Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karanana wrote: ↑15/02/2022 22:34
moze detalja o cayennu sto spominjes da svi znaju?
A za šta je to bitno? Da ti kažem ime i prezime, neće ti ništa značiti. Ali pozadina priče ko 100 puta do sad je dug.
pa ne znam je li vazno ili ne ali ti si to i spomeno pa ako si vec spomeno onda zapitaj sam sebe je li vazno ili ne. onda kazes svi znaju. evo najmanje ja i jos jedan ovde ne znamo. a posto si ti manga i u tim krogovima tj. dobro si informisan i znas sve detalje, sto ne podijeliti ako sam ja vec radoznao?!
naravno da je dug, nije ga uzeo jer mu je ozidao kucu pa ga uzeo kao naplatu. ali eto fino bi bilo vise detalja, ali razumijem, svi sve znaju a niko nista ne zna.
Last edited by karanana on 15/02/2022 22:53, edited 1 time in total.
Polako, polako vratit ćemo se na ono što smo još jedan forumaš i ja pisali prije par sedmica, da momci s Pofalića nisu kokošari i klošari nego ozbiljna i organizovana grupa.
Sky aplikacija je svašta nešto otkrila u zadnjih mjesec dana. Oni momci su radili za ljudi koji su maltene vrh države.
Oni su postali ozbiljna grupa u zadnje 4-5 godina ,jedna od najjozbiljnijih u Sarajevu sto se tice posla kojim su se bavili ,na koji nacin i preko koga su se digli na veci nivo to je nepoznanica.
Na pocetku uspona tamo 17-18 prvo su pokusali da preuzmu sjevernu tribinu i HZ ,preko navijaca da sve ide,nesto kao sto je radila Belivukova grupa, ali taj plan nisu ostvarili ...
Ma nije to druže nepoznanica. Ovdje posao na taj nivo možeš dići samo u sprezi sa državom. Nedavno mi je jedan dečko koji se kreće u tim krugovima pričao kakve su cifre u pitanju i količine droge. Šmrk i mnogi ozbiljni kamatari u gradu su za njih mala maca.
UDHZSA wrote: ↑15/02/2022 22:51
Ne ,ne .
To su bili Kundo Piric i ta ekipa satro Central Forsi ..
Ovi su dosli na sjever zauzeli bili ali grupa to nije prihvacala i na istok usla tamo ih 50 bilo samo na sjeveru..Ali plan je bio da Dasta preuzme pricu na sjeveru...
Evropska utakmica je to bila ne sjecam se tacno koja prije Atalante ja mislim par mjeseci.
Banants, prije početka utakmice sa istoka primijetih da nešto nije kako treba.
A za šta je to bitno? Da ti kažem ime i prezime, neće ti ništa značiti. Ali pozadina priče ko 100 puta do sad je dug.
pa ne znam je li vazno ili ne ali ti si to i spomeno pa ako si vec spomeno onda zapitaj sam sebe je li vazno ili ne. onda kazes svi znaju. evo najmanje ja i jos jedan ovde ne znamo. a posto si ti manga i u tim krogovima tj. dobro si informisan i znas sve detalje, sto ne podijeliti ako sam ja vec radoznao?!
naravno da je dug, nije ga uzeo jer mu je ozidao kucu pa ga uzeo kao naplatu. ali eto fino bi bilo vise detalja, ali razumijem, svi sve znaju a niko nista ne zna.
Kad sam napisao svi, mislio sam na ljude koji su u službama a ne na običan svijet. Izo je Puškin strongman godinama. A Puška ne posuđuje pare ljudima koji treba 200-300 maraka za ruleta u Koloseumu ili u Lutriji. Kod njega dolaze ozbiljni ljudi kojima pare trebaju da zavrte nešto što ne mogu finansirat iz legalnih izvora jer često nemaju pokrića a ni vremena za procedure.
Onda uzmu cifru, dovedu čovjeka koji je garant ili založe imovinu. Ako ne vrate na vrijeme, pojavljuje se Izo. Kad naplati uzme procenat jer je to obično puno više od glavnice duga. Procenat je nekad u lovi a nekad u pokretninama. Porše je pokretnina. Ime je nebitno.
Sociolog wrote: ↑15/02/2022 22:54
Po Avdi Avdicu a on ima dobre izvore ovaj nas klan Tito cuveni, kazu jachi na svjetskok sceni od Kavacna
Ne znam nista nije nemoguce
pa vjerovatno su im oni dali vjetar u ledja sto bi rekli ... vezano za ove spahovice ma istina digla se buka radi imena ovakvih slucajeva 2,3 puta godisnje pa se ne prica puno, jasta je od njih Porsche, posudio od nekog .. da ima za njega ne bi pumpe obijao ... aBD se dijete izvuce sto je najbitnije a ovaj klosar ce dobiti uslovnu, zabranu voznje i to je to ... realno porodica klasicna mahalska, klosaruk zesci silu prosipaju normalnom svijetu i kome mogu, zato i opstaju ...
Kad sam napisao svi, mislio sam na ljude koji su u službama a ne na običan svijet. Izo je Puškin strongman godinama. A Puška ne posuđuje pare ljudima koji treba 200-300 maraka za ruleta u Koloseumu ili u Lutriji. Kod njega dolaze ozbiljni ljudi kojima pare trebaju da zavrte nešto što ne mogu finansirat iz legalnih izvora jer često nemaju pokrića a ni vremena za procedure.
Onda uzmu cifru, dovedu čovjeka koji je garant ili založe imovinu. Ako ne vrate na vrijeme, pojavljuje se Izo. Kad naplati uzme procenat jer je to obično puno više od glavnice duga. Procenat je nekad u lovi a nekad u pokretninama. Porše je pokretnina. Ime je nebitno.
