BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
hipija
#54551 Re: BHTelecom All About
Znači da preko mobitela možeš obavljati razgovore kao da je fiksna telefonija. 
-
mirza_15
#54552 Re: BHTelecom All About
Nisi ti uopste razumio napisano.diablobih wrote:Pa ja, meni net nije pao ispod 70 Mbit/s ima vec 2 godine koliko i koristim paket, bas je ono nestabilnoNisam u ravnici grada btw.
-
mirza_15
#54553 Re: BHTelecom All About
Znaci da dobijes fiksni telefon ali bez zicehipija wrote:Znači da preko mobitela možeš obavljati razgovore kao da je fiksna telefonija.
- diablobih
#54554 Re: BHTelecom All About
Razumio sam, sto se mene tice evo otvori temu, pa cemo svaki dan postavljati brzinu, i onda ces vidjeti ko ce se iznenaditi, vi sa DO 10 Mbit/s ili koliko vec, ili mi koji imamo uvijek iste brzine od 80 Mbit/s.mirza_15 wrote:Nisi ti uopste razumio napisano.diablobih wrote:Pa ja, meni net nije pao ispod 70 Mbit/s ima vec 2 godine koliko i koristim paket, bas je ono nestabilnoNisam u ravnici grada btw.
-
hipija
#54555 Re: BHTelecom All About
Bio sam blizumirza_15 wrote:Znaci da dobijes fiksni telefon ali bez zicehipija wrote:Znači da preko mobitela možeš obavljati razgovore kao da je fiksna telefonija.
-
mirza_15
#54556 Re: BHTelecom All About
Opet nisi razumio. Moras malo vise da se potrudis.diablobih wrote: Razumio sam, sto se mene tice evo otvori temu, pa cemo svaki dan postavljati brzinu, i onda ces vidjeti ko ce se iznenaditi, vi sa DO 10 Mbit/s ili koliko vec, ili mi koji imamo uvijek iste brzine od 80 Mbit/s.
- Cossack
#54557 Re: BHTelecom All About
Pusti trolla, vidis da mora da zaradi novogodisnji bonusmirza_15 wrote:Opet nisi razumio. Moras malo vise da se potrudis.diablobih wrote: Razumio sam, sto se mene tice evo otvori temu, pa cemo svaki dan postavljati brzinu, i onda ces vidjeti ko ce se iznenaditi, vi sa DO 10 Mbit/s ili koliko vec, ili mi koji imamo uvijek iste brzine od 80 Mbit/s.
Ontopic: Hoce li Bonus plus programa biti i u sljedecoj godini?
- diablobih
#54558 Re: BHTelecom All About
Ja sam vise aludirao na teslin komentar. A tesko da bi se ijedan korisnik BH telecoma iznenadio, jer znaju da bi im bila uvijek ista, a to je ispod ugovorenog, osim ako ne zive kod glavne poste i ako imaju optikumirza_15 wrote:Opet nisi razumio. Moras malo vise da se potrudis.diablobih wrote: Razumio sam, sto se mene tice evo otvori temu, pa cemo svaki dan postavljati brzinu, i onda ces vidjeti ko ce se iznenaditi, vi sa DO 10 Mbit/s ili koliko vec, ili mi koji imamo uvijek iste brzine od 80 Mbit/s.
Eno opet misle cim neko nesto kaze protiv BH telecoma, da je uposlenik neke druge kompanije
-
mirza_15
#54559 Re: BHTelecom All About
Nisam pratio nesto oko toga, ali ne vidim razlog da ne bude. Jedino se sve ponisti na nulu pa ponovo 6 mjeseci ili godinu.Cossack wrote:Pusti trolla, vidis da mora da zaradi novogodisnji bonusmirza_15 wrote:Opet nisi razumio. Moras malo vise da se potrudis.diablobih wrote: Razumio sam, sto se mene tice evo otvori temu, pa cemo svaki dan postavljati brzinu, i onda ces vidjeti ko ce se iznenaditi, vi sa DO 10 Mbit/s ili koliko vec, ili mi koji imamo uvijek iste brzine od 80 Mbit/s.
Ontopic: Hoce li Bonus plus programa biti i u sljedecoj godini?
-
mirza_15
#54560 Re: BHTelecom All About
Ovako bolan:diablobih wrote:Ja sam vise aludirao na teslin komentar. A tesko da bi se ijedan korisnik BH telecoma iznenadio, jer znaju da bi im bila uvijek ista, a to je ispod ugovorenog, osim ako ne zive kod glavne poste i ako imaju optikumirza_15 wrote:Opet nisi razumio. Moras malo vise da se potrudis.diablobih wrote: Razumio sam, sto se mene tice evo otvori temu, pa cemo svaki dan postavljati brzinu, i onda ces vidjeti ko ce se iznenaditi, vi sa DO 10 Mbit/s ili koliko vec, ili mi koji imamo uvijek iste brzine od 80 Mbit/s.
