogu tužiti PGMOL kroz nogometne kanale jer imaju klauzulu koja im to brani. Dakle neće se dogoditi ni jedno ni drugo ni pod razno.
Ali mogu vršiti medijski i institucionalni pritisak da se ovo istjera na čistac. Jer PGMOL se NIJE ispričao, nije objasnio zašto se ova greška dogodila i zašto ni jedan sudija u VAR sobi (svi s direktnom audio linijom prema glavnom sudiji) nije napravio ništa da se greška ispravi. Dok se to ne istjera na čistac - treba ih gonjati svim mogućim sredstvima. Jer lažu. Jer su dali izjavu koja doslovno govori 'Tri sudije u VAR sobi su u isto vrijeme mislili da donose odluku o validnosti gola a ne o validnosti ofsajda i kasnije nisu primjetili da se izvodi slobodni udarac a ne udarac s centra - jebiga, sad odjebite'. To im je stav trenutno.
Ali mogu vršiti medijski i institucionalni pritisak da se ovo istjera na čistac. Jer PGMOL se NIJE ispričao, nije objasnio zašto se ova greška dogodila i zašto ni jedan sudija u VAR sobi (svi s direktnom audio linijom prema glavnom sudiji) nije napravio ništa da se greška ispravi. Dok se to ne istjera na čistac - treba ih gonjati svim mogućim sredstvima. Jer lažu. Jer su dali izjavu koja doslovno govori 'Tri sudije u VAR sobi su u isto vrijeme mislili da donose odluku o validnosti gola a ne o validnosti ofsajda i kasnije nisu primjetili da se izvodi slobodni udarac a ne udarac s centra - jebiga, sad odjebite'. To im je stav trenutno.
-
Osmi Socrates
#54585 Re: English Premier League
Greška se nije mogla ispraviti zbog pravila igre.
Slažem se da je pravilo glupo, ali je zvanično pravilo. IFAB mora poraditi na nekim pravilima.
Slažem se da je pravilo glupo, ali je zvanično pravilo. IFAB mora poraditi na nekim pravilima.
-
Osmi Socrates
#54586 Re: English Premier League
Nemaju svi direktnu audio liniju. Ima samo jedan. Samo jedan je zadužen za razgovor sa sudijom. Ostala dvojica su njegovi pomoćnici.
U nekim situacijama, obavljaju i "silent check", gdje uopšte ne moraju razgovarati sa sudijom. To se radi kada je situacija na terenu toliko očigledna da se ne mora raspravljati. Pretpostavljam da je to VAR sudija uradio u ovom slučaju.
U nekim situacijama, obavljaju i "silent check", gdje uopšte ne moraju razgovarati sa sudijom. To se radi kada je situacija na terenu toliko očigledna da se ne mora raspravljati. Pretpostavljam da je to VAR sudija uradio u ovom slučaju.
- vaučer
#54587 Re: English Premier League
Minuta je prošla između odluke na terenu i pokretanja igre.Osmi Socrates wrote: ↑02/10/2023 11:29 Greška se nije mogla ispraviti zbog pravila igre.
Nisu reagirali. Da sam ja napravio takav zajeb vikao bih mu u slušalicu odmah.
Poluvrijeme je došlo i prošlo - nisu reagirali.
Jedan ili trojica s audio vezom - nisu reagirali.
Dakle lažu.
-
Osmi Socrates
#54588 Re: English Premier League
Jedno glupo pravilo koje je uzrokovalo čitavu ovu zbrku da pomoćni sudija čeka dok se akcija završi, pa onda signalizira ofsajd. WTF!!!!
Ako već puštaš čitavu akciju i rezultat je gol, zašto ne priznati gol, i onda ga provjeravati na VAR?
Ako ne padne gol, guraj dalje, bez prekida.
Ako već puštaš čitavu akciju i rezultat je gol, zašto ne priznati gol, i onda ga provjeravati na VAR?
Ako ne padne gol, guraj dalje, bez prekida.
- drug_profi
#54589 Re: English Premier League
Ne znam. Naprimjer da je fakat u pitanju namjerno namještanje rezultata za kladionicu ili za drugu neku grupu ljudi. Kako bi primjetio simptome?Osmi Socrates wrote: ↑02/10/2023 11:19 Pa ne znam ja kako vi posmatrate državna tužilaštva, ali, to nisu rupe bez dna, koje pokreću u ovom slučaju, hiljade i hiljade istraga godišnje oko sportskih događaja.
Abnormalno suđenje i abnormalne odluke.
Jel se to ne dešava?
Dva čovjeka zatraže informacije o uplatama i isplatama na račune umješanih sudija i na sumnjive događaje iz najvećih kladionica.
