Ja sam tako 15 dana se borio za flat sedmicu dana, posaljem sms prema uputama i samo vrati nazad... Na kraju preko druga potrosim da mi se umanji racun, samo d ih spickam i da ne zovem 1444 jer bi nekoga u pm.poslaoLaertes wrote:Jebemusve, juče sam 17 minuta bio na vezi sa 1444, pokušavajući da riješim utrošak preostalih 50 bodova sa bonusa. Na poruku 50 na 0611162 dobijem povratnu poruku da unesem samo broj bodova, što sam i prvi put uradio (i drugi i treći...). I ništa... I teta na 1444 me drži na vezi 17 minuta, konsultuje se sa kolegama, u jednom trenutku mi kaže "pošaljite 50 na 0611162" ( a ja joj sve ispričao da sam tako i uradio), pa onda opet čekaj, da bi na kraju rekla da kolege rade na tome i da će me nazvati, što naravno nisu u radili.
Radi se o usluzi od 1,5 KM (1 gb na 24 sata), nije vrijedno zajebancije, ali se čovjek uvjeri kakvi sve nesposobnjakovići rade u BHT...
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
made_in_sarajevo
#54501 Re: BHTelecom All About
-
sencobih
#54502 Re: BHTelecom All About
diablobih wrote:Bas to, nisu stavili nijedan kanal, a htjeli bi SK![]()
I ovo kao general dolazio na pregovore neke, sve ono sto je aca kabanica pricao hahahah, a govore kao da je to fact. Fact je da su eronet i mtel dobili SK kanale, a bh telecom zeli po nizoj cijeni. Fact je da ovo kazna od prije, kada stvarno nisu nikome dali SK kanale. Fact je da BH telecom nije ubacio nijednog kanala osim live kamera, a tu nije telemach nista kriv. Takodjer niko nije kriv BH telecomu ni sto ne povecavaju brzine interneta.
http://bihkonk.gov.ba/saopcenje-za-medi ... ovine.html
Ovo je fact. Samo jedna u nizu, osuđivani krimosi
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#54503 Re: BHTelecom All About
Razlika izmedju telemacha i bht moja tv je otprilike, k'o izmedju mercedesa i skode. 
-
kakaljin
#54504 Re: BHTelecom All About
Mercedes A klasa i Skoda Superb RSkonektovan wrote:Razlika izmedju telemacha i bht moja tv je otprilike, k'o izmedju mercedesa i skode.
- konektovan
#54505 Re: BHTelecom All About
Tako mozda gleda ponizeni korisnik bht-a, pa se tješi.kakaljin wrote:Mercedes A klasa i Skoda Superb RSkonektovan wrote:Razlika izmedju telemacha i bht moja tv je otprilike, k'o izmedju mercedesa i skode.![]()
- BarbaDue
#54506 Re: BHTelecom All About
Dobar je mercedes samo da ima fordov motor

-
kakaljin
#54507 Re: BHTelecom All About
Tako isto gleda telemachov korisnik koji voli da pise mercedes a vozi A klasu iz 2000 godinekonektovan wrote:Tako mozda gleda ponizeni korisnik bht-a, pa se tješi.kakaljin wrote:Mercedes A klasa i Skoda Superb RSkonektovan wrote:Razlika izmedju telemacha i bht moja tv je otprilike, k'o izmedju mercedesa i skode.![]()
- konektovan
#54508 Re: BHTelecom All About
Sramota je da bht dopusti da ga neko bukvalno slomi na njegovom trzistu, zaista..
-
sencobih
#54509 Re: BHTelecom All About
Koliko znam BHT se zadnji poceo baviti televizijom kada su samo u sarajevu bila 4 operatera, a sada ima cca 200 000 korisnika, od cega 50 ak hiljada samo u Sarajevu, o mobilnoj da ne govorimo skoro pola svih korisnika je u BHT, tolko o slamanjukonektovan wrote:Sramota je da bht dopusti da ga neko bukvalno slomi na njegovom trzistu, zaista..
- konektovan
#54510 Re: BHTelecom All About
Ko drzi ostatak?!sencobih wrote:Koliko znam BHT se zadnji poceo baviti televizijom kada su samo u sarajevu bila 4 operatera, a sada ima cca 200 000 korisnika, od cega 50 ak hiljada samo u Sarajevu, o mobilnoj da ne govorimo skoro pola svih korisnika je u BHT, tolko o slamanjukonektovan wrote:Sramota je da bht dopusti da ga neko bukvalno slomi na njegovom trzistu, zaista..