Eno opet misle cim neko nesto kaze protiv BH telecoma, da je uposlenik neke druge kompanije

Stvarni saobracaj, a ne maksimalni moguci. Ako jos nisi shvatio odustajem.
- diablobih
#54561 Re: BHTelecom All About
Moze i tako, kad da pocnemo ? Da vidis koliko treba ljudima veca brzina. Koja suplja, ne mogu da vjerujem da mislis da je dovoljno nekih 10 Mbit/s.
- avaks
#54562 Re: BHTelecom All About
Dovoljno je za jednog korisnika i isključivo za surfanje...
Pa ni kvalitetniji HD stream (10-15mbps bitrate) ti ne radi na tih 10 megabita
- diablobih
#54563 Re: BHTelecom All About
Tacno, iskljucivo za surfanje, ako koristis samo Facebook, pogledas klixic i to, onda mozes biti zadovoljan. Nemoj slucajno pokusati gledati stream u vecoj kvaliteti, youtube u vecoj kvaliteti.avaks wrote:Dovoljno je za jednog korisnika i isključivo za surfanje...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#54564 Re: BHTelecom All About
Boli me ćošak za vase rasprave,za internet ne koristim ni BHT niti TM,ali stvarno ja ne znam kako imate vremena gledati streamove,skidati filmove od 5-10-100 giga svejedno,pa gledati.
Buđenje,posao, kuca,djeca na trening,djeca s treninga,skola,zadaca,daj ga vamo,daj ga tamo,rucak,kafa,vecera,djecu na spavanje. Odmori sat,pa hajde na spavanje.
Blago vama
Evo moje brzine
Natjerali ste me da skidam bezveze aplikaciju

Buđenje,posao, kuca,djeca na trening,djeca s treninga,skola,zadaca,daj ga vamo,daj ga tamo,rucak,kafa,vecera,djecu na spavanje. Odmori sat,pa hajde na spavanje.
Blago vama
Evo moje brzine
Natjerali ste me da skidam bezveze aplikaciju

-
mirza_15
#54565 Re: BHTelecom All About
A da procitate sve sto sam napisao? Rekao sam 25, a ne 10. I bas bi bilo lijepo vidjeti koliko cesto i koji vremenski period te brzine predju 25 Mbps. Naravno, moglo bi se na silu namjerno napucati da izgleda da se to stvarno koristi, ali sam ubjedjen da kod 90% korisnika svih operatera u BiH brzina danas nije presla 10 Mbps. Ja imam 25 Mbps kuci. Na poslu imam 400/400. Razliku sam osjetio 5 ili 6 puta u godini dana i to uglavnom radi uploada.
Velike brzine interneta trebaju:
1. Ljudima koji poslovno trebaju da salju ili primaju neke velike file-ove (veoma mali procenat)
2. Ljudima koji jos uvijek skidaju po 5 filmova dnevno iako ce pogledati 1 u 7 dana.
3. Mjeracima "ciji je veci"
Ja bih volio da mi neko objasni sta se to moze sa 40 Mbps a ne moze sa 25 Mbps.
Sto se tice programa veliki broj hd i sk su prednost. Ovo ostalo nije nesto sto ce korisnika natjerati da se opredjeli za nekog od operatera. Da se ne lazemo, svi mi gledamo 10-15 programa.
Ali prednost je i razlika u cijeni pogotovo ako dodje do najavljenog povecanja na tm-u. To povecanje ce ostaviti prostora bht-u. Prednost je i mojatv moj izbor.
1. Ljudima koji poslovno trebaju da salju ili primaju neke velike file-ove (veoma mali procenat)
2. Ljudima koji jos uvijek skidaju po 5 filmova dnevno iako ce pogledati 1 u 7 dana.
Sto se tice programa veliki broj hd i sk su prednost. Ovo ostalo nije nesto sto ce korisnika natjerati da se opredjeli za nekog od operatera. Da se ne lazemo, svi mi gledamo 10-15 programa.
Ali prednost je i razlika u cijeni pogotovo ako dodje do najavljenog povecanja na tm-u. To povecanje ce ostaviti prostora bht-u. Prednost je i mojatv moj izbor.