Uzmes lovu od Puske, kad ti posalje Izu, ti ga iznabadas, nasaketas ga i vuk sit a ovce na broju.
Veoma jednostavno. Nego ove generacije danas mlitave, nisu kao u moje doba panjeve u ratu rukama izvaljivali da bi imali za grijanja.
Detalji drame na Dobrinji: Oteli muškarca zbog djevojke, on iskočio iz automobila u vožnji u Vogošći i pobjegao otmičarima
iz ovog naslova ja konto da je pobjego od otmicara i opet dosao otmicarima.
jel bio gologuz?
Iskocio iz auta u Vogosci a policiji se javio u Novom Gradu?
Ima policija i u Vogosci, a cak je i ispostava u Rajlovcu usputnija od staniceu Prvomajskoj... ko zna sta ce tu istraga otkriti, ali prica ne drzi vodu def
iz ovog naslova ja konto da je pobjego od otmicara i opet dosao otmicarima.
jel bio gologuz?
Iskocio iz auta u Vogosci a policiji se javio u Novom Gradu?
Ima policija i u Vogosci, a cak je i ispostava u Rajlovcu usputnija od staniceu Prvomajskoj... ko zna sta ce tu istraga otkriti, ali prica ne drzi vodu def
Mora da je ucio od ramba,cim iskoci iz kola u pokretu,minimum 40 na sat i pobjegne otmicarima,alal mu vera
emko1234 wrote: ↑15/02/2022 22:02
Ne daj bože da je bilo dijete nekog običnog čovjeka. Bilo bi isto ko i sa Havom, kad je Fahro umjesto svog sina postavio njegovog druga i čovjek se regularno branio sa slobode.
Evo da i ovdje pretpostavimo da je tacno ovo sto pises i da se talasa samo zato sto je Danisov sin, zar to ne bi trebala biti neka sreca u nesreci sto je i ostecena strana koliko toliko mocna da pogura da se Bengele zatvori, i tako sutra ne zgazi dijete nekog obicnog covjeka, jer je samo pitanje vremena kad bi se to desilo?
Srećom, policija je brza i efikasna, takoreći munjevita.
Nekad kontam za šta služi taj broj 122 ako dispečer odmah ne može javiti nadležnoj policijskoj upravi....nego te prebacuju tamo-vamo
Broj služi klincu, da ga okačiš. Skoro sam pisao kad sam zvao na ovaj broj, on me pokušao preusmjeriti na PU NS, bilo je zauzeto,zamolio me da nazovem kasnije bez da me pitao šta trebam. Nevjerovatno, pa valjda mogu uvezati taj sistem. Po tom banalnom broju vidiš u kakvom qu.. smo. Neka pogledaju par emisija o 911,pa neka vide šta ti operateri rade i kako su sve sluzbe uvezane. Operativni rad naše policije je karina. Oni su čekali da se ovi sa Pofalica sami počnu trijebiti da bi reagirali sa nekim hapšenjima. Da ne bude da je samo do policije. Ove sudije koji ne žele potpisati naloge za oduzimanje imovine za višestruke prekršaje treba imenom prozvati i na stup srama staviti. Uvijek se udara po policiji, a tužilaštvo se (ne)vješto zaobilazi.
Sudstvo je glavna karika.
Sudac ne mora da prihvati nagodbu tuzilastva i optuzenog.
Licno dozivio to, nagodio se , sudac odbio.
A tuzioci vole da kevcu oko sudaca.
Tako da je sva ona neka prica, da li murija radi svoj posao ili ne, il je krivo tuzilastvo..ako dobijes jebenog sudiju, dijete moze napisati optuznicu .
A druga je stvar sto se u tim sudskim, pravnim krugovima sve svodi na nepotizam, tako da ti je advokatov amidza tuzilac, a tetka clan sudskog vijeca.
I onda se oni zarotiraju za 2 godine, tetka sudac postane advokat sa punom biografijom, mali advokat ode u tuzilastvo, a amidza tuzilac postane sudac.
Znaci, sudstvo bi se trebalo nekako regulirati, da ide biranje na izbore , sto ne?
Lokalne neke?
A ne da bude politicki, hijerarhijski il' interesno kroz vstv il stranke.
Nekad kontam za šta služi taj broj 122 ako dispečer odmah ne može javiti nadležnoj policijskoj upravi....nego te prebacuju tamo-vamo
Broj služi klincu, da ga okačiš. Skoro sam pisao kad sam zvao na ovaj broj, on me pokušao preusmjeriti na PU NS, bilo je zauzeto,zamolio me da nazovem kasnije bez da me pitao šta trebam. Nevjerovatno, pa valjda mogu uvezati taj sistem. Po tom banalnom broju vidiš u kakvom qu.. smo. Neka pogledaju par emisija o 911,pa neka vide šta ti operateri rade i kako su sve sluzbe uvezane. Operativni rad naše policije je karina. Oni su čekali da se ovi sa Pofalica sami počnu trijebiti da bi reagirali sa nekim hapšenjima. Da ne bude da je samo do policije. Ove sudije koji ne žele potpisati naloge za oduzimanje imovine za višestruke prekršaje treba imenom prozvati i na stup srama staviti. Uvijek se udara po policiji, a tužilaštvo se (ne)vješto zaobilazi.
Postoji inicijativa godinama za uspostavom centralnih hitnih brojeva na drzavnom nivou. RS nece jer je to prenos nadleznosti, FBIH onda nece jer je to derogiranje drzave. Sve u svom, naopako kao i sve. Ne znam samo sto kantoni to ne rade kad su sve sluzbe svakako kantonalne. Moguce da postoji neki zakon koji ih onemogucuje