Za 5 dana sve stigne, pregledaju i kažu, nema osnovane sumje, odbacuje se.
Ili vidi ovo je zanimljivo...
Ja ne znam kako ti zamišljaš istrage?
-
Osmi Socrates
#54590 Re: English Premier League
Da li oni lažu su nagađanja. Da nisu radili svoj posao kako treba, to stoji.vaučer wrote: ↑02/10/2023 11:41Minuta je prošla između odluke na terenu i pokretanja igre.Osmi Socrates wrote: ↑02/10/2023 11:29 Greška se nije mogla ispraviti zbog pravila igre.
Nisu reagirali. Da sam ja napravio takav zajeb vikao bih mu u slušalicu odmah.
Poluvrijeme je došlo i prošlo - nisu reagirali.
Jedan ili trojica s audio vezom - nisu reagirali.
Dakle lažu.
Nakon što se pokrene igra, sve je ostalo irelevantno, pa i to da je došlo poluvrijeme.
Last edited by Osmi Socrates on 02/10/2023 11:48, edited 1 time in total.
-
Osmi Socrates
#54591 Re: English Premier League
A kako ti zamišljaš istrage? Za sve ovo gore, ti trebaš naloge suda. Ne možeš fucking provjeravati račune građana, ili ulaziti u poslovanje privatnih biznisa kad god ti se digne kurac. I za to trebaš materijalne dokaze.drug_profi wrote: ↑02/10/2023 11:43Ne znam. Naprimjer da je fakat u pitanju namjerno namještanje rezultata za kladionicu ili za drugu neku grupu ljudi. Kako bi primjetio simptome?Osmi Socrates wrote: ↑02/10/2023 11:19 Pa ne znam ja kako vi posmatrate državna tužilaštva, ali, to nisu rupe bez dna, koje pokreću u ovom slučaju, hiljade i hiljade istraga godišnje oko sportskih događaja.
Abnormalno suđenje i abnormalne odluke.
Jel se to ne dešava?
Dva čovjeka zatraže informacije o uplatama i isplatama na račune umješanih sudija i na sumnjive događaje iz najvećih kladionica.
Za 5 dana sve stigne, pregledaju i kažu, nema osnovane sumje, odbacuje se.
Ili vidi ovo je zanimljivo...
Ja ne znam kako ti zamišljaš istrage?
Šta ti misliš zašto trebaju godine da se uđe u malverzacije poslovanja Juventusa, recimo?
- vaučer
#54592 Re: English Premier League
A nakon što završi utakmica?Osmi Socrates wrote: ↑02/10/2023 11:44
Da li oni lažu su nagađanja. Da nisu radili svoj posao kako treba, to stoji.
Nakon što se pokrene igra, sve je ostalo irelevantno, pa i to sa je došlo poluvrijeme.
Jer Unitedu su iznova pokrenuli utakmicu da dobiju penal.
Ili nakon što se pokrene igra a sudija nije zadovoljan odakle se izveo slobodni udarac?
Mogu se oni sakrivati iza tehnikalija - ali istina je da su imali kad i kako promjeniti odluku ako je bio lapsus u trenutku.
Ali nisu. A dok ne objave audio ništa im ne treba vjerovati niti uzeti na riječ.
- drug_profi
#54593 Re: English Premier League
Pa sve se to dobije ako tužilac nađe da su indicije jake i da ima osnove sumnje.Osmi Socrates wrote: ↑02/10/2023 11:47 A kako ti zamišljaš istrage? Za sve ovo gore, ti trebaš naloge suda. Ne možeš fucking provjeravati račune građana, ili ulaziti u poslovanje privatnih biznisa kad god ti se digne kurac. I za to trebaš materijalne dokaze.
-
Osmi Socrates
#54594 Re: English Premier League
To tako funkcionira u imaginarnom svijetu. Tužilac je pred sudijom samo jedan državni činovnik koji treba pružiti materijalne dokaze zašto traži provjeravanje nečijeg računa.drug_profi wrote: ↑02/10/2023 11:53Pa sve se to dobije ako tužilac nađe da su indicije jake i da ima osnove sumnje.Osmi Socrates wrote: ↑02/10/2023 11:47 A kako ti zamišljaš istrage? Za sve ovo gore, ti trebaš naloge suda. Ne možeš fucking provjeravati račune građana, ili ulaziti u poslovanje privatnih biznisa kad god ti se digne kurac. I za to trebaš materijalne dokaze.
I na osnovu ovog tvog, sudija bi ga istjerao napolje.