- afannedim
#54566 Re: BHTelecom All About
Idite ba guzite cugajte dernecite jebo vas rasprava oko interneta tv kanala brzina
- Tesla Edison
#54567 Re: BHTelecom All About
afannedim wrote:Idite ba guzite cugajte dernecite jebo vas rasprava oko interneta tv kanala brzina
Niti će se šta promijeniti niti će ova rasprava utjecati na nečije mišljenje. Nova godina je ljudi, ohladite malo
-
zippoo87
#54568 Re: BHTelecom All About
ovo sam prvi put od tebe cuo ovdje i isao maksuz na temu telemacha da pitam zaposlenike telemacha da li planiraju poskupljenje u 2018. i niko nije potvrdio da planiraju,cak nikakve price o tome nemamirza_15 wrote:A da procitate sve sto sam napisao? Rekao sam 25, a ne 10. I bas bi bilo lijepo vidjeti koliko cesto i koji vremenski period te brzine predju 25 Mbps. Naravno, moglo bi se na silu namjerno napucati da izgleda da se to stvarno koristi, ali sam ubjedjen da kod 90% korisnika svih operatera u BiH brzina danas nije presla 10 Mbps. Ja imam 25 Mbps kuci. Na poslu imam 400/400. Razliku sam osjetio 5 ili 6 puta u godini dana i to uglavnom radi uploada.
izgleda da ti bacas trice ...ako imas neki dokaz za ovo,predoci nam ga ovdje,da vidimo
hvala
- Rugafet
#54569 Re: BHTelecom All About
mirza_15 wrote:...
E vala me niko ne zna nasmijat k'o mirza
-
smartXL
#54570 Re: BHTelecom All About
Jbga, imas i vocni sirup od 1,5 KM/l a imas i 3,5KM/l. Razlika je u kvaliteti.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#54571 Re: BHTelecom All About
Sta 'e hejteri?!

-
made_in_sarajevo
#54572 Re: BHTelecom All About
Jest kad se koristi jedan uredjaj za internet. Dosao kod mene buraz i on svoj laptop, ja svoj i pazi da ne pogledas HD video na youtube sa upaljena dva stb-a. O skidanju necega u tom trenutku mozes zaboraviti.TESLA_EDISON wrote:Upravo. Samo je problem tu što kada se uporede stabilnost jednih i drugih i kada se vidi da je BHT neuporedivo stabilniji kreće priča kako prosječnom korisniku nije bitna stabilnost već brzina. Sa druge stranw kada se kaže da prosječnom korisniku nije potrebno više od 10 Mbit/s, tad se aktivira cijela armija telemach branioca.mirza_15 wrote:Ja bih volio kada bi 20 ljudi skinulo kakav program koji ce mjeriti saobracaj i crtati graf sa brzinom interneta pa da vidimo koliko cesto i koliko dugo korisnicima brzina na linku prelazi 25 Mbps. Ostaviti tako jedno mjesec dana pa pogledati rezultat. Mnogi bi se iznenadili kada bi vidjeli rezultate.
Smiješno je porediti DOCSiS i FTTx tehnologije.
- kloniran
#54573 Re: BHTelecom All About
Pa vi ste odgovorno tvrdili da je i 5 giga sasvim dovoljno za mjesec dana 
A poslije toga da je i 5 Mbps sasvim dovoljno za prosjecnog korisnika opet
Konkurenciji jos niste ni do koljena o kakvim crnim prelascima pricate
A poslije toga da je i 5 Mbps sasvim dovoljno za prosjecnog korisnika opet
Konkurenciji jos niste ni do koljena o kakvim crnim prelascima pricate
-
zippoo87
#54574 Re: BHTelecom All About
pitanje
ostalo mi 55 bodova za bonus plus i haj reko da iskoristim,htio uzeti B&S 1GB 24 sata i nazovem na 1444 i teta kaze ne moze,nije mi registrovana ultra,nema joj mog broja tamo u sistemu
neko je ovdje spominjao neki broj na koji se moze poslati poruka...pa moze li to uopste ?
nije sada da cu propasti za marku ali eto,htio uzeti da imam veceras net,jer sam presao na ultru skoro
ostalo mi 55 bodova za bonus plus i haj reko da iskoristim,htio uzeti B&S 1GB 24 sata i nazovem na 1444 i teta kaze ne moze,nije mi registrovana ultra,nema joj mog broja tamo u sistemu
neko je ovdje spominjao neki broj na koji se moze poslati poruka...pa moze li to uopste ?
nije sada da cu propasti za marku ali eto,htio uzeti da imam veceras net,jer sam presao na ultru skoro
-
mirza_15
#54575 Re: BHTelecom All About
A bilo ti mrsko citati sta korisnici tm pisu na toj temi? Informacija je upravo sa te teme.zippoo87 wrote: ovo sam prvi put od tebe cuo ovdje i isao maksuz na temu telemacha da pitam zaposlenike telemacha da li planiraju poskupljenje u 2018. i niko nije potvrdio da planiraju,cak nikakve price o tome nema
izgleda da ti bacas trice ...ako imas neki dokaz za ovo,predoci nam ga ovdje,da vidimo
hvala