- Tesla Edison
#54511 Re: BHTelecom All About
Hoćeš reći da Telemach ima više korisnika? Ako je tako, onda je to posao za poreznu inspekciju jer prijavljuju drastično manji broj od stvarnog stanja.konektovan wrote:Ko drzi ostatak?!sencobih wrote:Koliko znam BHT se zadnji poceo baviti televizijom kada su samo u sarajevu bila 4 operatera, a sada ima cca 200 000 korisnika, od cega 50 ak hiljada samo u Sarajevu, o mobilnoj da ne govorimo skoro pola svih korisnika je u BHT, tolko o slamanjukonektovan wrote:Sramota je da bht dopusti da ga neko bukvalno slomi na njegovom trzistu, zaista..
Također, ako imaju veći broj korinisnika onda bi trebali biti na prvom mjestu po uplati PDV-a. Koliko vidim na zadnjem izvještaju nema ih ni u top 20.
- konektovan
#54512 Re: BHTelecom All About
Sve je to moguce. Pokupili su one male operatere sirom BiH, kao i total odnedavno cini mi se.
- Tesla Edison
#54513 Re: BHTelecom All About
Nije nemoguće. Ako je tako, onda su opasno poreza utajili. Treba to dobro prečešljati.konektovan wrote:Sve je to moguce. Pokupili su one male operatere sirom BiH, kao i total odnedavno cini mi se.
- Rugafet
#54514 Re: BHTelecom All About
Zanima me nesto (ne zezam se) koliko kanala (i kojih)je u zadnje dvije godine uvedeno u moja tv? I koliko je puta povecavana brzina neta isto za dvije godine, mislim na varijantu svima da se povecala, a na ne zavisi od ovog zavisi od onog?
Hvala.
Hvala.
-
sencobih
#54515 Re: BHTelecom All About
A mene zanima koliko je puta telemah povecao cijene izmisljajuci razna opravdanja? Također nikad mi nije jasno zašto se npr.sport i ostalo zatamnjuje u "istocom" Mostaru i Sarajevu a u tzv. Hrvatskim dijelovima ne.Rugafet wrote:Zanima me nesto (ne zezam se) koliko kanala (i kojih)je u zadnje dvije godine uvedeno u moja tv? I koliko je puta povecavana brzina neta isto za dvije godine, mislim na varijantu svima da se povecala, a na ne zavisi od ovog zavisi od onog?
Hvala.
I zasto operatera kojeg hvalite toliko nema ni u top 20 po uplati poreza?
- Rugafet
#54516 Re: BHTelecom All About
Nisi mi odgovorio ni na jedno pitanje, ne znam zasto me quotas uopste?
Ali evo da ti odgovorim
1. Ne znam koliko puta je telemach povecao cijene, ja sam koristio BHB kabl dok ga t. nije kupio i tad se povecala cijena ali je i usluga neuporediva, tako da je to povecanje opravdano.
2. Ovo oko zatamnjenja kanala, pojma nemam zasto je to tako ako jeste.
3. Ovo me ne zanima jer mi ne utice na kvalitet usluge. A usluga meni kao korisniku je najbitnija.
Ali evo da ti odgovorim
1. Ne znam koliko puta je telemach povecao cijene, ja sam koristio BHB kabl dok ga t. nije kupio i tad se povecala cijena ali je i usluga neuporediva, tako da je to povecanje opravdano.
2. Ovo oko zatamnjenja kanala, pojma nemam zasto je to tako ako jeste.
3. Ovo me ne zanima jer mi ne utice na kvalitet usluge. A usluga meni kao korisniku je najbitnija.
-
zippoo87
#54517 Re: BHTelecom All About
ubaceno je par informativnih,tipa aljazeera arabia i tako to,sve straniRugafet wrote:Zanima me nesto (ne zezam se) koliko kanala (i kojih)je u zadnje dvije godine uvedeno u moja tv? I koliko je puta povecavana brzina neta isto za dvije godine, mislim na varijantu svima da se povecala, a na ne zavisi od ovog zavisi od onog?
Hvala.
ubaceno je jos nekih lokalnih
nije ubacen niti jedan popularni kanal
brzina interneta se nije povecavala od maja 2015. ja mislim,kada je na moja tv povecano sa 5 na 10 Mbps
- Rugafet
#54518 Re: BHTelecom All About
Hvala @zippoo87, to me je zanimalo.
Mislim da je svaka rasprava o telecomu kao nekakvom ozbiljnom igracu na ovim prostorima deplasirana nakon ovih podataka.
Mislim da je svaka rasprava o telecomu kao nekakvom ozbiljnom igracu na ovim prostorima deplasirana nakon ovih podataka.
-
probook
#54519 Re: BHTelecom All About
Hmm... Kako eronet nije konkurencija? Ako Mostar ima 120 000 stanovnila, onda eronet pokriva trziste od nekih 60 000 ljudi, po meni to nije malo?mirza_15 wrote:Realno, ni m:tel ni eronet nisu prijetnja tm-u. M:tel i tm cak nigdje na terenu i nisu jedni protiv drugih ako izuzmemo mali logosoft.