- drug_profi
#54595 Re: English Premier League
Ok. Sve je u redu, ne treba talasati.Osmi Socrates wrote: ↑02/10/2023 11:56To tako funkcionira u imaginarnom svijetu. Tužilac je pred sudijom samo jedan državni činovnik koji treba pružiti materijalne dokaze zašto traži provjeravanje nečijeg računa.drug_profi wrote: ↑02/10/2023 11:53
Pa sve se to dobije ako tužilac nađe da su indicije jake i da ima osnove sumnje.
I na osnovu ovog tvog, sudija bi ga istjerao napolje.
-
Osmi Socrates
#54596 Re: English Premier League
I to oko donošenja odluke nakon kraja poluvremena ili nakon kraja utakmice zbog VAR provjere je predviđeno pravilima. I sudija je u Unitedovom slučaju postupio u skladu sa pravilima, mada ja tu utakmicu, čini mi se, nisam gledao.vaučer wrote: ↑02/10/2023 11:52A nakon što završi utakmica?Osmi Socrates wrote: ↑02/10/2023 11:44
Da li oni lažu su nagađanja. Da nisu radili svoj posao kako treba, to stoji.
Nakon što se pokrene igra, sve je ostalo irelevantno, pa i to sa je došlo poluvrijeme.
Jer Unitedu su iznova pokrenuli utakmicu da dobiju penal.
Ili nakon što se pokrene igra a sudija nije zadovoljan odakle se izveo slobodni udarac?
Mogu se oni sakrivati iza tehnikalija - ali istina je da su imali kad i kako promjeniti odluku ako je bio lapsus u trenutku.
Ali nisu. A dok ne objave audio ništa im ne treba vjerovati niti uzeti na riječ.
To nisu tehnikalije, nego pravila igre.
- vaučer
#54597 Re: English Premier League
Pravila igre su i da igrači koji mašu karton sudiji - dobiju karton.Osmi Socrates wrote: ↑02/10/2023 11:58
I to oko donošenja odluke nakon kraja poluvremena ili nakon kraja utakmice zbog VAR provjere je predviđeno pravilima. I sudija je u Unitedovom slučaju postupio u skladu sa pravilima, mada ja tu utakmicu, čini mi se, nisam gledao.
To nisu tehnikalije, nego pravila igre.
Pravila igra nemaju nikave veze s onim što se ovdje dogodilo. Jer ih krše svakodnevno, na sto načina. Dakle trubiti o pravilima igre kao svetoj kravi koja se poštuje 100% mi je smiješno. Imali su vremena prije pokretanja igre - nisu reagirali. Zašto?
To je jedino bitno pitanje.
Zašto?
-
Osmi Socrates
#54598 Re: English Premier League
A jbt, ako ćeš sad na svaku napisanu donositi neki drugi incident kao primjer, onda je nemoguće raspravljati. Dodjeljivanje svakog žutog kartona je sudijska odluka, po njegovom uvjerenju, i ne spada u vrlo jasno definiranu kategoriju kao što su "pravila igre".
To oko traženja žutog kartona je preporuka, ovaj je nije primjenjivao.
Hiljade i hiljade fudbalskih utakmica je odigrano svake sedmice, i sudijski kriteriji su različiti oko mnogih stvari.
Kada ne primjenjuješ preporuke, moguće je i da ti odbiju pare od premije za tu utakmicu, barem u Premier Ligi. Ali, to nisu povrede pravila igre.
To oko traženja žutog kartona je preporuka, ovaj je nije primjenjivao.
Hiljade i hiljade fudbalskih utakmica je odigrano svake sedmice, i sudijski kriteriji su različiti oko mnogih stvari.
Kada ne primjenjuješ preporuke, moguće je i da ti odbiju pare od premije za tu utakmicu, barem u Premier Ligi. Ali, to nisu povrede pravila igre.
- drug_profi
#54599 Re: English Premier League
Zato što je to bila namjera.
I ako to ne dokazuje namjeru i osnovu za drmanje kaveza, ja ne znam šta onda.
I ako si shvatio u nekom momentu da si se zahebo, pa pokušao bi da kompenziraš nekako jbg.
Dosudiš neki laki penal, ili malo zadržiš ruku kad su kartoni u pitanju.
I ako to ne dokazuje namjeru i osnovu za drmanje kaveza, ja ne znam šta onda.
I ako si shvatio u nekom momentu da si se zahebo, pa pokušao bi da kompenziraš nekako jbg.
Dosudiš neki laki penal, ili malo zadržiš ruku kad su kartoni u pitanju.
-
Osmi Socrates
#54600 Re: English Premier League
Da, svakako još trebaju i kompenzirati. To bi riješilo stvari.