Drugom.. Zasto konacno ne izadju sa konkretnim podatcima i dokazima sta se kome nudi? Vec godinama kazne, price, a nigdje konkretnih stvari koliko sta kosta.
-
hipija
#54520 Re: BHTelecom All About
Osim u zapadnom Mostaru i Čapljini, Telemach je takođe direktni konkurent Eronetu i njegovoj Home TV platformi na prostoru srednje Bosne(Vitez, Novi Travnik, Busovača, Kiseljak).
Last edited by hipija on 30/12/2017 22:38, edited 1 time in total.
-
sencobih
#54521 Re: BHTelecom All About
Podaci se iznose na sudovima, a sudovi donose odluke na osnovu njih. Pisati po raznim portalima može ko hoce i kako hoce. I nakon izrecenih kazni, nalaze se razne vadione i opravdanja, jer smatraju da je jeftinije platiti kaznu i nastaviti po staromprobook wrote:Hmm... Kako eronet nije konkurencija? Ako Mostar ima 120 000 stanovnila, onda eronet pokriva trziste od nekih 60 000 ljudi, po meni to nije malo?mirza_15 wrote:Realno, ni m:tel ni eronet nisu prijetnja tm-u. M:tel i tm cak nigdje na terenu i nisu jedni protiv drugih ako izuzmemo mali logosoft.
Drugom.. Zasto konacno ne izadju sa konkretnim podatcima i dokazima sta se kome nudi? Vec godinama kazne, price, a nigdje konkretnih stvari koliko sta kosta.
- diablobih
#54522 Re: BHTelecom All About
Nego kakva je sad usluga Moja tv naspram telemaša, da opet pokrenemo u tijeku ovih dogadjaja gdje i debilni pinkovi dolaze 
-
mirza_15
#54523 Re: BHTelecom All About
Ja napisao jedno ti preveo drugo. BH Telecom ima oko 180.000 prikljucaka mojatv i broj jos uvijek raste. Ako u Mostaru ima 120.000 stanovnika to je oko 30-40k domacinstava, i ako je tamo prije ht-a bio Monet kojeg je kupio telemach home tv tamo ima maksimalno 10k prikljucaka. U prevodu, home tv je premali i 90% kolaca na koji "puca" telemach "puca" i bh telecom. Sa sk bi bh telecom dobio veliki vjetar u ledja i toga su svjesni u tm-u. Zato i nogama i rukama kopaju da do toga ne dodje.probook wrote:Hmm... Kako eronet nije konkurencija? Ako Mostar ima 120 000 stanovnila, onda eronet pokriva trziste od nekih 60 000 ljudi, po meni to nije malo?mirza_15 wrote:Realno, ni m:tel ni eronet nisu prijetnja tm-u. M:tel i tm cak nigdje na terenu i nisu jedni protiv drugih ako izuzmemo mali logosoft.
-
zippoo87
#54524 Re: BHTelecom All About
ovo si u pravu ali ovo je samo 10% onog sto telekom jos treba uraditimirza_15 wrote:Ja napisao jedno ti preveo drugo. BH Telecom ima oko 180.000 prikljucaka mojatv i broj jos uvijek raste. Ako u Mostaru ima 120.000 stanovnika to je oko 30-40k domacinstava, i ako je tamo prije ht-a bio Monet kojeg je kupio telemach home tv tamo ima maksimalno 10k prikljucaka. U prevodu, home tv je premali i 90% kolaca na koji "puca" telemach "puca" i bh telecom. Sa sk bi bh telecom dobio veliki vjetar u ledja i toga su svjesni u tm-u. Zato i nogama i rukama kopaju da do toga ne dodje.probook wrote:Hmm... Kako eronet nije konkurencija? Ako Mostar ima 120 000 stanovnila, onda eronet pokriva trziste od nekih 60 000 ljudi, po meni to nije malo?mirza_15 wrote:Realno, ni m:tel ni eronet nisu prijetnja tm-u. M:tel i tm cak nigdje na terenu i nisu jedni protiv drugih ako izuzmemo mali logosoft.
sta je sa ovih 90% koji nemaju veze sa ovog telemach grupacijom i koji su iskljucivo pitanje bht nezainteresovanosti ?
-
°u°
#54525 Re: BHTelecom All About
Imam ja i mečku i škodu. Ne sjećam se kad sam sjeo u škodu, samo mečku vozim.kakaljin wrote:
Tako isto gleda telemachov korisnik koji voli da pise mercedes a vozi A klasu iz 2000 godine![]()
![]()
![]()
Škoda mi za pijace